Prefectul de Argeș, Cristian Soare, știa de existența sclavilor din Berevoești!

Luni, 18 Iulie 2016 00:00

# După informarea primită de la ofițerii de la crimă organizată, Cristian Soare a decis constituirea unei echie de control

În legătură cu situația apărută în comuna Berevoești, Instituția Prefectului Județul Argeș face următoarele precizări:
Conducerea Instituției Prefectului a fost informată, cu câteva zile înainte, de către BCCO, cu privire la iminența desfășurării unei acțiuni de amploare. În acest sens, s-a solicitat sprijinul unor instituții în domeniu, respectiv Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Argeş, Serviciul Județean de Ambulanță Argeș și Inspectoratul Școlar Județean Argeș.

”Băieții deștepți” din energie încep să pice. Dosar cu prejudiciu uriaș, de 8.192.817,35 lei trimis de procurorii DNA Pitești spre instanță

Luni, 18 Iulie 2016 00:00

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Pitești au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpaților:
# OPREA OCTAVIAN FLORIAN, la data faptelor director adjunct (tehnic) al Sucursalei Hidrocentrale Curtea de Argeș, în sarcina căruia s-a reținut săvârșirea infracțiunilor de:
- abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit (8 fapte),
- fals intelectual (7 fapte din care 2 în formă continuată),
- complicitate la infracțiunea de fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată,

 

Ministrul Elisabeta Lipă îl trimite pe șeful DJTS Argeș să dea cu subsemnatul la Parchet

Luni, 11 Iulie 2016 22:43

Recent, la solicitarea săptămânalului nostru, Ministrul Tineretului și Sportului, Elisabeta Lipă, ne-a comunicat că a trimis documentele raportului de control de la DJTS Argeș, control efectuat în vara anului trecut,  către organele de cercetare penală. Control ce părea a fi devastator, cu efecte de uragan, anul trecut, la DJTS Argeș. Aici, în urma unor sesizări, insclusiv a săptămânalului nostru, s-au descoperit diverse nereguli, unele mai civile, altele mai penale, însă cam toate făcute pe bani publici de onor conducerea instituției.

Magnatul Gheorghe Văsâi, la doar un pas de a pune stăpânire pe aproape toate gunoaiele județului Argeș

Luni, 11 Iulie 2016 22:14

# Licitația pentru colectarea gunoaielor din zona Curtea de Argeș se mută la CNSC

Serialul ,,Gunoaiele județului Argeș” pare a nu mai avea sfârșit. Până și regizorii  serialului  longeviv ,,Tânăr și neliniștit” ar fi invidioși pe scenariul nostru din Argeș. Numai că diferența, am putea spune,  o fac actorii, în rolul principal fiind ,,mogulul gunoiului”, care, iată,  ține argeșenii cu sufletul la gură până în ultima clipă.
Așa cum vă prezentam în urmă cu doar câteva săptămâni despre licitația de concesionare a serviciului de colectare și transport a gunoiului din zonele Curtea de Argeș și

 

Proprietățile magnatului Ivănescu, scoase de vânzare de fisc și executori

Luni, 04 Iulie 2016 22:52

# Stație de betoane, stație de sortare, terenuri la Izvoru – de vânzare la licitație deschisă

Au trecut vremurile când Jeep-urile magnatului Ivănescu ajungeau, ușor, să parcheze lângă scările de intrare în Consiliul Județean Argeș. Odată, firmele lui Ivănescu se băteau pentru a-și adjudeca crema lucrărilor mari de infrastructură. Licitațiile postate însă pe portalul electronic au dus la apariția altor vedete ale asfaltului, firmele lui Nicolae Ivănescu intrând nu numai într-un con de umbră, ci și în insolvență sau faliment.

România reclamată la CEDO de Marian Drăgușin, patronul Vinalcool Argeș SA

Luni, 04 Iulie 2016 22:25

S.C. VINALCOOL ARGEŞ S.A. PITEŞTI, firmă aparținând omului de afaceri Marian Drăgușin, a formulat la Curtea Europeană a Drepturilor Omului o plângere  împotriva României, introdusă în 9 decembrie 2009 și comunicată în 7 martie 2016
Firma lui Drăgușin, Vinalcool, a fost înființată în temeiul Legii nr. 15/1990 privind reorganizarea unităților economice de stat ca regii autonome si societăți comerciale. Potrivit articolului 20 din Lege, aceasta a preluat activele unei foste unități economice deținute de statul în perioada comunistă. Statul a deținut toate acțiunile noii companii și le-a administrat prin Fondul Proprietății de Stat („F.P.S.”). În 1994, Ministerul Agriculturii și Alimentației a emis o certificat care conținea activele societății care îi aparțineau.

 

Papa Francisc a circulat, zilele trecute, cu o Dacia Logan

Luni, 04 Iulie 2016 14:48

# În timp ce IPS Daniel, patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, preferă Mercedesul...

Cine spune că Loganul nu-i mașină pentru oficialități se înșeală. Papa Francisc a folosit-o în timpul vizitei sale apostolice în Armenia ca mașină oficială. Da, o Dacia Logan a fost folosită de Papa Francisc în timpul călătoriei apostolice, a 14-a la număr, ce s-a desfășurat între 24 și 26 iunie în Armenia.

Pontiful a sosit, vineri, 24 iunie, la Erevan, la ora locală 13, scrie Radio Vatican. După ceremonia oficială de bun venit de la aeroportul internațional, Papa Francisc a fost

Achim Irimescu, ministrul agriculturii, dă de pământ cu Iani Popa în scandalul îmbolnăvirii cu e-coli!

Luni, 04 Iulie 2016 14:41

# Ca la școală, înaltul funcționar îl învață pe senatorul de Pitești diferența dintre lapte și brânză

Parlamentar preocupat de bunul mers al firmelor argeșene, Iani Popa, președintele PNL Argeș, a depus în primăvara acestui an o interpelare în Parlament adresată ministrului agriculturii, Achim Irimescu. În text, senatorul de Argeș cere explicații cu privire la acuzele aduse de ministru firmei Brădet, în plin scandal al infectării copiilor din județ cu bacteria e-coli.

 

 

Șoc și groază la Bradu. Frătică - primar și, mai nou, viceprimar a fost scos din Căminul Cultural cu poliția

Luni, 04 Iulie 2016 11:18

# Primarul ales, Dan Stroe, nu a putut depune jurământul n Florin Frătică, ales viceprimar de consilierii locali, în huiduielile sălii

Ședință cu scântei de constituire a Consiliului Local Bradu, sâmbătă, la Căminul Cultural din localitate. A treia încercare a fost cu noroc pentru consilieri, nu însă și pentru primarul ales, Dan Stroe, care mai are de așteptat cel puțin două săptămâni. Stroe nu a putut depune jurământul din cauza contestației depuse de opoziție, contestație respinsă de Judecătoria Pitești pe data de 16 iunie. Ultimul rând al încheierii Judecătoriei a făcut însă imposibilă depunerea jurământului. Aici se specifică: cu drept de apel

ȘOC! Primarii aleși din Stolnici și Bradu nu pot depune jurământul!

Luni, 27 Iunie 2016 14:38

# Primarul din Stolnici este contestat de contracandidatul Gălețeanu, care a obținut sub un sfert din voturile primului n La Bradu, Florin Frătică se ține de crenguța subțire și uscată a contestațiior prin instanțe

Cu ajutorul unor chichițe legislative, două localități importante ale județului, Bradu și Stolnici, rămân, în continuare, fără conducător. Contracandidații celor aleși de oameni prin votul de la începutul lunii iunie, au contestat în instanță validările pentru funcția de primar. Scopul nu a fost acela de a răsturna o situație de drept stabilită prin vot, ci acela de a pune bețe în roate, de a bloca activitatea instituțiilor respective. Mai ales că a început vacanța judecătorească, iar instanțele lucrează pe proceduri de avarie.

 

Prefectul și subprefectul județului se bat în averi, case de lux și terenuri

Luni, 27 Iunie 2016 13:43

# Paradoxal, ambii sunt moșieri de... Mozăceni

Proaspăt numiții în funcțiile de prefect și subprefect de Argeș, Cristian Soare și Emilian Dragnea, sunt, de fapt, dinozauri ai funcționariatului public din zonă. Cristian Soare a mai fost prefect, între 2012 și 2014, făcând, deja în mod tradițional, rocadă cu Mihai Oprescu între Prefectură și ITM. Emilian Dragnea, subprefectul politic numit de guvernul apolitic Cioloș a fost, și domnia sa, în lumina reflectoarelor, ca președinte al CAS Argeș.

Afacerea lui Tămagă junior din centrul orașului, executată silit pentru o datorie de 18.000 de euro

Luni, 13 Iunie 2016 13:46

# Executorul cere, pe spațiul din centru al fiului senatorului PSD, 1.396.000 lei + TVA

Afacerile senatorului PSD Constantin Tămagă au fost și sunt înfloritoare. Senatorul argeșean are un venit serios, alcătuit din indemnizația de parlamentar, la care se adaugă pensia. Deasemenea, conturile lui Constantin Tămagă sunt mai pline ca niciodată, acesta lichidând, recent, afacerea din agricultură din sud, de la Mozăceni. Numai din vânzarea utilajelor, senatorul PSD a încasat cam 10 miliarde de lei vechi, din care aproape opt miliarde de lei vechi au ajuns, bine-mersi, în conturi la două bănci.

 

Judecătoarea Elena Bărbulescu, sancționată disciplinar de CSM

Luni, 13 Iunie 2016 13:42

Despre abuzurile din justiție toată lumea vorbește, dar într-un mod neputincios. Cu toții am auzit despre cazuri soluționate după o perioadă de peste un deceniu, fără ca acei judecători să răspundă pentru neputințele lor profesionale sau, mai grav, pentru interesele lor obscure în urma cărora tergiversează soluționarea dosarelor sau nu judecă în spiritul și litera legii.

Raportul CSM privind starea sistemului judiciar pe 2015 - cartonaș galben Tribunalului Comercial Argeș

Luni, 13 Iunie 2016 13:40

# Tribunalul Comercial Argeș - încadrat la ”instanțe cu un volum redus de activitate”, iar ca eficiență, ”satisfăcător”

Consiliul Superior al Magistraturii a publicat, recent, ”Raportul privind starea sistemului judiciar pe 2015”. Se constată, în acesta, că numărul dosarelor de soluționat a scăzut comparative cu 2014.

 

Miercurea trecută, o nouă amânare la ICCJ în dosarul Podului de la Căteasca

Luni, 13 Iunie 2016 13:06

Miercurea trecută, o nouă amânare în celebrul dosar ”Podul Căteasca”, în care este judecat, pentru fapte de corupție, fostul președinte al C.J. Argeș, Constantin Nicolescu. Alături de acesta, în corzi este și Grigore Dobre, patronul Zeus, firma adjudecatară a licitației lucrării. Dosarul cu pricina este, din 2015, pe rolul Înaltei Curți de Casație și Justiție. În iulie 2014, Curtea de Apel Bucureşti l-a condamnat pe fostul preşedinte al CJ Argeş la 9 ani şi 6 luni închisoare. Tot atunci, au fost condamnaţi şi Grigore Dobre, patronul firmei Zeus, la 5 ani şi 2 luni, Codruţa Lavinia Mercea, la 4 ani şi 5 luni închisoare, consilierul judeţean Mihail Gabriel Nicoară, la 5 ani şi 5 luni, toţi cu executare. Au mai fost condamnaţi la pedepse cu suspendarea alţi şase inculpaţi. Toţi cei 11 in-culpaţi au declarat apel, la fel şi procurorii DNA.
Un nou - și probabil ultim - termen a fost stabilit  pentru data de 22 iunie. L.S.

Podul peste Râul Doamnei, reabilitat acum doi ani, un coșmar pentru automobiliști

Luni, 06 Iunie 2016 22:42

# Deși în garanție, asfaltul de pe pod arată ca după bombardament # General Trust și Zeus  au reparat jumătate de pod  fiecare. Unul cu măsură, altul - arătură

Treizeci și trei de miliarde de lei vechi! Adică 7,5 milioane de euro! Exact atât a costat lucrarea de renovare și reabilitare a podului peste Râul Doamnei, lucrare dată în folosință în urmă cu  doi ani, în 2014. Ei bine, după cheltuirea milionului de euro, șoferii au de îndurat același carosabil prost făcut. Deși, așa cum veți vedea mai jos, lucrarea este în garanție, și va mai fi câțiva ani de acum încolo. Ce folos însă?...

 

Aici sunt banii dumneavoastră! Mulți! Loc de joacă „plantat”, la Bradu, în mijlocul câmpului

Luni, 06 Iunie 2016 22:22

# Băncile și balansoarele nu se văd din bălării

A rămas celebru, în toată țara, cazul primarului din Bihor care a făcut, pe fonduri europene, un teren de fotbal în pantă. Investiția a primit, în 2008, toate aprobările necesare, și a demarat în trombă, deși unghiul de înclinație era unul destul de serios. Miliarde de lei au fost băgate în teren și tribune, deși cei din satul de lângă stadion nu erau, încă, racordați la rețeaua electrică. Culmea însă! Oamenii l-au votat în 2012, din nou, pe același primar microbist...

Săptămână de foc pentru fostul președinte al C.J. Argeș, Constantin Nicolescu

Luni, 06 Iunie 2016 13:38

# Miercuri ar putea fi dată, de către Înalta Curte, sentința din dosarul Podului de la Căteasca

Se precipită lucrurile în celebrul dosar ”Podul Căteasca”, în care este judecat, pentru fapte de corupție, fostul președinte al C.J. Argeș, Constantin Nicolescu. Alături de acesta, în corzi este și Grigore Dobre, patronul Zeus, firma adjudecatară a licitației lucrării. Este posibil ca, până în vacanța parlamentară, să se emită sentința. Termenele, cam unul pe lună, au devenit din ce în ce mai scurte, ceea ce denotă un interes sporit pentru finalizarea dosarului.

 

Cătălin Bulf: ”Apa de la izvoarele din Piteşti nu este potabilă!”

Luni, 06 Iunie 2016 13:35

În urma sesizărilor pe care le-a primit cu ceva timp în urmă de la populaţia municipiului Piteşti în legătură cu apa de izvor, președintele PMPArgeş  Cătălin Bulf, a făcut publice rezultatele analizelor făcute la un laborator acreditat din București. Conform rezultatelor, din cele cinci izvoare din Piteşti de unde s-a recoltat apă, aceasta nu este potabilă, fiind depăşite cantităţile normale admise de azot amoniacal şi fosfaţi.

”Avem apă la rețeua Pitești care este apă potabilă, verificată de instituția noastră”

Luni, 06 Iunie 2016 13:33

# Aroganță maximă din partea directoarei DSP Argeș, Sorina Honțaru, în scandalul izvoarelor din Pitești cu apă nepotabilă

După toate scandalurile din sistemul de sănătate argeșean, cu îmbolnăvirea bebelușilor, cu decesul numeros din cauza gripei și cu dezinfectanții despre care directoarea DSP Argeș, Sorina Honțaru, nu a dat prea multe detalii, iată că la apariția altei probleme ce vizează sănătatea piteștenilor, doamna Sorina Honțaru vine și cu explicația promptă în rezolvarea acestui caz. După modelul, ,,Iarna nu-i ca vara”, ce îi aparține ,,clasicului” Traian Băsescu, acum șefa DSP Argeș ne lovește cu o altă explicație, menită să salveze omenirea.

 

Pagina 68 din 102

«ÎnceputAnterior61626364656667686970UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea