Casa Studentului, din centrul Piteștiului, stă pe un teren pentru care nu are drept de administrare

Miercuri, 02 Februarie 2022 09:34

Încurcate sunt căile privitoare la terenuri, fondul funciar fiind, în continuare, în România, o cenușăreasă. Iată că nici Casa Studentului din Pitești nu e lămurită, aceasta solicitând, în instanță, dreptul de administrare asupra terenului pe care se află construit imobilul. Doar că instanța a decis că nu se poate. Hotărârea a fost atacată deja la Tribunalul Argeș care, însă, nu a acordat dosarului un prim termen.

Privitor la cererea de chemare în judecată formulată de reclamanta CASA  DE CULTURA A STUDENTILOR – la Judecătoria Pitești - prin care s-a solicitat sa se constate un  drept de administrare pentru terenul  în suprafață de 1376,32 mp situat în mun. Pitești, instanța reține că dreptul de administrare este un drept real corespunzător proprietății publice.

Tribunalul Argeș declină dosarul pensiilor speciale ale parlamentarilor la Curtea de Apel

Miercuri, 02 Februarie 2022 09:26

# Zece foști parlamentari de Argeș își vor pensiile speciale înapoi

Mai mulți foști parlamentari își apără, în fața instanțelor de judecată, pensiile speciale. Este și cazul a zece foşti parlamentari de Argeş, care cer suspendarea legii care îi lasă fără indemnizațiile speciale de care beneficiau la retragerea din activitate.

Astfel, pe rolul Tribunalului Argeș au fost deschise, în 2021, trei acțiuni având ca obiect „obligația de a face”. Cei zece foști parlamentari care își revendică drepturile în instanță sunt: Constantin Tămagă, Ion Burnei, Iulian Cristache, Adrian Duţă, Filip Georgescu, Gheorghe Marin, Nicolae Ionescu, Georgiu Gingăraş, Vasile Nițu și Nichita Sandu. Potrivit documentelor, foștii parlamentari au dat în judecată secretariatele generale ale Camerei Deputaților și Senatului pentru a-și recupera pensiile.

 

Omul de afaceri Constantin Pănescu a vrut să defrișeze din Pădurea Trivale

Miercuri, 26 Ianuarie 2022 11:39

# Agenția pentru Protecția Mediului Argeș a refuzat solicitările # Constantin Pănescu: „Mergem în instanță”

Omul de afaceri Constantin Pănescu și soția sa, Elena Pănescu, au depus, în noiembrie 2021, în total, un număr de patru solicitări de acord de mediu pentru proiecte privind scoaterea definitivă din fondul forestier național a unor terenuri, proprietate personală, situate în UP (unitate de producție) II Trivale. Familia Pănescu dorea să scoată din fondul forestier diferite suprafețe de teren, ca să construiască mai multe pensiuni turistice în Pădurea Trivale, în zona Găvana.

Florăreasa Olga a fost condamnată definitiv la închisoare!

Miercuri, 26 Ianuarie 2022 11:19

# Concurs de infracțiuni printre lalelele din centrul Piteștiului # Condamnările: anul trecut pentru furt de curent și anul acesta pentru trafic de influență!

Săptămâna trecută a luat sfârșit procesul răsunător al celebrei florărese Olga Panaete, în dosarul în care a fost acuzată că ar fi cerut şi primit bani pentru intervenţii pe lângă funcţionari publici, în vederea obţinerii permisului de conducere, respectiv pentru obţinerea unui post la Centrul „Sf. Andrei“, aflat în subordinea DGASPC Argeş. Condamnarea la închisoare, cu suspendare, vine după o altă condamnare, definitivă, tot cu suspendare, anul trecut, pentru furt de curent.

 

Gigi Becali a pierdut procesul de la Judecătoria Pitești

Marţi, 25 Ianuarie 2022 09:26

Gigi Becali, patronul de la FCSB a încercat, la Judecătoria Pitești, să-și recupereze permisul de conducere pierdut în primăvara anului 2021. Radarul l-a surprins atunci gonind cu 106 km/h, pe raza localității Drăganu.

Becali se îndrepta, când a fost oprit de polițiștii argeșeni, către Vâlcea, pentru a participa la o înmormântare.  ”În ziua de 03 mai 2021, pe DN 7, pe raza localității Drăganu, polițiștii Serviciului Rutier Argeș au oprit în trafic, în cadrul unei acțiuni privind combaterea nerespectării regimului legal de viteză, un conducător auto care circula cu viteză de 106 km/h, în localitate.

La Spitalul Județean a devenit funcțional centrul de evaluare și tratare a pacienților COVID

Luni, 24 Ianuarie 2022 18:33

Spitalul Județean de Urgență Pitești (SJUP) a înființat un centru de evaluare și tratare a pacienților COVID, în pavilionul Secției de Boli Infecțioase. Acesta a primit avizul Direcției de Sănătate Publică Argeș (DSP), iar din 21 ianuarie 2022 a devenit funcțional.

În contextul situației epidemiologice actuale și având avizul DSP, în cadrul SJU Pitești, a fost înființat centrul de evaluare și tratament pentru pacienții potențiali instabili cu forme ușoare de infecție cu virusul SARS–CoV-2 și factor de risc sau forme medii care nu necesită oxigenoterapie. Centrul este funcțional în pavilionul SECȚIEI BOLI INFECȚIOASE din Bulevardul I. C. Brătianu, nr. 56,  și este coordonat de doamna doctor Constantin Camelia.

 

Polițiștii argeșeni - amenințați cu bătaia sau cu moartea

Miercuri, 19 Ianuarie 2022 11:26

# Trei dosare de ultraj au fost trimise în judecată, într-o lună, de procurorii Parchetului Judecătoriei Pitești

 

Atenție, argeșeni! Înjurăturile la adresa oamenilor legii vă pot face rost de un dosar penal! Puteți comite ultraj dacă ofensați, insultați, amenințați, înjurați sau folosiți violența împotriva unui reprezentant al autorității publice aflat în exercițiul funcțiunii. Iar numărul acestor cazuri pare a fi în creștere în județul Argeș.

A început judecata în dosarul polițistului din Curtea de Argeș cercetat pentru folosirea abuzivă a funcției în scop sexual

Miercuri, 19 Ianuarie 2022 09:43

# Procurorul a solicitat proba cu test poligraf

Pe parcursul anului 2020, în plină stare de urgență, un polițist din Curtea de Argeș era acuzat că a cerut favoruri sexuale unei tinere, în vârstă de 18 ani, ca să nu o amendeze pentru că nu avea completată declarația pe propria răspundere. Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Curtea de Argeș au finalizat dosarul, în mai puțin de un an de la sesizare, și l-au trimis în judecată pe agentul de poliție Viorel Derviș pentru săvârșirea infracțiunii de folosire abuzivă a funcţiei în scop sexual. Dosarul a fost înregistrat pe rolul Judecătoriei Curtea de Argeș pe 26 februarie 2021. O lună mai târziu, pe 26 martie, inculpatul a cerut la Curtea de Apel Pitești

 

Dosarul „reglare de conturi în stil mafiot” - în pronunțare la Curtea de Apel Pitești

Miercuri, 19 Ianuarie 2022 08:55

Judecătorii Curții de Apel Pitești urmează să se pronunțe, într-un dosar în care se fac cercetări sub aspectul infracțiunii de răzbunare pentru ajutorul dat justiţiei (art.274 NCP). Din rechizitoriul procurorilor rezultă că doi inculpați, din Vâlcea, au incendiat mașina unei alte persoane ca să se răzbuna pe aceasta.  Cei doi au dat dovadă de un grad ridicat de periculozitate și nepăsare față de normele legale.

Rromii din Costești mai câștigă puțin de la Primăria Recea

Marţi, 18 Ianuarie 2022 11:33

# Au solicitat 800.000 de lei dar au primit abia 12.000 lei

Una din firmele rromilor din Costești s-a judecat, până la sfârșitul anului trecut, cu Primăria din Recea. Firma cerea, de la instituție, peste 800.000 lei, reprezentând dobândă capitalizată conform unor contracte încheiate în urmă.

Procesul a început la Tribunalul Argeș, judecătorii de aici hotărând, la începutul verii anului trecut:

 

Mihai Alexandru Lucian – victorie de etapă la Tribunalul Argeș

Luni, 17 Ianuarie 2022 17:31

Consilierul local PER de la Moșoaia, Mihai Alexandru Lucian, fost șef al organizației PNL locale a obținut, la Tribunalul Argeș, o victorie de etapă. La jumătatea lunii noiembrie a anului 2021, în urma unei demiteri dubioase din partid (PER), prefectul a dispus eliberarea sa din funcția de consilier local. Consilierul demis și-a căutat dreptatea în justiție. Dosarul de fond se judecă la Tribunalul Argeș. Între timp, vineri, Mihai Alexandru Lucian a obținut suspendarea ordinului prefectului. Victoria este una de etapă, pentru că atât Prefectura cât și conducerea națională a Partidului Ecologist Român pot ataca hotărârea instanței.



Exclusiv! Motivarea instanței în dosarul „Cheresteaua 1”

Miercuri, 12 Ianuarie 2022 14:57

#Ion Andrei și firma sa, Andris SRL, au creat un adevărat dezastru ecologic. #Au fost condamnați și cei doi copii al lui „Brânză”, dar și tatăl său.

 

Peste 200 de pagini are motivarea judecătorilor Tribunalului Argeș în dosarul „Cheresteaua 1”, în care Ion Andrei, zis „Brânză”, a fost condamnat la 7 ani și jumătate de închisoare. Patronul firmei Andris a fost găsit vinovat de comiterea infracţiunilor de participaţie improprie, în formă continuată, la infracţiunea de tăiere, fără drept, de arbori din fondul forestier național, de evaziune fiscală în formă continuată și de spălare a banilor, în formă continuată. Au mai fost condamnați la închisoare cu executare Gheorghe Mihai, șef district în cadrul Ocolului Silvic Valea Oltului la momentul săvârșirii faptelor și pădurarul Vasile Uță la câte 4 ani închisoare, pentru comiterea infracţiunii de complicitate, în formă continuată, la infracţiunea de tăiere, fără drept, de arbori din fondul forestier naţional. Decizia instanței nu este definitivă, ea fiind atacată cu apel de inculpați.

 

Începe judecata în dosarul omului de afaceri Cristian Dolofan

Miercuri, 12 Ianuarie 2022 11:28

# Patronul Dolo Trans este cercetat pentru complicitate la fals intelectual și la abuz în serviciu

Cristian Gheorghe Dolofan, patronul firmei de transport Dolo Trans Olimp, a fost trimis în judecată, în iunie 2021, de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești pentru săvârșirea faptei de complicitate  la infracțiunea de fals intelectual și complicitate la infracțiunea de abuz în serviciu. Alături de omul de afaceri argeșean a fost trimis în judecată și Adrian Dobriță, agent în cadrul Biroului Rutier Piteşti, cercetat pentru săvârșirea infracțiunilor de fals intelectual și abuz în serviciu.

Condamnări în dosarul „Cheresteaua”. Ion Andrei, zis „Brânză” - 7 ani și 6 luni de închisoare

Joi, 23 Decembrie 2021 12:32

 

Tribunalul Argeș a dat sentința în dosarul „Cheresteaua 1”. Decizia nu este definitivă, ea putând fi atacată cu apel.

Amintim că Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş au dispus trimiterea în judecată, în aprilie 2016, a mai multor persoane acuzate de tăiere fără drept de arbori din fondul forestier naţional, evaziune fiscală şi spălare a banilor.

În cauză au fost cercetați 16 inculpați: Ion Andrei, zis „Brânză”, în calitate de administrator la S.C. Andris S.R.L., dar și o parte dintre rudele sale: Daniel Ionuț Andrei, Liviu Gheorghiță Andrei, Livioara Andrei, Gheorghe Andrei, firmele SC Andris SRL și SC Ioni Liv Forest SRL, trei funcţionari silvici în cadrul Ocolului Silvic Valea Oltului, la momentul săvârșirii faptelor: Ion Trăistaru, Gheorghe Mihai şi Vasile Uţă, dar și inculpații Elena Dobrinoiu, Nicolae Lixandru, Cătălina Maria Matei, Petre Păduraru, Mircea Ancuța și Marius Virgil Oancea.

 

Primăriei Pitești i-a trecut glonțul pe la ureche!

Miercuri, 22 Decembrie 2021 14:56

# Proces cu miză de peste 3.860.000 lei câștigat de edili. Deocamdată!...

Toamnă de foc pentru Primăria Pitești. Fricțiuni politice, uniunea la vârf dintre PSD și PNL care a îngrozit unii politicieni locali. Un viceprimar – Gelu Tofan – urmărit penal. Și, mai nou, un glonț de calibru mare – 3.860.000 lei mărime – care era să nimerească instituția.

Hotel ultracentral pe un teren mai mic de 300 m.p.

Ce s-a întâmplat? Ei bine, o cunoscută firmă din Pitești a întocmit documentație pentru construirea unui hotel. Doar că hotelul era prevăzut pentru a fi ridicat pe strada Ana Ipătescu, una din cele mai aglomerate străzi din oraș, cu sens unic, cu probleme de trafic. Terenul de care dispune firma este de sub 300 metri pătrați, spațiu în care ar fi trebuit să existe

Dosarul fostului polițist Dan Săndulescu este în pronunțare

Miercuri, 22 Decembrie 2021 14:39

După doar șase termene de judecată, dosarul omului de afaceri Dan Eugeniu Săndulescu, fost polițist, este în pronunțare. Pe 11 februarie, Tribunalul Argeș ar putea să dea soluția în cauză.

Amintim că Dan Săndulescu a fost trimis în judecată, în februarie 2021, de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș pentru săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală. Alături de omul de afaceri a fost trimisă în judecată și una dintre firmele pe care le controlează - SC Izometal Compozit SRL. Parte civilă în dosar s-a constituit Ministerul Finanțelor Publice, prin AJFP Argeș.

 

Dosarul Cheresteaua este de o jumătate de an în pronunțare la Tribunalul Argeș

Luni, 20 Decembrie 2021 14:44

# Hotărârea judecătorilor a fost amânată de șapte ori până acum

Magistrații Tribunalului Argeș au amânat pronunțarea în dosarul „Cheresteaua” de șapte ori până în prezent. În decembrie se împlinesc șase luni de când dosarul a rămas în pronunțare.  În această vară, pe 25 iunie 2021, a avut loc prima amânare, judecătorul stabilind atunci deliberarea, redactarea şi pronunţarea hotărârii la data de 13 august. De atunci a trecut vara, apoi și toamna, iar în cele din urmă am intrat în iarnă. Pronunțarea a fost amânată de la o lună la alta, ultima dată pe 15 decembrie atunci când s-a stabilit o nouă dată, cea de 21 decembrie. Va ajunge judecătorul Tribunalului Argeș, în sfârșit, la o decizie finală? Vă vom ține la curent.

Camera Deputaților dă undă verde pentru vânătoarea ursului brun!

Luni, 20 Decembrie 2021 14:42

# În 2021, mai multe gospodării din Argeș au fost devastate de urși

Săptămâna trecută, Camera Deputaților a adoptat proiectul de lege prin care ursul brun poate fi eliminat de urgență de către autorități. Se iau în dicuție exemplarele care provoacă probleme oamenilor sau provoacă pagube materiale. Urșii vor putea fi eliminați atât în intravilan, cât și în extravilan, de către autoritățile competente și echipe specializate de vânători. Vestea este îmbucurătoare pentru argeșeni! Anul acesta, mai multe gospodării din Argeș au fost devastate de urși și din punct de vedere legal, nu s-a putut face nimic.

 

Exclusivitate! Marian Niță a fost scos de sub urmărirea penală!

Miercuri, 15 Decembrie 2021 08:20

# DIICOT ȘI PARCHETUL COSTEȘTI  au clasat cauzele, considerându-l nevinovat!

Marian (Mimi) Niță, fost viceprimar la Costești, consilier local în mai multe mandate, în prezent președinte al filialei Costești al PPUSL, a fost scos de sub urmărirea penală, atât de DIICOT cât și de Parchetul de pe lângă Judecătoria Costești. Totul a început în 2015, când mai mulți angajați ai Complexului de Locuințe Protejate Costești l-au reclamat pe Mimi Niță pentru fapte pretins a fi comise în perioada când acesta era administrator al Complexului de Locuințe Protejate. S-a dispus, astfel, începerea urmăririi penale atât pentru abuz în serviciu, cât și pentru delapidare. La începutul anului următor, cazul a ajuns în presa națională.

A treia oară când a luat cuvântul în Camera Deputaților. Adrian Miuțescu a vorbit parlamentarilor despre dosarul de la DNA

Marţi, 14 Decembrie 2021 18:30

# Liderul AUR i-a luat apărarea parlamentarului argeșean: „A fost cercetat pentru că a dat votul greşit în congresul partidului”

Săptămâna trecută, Camera Deputaților a încuviinţat percheziţia în cazul lui Adrian Miuţescu. Dintre deputații argeșeni doar doi au absentat la votul privind  cererea ministrului justiţiei de încuviinţare a percheziţiei. A lipsit de la ședința Camerei Depuților, din 6 decembrie, Daniel Constantin, fostul coleg de partid al lui Adrian Miuțescu, și parlamentarul PSD Nicolae Pavelescu. Nu se știe exact cum au votat deputații argeșeni pentru că votul a fost secret, cert este că s-au înregistrat în total 227 voturi ”pentru”, 23 ”contra” și 9 ”abțineri”.

 

Pagina 23 din 102

«ÎnceputAnterior21222324252627282930UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea