Vorbe multe, reușite zero! Adrian Miuțescu a promis sediu nou, dar PNL Argeș stă în aceeași „fundătură”

„Vom încerca să reconstruim organizaţiile locale, să le întărim, să redeschidem partidul şi să atragem noi membri, oameni proaspeţi, care doresc să facă politică. (…) Dacă voi ajunge preşedintele PNL Argeş, într-un timp rezonabil sediul PNL Argeş nu va mai fi aici. Nu s-a schimbat deloc în ultimii șapte ani, nici măcar o zugrăveală nu s-a dat. Nu mă voi chinui să-l refac, pentru că PNL Argeş merită un sediu aşa cum se cuvine, în altă zonă, nu într-o fundătură”, preciza Adrian Miuțescu în aprilie 2017, înainte de alegerile în urma cărora a fost numit ca președinte al PNL Argeș.
Vântul bătea a schimbare la liberali. Se simțea adierea unor noi idei care puteau schimba ceva doar că, văzându-se cu sacii în căruță, Adrian Miuțescu s-a comportat exact contrar celor spuse. Rând pe rând a început să înlăture din calea sa sau să pună în plan secund oamenii cu personalitate din partid, cei care puteau să i se împotrivească. Excepție de la cauză fiind Iani Popa – fostul președinte al PNL Argeș, care în dorința de a continua pe cai mari în politică, în funcții de parlamentar, a trădat PNL-ul pentru ALDE, precizând dintr-o dată că ei sunt adevărații liberali, declarații care poate l-au ajutat să promoveze direct ca lider la Alde Constanța, departe de argeșenii care l-au votat. Dar și în cazul lui, Miuțescu a acceptat prea ușor plecarea singurului senator pe care l-a dat organizația din Argeș la alegerile parlamentare din 2016. Așa a rămas PNL Argeș cu un singur deputat în județ, comparativ cu cei de la USR, partid cu organizații locale în județ care se pot număra pe degetele unei mâini.
Nici ideea de redeschidere a partidului și atragerea de „oameni proaspeți” nu s-a văzut în cazul liberalilor, odată cu venirea lui Miuțescu. Singurii membrii notabili aduși în organizație fiind vreo câțiva, care s-au perindat și pe la alte partide fără a ieși cu nimic special în evidență. Mai mult, după cum spuneam anterior, au pierdut chiar membrii de bază. Așa se face că la Consiliul Județean, de exemplu, PNL nu poate să „sufle” nimic în fața președintelui Dan Manu.
A trecut mai bine de un an și jumătate de la declarațiile de mai sus ale președintelui Miuțescu, iar PNL-ul a rămas până și cu sediul în același spațiu, locație pe care președintele de partid o numește „fundătură”. Sperăm să nu i se „înfunde” lui Miuțescu de la atâtea reușite pe plan local. Prima probă de foc a sa va fi alegerile europarlamentare, când s-ar vrea chiar pe liste…A.V.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea