Dosarul „Mită la Hidroelectrica”: s-a încetat procesul penal față de nouă inculpați, iar alți doi au fost achitați

Miercuri, 01 Martie 2023 08:39

# S-a dispus confiscarea sumei primită drept mită de Octavian Oprea de la Ștefan Vulparu

Tribunalul Argeș s-a pronunțat, pe 24 februarie, în dosarul „Mită la Hidroelectrica Curtea de Argeș”, dosar de răsunet al DNA Pitești. Constantin Metehoiu, fost director al Sucursalei Hidrocentrale Curtea de Argeș, Octavian Florian Oprea, fost director adjunct al instituției, și alți nouă inculpați au scăpat de condamnări. Instanța a dispus față de aceștia fie încetarea procesului penal după ce s-au constatat că faptele pentru care DNA i-au trimis în judecată s-au prescris, fie achitarea întrucât fapele nu sunt prevăzute de legea penală.

Garda Forestieră Ploiești și Garda de Mediu Argeș au aplicat amenzi în cazul unei exploatări forestiere care ar fi afectat habitatul aspretelui

Marţi, 28 Februarie 2023 13:38

 

Cincisprezece voluntari ai ONG-ului Agent Green au protestat sâmbătă, 26 februarie, împotriva exploatării forestiere din Valea Vâlsanului care ar cauza mai multe probleme în râul unde trăiesc ultimele exemplare din lume de asprete. Reprezentanții ONG-ului susțin că exploatăriile forestiere din acea zonă conduc la o poluare masivă a râului Vâlsan.

Au fost făcute mai multe sesizări către autoritățile competente. Atât Garda de Mediu Argeș cât și Garda Forestieră Ploiești au aplicat amenzi față de agentul economic care a desfăşurat activităţi forestiere în acea zonă. În urma verificărilor efectuate, au fost aplicate 3 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 18.000 de lei, astfel:

- o sancțiune în valoare de 8.000 de lei, conform OUG nr. 23/2008 privind pescuitul și acvacultura, ca urmare a faptului că arborii exploatați erau trași de utilajele forestiere prin albia unui pârâu afluent al râului Vîlsan;

- două sancțiuni, în valoare de 5.000 de lei fiecare, conform Legii 171/2010 privind contravențiile silvice, ca urmare a faptului că materialul lemnos a fost tras pe alte trasee față de cele aprobate, iar spațiul destinat depozitării temporare nu a fost împrejmuit.

 

Fostul consilier local, care și-a arătat organul genital în secția de poliție, a scăpat de dosarul penal

Marţi, 28 Februarie 2023 09:14

I-au fost prescrise faptele și consilierul local care şi-a arătat organul genital în secţia de poliţie. Bogdan Udroiu (foto) a fost trimis în judecată, în februarie 2019, pentru săvârșirea infracțiunilor de amenințare, tulburarea ordinii și liniștii publice și ultraj contra bunelor moravuri. Pe 20 februarie, judecătoria Pitești a dispus încetarea procesul penal pornit împotriva inculpatului. Bogdan Udroiu a beneficiat de deciziile Curţii Constituţionale privind prescrierea faptelor. Hotărârea instanței nu este definitivă!

Amintim că pe 5 iunie 2017, Bogdan Udroiu, la acea vreme consilier local la Mioveni şi preşedinte al Consiliului de Administraţie al Regiei Judeţene de Drumuri Argeş, a făcut scandal într-un bar din Mioveni şi, ulterior, la sediul poliţiei din oraş, unde şi-a expus organul sexual.

 

Elvețian judecat pentru că a furat 17 câini de rasă de la o piteșteancă

Marţi, 28 Februarie 2023 09:06

# Prejudiciu de peste 16.000 de euro

Un cetățean elvețian, în vârstă de 25 de ani, a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești pentru tâlhărie. Bărbatul este acuzat că i-a furat unei piteștence portofelul, în care erau 300 de lei, dar și 17 căței din rasele pomeranian și buldog francez, cu o valoare de aproximativ 16.000 de euro.

Cu ceva timp în urmă, piteșteanca a vândut mai mulți câini de rasă unei familii din Iași. După un timp a fost contactată, din nou, de aceștia, dorind să cumpere, în continuare, mai mulți câini. Au stabilit prețul, data și locul întâlnirii numai că, la Pitești, nu a venit cea care a intermediat tranzacția, ci concubinul ei, Ryan C., cetățean elvețian.

 

Încă un imperiu din Argeș se prăbușește! Fostul colos C.N.C.D., scos la vânzare, pe bucăți

Miercuri, 22 Februarie 2023 11:24

# Se vând și mașinile folosite de conducerea firmei # Autobuzele penale din afacerea CNCD-Publitrans-Girexim, scoase la vânzare prin negociere directă. Adică se vor da aproape degeaba!

Istoria e plină de imperii care au devenit țărână. La o scară mult mai mică, și imperiul care s-a numit CNCD se destramă, fiind scos la vânzare, bucată cu bucată. Firmă care s-a scufundat economic odată cu acuzațiile de natură penală din afacerea transportului public de călători din Pitești, afacere în care au mai fost implicate și firmele Girexim și Publitrans.

Fostul șofer al șefului IPJ Argeș a vrut să încheie un acord de recunoaștere a vinovăției

Miercuri, 22 Februarie 2023 09:47

# Cazul polițistului care a convins doi colegi să nu îi rețină permisul de conducere

Agentul de poliție Daniel Dogaru, fostul șofer al comandantului IPJ Argeș, a fost prins de radar, în ianuarie 2022, în timp ce mergea cu mașina cu 145 km/h, în Pitești. A fost oprit de agenții Emanuel Mihai Croitoru și Marius Cătălin Grigore. La rugămintele acestuia, în final, polițiștii de la Biroul Rutier nu și-au îndeplinit atribuțiile de serviciu. Prevederile legale impuneau ca șoferul să fie sancționat cu amendă și să i se suspende dreptul de a conduce pentru 90 zile. Însă Daniel Dogaru a insistat să nu fie el cel sancționat, ci soția sa, pasager în mașină, iar polițiștii s-au conformat. Nu au luat un mic detaliu în calcul, ci anume că unii dintre ei erau, deja, urmăriți de către Direcția Generală Anticorupție  într-un dosar de luare de mită.

 

 

A recunoscut faptele! Afaceristul Mihail Derviș - condamnat pentru dare de mită

Luni, 20 Februarie 2023 13:37

# A dat șpagă în secția de poliție

Mihail Derviș, patronul firmei de panificație Pani Enterprise din Curtea de Argeș, a fost condamnat, la sfârșitul anului trecut, la 1 an și 10 luni închisoare, cu suspendare. Afaceristul a încheiat cu procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea un acord de recunoaștere a vinovăției. Acordul a fost admis pe 13 decembrie 2022 de Tribunalul Vâlcea. Inculpatului i s-a dispus suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani. De asemenea, lui Mihail Derviș i s-a interzis, timp de doi ani, dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice și dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat.

Marcel Mogoș, președintele Obştii Moşnenilor Dragoslăveni: „Putea să fie cu victime”

Luni, 20 Februarie 2023 11:53

 

# Hoții de lemne au atacat pădurarii cu drujba și cu toporul

Au fost scene șocante într-o pădure din Argeș. Personalul silvic din cadrul ocolului Silvic Privat Dragoslavele împreună cu Obştea Moşnenilor Dragoslăveni au surprins vineri, 17 februarie, mai multe persoane în timp ce furau lemne din pădure. Prinși asupra faptului, hoții de lemne i-au atacat pe pădurari cu toporul și cu drujba. Incidentul a avut loc în punctul Plăișor din localitatea Dragoslavele. Conflictul a avut loc între cinci lucrători silvici și mai multe persoane.

 

Arestați preventiv după ce au atacat pădurarii cu toporul și cu drujba

Sâmbătă, 18 Februarie 2023 19:28

UPDATE: Procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung, cu sprijinul polițiștilor din cadrul Secției de Poliție Rurală Rucăr și Secției de Poliție Rurală Valea Mare Pravăț, a continuat cercetările în dosarul penal întocmit sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ultraj săvârșită asupra unor lucrători silvici, în ziua de 17 februarie a.c., pe raza localității Dragoslavele și a dispus, reținerea, pentru 24 de ore, a doi barbați, de 35, respectiv 60 de ani și a unei femei de 32 de ani, toți din localitatea Valea Mare Pravăț.

"Din cercetări s-a stabilit faptul că, în ziua de 17 februarie a.c., cele trei persoane ar fi tăiat fără drept arbori din fondul forestier național, situat pe raza localității  Dragoslavele, iar în momentul în care au fost surprinși de către lucrătorii silvici, nu s-au suspus somațiilor și  indicațiilor acestora, au devenit foarte agresivi și, folosind un topor și un motoferăstrău aflat în funcțiune, au adresat amenințări cu acte de violență, afirmând că vor folosi aceste obiecte împotriva lor. Ulterior, în ziua de 18 februarie a.c., cele trei persoane au fost prezentate Judecătoriei Câmpulung, care a dispus măsura arestării preventive pentru 30 de zile, pentru cei doi bărbați și a arestului la domiciliu pentru femeie", informează IPJ Argeș.

VIDEO - Hoții de lemne au atacat pădurarii cu drujba și cu toporul

Vineri, 17 Februarie 2023 15:14


Update: În urma informațiilor apărute cu privire la o stare conflictuală ce a avut loc între reprezentanții unui ocol silvic și mai multe persoane, pe raza localității Dragoslavele,  IPJ Argeș a precizat următoarele:

"La data de 17 februarie a.c.,  polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Rucăr au fost sesizați,  prin S.N.U.A.U. 112, cu privire la faptul că, între cinci lucrători silvici și mai multe persoane a izbucnit un conflict.

La fața locului, s-au deplasat polițiștii, iar din verificările efectuate până în prezent, a rezultat faptul că, în timp ce se aflau în exercitarea atribuțiilor de serviciu, în punctul Plăișor din localitatea Dragoslavele, cinci lucrători silvici au depistat patru adulți și un minor, care transportau material lemnos, cu două atelaje hipo, fără documente legale.

 

Fiii lui „Brânză”, condamnați în dosarul „Cheresteaua”, vor să iasă din închisoare

Miercuri, 15 Februarie 2023 21:21

# Și doi foști angajați ai Ocolului Silvic Valea Oltului cer desființarea sentinței

Patru dintre cei cinci inculpați condamnați la închisoare, cu executare, în dosarul „Cheresteaua 1”, la începutul acestui an, au făcut contestații în anulare. Aceștia susțin că au fost condamnați deși ar fi existat probe cu privire la o cauză de încetare a procesului penal. Pădurarul Vasile Uță și Mihai Gheorghe, fost șef de district în cadrul Ocolului Silvic Valea Oltului, au formulat la Curtea de Apel Pitești câte o contestație în anulare prin care au cerut ca sentința prin care au fost condamnați la patru ani de închisoare, respectiv 8 ani de închisoare, să fie desființată. La scurt timp, acțiunea în instanță a fost repetată și de Liviu Gheorghiță și Daniel Ionuț Andrei, cei doi copii ai lui Ion Andrei, zis și „Brânză”, patronul firmei Andris.

Firma lui Gheorghe Văsâi cere despăgubiri uriașe de la Salubris

Miercuri, 15 Februarie 2023 08:42

# Litigiu cu miză de 5.000.000 de lei

La sfârșitul anului 2021, la Tribunalul Specializat Argeș a fost înregistrat un dosar  în care Financiar Urban, firmă aparținând afaceristului Gheorghe Văsâi (foto), solicită despăgubiri de aproximativ 5 milioane de lei de la Salubris S.A. Suma reprezintă profitul pentru ultimii trei ani (2017-2020) dintr-un contract încheiat în 2012, la o licitație la care au participat, împreună, Financiar Urban, Salubris S.A., Edilul Câmpulung și Salubritate 2000 S.A.

Procesul se derulează la Tribunalul Comercial Argeș și este departe de a se termina. Abia s-a terminat efectuarea unei expertize tehnice în specializarea contabilitate. Expertul a fost solicitat să efectueze raportul de expertiză cu următoarele obiective:

 

 

Primarul Ștefăneștiului a pierdut procesul cu jurnalista Luiza Dobrescu!

Marţi, 14 Februarie 2023 16:35

# Instanța i-a dat de l-a julit: fără scuze, fără publicarea hotărârii. Și bun de plată pentru cheltuieli de judecată!

Final de etapă în conflictul dintre sensibilul primar al orașului Ștefănești, Nicolae Velcea, și nemiloasa jurnalistă, Luiza Dobrescu. Scorul este, deocamdată, 2-0 pentru colega noastră. Adică a câștigat, atât la  Judecătoria Pitești cât și la Tribunalul Argeș. Deocamdată, pentru că primarul mai are o cale de atac. Dacă însă îți spun două instanțe că tragi cu gloanțe oarbe…

Se oprește apa în comuna Bascov

Luni, 13 Februarie 2023 11:30

 

Societatea Apă Canal 2000 SA Piteşti va sista furnizarea apei potabile în comuna Bascov, în ziua de miercuri 14.02.2023, între orele 9 - 17, fiind afectaţi utilizatorii situaţi pe străzile Serelor şi Mierluşeşti.

Oprirea furnizării apei este necesară pentru execuţia lucrărilor de racordare a conductei noi de apă DN 110 Nod Rutier Bascov – Km 121+260 la reţeaua existentă.

 

Trei spitale din Argeș - zero solicitări pentru restituirea cheltuielilor plătite de pacienți pentru medicamente

Miercuri, 08 Februarie 2023 13:48

# Ești pacient și plătești asigurări de sănătate? Vezi ce drepturi ai

Pacienții din România se confruntă din ce în ce mai des cu lipsa unor medicamente din spitale fapt pentru care sunt nevoiți să le achiziționeze din surse proprii, la recomandarea medicilor. Aparținătorii ajung să dea fuga în farmaciile din afara unităților medicale pentru a le procura apropiaților tratamentele necesare. Acest lucru se întâlnește și la nivelul județului Argeș. Se demonstrează, astfel, că foarte mulți dintre pacienții care plătesc asigurări de sănătate nu-și cunosc drepturile pentru că pe parcursul perioadei în care sunt internați pentru a primi asistență medicală nu trebuie să plătească medicamentele înscrise pe fișa de tratament din spital și nici investigațiile paraclinice.

Ministerul Mediului are obligația de a înlătura deşeurile periculoase depozitate pe fosta platformă ARO din Câmpulung

Miercuri, 08 Februarie 2023 12:24

# Afaceristul Vasile Tofan trebuie să plătească statului 2 milioane de lei până în aprilie 2024

Noutăți în cazul celor aproximativ 1.600 de tone de deşeuri periculoase abandonate pe fosta platformă ARO de la Câmpulung Muscel. În iulie 2022, Ministerul Mediului, prin Agenția pentru Protecția Mediului (APM) Argeș, a câștigat procesul în care Global Eco Center SRL și Tofan Vasile, patronul societății, au fost obligați, în solidar, la plata a 2.000.000 lei. Suma reprezintă cuantumul pagubei exprimate prin preţul serviciilor destinate evacuării şi eliminării, în condiţiile legii, a cantităţii de deşeuri periculoase şi nepericuloase din cadrul depozitului din Câmpulung. Hotărârea Curții de Apel Pitești a fost, însă, o sabie cu două tăișuri. În primul rând, s-a constatat suma necesară pentru evacuarea deșeurilor, iar în al doilea rând, această acțiune a căzut în sarcina Ministerului Mediului, prin instituțiile din subordine, urmând să se recupereze apoi și banii de la inculpați. Așadar, APM Argeș are obligația, încă din vara anului 2022, de a înlătura deşeurile periculoase depozitate pe fosta platformă ARO.

 

S-a dublat numărul de rechizitorii emise de DNA Pitești, față de 2021

Miercuri, 08 Februarie 2023 08:11

Direcția Națională Anticorupție a prezentat, săptămâna trecută, raportul de activitate pe anul 2022. La Serviciul Teritorial Pitești activitatea a fost desfășurată cu un procuror șef serviciu (Marius Ștefan - foto) și cu trei procurori de execuție. Cei patru magistrați au asigurat atât activitatea de urmărire penală cât și sectorul judiciar la nivelul județelor Argeș și Vâlcea. La DNA Pitești au fost emise anul trecut 7 rechizitorii și un acord de recunoaștere a vinovăției față de anul 2021 atunci când au fost emise doar 3 rechizitorii și un acord  de recunoaștere a vinovăției.

Argeșean acuzat de fraude bancare scapă de extrădarea din SUA

Miercuri, 08 Februarie 2023 08:05

# Are peste 1.000 de victime!

Un argeșean arestat în SUA pentru fraude informatice a scăpat, deocamdată, de a fi extrădat în România. Procurorii DIICOT Pitești au probat că, împreună cu alți trei bărbați, acesta ar fi clonat peste 1.000 de carduri bancare, ale unor cetățeni străini. Ulterior, suspecții fie au golit cărțile de credit ale victimelor, fie au cumpărat, on line, diverse mărfuri de valoare, pe care le-au vâdut în țară. Pănă ca procurorii români să intre pe fir, unul dintre acești pirați cibernetici (argeșeanul nostru) a reușit să ajungă ilegal în SUA, unde a fost arestat pentru același gen de infracțiuni.

 

Motivarea instanței în dosarul „Ferma Florica”: „Ministerul Culturii – atitudine… excesivă!”

Joi, 02 Februarie 2023 12:00

# Ministerul Culturii folosește ultima cale de atac în dosar

# S-a pierdut, în primă instanță, procesul cu frații Prodănel și cu Vernel Crăciunescu pentru Ferma Florica

După ce a înfrânt, în primă instanță, Ministerul Culturii a plecat, cu dosarul, de la Tribunalul Argeș, la Curtea de Apel Pitești. Este vorba de ferma care a aparţinut familiei Brătienilor și care este, din anul 2020, subiectul unui proces intentat de Ministerul Culturii împotriva firmei EGP International Investments SRL și a oamenilor de afaceri Cristian Prodănel și Vernel Crăciunescu. Procesul a fost înregistrat pe rolul Tribunalului Argeș, având ca obiect constatarea nulității unui act juridic.

13 argeșeni - trimiși în judecată în dosarul „traficului cu alcool”

Joi, 02 Februarie 2023 08:56

Un număr de 13 persoane au fost trimise în judecată, la sfârșitul anului 2022, după ce anchetatorii au constat că fiecare dintre ei au deținut în cursul anului 2021 cantități mari de alcool etilic, peste limita de 40 de litri stabilită de codul fiscal pentru a departaja răspunderea penală de cea contravențională. Aceștia sunt acuzați de săvârșirea infracțiunii de „deţinere de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării, potrivit prezentului titlu, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false peste limita a 10.000 ţigarete, 400 ţigări de foi de 3 grame, 200 ţigări de foi mai mari de 3 grame, peste 1 kg tutun de fumat, alcool etilic peste 40 litri, băuturi spirtoase peste 200 litri, produse intermediare peste 300 litri, băuturi fermentate, altele decât bere şi vinuri, peste 300 litri”.

 

Pagina 12 din 102

«ÎnceputAnterior11121314151617181920UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea