Sfârșit de etapă în procesele dintre primarul din Bradu, șeful poliției locale și Gabi Matei. Ultimul - bun de plată!

Marţi, 14 Decembrie 2021 17:09

# ATENȚIE! Postările jignitoare pe facebook pot dăuna grav sănătății... financiare!

Sfârșit de etapă, faza pe Tribunal, în procesele în care Dan Stroe (foto) – primarul localității Bradu și Gheorghe Militaru - șeful poliției locale se războiesc cu Gabi Matei. Cel din urmă a folosit facebook-ul pentru a posta, pe contul său, comentarii considerate injurioase la adresa primilor doi.  Și așa s-a ales cu două procese la Judecătoria Pitești.

La primul, judecătorii au decis ca Gabi Matei să îi plătească actualului primar suma de 5.000 lei daune morale, cheltuieli de judecată și să își ceară scuze în mod public

Serviciul de Ambulanță Argeș are nevoie de salvare

Miercuri, 08 Decembrie 2021 11:57

# Aproape 70% dintre autosanitare au norma de casare îndeplinită # Mașini vechi și personal insuficient. Plata de ore în regim de gardă ajunge la aproximativ 200.000 de lei/lună # Octombrie – luna cu cele mai multe solicitări de urgență și cu cei mai mulți kilometri parcurși

În primele unsprezece luni ale anului 2021, mașinile Serviciului Județean de Ambulanță (SJA) Argeș au parcurs peste 2,7 milioane de kilometri. Și asta în ciuda faptului că aproximativ 70% dintre autosanitarele existente în parcul auto al instituției au îndeplinit, deja, norma de casare.

 

Cinci unități sanitare din Argeș - amenzi de 73.000 de lei. Vezi ce nereguli au fost constatate

Miercuri, 08 Decembrie 2021 10:55

În primele unsprezece luni ale anului, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Argeș a fost solicitat pentru a interveni la 14.791 evenimente (dintre care 5.740 acţiuni privind situaţiile de urgenţă din competenţă și 9.051 acţiuni SMURD).

În urma acestor intervenții s-a constatat că 136 dintre ele au fost alerte false. În ceea ce privește Inspecţia de Prevenire au fost verificate 117 avize de securitate la incendiu și 64 autorizaţii de securitate la incendiu.

Deputatul PSD Nicolae Georgescu propune taxarea bogăției. Ghinion: cei mai bogați politicieni din Argeș sunt… în PSD!!!

Miercuri, 01 Decembrie 2021 07:58

# Ghinion: cei mai bogați politicieni din Argeș sunt… în PSD!!!

Ascultăm din nou, zilele acestea, una din melodiile preferate ale politicienilor: taxarea bogăției. Fără se se specifice, în refren, cam cât trebuie ca să fii bogat, sau cum se taxează această bogăție. Detaliile produsului nu apar pentru că este doar o melodie comercială. Așa cum au mai fost taxarea pensiilor speciale, Parlament de 300 de persoane, bunăstarea poporului, interesul național, niciodată cu PNL, niciodată cu PSD  etc. Albumul e mare, cântăreții sunt cam aceiași. Neștiind cum să tratăm acest nou șlagăr politic, am analizat, pe scurt, averile parlamentarilor județului. Cei din PSD stau, detatașat, cel mai bine. Îi taxăm, domnu´ Georgescu?

 

Discuții aprinse pe tema proiectului Molivișu în Consiliul Județean Argeș

Miercuri, 01 Decembrie 2021 07:54

# 20 de milioane de euro pentru realizarea a două pârtii de schi # Consilierul județean Dumitru Grecu (foto stânga): „Dl Dică (președintele ADI Molivișu) a luat proiectul pe persoană fizică”

Săptămâna trecută, în ședința online a Consiliului Județean Argeș a fost prezentată o informare despre proiectul Molivișu. Totul a plecat de la solicitarea făcută de consilierul județean Dumitru Grecu în urmă cu trei luni. După lungi așteptări a venit, în sfârșit, și răspunsul. Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Molivișu, reprezentată prin președintele Gabriel Dică (foto dreapta), a făcut mai multe precizări despre viitorul proiect.

”Nenea” Ivănescu încă se judecă cu Leza Yosef și cu Valerica Stoian

Marţi, 30 Noiembrie 2021 14:44

Relațiile celebrului afacerist local Nicolae ”Nenea” Ivănescu și ceilalți doi datează din deceniul trecut, când Nenea le-a vândut, pe bani mulți, o bucată din Pădurea Trivale, bucată ce tocmai fusese transferată de la Rătești, pe căi numai de Nenea cunoscute. Pe fir a intrat, imediat după înstrăinare, Direcția Dilvică Argeș, care a cerut anularea tuturor actelor încheiate. Iar acum, după 11 ani (vânzările către firmele evreilor s-au făcut în anul 2010), încă există, pe rol, procese. Atât la Tribunalul Argeș cât și la Curtea de Apel Pitești.

 

Mircea Drăghici rămâne în închisoare! Instanța i-a respins contestația la executarea pedepsei

Luni, 29 Noiembrie 2021 11:57

 

Fostul deputat Mircea Drăghici rămâne în închisoare! Înalta Curte de Casație și Justiție i-a respins pe 22 noiembrie, ca inadmisibilă, contestaţia în anulare formulată împotriva sentinţei din data de 1 iulie 2021, în care a fost condamnat la 5 ani de închisoare, în dosarul subvențiilor primite de la PSD. Drăghici trebuie să plătească și suma de 200 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare către stat.

 

Fostul parlamentar argeșean a fost condamnat definitiv la cinci ani închisoare cu executare pentru delapidare, într-un dosar în care este acuzat că a folosit subvenţiile primite de PSD de la Autoritatea Electorală Permanentă pentru a-şi cumpăra un imobil.

CJ Argeș - obligat să afișeze pe site hotărârea judecătorească prin care a pierdut procesul cu directorul de la Evidența Persoanelor

Miercuri, 24 Noiembrie 2021 12:15

# Umilință totală pentru CJ Argeș: învins și cu banii luați

#Viorel Badea, directorul DGEP Argeș, a câștigat confruntarea cu administrația județeană

Dosarul dintre Viorel Badea, directorul executiv al Direcției Generale pentru Evidența Persoanelor Argeș și Consiliul Județean Argeș a ajuns la final, după trei ani de procese. Pe 16 noiembrie 2021, Curtea de Apel Alba Iulia a dat soluția definitivă în cauză. Instanța a respins recursul declarat de pârâții CJ Argeș, președintele CJ Argeș și secretarul general al județului Argeș. Concluziile magistraților sunt că Viorel Badea a fost destituit abuziv.

 

Vechiul Spital Călinești va fi demolat

Miercuri, 24 Noiembrie 2021 11:19

# Firma desemnată va primi 258.000 lei de la C.J. Argeș

În această toamnă, câteva buldozere și un cont bine alimentat cu numerar vor reuși să facă ceea ce nu au reușit două războaie mondiale, câteva cutremure majore și peste 100 de ani de existență. Demolarea vechiului Spital Călinești este iminentă. Una din instituțiile care au lăsat o puternică amprentă asupra întregii localități, dar și a localităților învecinate, cu zeci de mii de pacienți tratați și vindecați, vechiul Spital Călinești poate fi considerat un reper al regiunii. Puțini știu însă ce istorie zbuciumată ascunde ridicarea sa și, mai ales, faptul că a fost la un pas de a fi construit în altă comună, datorită implicării primarului de atunci, alături de săteni, în vâltoarea Răscoalei anului 1907.

Informare ADI Molivișu: „Întârzierea birocratică creează impresia că proiectul nu evoluează”

Miercuri, 24 Noiembrie 2021 10:09

A solicitat mere, dar a primit pere! Cam așa a decurs o cerere a consilierului județean Dumitru Grecu către administrația județeană privind proiectul Molivișu. După trei luni de așteptări, Consiliul Județean Argeș a pus la dispoziție, în sfârșit, lui Dumitru Grecu „ceva” despre Molivișu.

De fapt, planul de acțiune solicitat de consilierul județean s-a transformat peste noapte într-o simplă... informare despre stadiul proiectului și despre cum o să devină el „un obiectiv clar pe agenda de lucru a Consiliului Județean Argeș”.

 

Ionuț Popescu, fost consilier local la Pitești, este sub control judiciar, fiind urmărit penal pentru delapidare

Luni, 22 Noiembrie 2021 17:05

# Ar fi creat un prejudiciu estimat la peste 675.000 de lei # Primarul Cristian Gentea a depus plângere penală în acest caz

Ionuţ Popescu, fost economist la  Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Argeș (ADIA)  și fost consilier local la Pitești, a fost reţinut săptămâna trecută, pentru 24 de ore, de către poliţişti, într-un dosar de delapidare. În cele din urmă, față de acesta s-a luat măsura controlului judiciar. Conform anchetatorilor, Ionuț Popescu, în timp ce a avut calitatea de șef al departamentului economic în cadrul ADIA, și-ar fi însușit sume de bani din gestiunea asociaţiei, atât prin

Fostul contabil al Protoieriei Câmpulung – cercetat pentru delapidare

Luni, 22 Noiembrie 2021 15:02

# Este acuzat că și-ar fi însușit peste 475.000 de lei

Fostul contabil al Protoieriei Câmpulung Muscel este acuzat de polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalitatii Economice Argeș de sâvârșirea infracțiunii de delapidare. Bărbatul, în vârstă de 70 de ani, și-ar fi însușit suma de 475.000 de lei, în perioada 2011-2014, prin neînregistrarea sau înregistrarea în registrul de casă a unor sume mult mai mici. Polițiști argeșeni au finalizat cercetările în cauză și au dispus înaintarea dosarului către Parchetul de pe lângă Judecătoria Câmpulung, cu propunere de trimitere în judecată. Oamenii legii au pus sechestru pe toate bunurile bărbatului, valoarea totală a acestora fiind de peste 500.000 de lei.

 

Inspectoratul Școlar Județean Argeș, un director și un profesor - daune morale de 15.000 de euro pentru o elevă

Miercuri, 17 Noiembrie 2021 07:27

# Aceștia au fost găsiți responsabili de producerea unui incident, în care o fetiță a fost rănită la școală # Copila a stat mai multe luni la pat, după ce un dulap a căzut peste ea

Inspectoratul Școlar Județean Argeș, o unitate de învățământ din comuna Recea, un director școlar și un profesor au fost obligați de instanță la plata unor despăgubiri către o elevă, care a fost rănită grav la școală după ce un dulap a căzut peste ea. Părinții elevei au cerut daune de 100.000 de euro în urma incidentului, dar Tribunalul Argeș a admis despăgubiri de 15.000 de euro.

Primarul de la Vlădești - trimis în judecată pentru transport ilegal de lemne

Luni, 15 Noiembrie 2021 13:23

 

Edilul a fost fotografiat în timp ce conducea camionul încărcat cu lemne# Premieră printre primarii din țară! # Dosarul a fost înregistrat, pe 2 noiembrie, la Judecătoria Curtea de Argeș. # Cazul a ajuns și în atenția ministrului Mediului, Apelor și Pădurilor

Cristian Dică Hristu, primarul de la Vlădești, a fost trimis în judecată, la începutul lunii noiembrie, de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Curtea de Argeș, pentru infracțiuni la regimul silvic. Acesta a devenit primul primar din țară cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de transportul materialelor lemnoase în volum de peste 10 mc, neînsoțite de documente specifice de transport.

 

Miuțescu, Tofan și Mitrofan – urmăriți penal de DNA

Vineri, 12 Noiembrie 2021 10:21

Vin vremuri grele pentru tabăra lui Miuțescu! După ce a făcut cam tot ce a vrut în fruntea PNL Argeș, pentru Adrian Miuțescu vine acum și nota de plată. Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Pitești au dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale față de acesta.

Printre persoanele aflate în vizorul DNA se află și Gelu Tofan, președintele PNL Pitești și viceprimarul municipiului, Cristian Mitrofan, vicepreședinte al PNL Argeș și președinte al CAS Argeș, și Ovidiu Chiru - comisar superior la Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorului Argeș.

Dumitru Grecu, despre proiectul Molivișu: „Se trenează în continuare fără să avem nici măcar un orizont”

Miercuri, 10 Noiembrie 2021 10:16

# Dumitru Grecu (foto), consilier județean, a cerut de trei luni ca CJ Argeș să ofere un plan de acțiune pentru Molivișu

Că proiectul Molivișu bate pasul pe loc nu mai este o noutate de foarte mult timp. În fiecare an se pleacă cu speranță la drum, dar la sfârșitul lunii decembrie nu se remarcă nimic notabil. În acest an, liberalii argeșeni, prin vocea lui Adrian Miuțescu,  se lăudau cu faptul că „proiectul pârtiei de la Molivişu va deveni un fapt împlinit”. Deocamdată, o mare minciună! Într-adevăr, Guvernul a adoptat proiectul de hotărâre “pentru aprobarea scoaterii definitive din fondul forestier național, cu compensare, de către Primăria comunei Arefu a terenului în suprafață de 3,0730 ha, în vederea realizării obiectivului «Construire pârtie de schi A1 Ghițu Molivișu»”, doar că mai erau numeroși pași de făcut pentru ca obiectivul să intre în linie dreaptă. Acum, proiectul s-a „rătăcit” în căutarea unei surse de finanțare.

 

Exclusivitate! Reprezentantul mafiei italiene din Argeș avea două case de vacanță la Corbeni!

Miercuri, 10 Noiembrie 2021 09:11

# Ambele imobile sunt situate într-un vârf de munte, departe de ochii curioșilor

Confuzie și nelămurire, săptămâna trecută, în branșa firmelor de insolvență dar și în cea a executorilor judecătorești. Pentru că BEJ Pisculungeanu oferea, spre vânzare, casa de vacanță de la Corbeni a lui Nicola Inquieto. În același timp, firma de insolvență INSOLVENTA SM SPRL – FILIALA București scotea, la licitație, casa de vacanță de la Corbeni ce a aparținut firmei Daniela Construcții, firma italianului sus menționat – tot de la Corbeni.

Misterul s-a lămurit însă prin compararea numerelor de carte funciară ale imobilelor: Inquieto avea, la Corbeni, în proprietate, două case de vacanță. Una pe persoană fizică, una pe firmă. Ambele în același vârf de munte, departe de ochii curioșilor.

Un profesor din Argeș s-a înscris pentru postul de director în șase școli

Miercuri, 10 Noiembrie 2021 08:07

# Cele mai disputate posturi de conducere sunt înregistrate la școlile din Pitești # Vezi lista privind opțiunile candidaților

Concursul pentru ocuparea funcțiilor vacante de director și director adjunct în unitățile de învățământ din județul Argeș intră în etapa a doua. Concurența este una acerbă, existând școli unde pentru postul de director sunt depuse și patru candidaturi. De asemenea, există și situații în care actuala conducere încearcă să-și asigure continuitate pe posturi pentru următorii patru ani, fără a avea concurență.

 

 

38 de primari sau viceprimari, fostul președinte al CJ Argeș, dar și fostul trezorier al PSD își află viitorul pe 23 noiembrie

Miercuri, 03 Noiembrie 2021 07:06

# Dosarul ”Consultanța” este în pronunțare

Celebrul dosar ”Consultanța” este, din nou, în pronunțare. Pentru că, în el, s-a pronunțat, o dată, un complet de trei judecători de la ICCJ, apoi un complet de cinci judecători, care a dispus rejudecarea cauzei. La sfârșitul acestei luni, așadar, se așteaptă decizia unui nou complet de trei judecători. Apoi dosarul (cărucioare întregi ale dosarului!) va pleca spre completul de cinci. Cu avocați, cu cheltuieli, cu primari, foști primari, cu procurori, cu martori și o întreagă – nouă – punere în scenă…

În vara anului 2018, Mircea Drăghici şi Constantin Nicolescu au fost achitaţi în cauzaîn care au fost trimişi în judecată de procurorii DNA Piteşti pentru fapte de corupţie alături de 38 de primari şi viceprimari de comune, un fost director executiv al Agenţiei de Implementare a Proiectelor Argeş şi două angajate ale unei firme de consultanţă.

Peste 40 de persoane – condamnate în dosarul „şpăgilor pentru adeverinţe medicale” de la Spitalul Județean

Luni, 01 Noiembrie 2021 10:57

 

# Doi medici din Argeș – pedepse cu suspendare

# Infirmiera Daniela Moca – șase ani și jumătate de închisoare cu executare

S-a lăsat cu zeci de condamnări în dosarul de corupție de la Tribunalul Argeș, care a zguduit din temelii sănătatea argeșeană. Mai mulți angajați de la Spitalul Județean Argeș sau de la alte unități medicale și zeci de pacienți au fost condamnați, săptămâna trecută, în dosarul „şpăgilor pentru adeverinţe medicale”. Dintre cei 50 de inculpați trimiși în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș, 42 au fost condamnați, trei au primit avertisment, față de doi inculpați s-a dispus încetarea procesului penal și doar trei au fost achitați. Decizia instanței nu este definitivă, ea putând fi atacată cu apel.

 

Pagina 24 din 102

«ÎnceputAnterior21222324252627282930UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea