Învățătorul acuzat de proxenetism, achitat pentru că fapta nu este prevăzută de legea penală

Luni, 11 Iunie 2018 21:40

Acuzat de nouă infracțiuni de folosire a prostituției infantile în formă continuată, învățătorul Ion Popescu de la școala din satul Jugur, comuna Poienarii de Muscel, a fost achitat, pe fond, de judecătorul Tribunalului Argeș. Inculpatul a fost trimis în judecată în februarie 2017, sub acuzaţia de folosirea prostituţiei infantile, parte vătămată în acest dosar fiind o minoră. După mai bine de un an de judecată, soluția instanței a fost că „fapta nu este prevazută de legea penală (art. 10 lit. b C.P.P.). Decizia nu este definitivă.

Dovezi! Președintele CJ Argeș, prins cu o nouă minciună!

Luni, 04 Iunie 2018 22:56

# Dan Manu a sesizat Ministerul Afacerilor Interne ca să vină în control la Evidența Persoanelor Argeș # Ce spunea președintele CJ Argeș, Dan Manu, în momentul controlului din 2017: „Noi nu am cerut ajutorul de la nimeni”

Imaginea președintelui CJ Argeș, dr. Dan Manu, este din ce în ce mai șifonată! Spunem acest lucru deoarece au apărut mai multe documente oficiale care îi contrazic, în totalitate, declarațiile. De curând, Dan Manu a fost acuzat că l-a filat pe Viorel Badea, fostul director de la Direcţia pentru Evidenţa Persoanelor Argeş, semnând un document în care recunoaște, în mod indirect, că a urmărit o persoană.

 

Cinci mașini ale proxeneților din Curtea de Argeș urmează a fi scoase la licitație

Luni, 04 Iunie 2018 22:47

# Cel mai scump autoturism din cele cinci este un Porsche Panamera, cu o valoare de circa 36.000 euro # Procurorii cer în instanță valorificarea bunurilor sechestrate a altor 15 suspecți de proxenetism # Doar doi dintre cei 24 de suspecți au încheiat acord de recunoaștere a vinovăției

După aproape un an de la perchezițiile și primele rețineri din dosarul proxeneților de la Curtea de Argeș nu a fost trimis în judecată nici un inculpat, dar cercetările procurorilor se apropie de final. Doi dintre cei 24 de suspecți de proxenetism din Curtea de Argeș sau din localitățile limitrofe au încheiat acord de recunoaștere a vinovăției cu procurorii.

Un nou dosar de proxenetism! Argeșeni, patroni de bordeluri în Anglia

Luni, 04 Iunie 2018 22:45

Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Pitești, cu sprijinul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din Poliția Română, sub coordonarea DIICOT, au desfășurat, săptămâna trecută, 15 percheziții domiciliare, la locuințele membrilor unei grupări infracționale, bănuiți de proxenetism. În Argeș s-au desfășurat percheziții în Leordeni și Pitești. Este a patra acţiune de amploare a poliţiştilor, în ultimii ani, în privința cazurilor de proxenetism, fiind aduse în spatele gratiilor tot atâtea grupuri de proxeneţi. Reamintim că au fost destructurate reţele importante care acţionau în zonele Câmpulung, Curtea de Argeş şi Piteşti.

 

Pădurea lui Nicolae Ivănescu, scoasă la vânzare de executori

Luni, 04 Iunie 2018 22:43

# Este vorba despre o parte din Pădurea Trivale, suprafață ce a fost cumpărată de Ivănescu de la Ileana Brătianu

Executorii scot la vânzare, prin licitație publică, 7,14 hectare de pădure, suprafață ce aparține omului de afaceri Nicolae Ivănescu. Conform publicației de vânzare a BEJ Marius Gabriel Paraschivescu, pădurea respectivă este situată în Pitești, Tarlaua 36, Parcela 611. Cu alte cuvinte, este vorba despre restul de pădure care i-a rămas magnatului Ivănescu din tranzacția încheiată cu Ileana Brătianu, iar mai apoi cu mai multe firme ale unor evrei. De asemenea, pentru cele 32,8 ha cumpărate de Ivănescu de la moștenitoarea Brătienilor, suprafață din care face parte și

Scoaterea din fond forestier și PUZ-ul amână realizarea pârtiei de schi de la Molivișu

Marţi, 29 Mai 2018 23:32

# Nu se va schia la Molivișu nici în această iarnă! # Gabriel Dică (foto), președinte ADI Molivișu: „Într-o lună se va realiza scoaterea din fond forestier și apoi se va scoate lucrarea la licitație”

Obținerea de avize amână construirea pârtiei de schi A1 de la Molivișu. Deși s-a dorit ca la sfârșitul acestui an să funcționeze pârtia A1 și argeșenii să schieze în voie, în realitate sunt șanse mici pentru ca obiectivul să mai fie materializat în acest termen. Una dintre problemele care amână realizarea pârtiei este scoaterea suprafeței construibile din fond forestier. O altă situație cu „probleme” este realizarea Planului de Urbanistică Zonal de către Primăria Arefu, plan care are ca termen final februarie 2019.

 

Șofer de la Serviciul de Ambulanță Argeș, prins băut la volan în timp ce revenea de la o intervenție

Marţi, 29 Mai 2018 23:29

# Directorul Marian Hiru: „Mi-a spus că a fost înscenare, că i s-a pus alcool pe acea porțiune a etilotestului pe care se suflă” # Sursele noastre vorbesc
de faptul că polițiștii au acționat la pont

Un șofer de la Serviciul Județean de Ambulanță Argeș (SJA) a fost depistat beat la volan. Cazul nu a fost prezentat în buletinul zilnic de presă al Inspectoratului de Poliție Argeș, fiind voci care susțin că astfel s-a încercat mușamalizarea faptei.

Trei locuitori ai străzii Aleea Seneslau, prezenți la procesul lui Tudor Pendiuc

Marţi, 29 Mai 2018 23:16

Încă o amânare în dosarul drumului asfaltat ilegal la solicitarea lui Tudor Pendiuc. Pe 24 mai, la Tribunalul Argeș, în dosarul în care fostul primar al Piteștiului a fost trimis în judecată pentru asfaltarea ilegală a drumului care duce la vila fostei sale secretare, au fost citați, pentru a fi audiați de către judecător, patru locuitori de pe strada „problemă” – Aleea Seneslau.
Deși, trei dintre aceștia au fost prezenți în sala de judecată, procesul a fost amânat din cauza lipsei apărătorului inculpatului Mircea Braniște, directorul ADP Pitești. Lipsa avocatului a fost motivată de faptul că acesta participa la aceeași oră la un proces desfășurat la Curtea de Apel Pitești, solicitând amânarea procesului cu câteva ore.

 

De la achitare, preşedintele Partidei Romilor Pro Europa şi un asistent universitar de la UPIT au fost condamnaţi definitiv

Luni, 21 Mai 2018 22:06

Mirela-Isabela Popescu, asistent universitar la Facultatea de Teologie Ortodoxă din cadrul Universității din Pitești,  și Petre Mustaţă, preşedintele Partidei Romilor „Pro Europa”, au fost condamnați definitiv pentru trafic de influenţă, respectiv complicitate la trafic de influență. Tribunalul Argeş a judecat dosarul, iar în decembrie 2017, a dispus achitarea celor doi inculpaţi. Imediat după sentinţă, Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeş a atacat decizia. Procesul s-a mutat la Curtea de Apel Piteşti, acolo unde magistraţii au întors decizia, pe 15 mai, condamnându-i pe cei doi.

Dosar penal pentru furt și purtare abuzivă în urma incidentului de la Centrul Bascovele

Luni, 14 Mai 2018 13:27

# În urma anchetei interne, directoarea Maria Cîrstea a fost sancționată cu reducerea salariului cu 10%, timp de trei luni # Dispus la solicitarea ministrului Olguța Vasilescu, corpul de control al Agenției Naționale de Plăți și Inspecție Socială a formulat mai multe recomandări conducerii Centrului Bascovele # În urma incidentului, Direcția pentru Protecția Copilului Argeș a primit o amendă de circa 6.000 de lei

Recent, Centrul de Îngrijire şi Asistenţă Bascovele, unitate aflată în subordinea Consiliului Județean Argeș, s-a aflat în mijlocul unui scandal, după ce în presa națională au apărut informații potrivit cărora agentul de pază al instituției ar fi bătut

 

Nereguli pe bandă rulantă comise de angajații DGASPC Argeș

Luni, 14 Mai 2018 13:20

# Infirmier de la Protecția Copilului Argeș condamnat definitiv pentru purtare abuzivă

Pe 18 aprilie, Curtea de Apel Pitești s-a pronunțat în dosarul în care un infirmier (foto) din cadrul DGASPC Argeș era acuzat că a agresat trei copii instituţionalizaţi, cu vârste cuprinse între 9 şi 14 ani. Instanța i-a respins apelul lui Alin Giani Martin. Acesta a fost condamnat definitiv la un an şi trei luni de închisoare, cu suspendare. Cu toate că infirmierul a fost mutat până la terminarea cercetărilor de la un centru pentru copii la un centru pentru adulţi, după condamnarea acestuia conducerea DGASPC Argeș urmează să îi rezilieze contractul de muncă.

Ministerul Mediului supraveghează situația deșeurilor de la Ștefănești

Luni, 14 Mai 2018 13:18

# Nereguli descoperite la o altă societate ce desfășoară activități de colectare a deșeurilor nepericuloase

Ministerul Mediului s-a autosesizat față de situaţia îngrijorătoare a deşeurilor depozitate direct pe pământ în zona Gării Florica din Ştefăneşti. La începutul lunii mai, din dispoziția viceprim-ministrului Grațiela Leocadia Gavrilescu, ministrul Mediului, o echipă comună de control, formată din comisari ai Gărzii Naționale de Mediu (GNM) – Comisariatul General și reprezentanți ai Corpului de Control al Ministrului, s-a deplasat în localitatea Ștefănești pentru a verifica dacă au fost îndeplinite măsurile dispuse Societății Comerciale CXA ECO PLAST CLEAR SRL cu ocazia controalelor precedente.

 

Martorii din dosarul „Cheresteaua”, reaudiați pentru a spune… același lucru

Luni, 14 Mai 2018 13:01

Schimbarea compunerii completului de judecată în dosarul cunoscut sub numele „Cheresteaua” a adus și la readministrarea unor probe. Așa se face că martorii, foști angajați ai firmei Andris, condusă de Ion Andrei, zis Brânză, au fost audiați din nou pentru a spune același lucru, adică… nimic împotriva foștilor patroni. La ultimul termen al procesului desfășurat la Tribunalul Argeș, pe 8 mai, au fost reaudiați cinci martori. Aceștia au explicat judecătorului în ce a constat activitatea lor în cadrul Andris Srl. Foștii angajați nu au văzut și nici nu au auzit de existența unor tăieri ilegale de lemn. Cu toate acestea, procurorii au arătat în rechizitoriu un adevărat măcel comis în pădurile din judeţ: 23.000 de copaci tăiaţi fără drept pe o suprafaţă de 504 ha de teren forestier.

Nicola Inquieto, aproape de trimitere în judecată, la Buzău, pentru spălare de bani

Luni, 14 Mai 2018 12:42

Magistrații Curții de Apel Pitesti s-au pronunțat cu privire la acordul de predare temporara a cetățeanului italian Nicola Inquieto. Acesta va fi predat autorităților italiene în cel mai scurt timp. „Admite cererea autorităţilor judiciare italiene, respectiv Judecătorul de Cameră Preliminară din cadrul Tribunalului din Napoli - Italia şi dispune predarea temporară a persoanei solicitate INQUIETO NICOLA, către autorităţile italiene, pe o perioadă de 180 de zile, calculate de la data predării efective a acestuia, conform acordului încheiat de Curtea de Apel Piteşti şi Judecătorul de Cameră preliminară din cadrul Tribunalului din Napoli - Italia şi care face parte din prezenta hotărâre”, se arată în sentința Curții de Apel Pitești.

 

PSD Argeș și-a impus oamenii pe lista de consilieri ai europarlamentarului Gabriela Zoană

Luni, 07 Mai 2018 13:26

# Robinetul cu bani publici a fost deschis! # În echipa de consilieri regăsim un fost manager general de la FC Argeș, un candidat aflat pe listele PSD Argeș pentru alegerile parlamentare și ca stagiar un director de la o instituție subordonată Consiliului Județean Argeș # Un asistent local al deputatului european poate câștiga lunar maxim 3.000 euro
Piteșteanca Gabriela Zoană, director general adjunct la Registrul Comerţului, i-a luat locul Vioricăi Dăncilă în Parlamentul European după ce aceasta a devenit premierul României. Pe lângă funcția de europarlamentar, Zoană a preluat de la Dăncilă și echipa de consilieri ai acesteia. La echipa noului deputat european au fost aduși și alți asistenți, precum un fost manager general de la

Nici vorbă de un concurs nou la Apele Române

Luni, 07 Mai 2018 13:21

# Gorunescu - în continuare șef la Argeș, Victor Sandu (foto dreapta) - în continuare mare șef la București

În urmă cu aproape o lună, a fost scos la concurs pentru un apropiat al PSD, postul de director de la Administrație Bazinală de Apă Argeș-Vedea. După ce concursul a fost anulat din cauza opoziției ”prestate” de un contracandidat, acum nicio vorbă de competiție nouă la mult-corupta instituție.

La începutul lunii aprilie, cu funcția de director oferită câștigătorului, în competiție s-a înscris directorul mare de la București, Victor Sandu, făcându-l pe șeful sucursalei Argeș, Gorunescu, să se retragă. Totul părea o cursă gata câștigată, când s-a găsit și un liberal, Adrian Moisescu, să se înscrie la grila de start. Și nu numai atât. Acesta a contestat, imediat, rezultatele (eliminatorii) probei de dosare, arătând că Victor Sandu nu se poate

 

Pe 8 mai, Nicola Inquieto află dacă va fi predat autorităților italiene

Luni, 07 Mai 2018 13:08

La Curtea de Apel Pitești, pe 8 mai, se judecă un nou termen în dosarul ce are ca obiect predarea omului de afaceri Nicola Inquieto către autoritățile italiene.  În respectivul dosar se găsesc părți: ca petent - judecătorul de anchetă preliminară de pe lângă Tribunalul din Napoli și Nicola Inquieto – intimat. Conform surselor noastre procesul s-ar putea amâna, motivul fiind faptul că anchetatorii nu au încheiat cercetările în țară pe numele italianului.
Pe 26 aprilie, Înalta Curte de Casație și Justiție a decis

Tribunalul Argeș a soluționat dosarele „stăpânilor de sclavi” de la Berevoești

Luni, 07 Mai 2018 13:02

# Inculpații au primit și pedepse de 20 de ani şi 8 luni închisoare # Clanul„ Feraru” bătea victimele minore cu vătraiul peste gură și îi ardea pe piele după care le dădea cu ulei pe rană

Pe 2 mai, la Tribunalul Argeș au fost soluționate, pe fond, ultimele două dosare cu romii din Gămăcești acuzați de trafic de persoane. Cel mai periculos inculpat a primit 20 de ani și 8 luni de închisoare, după ce procurorii au demonstrat cum își bătea joc de victimele sale, o parte dintre ei minori.

 

Marinică Fologea, angajat în cadrul ADR Sud Muntenia, condamnat definitiv la închisoare cu suspendare

Luni, 07 Mai 2018 13:01

# Fostul consilier local de la Câmpulung a primit o amendă penală de 10 ori mai mare decât cea inițială

Curtea de Apel Pitești a dat sentința definitivă într-un dosar de corupție, instrumentat de procurorii DNA Pitești. Marinică Fologea, fost consilier local la Câmpulung, angajat la Agenţia de Dezvoltare Regională Sud – Muntenia, alături de Mihai Baciu, un om de afaceri din Bucureşti, şi-au primit pedepsele.
Marinică Fologea a fost condamnat la sfârșitul anului 2017 de către Tribunalul Argeș  la un an şi 11 luni închisoare cu suspendare şi amendă în cuantum de 3.000 lei pentru că, în calitate de manager de proiect, ar fi făcut mențiuni care nu corespund realității pe marginea unui proiect cu fonduri europene.

Din neatenție, doi angajați ai Primăriei Pitești au executat o asfaltare pe un drum privat

Luni, 30 Aprilie 2018 22:25

# Cazul drumului asfaltat ilegal la solicitarea lui Tudor Pendiuc a creat un precedent # n De această dată, fapta a fost descoperită imediat. Angajații au plătit contravaloarea lucrării realizată pe Aleea Negoiu, pe un teren viran, iar asfaltarea a fost… demolată # Noi amănunte din dosarul în care Tudor Pendiuc a fost trimis în judecată pentru asfaltarea ilegală a drumului care duce la vila fostei sale secretare

Un nou termen a avut loc, săptămâna trecută, la Tribunalul Argeș, în dosarul în care Tudor Pendiuc, fostul primar al Piteștiului, a fost trimis în judecată pentru asfaltarea ilegală a drumului care duce la vila fostei sale secretare, Carmen Lis. În dosar este judecat și

 

Pagina 53 din 102

«ÎnceputAnterior51525354555657585960UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea