Suprapunere de termene în dosarele penale ale lui Tudor Pendiuc

Luni, 22 Ianuarie 2018 14:34

# Dan Panțoiu (foto stânga), avocatul lui Tudor Pendiuc, despre dosarul „Publitrans”: „Sunt convins că nici pe 25 ianuarie nu va fi gata raportul de expertiză”
Tudor Pendiuc, inculpat în două dosare în aceeași zi. S-a întâmplat pe 11 decembrie, când fostul primar al municipiului Pitești, a fost citat atât la Tribunalul Argeș, cât și la Tribunalul București. Aceeași suprapunere va exista și la următorul termen, pe 25 ianuarie, ambele instanțe stabilind din nou judecarea dosarelor… în aceeași zi. La Tribunalul București se va judeca un nou termen din dosarul „Publitrans”, în care Tudor Pendiuc este acuzat de luare de mită şi abuz în serviciu, în timp ce la Tribunalul Argeș, fostul primar este acuzat de instigare la abuz în serviciu în legătură cu asfaltarea unui drum care duce direct la vila fostei sale secretare, Carmen Lis.

Magistrații Curții de Apel Pitești judecă dosarul privind cea mai mare captură de heroină realizată în România

Luni, 15 Ianuarie 2018 23:24

Pe rolul Curţii de Apel Piteşti se află dosarul privind cea mai mare captură de heroină realizată în România după 1990. În anul 2015, doi vâlceni şi doi turci au fost prinşi în flagrant în timp ce introduceau în România nu mai puţin de 310 de kilograme de heroină, cu o valoare de piaţă a drogurilor de aproximativ 40.000.000 de euro. Transportul s-a făcut cu tirurile a două firme înregistrate în municipiul Râmnicu Vâlcea. Săman George-Solomon, Bîngă Liviu-Constantin, Yigit Hakan şi Sincar Huseyin sunt inculpații din dosar. Cumulate condamnările celor patru inculpaţi, în primă instanță, sunt de aproape 50 de ani de închisoare. La Curtea de Apel Pitești se judecă apelul dosarului, următorul termen fiind stabilit pe 17 ianuarie.

 

Magnatul Constantin Pănescu, din nou în instanță

Luni, 15 Ianuarie 2018 23:00

# Pentru că nu a achitat bani pentru… fier, Tribunalul Specializat Argeș a deschis insolvența Alcadibo Trading
Firma omului de afaceri Constantin Pănescu, Alcadibo Trading SA, societate care se ocupă de „distribuţia de echipament electric de joasă tensiune şi de materiale pentru instalaţii electrice“, după cum susţine pe site-ul propriu, a intrat în procedură de insolvență. Gheorghe Drăghici, administratorul firmei Mondo Impex Dalina din Ștefănești  a cerut, pe 16 octombrie, la Tribunalul Specializat Argeș, insolvența Alcadibo Trading.

Începe judecarea pe fond a fraților Penescu, foștii patroni ai PIC și F.C. Argeș, pentru delapidare

Luni, 15 Ianuarie 2018 22:58

La sfârșitul anului 2017, Tribunalul Argeș a constatat, în dosarul fraților Penescu, acuzați pentru infracțiuni privind delapidarea fondurilor societății PIC, legalitatea sesizării instanţei, a administrării probelor şi a efectuării actelor de urmărire penală, drept pentru care a dispus începerea judecăţii. Primul termen al procesului, pe fond, va avea loc pe 13 februarie. În acest dosar, Cornel Penescu, fostul patron al FC Argeș,  a fost trimis în judecată pentru delapidare, patru acte materiale, instigare la infracțiunea de evaziune fiscală, patru acte materiale, alături de fratele său, Ilie Penescu, acuzat de procurori pentru infracțiuni privind delapidarea, patru acte materiale.

 

Angajații Muzeului Județean Argeș îngheață de frig în instituție

Luni, 15 Ianuarie 2018 22:52

Conducerea Muzeului a avut proasta inspirație de a înlocui centrala termică pe timp de iarnă. Mai bine de o lună, angajații muzeului și-au desfășurat activitatea pe frig, cu geaca de iarnă pe ei. Vestea aparent bună este că iarna încă nu și-a intrat total în drepturi. Cu frig au fost întâmpinați și vizitatorii muzeului. Nu-i bai, dacă angajații pot, atunci suportă și clienții!

Perversul din Pitești care racola pe Facebook fetițe, condamnat definitiv

Luni, 15 Ianuarie 2018 22:12

# Legea e prea blândă! Gheorghe Mărgărit condamnat la patru luni cu suspendare. În urma apelului, instanța i-a interzis inculpatului să se apropie de familia victimelor.
Anul 2018 a debutat cu o faptă care oripilează societatea. Agentul Eugen Stan de la Brigada Rutieră a Capitalei este suspectat de pedofilie, după ce a agresat sexual doi copii în lift. Un caz asemănător s-a petrecut și în Pitești, în 2016. La sfârșitul anului 2017, pe 20 noiembrie, piteșteanul Gheorghe Mărgărit a fost condamnat definitiv pentru racolarea minorilor în scopuri sexuale. Și totuși, legea este uneori prea blândă comparativ cu fapta comisă.

 

Sătenii din Berevoești implicați ca martori în dosare - agresați de rudele stăpânilor de sclavi

Luni, 15 Ianuarie 2018 22:06

# Martor în dosarul sclaviei de la Berevoești: „Rudele inculpaților au căutat-o pe bunica. Aș vrea să fiu lăsat în pace, să nu mă mai deranjeze…”
Doar cinci dintre cei 38 de stăpâni de sclavi de la Berevoeşti au fost condamnaţi până acum, iar pe rolul Tribunalului Argeş se află mai multe dosare. Cert este că în dosarele rămase nesoluționate încă sunt audiați martorii, iar aceste demersuri devin din ce în ce mai greu de realizat mai ales că martorii sunt de negăsit deși au dat declarații în faza de urmărire penală.

Curtea de Apel Pitești a decis! Mariana Ionescu, din nou, în fruntea APM Argeș

Luni, 18 Decembrie 2017 10:16

# Deși a lucrat în altă parte, Mariana Ionescu urmează să primească, pe o perioadă de aproape doi ani, salariul și drepturile sale de director executiv la APM Argeș # Ministrul Energiei, Toma Petcu, ar putea să plătească despăgubirile materiale Marianei Ionescu după decizia de suspendare emisă în perioada când era șeful ANPM

După mai bine de un an de zile de procese, instanțele argeșene au stabilit ca Mariana Ionescu să fie reintegrată în funcția de director la Agenția pentru Protecția Mediului Argeș, începând din luna decembrie. Totodată, aceasta va primi de la ANPM despăgubiri, reprezentând salariul indexat, majorat şi recalculat precum şi alte drepturi de care ar fi beneficiat în funcţia de conducere începând cu 19 ianuarie 2016, dată când s-a dat decizia prin care Mariana Ionescu a fost destituită din funcție.

 

Florin Frătică, un nou eșec în instanță

Luni, 18 Decembrie 2017 10:15

# După ce a pierdut, la Tribunal, procesele în care solicita suspendarea hotărârii de demitere a sa, acum le pierde și pe cele prin care solicită anularea
Așa cum am mai scris, fostul primar al comunei Bradu, Florin Frătică, a fost scos din instituția pe care a patronat-o, într-o zi de joi (pentru el, probail, joia neagră), 25 mai 2017. În urma unei condamnări penale, atunci, în acea zi de joi, în ședința ordinară de Consiliu Local, ultimul punct pe ordinea de zi a fost cel prin care s-a comunicat încetarea mandatului său de consilier local și, implicit, de viceprimar.

Litigiul dintre Cătălin Bulf și Dan Manu - în pronunțare

Luni, 18 Decembrie 2017 10:12

Pentru refuzul de a i se furniza informaţii referitoare la o investiţie publică, consilierul judeţean PMP, Cătălin Bulf, l-a dat în judecată pe președintele Consiliului Judeţean Argeș, Dan Manu. Conflictul a început de la raportul de audit efectuat asupra proiectului pârtiei de schi de la Ghiţu Molivișu. Deși a fost realizat din bani publici, conducerea Consiliului Judeţean Argeș a refuzat să înmâneze copii după respectivul raport chiar consilierilor judeţeni. Consilierul județean Cătălin Bulf, președintele PMP Argeș, l-a dat în judecată, din acest motiv, pe Dan Manu. Astfel, în luna mai s-a constituit, la Tribunalul Argeș, dosarul cu obiectul „refuz soluţionare cerere nr. 5026/07.04.2017”. Dosarul a rămas în pronunțare pe data de 18 decembrie, după ce a fost amânat de două ori de magistrații Tribunalului Argeș. A.V.

 

Bustul lui Constantin Stroe a fost dezvelit la Mioveni la un an de la moartea sa

Luni, 18 Decembrie 2017 09:57

Sâmbătă, 16 decembrie, în faţa Casei de Cultură a Sindicatelor de la Mioveni, a fost dezvelit bustul lui Constantin Stroe, omul care se confundă cu istoria şi evoluţia Dacia şi de la a cărui trecere în neființă s-a împlinit un an.
Bustul a fost dezvelit în prezenţa familiei, a oficialilor locali și județeni, parlamentarilor de Argeș, a cunoscuţilor şi a foştilor directori de la Dacia. La eveniment a participat și Christophe Dridi, directorul francez al uzinei de vehicule Dacia Mioveni, care a susținut un discurs în limba română.

Deputatul Gerea, în proces cu Poliția Rutieră Argeș

Luni, 18 Decembrie 2017 09:53

Deputatul Andrei Gerea, fost ministru al economiei, s-a luat la „trântă” cu IPJ Argeș. În aprilie 2016, deputatul Andrei Gerea (ALDE), aflat în trafic pe drumurile din județ, a fost oprit de un echipaj de poliție. Acesta a fost tras pe dreapta pentru că, în localitatea Vâlcelele, din comuna Merișani, mergea cu mașina peste limita legală de viteză stabilită pe acel sector de drum. 

 

Hotărâre definitivă în dosarul patronului acuzat de evaziune fiscală prin videochat

Luni, 18 Decembrie 2017 09:46

# Curtea de Apel Pitești a respins ca nefondat apelul Administrației Județene a Finanțelor Publice Argeș # Mircea Nicolescu: „Eu banii îi primesc afară și urez statului român multă stimă și respect”
În martie 2017, Tribunalul Argeș l-a condamnat pe Mircea Corneliu Nicolescu  la doi ani închisoare cu suspendare. Deși procurorii, în rechizitoriu, au precizat că „prin activitatea infracţională, inculpatul Nicolescu  Mircea Corneliu a prejudiciat bugetul consolidat al statului cu suma de 1.327.969 lei”, instanța argeșeană a constatat un prejudiciu în valoare de

Stăpânii de sclavi din Berevoești condamnați - contestă executarea

Luni, 18 Decembrie 2017 09:43

În septembrie a.c., Curtea de Apel Pitești a respins apelurile a cinci inculpați din dosarul Sclavie la Berevoești. Astfel, cei cinci stăpâni de sclavi din localitatea argeşeană Berevoeşti, care au îngrozit o ţară întreagă prin metodele de tortură folosite, au primit pedepse cu închisorea cuprinse între 3 și 5 ani şi 4 luni de închisoare cu executare, din care li se va deduce perioada petrecută în arest preventiv. Ciprian Onică a primit 4 ani şi 4 luni de închisoare, Aurel Onică - 5 ani şi 4 luni, Viorel Grancea - 4 ani şi 4 luni, Silvia Grancea - 3 ani, Ionuţ Cătălin Grancea - 4 ani şi 4 luni.

 

Patru autopsieri de la morga Spitalului Județean - condamnați la închisoare cu executare pentru luare de mită

Luni, 11 Decembrie 2017 13:13

Decizie aspră a judecătorului Tribunalului Argeș, în dosarul autopsierilor. Cei patru autopsieri acuzați de luare de mită au fost condamnați la pedepse cuprinse între 4 – 7 ani închisoare cu executare. Totul a început în aprilie 2016 când  procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș au trimis în judecată pentru luare de mită patru angajați de la morga Spitalului Județean Argeș. Este vorba de Cristian Nedelcu, Maria Marinel, Vasile Stan și Marian Păun. De asemenea, trebuie precizat că la morga Spitalului Județean din cei cinci autopsieri, doar unul singur nu a fost cercetat pentru luare de mită.

Directorul DJST Argeș a ignorat total raportul corpului de control al Ministerului Tineretului şi Sportului

Luni, 11 Decembrie 2017 13:11

# Laurențiu Achimescu: „Sunt prostii spuse de cei de la control, nimic nu este adevărat”

Vine controlul, pleacă controlul, dar directorul Achimescu de la DJST Argeș rezistă. Așa se rezumă, în ultimii ani, situația de la Direcția Județeană de Sport și Tineret Argeș. Raportul corpului de control al Ministerului Tineretului şi Sportului, raport întocmit de specialişti în urma verificărilor efectuate la Direcţie în vara acestui an, s-a întins pe 38 de pagini și a scos la iveală numeroase nereguli.

 

Inculpată în dosarul „Sclaviei de la Berevoești”: „Ne mor copiii acasă de foame. Nu a venit nici Moșu’”

Luni, 11 Decembrie 2017 13:09

A trecut mai bine de un și jumătate de la reținerea romilor de la Berevoești acuzați de procurorii DIICOT de sclavagism și trafic de persoane. Cinci dosare cu 31 de inculpați se mai află pe rolul Tribunalului Argeș. Până în prezent doar un singur dosar a fost soluționat. În septembrie, cinci persoane au fost condamnate la închisoare cu executare în cazurile de sclavie de la Berevoeşti. Pedepsele au fost cuprinse între trei ani, respectiv cinci ani şi patru luni.

Firme ale unor cunoscuți oameni de afaceri din Argeș, datorii de milioane de lei către Primăria Pitești

Luni, 04 Decembrie 2017 23:43

# Nicolae Ivănescu - liderul datornicilor, ca persoană fizică, la bugetul primăriei
La sfârșitul lunii septembrie a.c., Primăria Pitești a făcut publică lista debitorilor - persoane juridice și persoane fizice - care înregistrează obligații fiscale restante la bugetul local al Municipiului Pitești. Totalul firmelor neplătitoare de impozit este de 190, iar datoriile societăților către administrația locală sunt cuprinse între minim - 20.000 de lei și maxim – peste 4,2 milioane de lei. În schimb, 89 de persoane fizice au datorii la bugetul Primăriei. De departe, primul pe lista datornicilor, ca persoană fizică, se află nimeni altul decât omul de afaceri Nicolae Ivănescu, având datorii de 132.661,86 lei.

 

Pase ca la fotbal, între Tribunalul Argeș și Tribunalul Comercial, cu dosarul CNCD-Publitrans

Luni, 04 Decembrie 2017 23:41

# CNCD cere despăgubiri de peste 20 miliarde lei vechi pentru folosința autobuzelor sale
La Tribunalul Argeș, în luna septembrie s-a judecat un proces între CNCD SA prin lichidator SC Bio Consult SRL, ca reclamant, și Publitrans 2000 SA, ca pârât. CNCD, firma omului de afaceri Constantin Scarlat, a cerut, în instanță, plata a peste 2,1 milioane de lei reprezentând  profit aferent perioadei 1.10.2014 – 1.10.2015. Tribunalul Argeș a decis, pe 12 septembrie, declinarea competenței de soluționare în favoarea Tribunalului Specializat Argeș.

„Ibrahim” din Argeș - trimis în judecată pentru terorism

Luni, 04 Decembrie 2017 23:39

# Într-o discuție telefonică avută cu un prieten, Ionuț Cătălin Bălan îl amenința că „Eu pe tine o să-ţi iau gâtu' ca la puiu de găină!”
Pe 20 noiembrie a fost înregistrat la Curtea de Apel Pitești dosarul în care Ionuţ Cătălin Bălan, zis „Ibrahim”, este cercetat pentru infracţiuni la legea privind combaterea terorismului.
Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism Pitești au finalizat cercetările și l-au trimis pe „Ibrahim” din Argeș în judecată.

 

Pagina 56 din 102

«ÎnceputAnterior51525354555657585960UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea