Un deținut critică condițiile de spălare și supraaglomerarea de la Penitenciarul Mioveni

Joi, 24 Februarie 2022 11:27

Condiții grele la pușcărie! O persoană, încarcerată la Penitenciarul Mioveni, a trimis mai multe petiții prin care se plângea de intervalul scurt de timp în care se furnizează apa caldă și de supraaglomerarea din carceră.

După consultarea reclamațiilor acestuia, la începutul lunii februarie 2022 o echipă a Avocatului Poporului a efectuat o anchetă la Penitenciarul Mioveni. În declarație, deținutul s-a referit că este cazat în condiții de supraaglomerare și că intervalul de timp în care se furnizează apa caldă este insuficient pentru îmbăierea celor 26 de persoane împreună cu care este cazat în aceeași cameră.

Curtea de Apel Pitești - decizie importantă privind fiscalizarea veniturilor din tranzacționarea bitcoin

Joi, 24 Februarie 2022 08:04

# Organele fiscale au cerut unui bărbat impozitul pe venit și CASS pentru veniturile obținute din vânzarea de criptomonede

Unui bărbat din Vâlcea i se impută de către Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice Craiova, prin AJFP Vâlcea, că a desfășurat activitatea de tranzacționare cu monedă electronică Bitcoin pe piața internațională, fără a declara veniturile realizate din această activitate. S-a considerat de organele de inspecție fiscală că bărbatul datorează impozit pe venit și CASS pentru veniturile obținute din vânzarea de criptomonede (Bitcoin) din perioada 2015-2016. Vâlceanul a contestat cele două acte administrativ - fiscale, în ceea ce privește impozit pe venit stabilit suplimentar în valoare de 155.897 lei reprezentând debit, la care se adaugă

 

Fostul viceprimar de la Vlădești a pierdut procesul cu Prefectura Argeș

Miercuri, 23 Februarie 2022 13:52

# Instanța i-a respins lui Emil Bușescu ultima șansă de a se întoarce în funcție

Nașul Cristian Dică Hristu a rămas fără finul Emil Bușescu, la Primăria Vlădești. Mai precis, primarul și-a pierdut viceprimarul. Și asta după ce Bușescu a pierdut procesul cu Agenția Națională de Integritate (ANI). În noiembrie 2021, Instituția Prefectului Argeș, prin prefectul Radu Perianu, a emis un ordin de demitere pe numele lui Emil Bușescu din Consiliul Local Vlădești. Prin urmare, acesta și-a pierdut calitatea de consilier local, ci implicit pe cea de viceprimar al comunei.

Consilierii locali piteșteni atrag atenția: ar putea fi retrocedate 180 de hectare din Pădurea Trivale

Miercuri, 16 Februarie 2022 13:21

Consilierii locali ai Piteștiului doresc reabilitarea Parcului Trivale prin fonduri europene. În timp ce se pregătește proiectul de „Extindere și reabilitare zonă de agrement Parc Trivale”, în valoare de 9 milioane de euro, pe nepusă masă apar probleme peste probleme. În primul rând, inițiativa consilierilor locali liberali este blocată chiar de o hotărâre dată în Consiliul Local Pitești prin care s-a dorit instituirea de arie protejată, în acest fel neputând înainta nici măcar un pas cu proiectul. În al doilea rând, trebuie ținut cont de faptul că pe rolul instanțelor s-a aflat un proces, în urma căruia aproape 180 de hectare au fost retrocedate în municipiului Pitești. Cum o bună parte din Pădurea Trivale este înscrisă

 

Ionică este ”bântuit”, în continuare, de ANI: „Nici acum nu sunt absolvit în totalitate”

Miercuri, 16 Februarie 2022 13:20

La ultima ședință de Consiliu Local Pitești, s-a pus în vedere consilierilor locali că ar putea să se afle în incompatibilitate la votarea bugetului local. Consilierii locali fac parte din Consiliile de Administrație ale școlilor, iar bugetul pe 2022 conține și sumele de bani ce vor merge către acestea. În urma acestor discuții, Cornel Ionică, fostul primar al Piteștiului, a retrăit fiorul proceselor cu Agenția de Integritate.

Amintim că în 2013, ANI îl acuza pe Ionică că s-ar fi aflat în stare de incompatibilitate pentru perioada 26 noiembrie 2009 – 30 august 2012, pe motiv că a deţinut simultan funcţia de viceprimar şi calitatea de reprezentant al

Un fost Ministru al Justiției în proces, la Pitești, cu un jurnalist!

Miercuri, 16 Februarie 2022 09:19

Este vorba de un articol considerat defăimător ce face trimiteri atât la Tudor Chiuariu, fost parlamentar și Ministru al Justiției, cât și la soția sa, Roxana Chiuariu, judecător la Curtea de Apel București. Pe fondul cererii de chemare în judecată, în cauză a fost dovedit faptul că, la data de 8.03.2021, pârâtul Negrea Stelian Gabriel a publicat, pe site-ul de internet https://discoverproiect.ro/ aparținând pârâtei Asociația "Discover Project", articolul: „Afacerea tramvaielor. Cu sau fără chinezi? 8 martie 2021" în care face referire la reclamanți.

Este vorba de o afacere destul de încurcată ce privește achiziționarea de tramvaie de către Primăria Municipiului București. Dosarul licitației s-a tot plimbat pentru clarificări, apoi la CNSC și, în fine, la Curtea de Apel București. Și de aici scandalul…

 

 

Reabilitarea Parcului Trivale - subiect de ceartă între doi liberali

Marţi, 15 Februarie 2022 14:36

# Sorin Apostoliceanu: „Am fost acuzat că i-am păcălit pe colegii mei” # Gelu Tofan: „Eu credeam că sunteți în opoziție cu dl primar, nu cu viceprimarul!”

Proiectul privind reabilitarea Parcului Trivale a încins spiritele în ședința Consiliului Local Pitești. Protagoniștii au fost doi liberali. Sorin Apostoliceanu ar fi fost acuzat de Gelu Tofan că l-a „păcălit” cu proiectul de instituire a Pădurii Trivale drept arie protejată. Viceprimarul Piteștiului susține că din acest motiv proiectul de extindere a Parcului Trivale bate pasul pe loc. Totul ar fi plecat de la o declarație a viceprimarului liberal, care spunea că a fost o greșeală atunci când a fost adoptată hotărârea de Consiliu Local de transformare în arie protejată a Pădurii Trivale. Și asta la câteva zile după ce s-a lăudat pe Facebook că

Administrator de firmă reținut pentru instigare la tăiere și pentru furt de arbori

Luni, 14 Februarie 2022 12:35

Un om de afaceri din Berevoești a fost reținut, pentru 24 de ore, de polițiștii argeșeni pentru instigare la tăiere și pentru furt de arbori. În cele din urmă, față de acesta s-a luat măsura controlului judiciar.

În ziua de 10 februarie, polițiștii din cadrul Serviciului Ordine Publică Argeș - Biroul pentru Protecția Fondului Forestier și Piscicol, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, au continuat cercetările într-un dosar penal privind săvârșirea infracțiunilor de tăiere fără drept și furt de arbori. După administrarea probatoriului a fost reținut, pentru 24 de ore, un bărbat de 44 de ani, din Berevoești. Acesta ar fi solicitat tăierea unui număr de 20 de stejari, fără respectarea regimului silvic. În acest fel, s-ar fi cret un prejudiciu de peste 100.000 de lei.

 

UPDATE - Percheziții în Pitești! Bloc ridicat ilegal în municipiu

Miercuri, 09 Februarie 2022 12:33

UPDATE: În urma perchezițiilor de astăzi, după administrarea probatoriului, o persoană a fost reținută, pentru 24 de ore, pe bază de ordonanță.


Pe 9 februarie, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Argeș, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, au efectuat 13 percheziții domiciliare, într-un dosar penal privind modificări neconforme ale unor imobile, din domeniul construcțiilor civile. Persoanele sunt bănuite de abuz în serviciu, fals intelectual și uz de fals.

Perchezițiile se desfășoară la locuințele unor persoane, precum și la sediile și la punctele de lucru ale unor societăți comerciale din județul Argeș și municipiul București. Din cercetări s-a descoperit că lucrările realizate în zona Tancodrom, din Pitești, au fost recepționate fără să se respecte proiectul și autorizația de construire.

Serviciul de Investigare a Criminalității Economice, în „vizită” la Primăria Pitești

Miercuri, 09 Februarie 2022 10:57

 

Serviciul de Investigare a Criminalității Economice a venit azi, la prima oră, la Primăria Pitești pentru a verifica o serie de documente. Se urmărește legalitatea construcțiilor și dezvoltarea imobiliară în municipiu.

„Referitor la informațiile apărute în spațiul public vizavi de o percheziție efectuată la Primăria Pitești, facem precizarea că nu a fost o percheziție și transmitem următoarele:

 

Serviciul de investigare a criminalității economice a solicitat, în această dimineață, acte de autorizare a construirii unui imobil din Pitești: proiect tehnic, memoriu tehnic, certificat de urbanism, autorizație de construcție, etc. Solicitarea vine ca urmare a anchetei în desfășurare într-un dosar penal aflat în supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești. Ancheta este în desfășurare.”, a transmis Primăria Pitești.

 

Primăria Bogați și afaceristul Nicolae (Nenea) Ivănescu, dați în judecată de Direcția Silvică

Miercuri, 09 Februarie 2022 10:01

# Se cere, în instanță, anularea  contractelor de vânzare-cumpărare încheiate

Proces cu miză uriașă încheiat, la sfârșitul anului trecut, în favoarea Direcției Silvice Argeș. Sute de hectare de pădure – cele mai multe dintre acestea plimbate spre nordul județului, spre a le spori valoarea - se întorc în patrimoniul statului. Culmea, la mijlocul afacerii apare și un prosper om de afaceri din Argeș, specialist în combinații și permutări de fond funciar.

Recent, la Tribunalul Argeș, a fost înregistrat un nou dosar pentru anularea contractelor de vânzare-cumpărare intervenite între Primăria Bogați și omul de afaceri Nicolae Ivănescu.

Dosarul “Mită la Hidroelectrica Curtea de Argeş” - în pronunțare

Miercuri, 09 Februarie 2022 08:57

# Șase ani și jumătate și 79 de termene la Tribunalul Argeș

# Dosarul a durat, practic, la nesfârșit și ca urmare a zecilor de cereri ale apărătorilor inculpaților pentru imposibilitate de prezentare

Procesul dosarului “Mită la Hidroelectrica Curtea de Argeş” este în pronunțare, la peste șase ani și jumătate de la trimiterea în judecată a inculpaților din acest caz.

În august 2015, Octavian Florian Oprea, fost director adjunct la Hidrocentrala Curtea de Argeș, sucursală a Hidroelectrica, a fost trimis în judecată de procurorii DNA pentru abuz în serviciu, luare de mită și fals intelectual.

 

Primarul din Bradu și șeful poliției locale - la Curtea de Apel - cu Gabi Matei

Miercuri, 09 Februarie 2022 08:32

# Dan Stroe: ”Toți banii pe care îi voi primi pentru daune morale vor fi donați bisericilor din localitate”

Începe altă etapă – faza pe Curtea de Apel (fază finală!), în procesele în care Dan Stroe (foto) – primarul localității Bradu și Gheorghe Militaru - șeful poliției locale se războiesc cu Gabi Matei. Cel din urmă a folosit facebook-ul pentru a posta, pe contul său, comentarii considerate injurioase la adresa primilor doi.

În primul proces, reclamant este Gabi Matei, nemulțumit că trebuie să îl despăgubească pe Gheorghe Militaru, șeful poliției locale Bradu. În al doilea, reclamant este Dan Stroe, nemulțumit și el de hotărârile anterioare.

Preot din Pitești - condamnat la doi ani de închisoare

Marţi, 08 Februarie 2022 11:34

Un preot din Argeș a fost condamnat la 2 ani de închisoare cu suspendare, după ce a dat cu mașina intenționat peste o persoană. Este vorba de Ion-Ștefan Toroabă, preotul paroh de la Parohia Mărăcineni 2 din municipiul Pitești.

Acesta este acuzat că ar fi dat cu mașina intenționat peste un bărbat, care se angajase în traversarea străzii pe marcajul pietonal, în urma unui conflict spontan izbucnit pe 1 octombrie 2019. Decizia Tribunalului Argeș nu este definitivă, ea putând fi atacată cu apel.

 

Polițiștii argeșeni au finalizat cercetările în dosarul primarului de la Beleți-Negrești

Sâmbătă, 05 Februarie 2022 12:47

 

# Urmează ca Parchetul Judecătoriei Topoloveni să dispună trimiterea cauzei în judecată

# Edilul este acuzat de săvârșirea infracțiunilor de violare a sediului profesional, distrugere și sustragere de înscrisuri

Polițiștii de la investigații criminale din cadrul Poliției Orașului Topoloveni au finalizat cercetările în dosar penal în care este implicat Mihai Marin, primarul de la Beleți-Negrești. Edilul este cercetat de săvârșirea infracțiunilor de violare a sediului profesional, distrugere și sustragere sau distrugere de înscrisuri. Mihai Marin este acuzat că în noaptea de 12 spre 13 decembrie 2021, ar fi pătruns în Primărie, unde ar fi incendiat mai multe înscrisuri. Acesta ar fi pus intenționat focul ca să distrugă documente din arhiva instituției.

Argeșul și mașinile de lux. Infrastructură proastă, dar pe străzile județului circulă Lamborghini și Ferrari

Joi, 03 Februarie 2022 07:59

# Peste 250 de argeșeni au Porsche # 27 de autoturisme, cu motoare de peste 5000 cmc, înscrise la Pitești

Argeșul are cea mai proastă infrastructură de drumuri din România. Conform informațiilor publicate de Consiliul Județean, 21% din rețeaua de drumuri naționale care traversează județul nostru este în stare “BUNĂ”, “MEDIOCRĂ” - 11,5%, “REA” - 30,9% și “FOARTE REA” - 35%. Argeșul nu are niciun kilometru de drum național în stare ”FOARTE BUNĂ”. Ca un paradox, deși drumurile sunt foarte proaste , vedem zilnic bolizi de lux, de parcă străzile cu gropi din Argeș sunt show-room-uri internaționale. Opulență și lux atunci când vorbim de moda de pe șosele. Autoturismele cu mulți cai putere sunt vizibile în mai toate zonele județului.Argeșenii plătesc impozite pentru mașini precum Ferrari, Lamborghini, Rolls Royce, Maserati, Aston Martin sau Bentley. Cei mai mulți dintre iubitorii „cailor putere” au, însă, autoturisme Porsche.

 

Primăria Pitești vrea să cumpere 1.000 de mp din terenul retrocedat în curtea ADP

Joi, 03 Februarie 2022 07:58

# Apostoliceanu și Ionică fac echipă în comisia de negociere

Mai multe obiective importante din Pitești au făcut sau fac obiectul unor cereri de retrocedare. Instanța este cea care decide dacă acestea rămân la autoritățile locale sau ajung în proprietatea celor care le revendică. De-a lungul timpului, Primăria Pitești a pierdut în instanțe zeci de terenuri importante. În urma unor procese în care municipalitatea a fost implicată mai mulți ani, o parte din curtea Administrației Domeniului Public Pitești, împreună cu terenul de sub mai multe sere, a fost retrocedată unor persoane. Acum autoritățile locale încearcă să cumpere de la proprietari o suprafață de 1.000 de mp, situată în curtea ADP.

Biserica Brătienilor, din Ștefănești, salvată de o interpretare a legii!

Joi, 03 Februarie 2022 07:48

# Lăcașul nu putea fi renovat pentru că nu deținea terenul aferent

Luptă pe viață și pe moarte, în instanțe, pentru terenul de sub Biserica Florica, lăcaș în care se află mormintele Brătienilor. Totul a pornit de la nevoia de a renova clădirea, monument istoric, Pentru aceste renovări era nevoie, însă, de  titlu de proprietate, document pe care Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului nu l-a putut obține. De ce? Pentru că nu avea acte pentru terenul de sub biserică.

Pentru a obține, cu acte, terenul. Arhiepiscopia s-a adresat Primăriei Ștefănești. Primăria a fost de acord, însă lucrurile s-au împotmolit la Comisia Județeană de Fond Funciar Argeș, care a considerat că lucrurile nu stau așa. Comisia a respins documentația. Așa s-a ajuns la Judecătoria Pitești.

 

Membru ISU decedat, în timpul serviciului, la Băbana

Miercuri, 02 Februarie 2022 11:37

# Firma de asigurări a refuzat să plătească daune

Eveniment tragic petrecut, în anul 2018, la Băbana. Un membru al Inspectoratului pentru Situații de Urgență a murit în timpul unei misiuni. Deși Primăria le făcuse, tuturor, asigurare de viață – firma asiguratoare a refuzat să plătească daune. În urma bărbatului au  rămas o soție și trei copii. Primarul Bebe Ivan nu a lăsat lucrurile așa. Și a dat în judecată firma cu pricina.

Prin cererea înregistrată pe rolul Judecătoriei Pitești la data de 12.09.2019, reclamanții COMUNA BĂBANA prin primarul Bebe Ivan și Matei Mihaela au solicitat instanței, în contradictoriu cu o firmă de asigurări de viață, ca prin hotărârea ce se va pronunța să fie obligată aceasta să le achite indemnizația de asigurare ca urmarea a producerii evenimentului asigurat cu privire la decedatul Gheorghe Matei - persoana asigurată, cu cheltuieli de judecată.

Trei monumente istorice din Pitești, în atenția consilierilor locali

Miercuri, 02 Februarie 2022 10:24

# Ana Stan: „Sunt bijuterii arhitectonice și trebuie salvate cu orice efort!”

# Casa „Dimitrie Gh. Dima” – refuzată de Primărie

Consiliul Local Pitești nu și-a exercitat dreptul de preempțiune pentru achiziționarea casei “Dimitrie Gh. Dima”, clădire construită în 1901, fiind situată pe strada “Sfânta Vineri” . Altre trei monumente istorice sunt însă în atenția municipalității. Pe parcursul ultimilor ani, Consiliului Local Pitești i s-a solicitat de mai multe ori  ca să-și exercite dreptul de preempțiune pentru imobilul “Dimitrie Gh. Dima”, în anul 2017 chiar pentru 225.000 de euro, dar de fiecare dată nu s-a dorit cumpărarea sa.

 

Pagina 22 din 102

«ÎnceputAnterior21222324252627282930UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea