Dan Stroe, primarul PSD ale de la Bradu, aproape cinci luni de control judiciar

Luni, 21 Noiembrie 2016 22:43

# Curtea de Apel Pitești i-a respins, săptămâna trecută, contestația împotriva măsurilor preventive

La sfârșitul lui noiembrie se împlinesc cinci luni de când primarul ales al comunei Bradu, pesedistul Dan Stroe, a fost pus de procurori sub control judiciar. Mai exact, măsura restrictivă i-a fost impusă în data de 30 iunie a.c., dată din care, săptămânal, în fiecare zi de joi, Dan Stroe se prezintă la sediul Poliției, pentru a se verifica faptul că nu a părăsit localitatea și pentru a da o declarație. Doar că, déjà, toată lumea se întreabă cât vor mai fi ținute măsurile preventive instituite, mai ales că

Viceprimarul din Corbi, judecat penal pentru două plute tăiate dintr-un pârâu

Luni, 21 Noiembrie 2016 22:40

Dan Aldea, viceprimarul comunei Corbi, este judecat, pe legea penală, într-un dosar... de cascadorii râsului! Deși obiectul cauzei sună înfiorător (infracțiuni la regimul silvic!!!), cunoscând starea de fapt, nu putem să nu ne exprimăm convingerea că instanțele, procurorii și polițiștii au treburi mai importante și cauze penale reale de cercetat!

 

Lotul Petromservice a fost trimis în judecată de DNA

Luni, 14 Noiembrie 2016 23:12

# Printre inculpați este și un argeșean celebru

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpaților din celebrul dosar Petromservice. Printre aceștia, fostul ginere al primarului Cornel Ionică, Ionuț Eftime, care este acuzat de procurorii anticorupție că a intermediat încheierea unor  contracte de achiziții fictive de servicii, în scopul reducerii obligațiilor fiscale către stat ale Petromservice. Dosarul este înțesat de nume sonore.

Procesul primarului ales din Bradu, Dan Stroe, turnură neașteptată

Miercuri, 02 Noiembrie 2016 22:51

# Judecătorul de cameră preliminară a admis înregistrările audio și video care, inițial, au fost scoase din dosar de judecătorii Tribunalului Argeș
Săptămâna trecută s-a consumat un nou episod – ciudat și acesta – din serialul numirii primarului din Bradu, comună parcă blestemată din acest punct de vedere. ”Blestemată” pentru că, după cum se vede, nu reușește să aibă, în sfârșit, parte de un primar fără probleme penale. Florin Frătică, proaspăt ales viceprimar, a stat peste o jumătate de an la Beciul Domnesc, fiind anchetat într-un dosar de corupție. Înaintea acestuia, Costel Zamfir, a executat câțiva ani de pușcărie după o condamnare penală definitivă, pentru potlogării cu terenuri. Urmează – după cum se vede, din păcate, Dan Stroe, reprezentantul PSD, ales de oamenii din Bradu, în vară, să le fie primar.

 

Primarul din Stolnici a câștigat, definitiv, procesul cu consilierul Gălățeanu

Miercuri, 02 Noiembrie 2016 22:35

În sfârșit, circul instrumentat, jalnic, în justiție, de fostul candidat la funcția de primar al comunei Stolnici s-a terminat. Cum era și normal, s-a terminat, definitiv și irevocabil, în favoarea actualului primar, Sevastian Pupăză Roșu, căruia cetățenii din localitate i-au acordat, cu o amplă majoritate, încrederea pentru încă patru ani.
Consilierul local Marius Gălățeanu, fost candidat, din partea PNL Argeș, la primăria Stolnici a contestat rezultatul alegerilor din vară la Judecătoria Costești. Motivul a fost unul de neconstituționalitate. Adică modelul adoptat, la sistem național, de alegere a primarilor într-un singur tur, este unul neconform cu legea primă a țării, conform nemulțumirii acestuia.

Dosarul ”Consultanța” și-a consumat, vineri, primul termen pe fond

Luni, 24 Octombrie 2016 12:37

# A început exodul primarilor din Argeș spre Înalta Curte!

Cel mai mare dosar instrumentat de către DNA, la nivel național, din punct de vedere al numărului de aleși locali implicați, a ajuns, vinerea trecută, la primul termen de judecată pe fond.
Este vorba despre celebrul dosar ”Consultanța”,  în care 43 de primării argeşene au încheiat contracte de consultanţă cu firmele deţinute de Mircea Drăghici. Constantin

 

Deși a fost schimbată șefa de la Drumuri Județene, licitațiile pentru deszăpezire se țin în noiembrie. Cu contestațiile, s-ar putea atinge… primăvara

Luni, 24 Octombrie 2016 12:35

Situație de toată jalea la Regia Județeană de Drumuri Argeș. Schimbarea de la vârful Consiliului Județean, din vară, a provocat cutremure și căderea șefilor din Regie. Că se asfaltează puțin, că se țin licitațiile târziu, că stația de asfalt nu merge. Ei bine, abia acum, după șase luni, se observă ceva. SE OBSERVĂ CĂ NU S-A SCHIMBAT NIMIC!!!

Primarul din Stolnici a repus, pe rolul instanței, procesul cu consilierul Gălățeanu

Luni, 24 Octombrie 2016 11:53

# Marius Gălățeanu, deși a pierdut în primă instanță, a făcut apel. Apoi, nu s-a mai prezentat la proces

Mostre - repetate - de seriozitate maximă din partea consilierului local Marius Gălățeanu, fost candidat, din partea PNL Argeș, la primăria Stolnici. Acesta a contestat rezultatul alegerilor din vară la Judecătoria Costești. Motivul a fost unul de neconstituționalitate. Adică modelul adoptat, la sistem național, de alegere a primarilor într-un

 

Podul vechi și podul nou din Căteasca, două pietre de moară atârnate de gâtul reprezentanților CJ

Luni, 17 Octombrie 2016 21:58

# Dan Manu: ”Consiliul Județean are podul, Direcția Apelor are albia… Este dificil de colaborat…”

Podul nou din Căteasca, inaugurat cu surle și dosare penale, se pregătește, intens, de… reparații capitale. Dilema cea mare este că nimeni nu știe, cu certitudine, cine este abilitat să se apuce de lucrare, mai ales că procurorii anticorupție s-au apucat, de ea, demult. Podul, cel mai lung din județ, a fost construit de ”Zeus”-ul lui Grigore Dobre  pe vremea lui Constantin Nicolescu. Încă de atunci, omul de afaceri Corin Boian, unul dintre participanții la licitația organizată de CJ Argeș, a pus mâna

Ați mai pomenit așa ceva? Un primar din Argeș s-a dat în judecată pe el însuși!

Luni, 17 Octombrie 2016 21:51

# Pârîtă, în dosar, este și Direcția de Sănătate Publică Argeș

Caz cu totul atipic în județul Argeș, și chiar în țară. Primarul comunei Băbana, Bebe Ivan, alături de primăria pe care o conduce, s-a judecat, până în primăvara acestui an, cu Direcția de Sănătate Publică Argeș. După ce a pierdut, în primă instanță, procesul, Bebe Ivan a formulat apel, atât împotriva DSP Argeș, dar și împotriva Unității Administrativ Teritoriale Băbana și… împotriva propriei persoane!

 

DNA Pitești a pus tunurile pe Primăria Oarja

Luni, 17 Octombrie 2016 21:40

Procurorii DNA Pitești cercetează modul în care au fost administrați banii din bugetul Primăriei Oarja. Dacă, anul trecut, aceștia au ridicat situații de lucrări de la instituția vizată, situații și documente privind mai multe contracte derulate cu firme de construcții, acum, procurorii au trecut la verificarea, la firmele respective, a respectivelor documente. Totul a pornit de la un Raport al Curții de Conturi care semnala nereguli în gestionarea banilor publici. Se încearcă, acum, cuantificarea în bani a acestor nereguli care, se pare, îl au în prim plan pe primarul localității, Constantin Bîlea.

Directoarea Școlii Speciale din Costești tocmai a picat la examenul pe post

Luni, 17 Octombrie 2016 21:27

# După ce a fost muștruluită, săptămâna trecută, de președintele Dan Manu, pentru proasta gestionare a lucrărilor de construcții

Președintele Consiliului Județean Argeș, Dan Manu, a fost, săptămâna trecută, într-o vizită neanunțată la Școala Specială ”Sf. Stelian” din Costești. Copiii care învață aici nu mai puteau frecventa cursurile, în această clădire, prin acoperișul căreia apa curge șiroaie. Nu mică a fost surpriza când, la fata locului, președintele CJ a întâlnit o harababură totală, în clădire curgea apa ca dintr-un duș uriaș.

 

Concursul pentru posturile de directori de școli, o făcătură!

Luni, 17 Octombrie 2016 21:15

# Șefii școlilor au ”beneficiat” de subiecte penibile, cu grad de dificultate zero! # Dumitru Tudosoiu (foto), inspector general ISJ Argeș: ”Deși multora le-au stârnit râsul unele dintre subiecte, iată că au fost oameni care nu au putut să treacă acest test…”

Prima probă, cea scrisă, a concursului pentru postul de director şi director adjunct de școli a avut loc miercurea trecută şi s-a desfăşurat sub forma unui test-grilă. Rezolvarea testului-grilă, cu subiecte elaborate de Minister, a ridicat multe semne de întrebare, deoarece, după cum spun multe dintre cadrele didactice, se pare că a fost foarte ușor!

Dosarul lui Mihai Rotaru, afaceristul din ANRP, sub semnul întrebării

Luni, 17 Octombrie 2016 20:38

# În plină cercetare a DNA – structura centrală - asupra prețului terenului din Pitești, stabilit de procurorii anticorupție la 35 euro/m.p. #  Fix în porțiunea neretrocedabilă, tranzacție imobiliară pe cash, cu 328 euro/m.p.

Mai multe materiale, apărute în presa națională și locală, vorbesc despre tunul dat, în 2010, la ANRP, de omul de afaceri Mihai Rotaru. Acesta a cumpărat dreptul de proprietate asupra unui teren de 6,2 hectare, teren expropriat de comuniști și aflat în imposibilitate de a mai fi pus în posesie, teren situat în centrul Piteștiului. Interesant

 

După ”succesurile” repurtate cu proiectul Molivișu, președintele C.J. Argeș, Dan Manu, insistă pentru dezvoltarea turistică a părții de nord a județului, dar și pentru crearea - ATENȚIE!!! - de pârtii de schi

Luni, 10 Octombrie 2016 20:21

# Florin Tecău, fost președinte al CJ Argeș, în 2012: „Nordul judeţului, rivalul Europei“. Sună cunoscut?

Întrevedere – săptămâna trecută - între conducerea C.J. Argeș și conducerea C.J. Sibiu, în vederea realizării unui parteneriat privind dezvoltarea turistică a zonei montane din cele două județe, zonele Făgăraș - Bâlea - Capra și modernizarea și reabilitarea Transfăgărășanului.

Președintele C.J. Argeș așteaptă rezultatul auditului pentru a vedea pe ce s-au dus, la Districtul Buzoiești al R.A.J.D., 4 miliarde

Luni, 10 Octombrie 2016 20:01

# Doar că, la Buzoiești, nu s-a cheltuit niciun leu! Firma constructoare a preferat să rezilieze contractul!

Bâlbe și paranoia fix în vârful instituției de comandă a județului, unde, cel puțin teoretic, ar trebui să troneze strategi de nume și de renume, creme de la creme, the best of the best. Subiectul predilect al ultimelor săptămâni este proasta gestionare și administrare a Regiei Autonome Județene de Drumuri Argeș, instituție vasală însă, dintotdeauna, a Consiliului Județean. De aici, din punga CJ-ului, se alocă sume pentru întreținerea drumurilor, pentru pietruiri, pentru asfaltări etc. De aici s-au alocat,

 

Șoseaua Pitești-Câmpulung, batjocură la adresa participanților la trafic

Luni, 03 Octombrie 2016 21:18

# Straco a blocat, prin instalarea de semafoare, porțiuni din șosea. Se lucrează, însă,  sporadic
Nu este deloc  o noutate, însă, tocmai de aceea, se pare că rezistența la înjurături și observații a firmelor-mutant din construcții și drumuri a crescut de la o zi la alta. Precum în cazul virușilor luați din infecțiile intraspitalicești, deveniți  imuni la antibiotice, coloșii din construcții au devenit imuni la reclamații, înjurături și chiar la bunul simț. Este și cazul celor de la Straco, firmă ce asfaltează șoseaua națională Pitești-Câmpulung. Aceștia au blocat, prin indicatoare rutiere și semafoare, numeroase puncte

Grevă și jaf la Judecătoria Pitești

Luni, 26 Septembrie 2016 13:28

Ce credeți, dragilor?! E grevă! Mii de oameni se deplasează, zilnic, spre instanțele de judecată, spre a primi… o amânare. Bătrâni, bolnavi, învoiți de la serviciu, astmatici, cardiaci, gripați și mulți alții cu te miri ce afecțiuni, toți vin, cu avocați tocmiți pe bani mulți, să caște gura la listele de amânări. E grevă, ce vreți? E grevă, judecătorii își cer drepturile, vor ceva mai mult, cam pe la suta de milioane pe lună și peste, că atât primesc, acum, procurorii, care, ce dracu, au aceleași studii ca și ei. Nu se judecă decât urgențele, cazurile speciale, penale, virale, vitale. Cei cu afecțiuni mai mici decât decesul, sunt amânați fără discuție. Toată lumea se roagă să iasă odată magiunul din ministreasa Prună, să se termine cât mai repede circoteca națională din justiție.

 

Fuego și bradul (pe care-l împodobește maică-sa), cele două personaje de care nu are loc actorul Alexandru Bindea la Pitești

Luni, 26 Septembrie 2016 13:09

# Ion Mânzână, vicepreședintele CJ Argeș: ”Sunt contabil, deci sunt cinstit!” # Patru candidați și, deocamdată, niciun scandal pentru fotoliul de director la Teatrul Davila

Cunoscutul actor Alexandru Bindea (foto) a fost invitatul de onoare al conducerii Consiliului Județean Argeș, săptămâna trecută, în avanpremiera deschiderii stagiunii teatrale la Al Davila. "Sufrageria mă-sii de viață", este prima piesă ce s-a jucat pe scena de la Davila, în noua stagiune, 2016-2017, regia piesei aparținând actorului Teatrului Național, care are și rolul principal în piesă.

Școala a început, în Argeș, ca în fiecare an. Dezastruos!!!

Luni, 19 Septembrie 2016 00:00

# Deși guvernanții ne asigură de toate cele bune # Nu sunt manuale, unele școli nu au autorizație. Programul ”Lapte-Corn-Măr” - cu întârziere și incomplet

Școala a început, ca în fiecare an, la jumătatea lui septembrie. Ca în fiecare an, școlile din Argeș nu au fost, în  bună măsură, pregătite să își primească elevii. Vorba unui lider politic: prima zăpadă și prima zi de școală ne prinde, întotdeauna, nepregătiți. O parte din manuale  abia acum sunt în procedura de licitație, adevărată bătaie de joc, atât pentru cadrele didactice, care nu știu exact ce să predea, cât și pentru copiii care chiar nu au nicio vină. O parte din școlile județului nu au avize de funcționare. Programul lapte-corn începe, cu o săptămână întârziere și incomplet. În rest e bine…

 

Pagina 66 din 102

«ÎnceputAnterior61626364656667686970UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea