Surse judiciare: Cercetarea judecătorească în dosarul lui Tudor Pendiuc trebuie reluată!

Miercuri, 23 Martie 2022 14:06

Se întâmplă lucruri interesante pentru fostul primar al Piteștiului, Tudor Pendiuc, care încă trăiește intens din cauza cercetărilor la care este supus în dosarul „Publitrans”, pe seama căruia a fost condamnat la închisoare cu executare, în primă instanță. Ei bine, judecătorul Benone Alin Răduinea de la Curtea de Apel București a fost detașat la CSM, Răduinea fiind unul dintre membrii completului care judeca dosarul lui Pendiuc. Surse judiciare au anunțat că, după transferul judecătorului la CSM, cercetarea judecătorească trebuie reluată.

 

Delapidare de 500.000 de lei la o casă de amanet și de schimb valutar

Miercuri, 23 Martie 2022 12:50

 

O femeie din Argeș şi-a însuşit din gestiunea a două firme din Pitești, în calitatea de operator amanet şi schimb valutar, mai multe sume de bani şi bunuri. În acest fel, inculpata a creat un prejudiciu de peste 500.000 lei.

Mihaela Ș. a fost trimisă în judecată, în luna februarie 2022, pentru săvârșirea infracțiunii de delapidare în formă continuată.

 

Cinci inculpați trimiși în judecată în dosarul creditelor cu adeverinţe false de la CAR Automobile Dacia

Miercuri, 23 Martie 2022 07:51

# Dosarul a fost disjuns # Aproape 100 de contracte de împrumut – bănuite a fi ilegale

Cinci persoane au fost trimise în judecată pentru săvârșirea infracțiunilor de fals în înscrisuri sub semnătură privată, înșelăciune și uz de fals. Este vorba despre dosarul creditelor cu adeverinţe false obţinute de la Casa de Ajutor Reciproc (CAR) Automobile Dacia - Asociație. În urma cercetărilor, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești au stabilit că prejudiciul este de peste 360.000 lei. În cauză a fost pus sechestru pe bunurile inculpaţilor. Dosarul a fost înregistrat, în februarie 2022, la Judecătoria Pitești.

Dosarul ”Consultanța” este în pronunțare de cinci luni

Marţi, 22 Martie 2022 07:56

Celebrul dosar ”Consultanța” se află, în pronunțare, de câteva luni, la Înalta Curte de Casație și Justiție. În cauză s-a pronunțat, o dată, un complet de trei judecători de la ÎCCJ, apoi un complet de cinci judecători a dispus rejudecarea cauzei. Procesul a fost reluat, iar dosarul a rămas în pronunțare încă din noiembrie 2021. De atunci, lună de lună, se amână decizia! Săptămâna trecută, pe 17 martie, instanța a amânat pronunțarea la data de 14 aprilie. Atunci se așteaptă decizia noului complet de trei judecători. Apoi dosarul va pleca, odată pentru totdeauna,  spre completul de cinci. Cu avocați, cu cheltuieli, cu primari, foști primari, cu procurori, cu martori și o întreagă – nouă – punere în scenă…

 

 

Dumitru Moise, fost consilier județean PNL, continuă contractele cu statul

Luni, 21 Martie 2022 14:36

# În ultima săptămâna, firmei sale i-au fost atribuite 11 contracte în valoare de 500.000 de lei.

După cum v-am precizat în ediția trecută a săptămânalului „Atitudine în Argeș”, fostul consilier județean PNL Dumitru Moise are lipici la banul public! De la 1 ianuarie 2022 și până vineri, 18 martie 2022, fostul liberal a încheiat, prin firma sa - Green Building Structure SRL -, 72 de contracte cu instituțiile publice, conform datelor publicate pe SEAP. Toate prin atribuire directă, adică fără să treacă prin filtrul licitațiilor. Doar pe parcursul săptămânii trecute, mai exact între 14-16 martie, firma acestuia a încheiat 11 contracte cu primării din Argeș și Olt. Vorbim de contracte în valoare de aproximativ 500.000 de lei, fără TVA.  Să tot faci afaceri cu statul!

 

Detalii noi în cazul TeddyCare. Familia copilului mort după o anestezie a contestat durata procesului penal

Joi, 17 Martie 2022 09:57

# Între timp, dosarul dintre Medical Tours Company și DSP Argeș a fost strămutat din județ

În luna februarie a acestui an s-au împlinit doi ani de la tragicul eveniment în urma căruia un copil de patru ani și 8 luni a murit după o anestezie realizată la cabinetul stomatologic TeddyCare din Pitești. Dosarul încă nu a fost finalizat, iar părinții copilului încearcă să grăbească procesul activității de urmărire penală.

Pe 14 februarie 2022, adică la doi ani și 2 zile de la moartea copilului lor, părinții au făcut o contestație, la Judecătoria Pitești, privind durata procesului penal. Pe 15 martie se va desfășura un nou termen de judecată. Tot atunci vor fi citați în cauză medicul anestezist, care a efectuat analgosedarea copilului, respectiv reprezentanții Medical Tours Company SRL, societatea care administrează clinica stomatologică TeddyCare din Pitești.

 

Fost liberal argeșean abonat la banii publici! În opt luni a încheiat peste 100 de contracte, fără licitație, cu instituțiile publice

Miercuri, 16 Martie 2022 08:24

# Record! În primele 10 zile din martie i-au fost atribuite 21 de contracte  # Prestări servicii de peste 300.000 de lei cu Primăria Costești # Contracte de 800.000 de lei cu 11 primării PNL din Argeș

Cu lipici la banul public! Dumitru Moise, fost consilier județean PNL, a încheiat, din iulie 2021 și până în martie 2022, peste 100 de contracte cu instituțiile publice, cele mai multe dintre ele fiind cu primării din mai multe județe, în special din Argeș și Olt. Prin firma sa – Green Building Structure SRL – fostul liberal a găsit cheia succesului: contractele cu statul, obținute prin încredințare directă, fără a mai fi trecute prin licitații. Pe parcursul a opt luni, acesta a încheiat contracte cu 26 de primării din Argeș, privind diverse studii, servicii de proiectare sau de consultanță. 23 de contracte i-au fost atribuite de unsprezece Unități Administrative Teritoriale, conduse de edili PNL.

Șeful Jandarmeriei Argeș a fost schimbat din funcție de două ori în șase luni

Luni, 14 Martie 2022 12:26

Viața bate filmul! Gheorghe Lupescu, inspectorul șef al Inspectoratului Județean de Jandarmi Argeș a fost schimbat din funcție, pentru a doua oară, pe parcursul a șase luni.

Colonelul Gheorghe Lupescu a fost demis din funcţie, pe 10 septembrie 2021, ca urmare a retragerii autorizaţiei de acces la informaţii clasificate. Acesta a contestat ordinul emis de Inspectoratul General al Jandarmerie Române , iar Tribunalul Argeş, în octombrie 2021, l-a repus în funcţie.

 

Tudor Pendiuc a scăpat de obligațiile din dosarul „Asfalt până la mândra-n poartă“

Miercuri, 09 Martie 2022 14:33

# Fostul primar a frecventat un program de reintegrare socială și a terminat munca în folosul comunităţii la DSP Argeș # Se anunță vremuri grele: Pendiuc mai este trimis în judecată în două dosare penale

În anul 2019, Tudor Pendiuc, fostul primar al municipiului Pitești, a fost condamnat la 2 ani de închisoare cu suspendare pentru instigare la abuz în serviciu. Acesta ar fi asfaltat ilegal, din banii piteștenilor, drumul către locuința fostei sale secretare, Carmen Droniuc (fostă Lis), de la Primăria Pitești. În hotărârea Curții de Apel Pitești, prin care a fost condamnat, fostul edil a fost obligat să frecventeze un program de reintegrare socială și să presteze muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 90 de zile la Direcţia de Sănătate Publică Argeş sau la Inspectoratul Şcolar Judeţean Argeş. Iar Tudor Pendiuc nu a fugit de muncă.

Argeșul va avea șase câini de intervenție la avalanșă

Marţi, 08 Martie 2022 09:28

# Lui Helios, Dara, Loca și Haiduc li se vor alătura, în această primăvară, Ares și Dingo

Din luna martie, în cadrul Salvamont Argeș vor fi patru conductori cu șase câini de intervenție la avalanșă. Tot ce trebuie să facă aceștia este să treacă de Stagiul Național de Formare și Reconfirmare al Unităților Canine de Intervenție la Avalanșă. Stagiul se desfășoară în această perioadă, până pe 13 martie, la Cabana Capra – Transfăgărășan. El se adresează salvatorilor montani care doresc să se specializeze în intervenție canină la avalanșă. Unitățile canine confirmate anterior sosesc pentru un antrenament de trei zile care se finalizează cu examenul de reconfirmare a brevetului. Reconfirmarea anuală a brevetului este obligatorie pentru menținerea statutului operațional al unității canine.

 

Am fost pe șantierul drumului expres Pitești-Craiova!

Joi, 03 Martie 2022 08:39

# Gheorghe Drăgan, primar Lunca Corbului: ”Vă jur, inițial nu mi-a venit a crede că e vorba de o firmă românească!”

Un singur cuvânt pentru ceea ce am văzut: IMPRESIONANT!!! Compania de Drumuri a semnat, în luna august a anului trecut, contractul pentru proiectarea şi execuţia ultimului lot al Drumului Expres Craiova – Piteşti. Semnarea contractului a fost posibilă pentru că nu s-au depus contestaţii. Constructorul UMB care lucrează şi pe loturile 2 şi 3 are la dispoziţie un termen de 36 de luni, din care 12 pentru proiectare şi 24 de luni execuţie pentru realizarea secţiunii Coloneşti – Piteşti,  cu o lungime de 32 de kilometri.

Cu el, la Curtea de Apel! Dosarul ”Cheresteaua” renaște la Curtea de Apel Pitești, unde a primit termen

Miercuri, 02 Martie 2022 12:40

Unul din cele mai longevive dosare se reia – e drept, în fază finală – la Curtea de Apel Pitești. Este vorba de celebrul ”Cheresteaua 1”, dosar complex, care a petrecut cinci ani și jumătate prin sălile Tribunalului Argeș. S-a lăsat cu condamnări grele. Hotărârea Tribunalului a fost atacată atât de inculpați cât și de Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeș și de ANAF – Administrația Județeană Argeș. Primul termen la Curtea de Apel a fost stabilit pe 18 aprilie.

În dosarul Cheresteaua, anchetatorii susţin că s-au tăiat ilegal 23.000 de copaci care ar fi fost transportați cu peste 1000 de camioane. Potrivit rechizitoriului întocmit în cauză, în perioada 2008-2012, Ion Andrei, în calitate de administrator la S.C. Andris S.R.L. – societate având ca obiect de activitate tăierea şi rindeluirea lemnului, cu atestat de exploatare forestieră, “a tăiat fără drept 26.833,77 metri cubi de masă lemnoasă, cu o valoare de 4.561.740,9 lei, de pe de o suprafaţă de cca. 504 ha terenuri forestiere situate în zonele montane arondate comunelor Arefu (Valea cu Peşti şi Cumpăna – Vidraru), Nucşoara şi Lereşti, toate din judeţul Argeş”.

 

DNA Pitești: Un singur dosar trimis în judecată în Argeș, pe parcursul anului trecut

Marţi, 01 Martie 2022 08:50

 

Direcția Națională Anticorupție a prezentat, săptămâna trecută, raportul de activitate pe anul 2021. La DNA Pitești au fost emise, într-un an, doar trei rechizitorii, dintre care două vizau fapte săvârșite în județul Vâlcea, iar în unul fapte petrecute în județul Argeș. La Serviciul Teritorial Pitești activitatea a fost desfășurată cu un procuror șef serviciu (Simona Ștefania Constantinescu) și cu doi procurori de execuție. Cei trei procurori au asigurat atât activitatea de urmărire penală cât și sectorul judiciar, având în lucru în medie câte 46 cauze.

Tudor Pendiuc – LOVITURĂ URIAȘĂ în dosarul ”Autobuzul”

Luni, 28 Februarie 2022 10:59

Fostul primar al Piteștiului, Tudor Pendiuc, a primit o lovitură uriașă din partea instanței, în dosarul de corupție ”Autobuzul”. Ѕăptămâna trecută, Curtea de Apel București a respins o cerere de recuzare formulată de apărarea lui Tudor Pendiuc, care a fost deja condamnat la opt ani de înnchisoare cu executare. Apărarea a acuzat magistrații de lipsă de imparțialitate și a cerut schimbarea acestora.

Tudor Pendiuc și fiica acestuia, Ema Pendiuc, au fost condamnați la închisoare cu executare în februarie 2020. 8 ani pentru Pendiuc, 5 ani pentru Ema, în speța autobuzelor achiziționate în leasing de Gheorghe Văsîi și Constantin Ѕcarlat care au fentat caietul de sarcini al licitației publice pentru a realiza asociația Publitrans-CNCD-Girexim în 2007, una extrem de profitabilă pentru CNCD-Girexim, dar foarte păguboasă pentru bugetul local.

 

Un deținut critică condițiile de spălare și supraaglomerarea de la Penitenciarul Mioveni

Joi, 24 Februarie 2022 11:27

Condiții grele la pușcărie! O persoană, încarcerată la Penitenciarul Mioveni, a trimis mai multe petiții prin care se plângea de intervalul scurt de timp în care se furnizează apa caldă și de supraaglomerarea din carceră.

După consultarea reclamațiilor acestuia, la începutul lunii februarie 2022 o echipă a Avocatului Poporului a efectuat o anchetă la Penitenciarul Mioveni. În declarație, deținutul s-a referit că este cazat în condiții de supraaglomerare și că intervalul de timp în care se furnizează apa caldă este insuficient pentru îmbăierea celor 26 de persoane împreună cu care este cazat în aceeași cameră.

Curtea de Apel Pitești - decizie importantă privind fiscalizarea veniturilor din tranzacționarea bitcoin

Joi, 24 Februarie 2022 08:04

# Organele fiscale au cerut unui bărbat impozitul pe venit și CASS pentru veniturile obținute din vânzarea de criptomonede

Unui bărbat din Vâlcea i se impută de către Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice Craiova, prin AJFP Vâlcea, că a desfășurat activitatea de tranzacționare cu monedă electronică Bitcoin pe piața internațională, fără a declara veniturile realizate din această activitate. S-a considerat de organele de inspecție fiscală că bărbatul datorează impozit pe venit și CASS pentru veniturile obținute din vânzarea de criptomonede (Bitcoin) din perioada 2015-2016. Vâlceanul a contestat cele două acte administrativ - fiscale, în ceea ce privește impozit pe venit stabilit suplimentar în valoare de 155.897 lei reprezentând debit, la care se adaugă

 

Fostul viceprimar de la Vlădești a pierdut procesul cu Prefectura Argeș

Miercuri, 23 Februarie 2022 13:52

# Instanța i-a respins lui Emil Bușescu ultima șansă de a se întoarce în funcție

Nașul Cristian Dică Hristu a rămas fără finul Emil Bușescu, la Primăria Vlădești. Mai precis, primarul și-a pierdut viceprimarul. Și asta după ce Bușescu a pierdut procesul cu Agenția Națională de Integritate (ANI). În noiembrie 2021, Instituția Prefectului Argeș, prin prefectul Radu Perianu, a emis un ordin de demitere pe numele lui Emil Bușescu din Consiliul Local Vlădești. Prin urmare, acesta și-a pierdut calitatea de consilier local, ci implicit pe cea de viceprimar al comunei.

Consilierii locali piteșteni atrag atenția: ar putea fi retrocedate 180 de hectare din Pădurea Trivale

Miercuri, 16 Februarie 2022 13:21

Consilierii locali ai Piteștiului doresc reabilitarea Parcului Trivale prin fonduri europene. În timp ce se pregătește proiectul de „Extindere și reabilitare zonă de agrement Parc Trivale”, în valoare de 9 milioane de euro, pe nepusă masă apar probleme peste probleme. În primul rând, inițiativa consilierilor locali liberali este blocată chiar de o hotărâre dată în Consiliul Local Pitești prin care s-a dorit instituirea de arie protejată, în acest fel neputând înainta nici măcar un pas cu proiectul. În al doilea rând, trebuie ținut cont de faptul că pe rolul instanțelor s-a aflat un proces, în urma căruia aproape 180 de hectare au fost retrocedate în municipiului Pitești. Cum o bună parte din Pădurea Trivale este înscrisă

 

Ionică este ”bântuit”, în continuare, de ANI: „Nici acum nu sunt absolvit în totalitate”

Miercuri, 16 Februarie 2022 13:20

La ultima ședință de Consiliu Local Pitești, s-a pus în vedere consilierilor locali că ar putea să se afle în incompatibilitate la votarea bugetului local. Consilierii locali fac parte din Consiliile de Administrație ale școlilor, iar bugetul pe 2022 conține și sumele de bani ce vor merge către acestea. În urma acestor discuții, Cornel Ionică, fostul primar al Piteștiului, a retrăit fiorul proceselor cu Agenția de Integritate.

Amintim că în 2013, ANI îl acuza pe Ionică că s-ar fi aflat în stare de incompatibilitate pentru perioada 26 noiembrie 2009 – 30 august 2012, pe motiv că a deţinut simultan funcţia de viceprimar şi calitatea de reprezentant al

Un fost Ministru al Justiției în proces, la Pitești, cu un jurnalist!

Miercuri, 16 Februarie 2022 09:19

Este vorba de un articol considerat defăimător ce face trimiteri atât la Tudor Chiuariu, fost parlamentar și Ministru al Justiției, cât și la soția sa, Roxana Chiuariu, judecător la Curtea de Apel București. Pe fondul cererii de chemare în judecată, în cauză a fost dovedit faptul că, la data de 8.03.2021, pârâtul Negrea Stelian Gabriel a publicat, pe site-ul de internet https://discoverproiect.ro/ aparținând pârâtei Asociația "Discover Project", articolul: „Afacerea tramvaielor. Cu sau fără chinezi? 8 martie 2021" în care face referire la reclamanți.

Este vorba de o afacere destul de încurcată ce privește achiziționarea de tramvaie de către Primăria Municipiului București. Dosarul licitației s-a tot plimbat pentru clarificări, apoi la CNSC și, în fine, la Curtea de Apel București. Și de aici scandalul…

 

 

Pagina 21 din 102

«ÎnceputAnterior21222324252627282930UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea