Argeșul se pregătește de Referendum

# Pe 6 și 7 octombrie, argeșenii sunt așteptați la vot
Pe 6 şi 7 octombrie va avea loc referendumul pentru redefinirea familiei. Și în Argeș sunt luate măsuri cu privire la eveniment, spre exemplu, pe data de 5 octombrie, elevii vor pleca acasă la ora 18, restul orelor din respectiva zi urmând a fi ulterior recuperate. Referendumul familiei are loc în datele de 6 și 7 ocombrie și se referă la schimbarea definiției constituționale a familiei. Până acum, Constituția prevedea că familia se bazează pe căsătoria între soți, iar modificarea ar înlocui acest cuvând, cu ideea că soții pot fi doar un bărbat și o femeie.

Întrebarea de la Referendum

Cu privire la întrebarea de la Referendum, toată lumea își pune un semn de întrebare.  Cu toate acestea, la referendumul familiei, întrebarea care se pune la vot și la care ar trebui să răspundă cetățenii va fi: „Sunteți de acord cu legea de revizuire a Constituției României în forma aprobată de Parlament”, modificarea vizează, de fapt, chestiunea menționată anterior.

Cine va vota și unde se poate vota?

Toți cetățenii români care au împlinit 18 ani (inclusiv în ziua referendumului) vor putea vota, cu excepția celor cu probleme mentale dovedite, puși sub interdicție, dar și a celor condamnați la pierderea drepturilor electorale. Cei care vor să voteze vor putea vota în localitatea de domiciliu, la secțiile de votare unde sunt arondați. Dacă nu se află în localitatea de domiciliu, vor putea vota în altă localitate. În cazul românilor din străinătate, aceștia vor vota în cadrul secțiilor de vot din străinătate. Acestea se află, de regulă, în aceleași locații cu misiunile diplomatice și secțiile consulare sau institutele culturale, însă pot fi organizate și în alte locuri, cu permisiunea autorităților din statul respectiv.
Referendumul se va organiza în 6 și 7 octombrie 2018, începând, în fiecare zi, la 7:00 și terminându-se la 21:00.

Cum este valabil Referendumul?

Pentru a fi valabil, la un referendum trebuie să participe cel puțin 30% din numărul persoanelor înscrise în listele electorale permanente. Pentru a fi validat, opțiunile valabil exprimate trebuie să reprezinte cel puțin 25% din cei înscriși pe listele electorale permanente.
În funcție de rezultatul referendumului (care este obligatoriu), efectele care pot să se producă sunt fie menținerea prevederii din Constituție referitoare la familie așa cum este, fie modificarea acesteia.
Costul total al organizării referendumului se ridică la 163,712 milioane de lei.

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea