Avem rechizitoriul! Doctoriță din Pitești acuzată de înșelăciune. Și-ar fi păcălit asociatul cu peste 1,1 milioane de lei

Joi, 22 Septembrie 2022 08:41

Doctorița Mioara Pavelescu (fostă Motoc) a fost trimisă în judecată, în iunie 2022, pentru săvârşirea infracţiunii de înșelăciune în formă continuată. Denunțul în acest dosar a fost făcut de către un fost partener de afaceri al medicului argeșean, nemulțumit de faptul că aceasta nu i-a restituit mai multe împrumuturi pe care i le-a acordat. La începutul lunii septembrie, Tribunalul Argeș a constatat legalitatea sesizării instanţei cu rechizitoriul și a dispus începerea judecăţii cauzei. Hotărârea nu a fost definitivă, fiind atacată cu apel de către Mioara Pavelescu. Dacă decizia va fi menținută și de Curtea de Apel București, urmează începerea judecății procesului, pe fond, la Tribunal.

Dezvoltator imobiliar - trimis în judecată pentru fals în declarații și înșelăciune

Joi, 22 Septembrie 2022 08:17

Un dezvoltator imobiliar din Argeș a fost trimis în judecată pentru fals în declarații și înșelăciune. Nicoleta M. este acuzată de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești că a declarat date false pentru a convinge o persoană să cumpere o casă cu 75.000 de euro. Dosarul a fost înregistrat în iulie 2022 la Tribunalul Argeș.
Totul a început încă din iulie 2017, atunci când persoana vătămată a încheiat cu inculpata o promisiune bilaterală de vânzare - cumpărare având ca obiect un imobilul compus din teren intravilan și casă.

 

Definitiv. Gabi Matei - bun de plată în procesul cu primarul din Bradu

Miercuri, 21 Septembrie 2022 13:14

S-a terminat procesul în care primarul din Bradu, Dan Stroe, i-a cerut socoteală lui Gabi Matei pentru postările acestuia de pe Facebook. Cel din urmă a folosit facebook-ul pentru a posta, pe contul său, comentarii considerate injurioase la adresa primului.  Și așa s-a ales cu proces la Judecătoria Pitești. Judecătorii au decis ca Gabi Matei să îi plătească actualului primar suma de 5.000 lei daune morale, cheltuieli de judecată și să își ceară scuze în mod public

Aproape jumătate din valoarea achizițiilor de la Valea Iașului au ajuns la firma Aliflor

Miercuri, 21 Septembrie 2022 08:34


# De la văru´ primar, fără număr, să trăiască! Lucrările mari se dau în familie. Că se poate!... # Primarul Cristian Enescu: „Nu am făcut socoteli la sume!”

Despre ceea ce se întâmplă la Primăria Valea Iașului, am mai scris. Despre cum, după venirea pe fotoliul de primar a lui Cristian Enescu, firma favorită de construcții a primăriei a devenit, brusc, Aliflor Invest 2008 SRL, condusă de nimeni altcineva decât de … Bogdan Enescu, vărul primar al… primarului, iar am mai scris. Dar nu am mai scris și de faptul că s-a ajuns, iată, la un nivel greu de digerat: aproape jumătate (valorică) dintre tranzacțiile efectuate de Primăria Valea Iașului prin Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP), în 2022, este alocată firmei Aliflor Invest 2008 SRL. Mai exact 47,80% sau dintr-un total de 3.611.438 lei, suma de 1.726.444 lei. Să trăiască!...

 

 

Trei argeșeni - trimiși în judecată pentru evaziune fiscală, în urma unor tranzacții cu mașini second-hand

Joi, 15 Septembrie 2022 13:29

# Samsarii de mașini - în atenția procurorilor argeșeni

Doar în luna august au fost trimise în judecată, la Tribunalul Argeș, trei dosare de evaziune fiscală, prin comerțul cu mașini second-hand. Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș au constatat că trei persoane au adus zeci de mașini second-hand din Europa, pe parcursul a mai mulți ani, pe care le-a comercializat în țară fără să plătească TVA-ul.  În acest fel, s-a creat un prejudiciu total de aproape 500.000 de lei.

Într-unul din dosare, Daniel Bucura S. este acuzat de procurori că a cumpărat și vândut 194 de autoturisme rulate, în nume propriu, obținând venituri pe care nu le-a declarat organelor fiscale, depășind plafonul de scutire a TVA.

Revoltă mocnită în rândul afaceriștilor din Argeș!

Miercuri, 14 Septembrie 2022 11:45

# Firmele mari au fost excluse de la subvenția la energie electrică

Din toate sursele media reiese că România traversează, alături de Europa și întreaga lume, o creștere puternică a prețurilor la energia electrică, fără precedent în ultimele decenii. Pentru a contracara măcar parțial aceste efecte, Guvernul a emis două Ordonanțe, una în în primăvară și alta în toamnă, Ordonanțe ce reglementează nivelul prețurilor. Doar că firmele mari au fost excluse din schemă, deși acestea plătesc – unele cu greu – impozite, taxe și salarii, la fel ca ceilalți.

Salutară, în acest context, este atitudinea Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Argeș, care a sesizat nedreptatea și chiar a ridicat-o către forurile competente: ”Printr-o regretabilă omisiune, marii consumatori  (întreprinderile cu peste 250 salariati și cifră de afaceri mai mare de 50 milioane de Euro) nu sunt amintiți... În România sunt circa 2.000 de companii mari, acestea generând 52% din cifra de afaceri a țării noastre.

 

Dosarul „Reglare de conturi între minori” - în judecată. Cearta a pornit de la un motiv incredibil

Miercuri, 14 Septembrie 2022 08:31

# În timpul conflictului, un tânăr a fost înjunghiat

Două găști de tineri, o parte dintre ei minori, s-au luat la bătaie, în data de 9 aprilie 2022, pe strada Exercițiu din Pitești. În urma conflictului, unul dintre ei a fost înjunghiat! Aceștia nu au vrut, inițial, să dezvăluie care a fost cauza conflictului. În cele din urmă, tinerii au recunoscut totul anchetatorilor. Motivul era unul incredibil! Unul dintre ei cumpărase de la un minor substanțe interzise. După ce a consumat drogurile a refuzat să i le plătească! Iar de aici și până la bătaie a mai fost un singur pas.

Strigăt de ajutor, de la Mănăstirea Râncăciov, după incendiul de săptămâna trecută

Marţi, 13 Septembrie 2022 14:45

# Starețul Ioanichie: „Au ars și mașinile cu care ne câștigam traiul!” # Cei care pot contribui cu materiale de construcție, cu brațele sau cu bani, sunt rugați să o facă!

Incendiu devastator, săptămâna trecută, la Mănăstirea Râncăciov. Au ars, la orele dimineții, ca o torță, anexele de lângă locuința călugărilor. Acolo erau depozitate materiale puternic inflamabile. Din fericire, flăcările nu s-au întins și la clădirile principale - cea în care stau călugării sau mănăstirea  aflată acum în renovare. Pagubele nu au fost, încă, estimate. Incendiul ar fi pornit de la un scurt circuit electric.

 

 

Om de afaceri argeșean – judecat pentru evaziune fiscală

Marţi, 13 Septembrie 2022 14:03

# Mai mulți afaceriști din județ – martori în dosarul său penal

La începutul lunii septembrie, a fost trimis în judecată omul de afaceri Vasile Cristinel Manolescu pentru săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală. Acesta a fost acuzat de procurori că, în calitate de administrator al unei firme din Mioveni, ar fi înregistrat în documentele financiar contabile ale societății și a declarat la organele fiscale cheltuieli care nu ar fi avut la bază operațiuni reale. Inculpatul, în perioada 2011-2012,  ar fi achiziționat bunuri și servicii fictive în scopul sustragerii de la plata obligației fiscale. În acest mod s-ar fi creat un prejudiciu total de 147.234 lei, se arată în rechizitoriul procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș. De precizat că în dosar s-a dispus sechestru asigurator asupra bunurilor deținute de inculpat. În cauză, vor fi audiați ca martori mai mulți oameni de afaceri din județ. De asemenea, inculpatul este cunoscut cu antecedente penale. Acesta a fost condamnat  în 2013 la cinci ani de închisoare cu executare, fiind eliberat condiționat în 2016. A.V.

Preot din Argeș - condamnat la închisoare cu executare pentru că a lovit intenționat cu mașina un pieton

Luni, 12 Septembrie 2022 17:22

# „Aduceţi şi o ambulanţă pentru orice eventualitate, ca să nu mă trezesc cu nebunul că zice că cine ştie ce i-am făcut”, i-a zis preotul operatorului 112

Un preot argeșean a ajuns la închisoare după ce a dat intenționat cu mașina peste un bărbat pe o trecere de pietoni de pe Calea București, în urma unui conflict spontan izbucnit pe 1 octombrie 2019.  Preotul Ion Ștefan Toroabă, în vârstă de 45 de ani, a fost condamnat pentru tentativă de omor. Săptămâna trecută, inculpatul a fost reținut de polițiștii argeșeni și încarcerat în penitenciar, unde își va petrece următorii ani.

 

Începe apelul în dosarul „Consultanța”, la Înalta Curte

Joi, 08 Septembrie 2022 11:48

# Primarii așteaptă cu sufletul la gură decizia finală: „Ai emoții până te sună avocatul și îți spune: «Domn primar, răsuflați ușurat!»”

La Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) urmează să înceapă, pe 10 octombrie, judecarea apelului în dosarul „Consultanța”. Până în acest moment, dosarul a trecut prin mai multe faze: de la achitare la rejudecare, apoi din nou achitare.  Acum a plecat, odată pentru totdeauna,  spre completul de cinci judecători. Cu procurori, cu avocați, cu cheltuieli, cu primari și viceprimari, cu foști primari și viceprimari, cu martori ș.a.m.d.

Celebrul dosar ”Consultanța” a fost trimis în judecată în noiembrie 2015. Un număr de 43 de persoane au fost trimise în judecată, în această cauză în care a fost calculat un prejudiciu de aproape un milion de lei, reprezentând paguba care ar fi fost adusă unui număr de 35 de unităţi administrativ-teritoriale prin încheierea unor contracte de consultanţă cu o firmă apropiată fostului deputat Mircea Drăghici.

Victorie pentru doctorița din Pitești cercetată disciplinar pentru că a protestat față de măsurile anti-COVID

Miercuri, 07 Septembrie 2022 12:01

# Colegiul Medicilor Argeș: „Nu a denigrat pe niciunul dintre confrații săi”

Victorie pentru Geanina Elena Hagimă, medic primar obstetrică ginecologie! Colegiul Medicilor Argeș a respins plângerea formulată de către Colegiul Medicilor din România (CMR), care o acuza pe doctoriță că a încălcat Legea nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătății și Codul de deontologie medicală după ce a protestat, în data de 4 mai 2022, la sediul acestei instituții, față de măsurile anti-Covid.

Dr. Geanina Hagimă, care deține un cabinet privat în municipiul Pitești, a fost chemată în fața Colegiului Medicilor Argeș, de două ori, și anchetată disciplinar în urma unei sesizări, care a fost făcută de CMR, prin președintele dr. Daniel Coriu. La începutul lunii august, s-a dispus încetarea acțiunii diciplinare.

 

Doi urși au fost împușcați în Argeș de când legea permite acest lucru

Marţi, 06 Septembrie 2022 14:38

# Un urs a fost împușcat în Bughea de Sus, săptămâna trecută, după ce a făcut prăpăd în mai multe gospodării

Doi urşi au fost împuşcaţi în Argeș, de când a intrat în vigoare legea care le permite autorităţilor locale să ia decizia radicală, în anumite condiţii. În iulie 2021, Guvernul României a adoptat Ordonanţa de Urgenţă nr. 81/2021 privind aprobarea metodelor de intervenţie imediată pentru prevenirea şi combaterea atacurilor exemplarelor de urs brun asupra persoanelor şi bunurilor acestora.

Astfel, în baza ordinului de ministru care permite intervenția de urgență, au fost împuşcaţi la nivelul județului Argeș doi urşi, unul pe raza comunei Rucăr, în septembrie 2021, și altul în comuna Bughea de Sus, pe 31 august 2022, conform datelor furnizate de Agenția pentru Protecția Mediului (APM) Argeș.

Foști comisari de la Protecția Consumatorilor Argeș – condamnați pentru infracțiuni de corupție

Luni, 05 Septembrie 2022 10:59

 

# Au luat șpagă până și bormașini

Dumitru-Constantin Boboc și Paul-Constantin Zamfir, comisari superiori în cadrul Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor Argeș, au fost condamnați, săptămâna trecută, de Tribunalul Argeș pentru fapte de corupție.

Alături de cei doi, au fost condamnați și șase reprezentanți ai unor societăți comerciale, în sarcina cărora s-a reținut comiterea unor infracțiuni de dare de mită, respectiv complicitate la fals intelectual (pentru unul dintre ei). Decizia instanței nu este definitivă, ea putând fi atacată cu apel de către inculpați.

 

Pârtieee! Proiectul de la Molivișu ar putea fi gata în 2025

Joi, 01 Septembrie 2022 13:16

# Până la sfârșitul anului se dorește obținerea unei finanțări de 16 milioane de euro

Se dorește de foarte mult timp, în zona de munte a județului Argeș, să se facă pârtii, să se construiască staţiuni, să se atragă turişti. Doar că de la a vrea până la a se face, e cale foarte lungă. La Molivișu, în comuna Arefu, s-a încercat realizarea unei stațiuni montane. S-a obținut finanțare europeană, s-a cumpărat chiar telegondola, doar că proiectul nu a putut fi realizat. Finanțarea a fost pierdută, iar pe fir au intrat anchetatorii, fiind deschise mai multe dosare penale în care, încă, se fac cercetări.

Pavel Bârlă, fostul președinte al Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) Molivişu, a fost schimbat în 2016. În fruntea Asociației a fost numit Gabriel Dică care a reluat procedurile pentru realizarea unui proiect la Molivișu.

ISTERIE! Primăriţa Elena Lasconi vrea să facă un credit de 55.000.000 lei, cu dobânzi uriaşe, pentru a executa lucrări la Câmpulung!

Miercuri, 31 August 2022 15:52

# Viceprimarul Nicolae Zaharia: ”...Erau niște sume foarte mari și erau niște proiecte care nu aveau viabilitate”

Câmpulungul e şantier! Se lucrează intens la reabilitare străzi, creare de noi locuri de parcare, canalizare, reţea de gaze, construire Hală Piaţa Centrală. La prima vedere, sunt semne bune că municipiul merge în direcţia corectă, dar sunt semnale tot mai clare că viitorul nu e atatât de promiţător pentru cetăţeni. Câmpulungeanca Corina Scarlat spune, cu subiect şi predicat, că primăriţa Elena Lasconi e pe cale să acceseze un împrumut de 55.000.000 lei, pentru a executa lucrări în oraş.

Multe primării din ţară apelează la împrumuturi pentru a rezolva probleme urgente pentru comunitate. Dar Câmpulung, un oraş fără locuri de muncă, nu prea e în condiţii să se împrumute. Ani de zile, cetăţenii (şi aşa săraci) vor plăti bani grei, pe seama aroganţelor primăriţei lor care nu prea cântăreşte riscurile. Ca să vă faceţi o idee, la un credit de 55.000.000 lei, dobânda este de peste 42.000.000 lei. O sumă uriaşă, desigur.

 

Podul penal (închis!) de la Căteasca naște, încă, procese grele!

Joi, 25 August 2022 10:34

# Recent, constructorul ZEUS S.A. a cerut, în instanță, peste 300.000 lei pentru lucrări (și penalități) efectuate la pod

# În toamnă începe procesul dintre CJ Argeș și constructorii care nu au vrut să refacă podul aflat în garanție

Din 15 mai a.c., s-a închis traficul rutier, pe o perioadă nedeterminată, pe podul de la Căteasca, de pe DJ 703B, km. 84+723, cel mai lung (ȘI MAI PENAL!) pod din județul Argeș. Măsura s-a dispus la solicitarea Consiliului Județean Argeș în urma concluziilor raportului de expertiză tehnică, întocmit în cauză, din care rezultă că podul este în stare critică. Reamintim că în luna iulie 2010, Constantin Nicolescu, la vremea aceea preşedintele CJ Argeș, a inaugurat cu mare fast podul de la Căteasca. Trei ani mai târziu, în februarie 2013, Nicolescu era trimis în judecată de către DNA Pitești, într-un dosar de corupție, legat exact de podul amintit. Prejudiciul calculat - peste trei milioane de euro. Nicolescu a fost condamnat definitiv în acest dosar, în 2019, de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie,  la 7 ani şi 8 luni închisoare pentru luare de mită.

 

Fostul adjunct al Poliţiei Mioveni - în faţa judecătorilor de la Tribunalul Argeş!

Joi, 25 August 2022 10:19

Emoţii mari pentru comisarul Marius Aioanei, fost adjunct al Poliţiei Mioveni. Pe 12 septembrie, Tribunalul Argeş se va pronunţa asupra acordului de recunoaştere a vinovăţiei, semnat de Aioanei în faţa procurorilor DNA, ca urmare a unor fapte săvârşite de poliţist. Timp de patru ani, fostul adjunct al Poliţiei Mioveni a făcut afaceri, deşi legea interzice poliţiştilor să desfăşoare astfel de activităţi. Aioanei s-a dat de gol pe Facebook, unde promova două firme ale familiei sale, o păstrăvărie şi o firmă de taximetrie

În acest context, DNA a început urărirea penală pe numele comisarului anul trecut, pe 20 mai. Marius Aioanei a fost cercetat pentru efectuarea de operaţiuni financiare, ca acte de comerţ, incompatibile cu funcţia, atribuţia sau însărcinarea pe care o îndeplineşte o persoană ori încheierea de tranzacţii financiare, în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite.

 

Dat în urmărire internațională de doi ani, falsul transportator din Pitești a fost prins de victimele sale

Miercuri, 24 August 2022 11:31

# Și-au făcut singuri dreptate! Păgubiții au plecat pe urmele lui, l-au depistat și l-au pus la dispoziția polițiștilor

Pe 10 august, falsul transportator Marius Florin Dragomirescu, din Pitești, a fost identificat și arestat pe raza județului Timiș. Acesta era dat în urmărire internațională de Poliția Română de aproape doi ani, pe numele acestuia fiind emise mai multe mandate de reținere pentru săvârșirea de infracțiuni economice. În noiembrie 2020, a fost condamnat definitiv la trei ani și șase luni de închisoare cu executare pentru înșelăciune, fals informatic și fals în înscrisuri sub semnătură privată. Acum, inculpatul a fost condus în Penitenciarul Timișoara pentru a-și ispăși pedeapsa.

În perioada în care era căutat de poliție, bărbatul a dat, în continuare, țepe de sute de mii de lei, pe bursa de transport, atât în țară cât și în străinătate. Inculpatul contacta diverse persoane, care utilizau bursa de transport, prin intermediul căreia erau solicitate servicii de transport rutier de marfă, pretinzând că ar avea calitatea de reprezentant al unor prestatori de servicii de acest tip.

PNL și PSD Argeş se ceartă pe Spitalul Municipal al Piteştiului!

Miercuri, 24 August 2022 11:11

# Ion Mînzînă (foto sus): ”Construcția unui spital nu înseamnă doar să construiești o clădire!”

# Marius Nicolaescu: „Le-aș recomanda să se apuce de învățat administrație, pentru că altfel nu pot conduce nici măcar campania agricolă de toamnă”

Deşi PSD şi PNL sunt în coaliţie de guvernare la nivel naţional, în Argeş s-au încins spiritele. Liberalii strigă cu şapte guri că vor spital municipal la Piteşti, iar şeful Consiliului Judeţean comentează acid dorinţele PNL. În decembrie anul trecut a avut loc chiar o dezbatere publică pe această temă, iar părerile sunt împărţite. Unii spun că e nevoie de încă un spital în Piteşti, iar alţii argumentează că va fi greu de susţinut un nou spital, din punct de vedere financiar.

De unde bani? De unde medici? Pentru că ne imaginăm că liberalii visează că la Spitalul Municipal vor veni medici numai unul şi unul. Altfel, de ce ne-ar trebui un nou spital?

 

 

Pagina 16 din 102

«ÎnceputAnterior11121314151617181920UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea