Directori de nota 4, în Argeș! Profesorii au obținut note mai mici decât elevii!

Miercuri, 27 Octombrie 2021 08:10

# Cinci cadre didactice au obținut note sub cinci # Întrebarea care i-a pus în dificultate pe candidați: „Prin ce se aseamănă manualul și culegerea?” # Atenție! Aproape 100 de posturi de directori de școală vor rămâne neocupate în Argeș, după concurs!

Profesorii argeșeni nu au fost foarte interesați de concursul de directori școlari. Pentru cele 242 de posturi scoase la concurs, de directori şi directori adjuncţi din cadrul şcolilor din Argeş, au fost validați pentru a participa la examen un număr de doar 238 de profesori. Problema s-a accentuat mai ales după proba scrisă a concursului atunci când profesorii argeșeni au picat… pe capete. În Argeș, doar 143 de candidați au promovat proba scrisă, eliminatorie, și merg mai departe la interviu.

Condamnări în dosarul şpăgilor pentru pensionare pe caz de boală de la Laboratorul de Sănătate Mintală Pitești

Miercuri, 27 Octombrie 2021 07:39

# Medicul Valerian Azamfire (foto) - 2 ani și jumătate de închisoare cu suspendare # Doctorița Eli Morman a fost achitată

Tribunalul Argeș s-a pronunțat vineri, 22 octombrie, în dosarul de corupţie de la Laboratorul de Sănătate Mintală Pitești. Trei dintre inculpați au fost condamnați pentru săvârșirea infracțiunii de luare de mită în formă continuată, iar al patrulea achitat.

Medicul psihiatru Valerian Azamfire a primit doi ani și șase luni de închisoare, cu suspendare, în timp ce asistentele medicale Eleonora Stoicescu şi Carmen Constantinescu au primit câte 2 ani de închisoare, tot cu suspendare. Î

 

Paza la Gara Pitești și la Depoul Pitești costă aproape 100.000 de euro

Marţi, 26 Octombrie 2021 19:06

Sucursala Regională Craiova a achiziționat, recent, servicii de pază la Depoul de cale ferată Pitești și la Gara Pitești în valoare totală de aproximativ 100.000 de euro. Câștigătoarea contractului „Servicii de Pază la Depoul CF Pitești” a fost desemnată firma Fortuna Security, reprezentată de Sergiu-Cicerone Grigoras. Prin acest contract se urmărește asigurarea integrității și inventarului locomotivelor, clădirilor precum și evitarea sustragerii de combustibil și uleiuri. De asemenea este necesară asigurarea pazei bunurilor și persoanelor din incinta unității și reglementarea accesului persoanelor și mijloacelor de transport auto. Valoarea contractului,  valabil un an, este de 233.892 lei, fără TVA, acesta fiind semnat la sfârșitul lunii august.

Noi martori, audiaţi în dosarul în care e anchetat fostul deputat de Argeş, Cristian Boureanu!

Luni, 25 Octombrie 2021 19:46

# Boureanu ar fi obţinut ilegal 2.111.799 euro

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a audiat noi martori în dosarul de mare corupție în care sunt cercetaţi fostul ministru al Finanțelor Sebastian Vlădescu, fostul deputat de Argeş, Cristian Boureanu și cumnatul lui Mircea Geaonă, fost angajat în minister și fost director al unei bănci. La data faptelor, Boureanu era preşedinte al PDL Argeş, vicepreşedinte PDL la nivel naţional, dar şi parlamentar de Argeş.

 

PSD a fost citat în dosarul fostului deputat Mircea Drăghici

Luni, 25 Octombrie 2021 12:21

Începe judecarea recursului în casaţie declarat de Mircea Drăghici, la Înalta Curte de Casație și Justiție. Fostul parlamentar argeșean a fost condamnat definitiv, pe 1 iulie 2021, la cinci ani închisoare cu executare pentru delapidare, într-un dosar în care este acuzat că a folosit subvenţiile primite de PSD de la Autoritatea Electorală Permanentă pentru a-şi cumpăra un imobil.Drăghici a fost acuzat de procurorii DNA că, în calitate de trezorier al PSD, şi-ar fi însuşit 380.000 de euro din subvențiile primite de partid pentru a-și cumpăra o casă.

Fostul deputat a apelat la toate căile posibile pentru a-și dovedi nevinovăția și pentru a fi repus în libertate. Acesta a contestat în instanță condamnarea primită. Săptămâna trecută, ÎCCJ a admis în principiu cererea de recurs în casaţie formulată de Drăghici.

Alba-neagra cu demolarea garajelor în comuna Moșoaia

Miercuri, 20 Octombrie 2021 11:10

# Demersul a picat după ce un avocat a atras atenția conducerii Primăriei Moșoaia că face o ilegalitate # Primarul Ion Necula și Gelu Tofan, inițiatorii proiectului, buni doar la postat… pe Facebook

Primarul de la Pitești, Cristian Gentea, a dispus ca toate garajele amplasate ilegal pe domeniul public al municipiului să fie demolate. Rolul acestei inițiative a fost de a înlătura de pe domeniul public construcțiile inestetice și ilegale. Măsura a fost rapid preluată și de alți primari din județ. Cu toate că la Pitești se poate, la alții inițiativa a murit în fașă. Acest lucru s-a întâmplat la Moșoaia, unde edilul Ion Necula a anunțat, cu mare tam-tam, iniţiativa demolării garajelor ilegale. Ajutat și de Gelu Tofan, viceprimarul liberal de la Pitești, proiectul părea a se mișca cu pași rapizi. Doar că cei doi liberali au dovedit că sunt slabi la pus în practică!

 

Viceprimarul de la Vlădești a pierdut procesul cu Agenția Națională de Integritate

Marţi, 19 Octombrie 2021 23:00

# Hotărârea este definitivă! Emil Bușescu ar putea să rămână fără mandat

Emil Bușescu, viceprimarul de la Vlădești, a pierdut procesul cu Agenția Națională de Integritate (ANI). Pe 23 septembrie, Înalta Curte de Casație și Justiție a respins recursul formulat de reclamant. Hotărârea este definitivă! În urma deciziei, acesta ar putea să își piardă mandatul de consilier local, ci implicit funcția de viceprimar al comunei Vlădești, după ce a fost găsit în stare de incompatibilitate.

 

A schimbat autoturismul cu TIR-ul pentru a transporta țigări de contrabandă. Prejudiciu de peste 1 milion de lei

Marţi, 19 Octombrie 2021 22:58

# Prinși în flagrant cu aproape 1,5 milioane de țigarete

Traficul cu ţigări de contrabandă este un fenomen care se menţine în continuare la cote alarmante. O captură impresionantă de țigări netimbrate a fost făcută de polițiștii din cadrul Secţiei Rurale Bascov, în martie 2020, în plină pandemie de coronavirus. Oamenii legii au depistat în flagrant mai mulți bărbaţi în timp ce descărcau de zor, marfă dintr-un TIR. Indivizii erau contrabandişti, fiind depistați cu 148 de baxuri de ţigări netimbrate, adică 1.480.000 de țigarete.  Procuorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești au finalizat dosarul și au trimis în judecată trei persoane, un cetățean străin, din Belarus, și doi argeșeni pentru săvârșirea infracțiunii de contrabandă. Dosarul a fost înregistrat pe 8 octombrie 2021 pe rolul Judecătoriei Pitești.

 

Câștig definitiv al Direcției Silvice Argeș. Retrocedare uriașă a Primăriei Bogați, anulată de instanță!

Miercuri, 13 Octombrie 2021 10:58

# Aproape 800 de hectare de pădure se întorc în patrimoniul statului român

Proces cu miză uriașă încheiat în favoarea Direcției Silvice Argeș. Sute de hectare de pădure – cele mai multe dintre acestea plimbate spre nordul județului, spre a le spori valoarea - se întorc în patrimoniul statului. Culmea, așa cum veți putea citi în edițiile viitoare, la mijlocul afacerii necurate apare și un prosper om de afaceri din Argeș, specialist în combinații și permutări de fond funciar.

 

Au pus pe jar autoritățile din Argeș. Prejudiciu de peste 300.000 de lei, produs unei bijuterii din Pitești

Miercuri, 13 Octombrie 2021 09:58

 

# Suspecții au fost arestați preventiv. Referatul procurorilor: „Modul de acțiune al celor doi este deosebit de periculos” # Pentru a intra în bijuterie, au spart și o agenție de turism

 

Doi bărbaţi din Argeș, care au spart un magazin de bijuterii, de unde au sustras peste un kilogram de bijuterii din aur, au fost arestaţi preventiv pentru 30 de zile, în urma deciziei Judecătoriei Pitești. Aceștia au pus pe jar autoritățile după ce, în ultimul timp, au dat mai multe spargeri.

 

Atenție de la cine închiriați locuințe! Agent imobiliar, cercetat pentru înșelăciune

Miercuri, 13 Octombrie 2021 09:57

# A creat un prejudiciu de 55.000 de lei

Atenție, argeșeni, de la cine închiriați locuințe! Un agent imobiliar a pus pe jar mai multe persoane din Argeș reușind să încheie mai multe contracte de închiriere sau de comision, însă imobilele pe care le-a prezentat ca fiind disponibile, în realitate erau deja închiriate sau nu făceau obiectul închirierii. Prin această modalitate a creat prejudicii în valoare de aproximativ 55.000 de lei.

Agentul imobiliar Mihai Ionuț Jurubiță a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, în luna august 2021, pentru săvârșirea infracțiunii de înșelăciune în formă continuată.

Pedeapsă uriașă pentru un argeșean care și-a batjocorit propria fată

Luni, 11 Octombrie 2021 10:04

 

Un caz înfiorător a fost descoperit de anchetatori, pe parcursul anilor 2019-2020, în comuna Poiana Lacului, unde o fetiță ar fi fost batjocorită în mai multe rânduri de tatăl și fratele mai mare.  Curtea de Apel Pitești l-a condamnat, la sfârșitul lunii septembrie 2021 pe Ionel Marin, tătăl a șapte copii, la o pedeapsă de 26 de ani și cinci luni de închisoare, cu executare.

 

Acesta este acuzat că și-a batjocorit fata, timp de mai mulți ani. Inculpatul a fost acuzat de viol și rele tratamente aplicate minorului, probele de la dosarul penal fiind zdrobitoare împotriva lui.

 

Trimiși în judecată, în Argeș, pentru înșelăciune prin metoda „COVID”

Miercuri, 06 Octombrie 2021 13:05

# A dat 10.000 de lei unui escroc crezând că fiul său este grav bolnav

Infractorii își diversifică metodele de lucru în funcție de cum evoluează viața de zi cu zi. Aceștia au găsit o nouă medodă de înțelăciune: caută potențiale victime pe care le sună și le solicită diverse sume de bani pe motiv că cineva din familie a fost diagnosticat cu COVID-19 și necesită tratament. Un fel de metodă a „Accidentului”, doar că una mai apropiată de… pandemie.

 

Începe judecata în dosarul polițistului din Curtea de Argeș cercetat pentru folosirea abuzivă a funcției în scop sexual

Miercuri, 06 Octombrie 2021 06:02

# Procesul se desfășoară la Judecătoria Topoloveni, după ce agentul a cerut strămutarea cazului

Pe parcursul anului 2020, în plină stare de urgență, un polițist din Curtea de Argeș era acuzat că a cerut favoruri sexuale unei tinere, în vârstă de 18 ani, ca să nu o amendeze pentru că nu avea completată declarația pe propria răspundere. Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Curtea de Argeș au finalizat dosarul, în mai puțin de un an de la sesizare, și l-au trimis în judecată pe agentul de poliție Viorel Derviș pentru săvârșirea infracțiunii de folosire abuzivă a funcţiei în scop sexual. Dosarul a fost înregistrat pe rolul Judecătoriei Curtea de Argeș pe 26 februarie 2021.

 

Tineri amenințați cu bătaia. Inculpații- trimiși în judecată

Marţi, 05 Octombrie 2021 13:02

Doi argeșeni a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești pentru săvârșirea infracțiunii de șantaj și complicitate la șantaj, Inculpații ar fi amenințat cu acte de violență doi tineri din Pitești, în vârstă de 16 ani și 21 de ani. Mai exact, aceștia au solicitat tinerilor să le dea o sumă de bani ca să îi lase în pace pentru că i-ar fi vorbit de rău, astfel nu vor mai putea ieși din casă decât însoțiți de familie. Unul dintre inculpați le-a cerut acestora chiar să-și amaneteze telefoanele mobile pe care le foloseau, iar banii obținuți să îi predea lui.

Avocatul Copae, preotul Pușcașu și executorul Gigoi au rămas fără bunuri de zeci de mii de lei

Marţi, 05 Octombrie 2021 11:58

# Condamnări în dosarul „furturi  din locuințe de lux”

# Doi hoți au pus pe jar mai mulți oameni cunoscuți din Pitești

Doi bărbaţi au fost condamnați la Judecătoria Pitești, pe 20 septembrie 2021, după ce au comis 14 spargeri la locuinţe de lux din Piteşti. Apartamentele sau casele unor oameni importanți din Pitești au fost sparte, pe rând, de către cei doi inculpați în perioada 2014-2016. În urma cercetărilor, procurorii au stabilit că Lucian Cătălin Pricop, din București, care are sute de furturi la activ şi mai mulţi ani petrecuţi după gratii, primea ponturile de la piteșteanul Ionuţ Daniel Neculae, fost subofițer în cadrul ISU Argeş, care avea multe conexiuni importante.

 

Mircea Drăghici contestă în instanţă condamnarea la cinci ani de închisoare

Miercuri, 29 Septembrie 2021 19:56

# Din penitenciar, fostul deputat argeșean a apelat la două căi de atac la Înalta Curte

Fostul deputat Mircea Drăghici a fost condamnat definitiv, pe 1 iulie 2021, de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, la cinci ani închisoare cu executare pentru delapidare, într-un dosar în care este acuzat că a folosit subvenţiile primite de PSD de la Autoritatea Electorală Permanentă pentru a-şi cumpăra un imobil. În urma sentinței, Mircea Drăghici a primit patru ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de utilizarea subvenţiilor în alte scopuri decât cele pentru care au fost acordate şi trei ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de delapidare. Cele două pedepse au fost contopite, iar în final fostul parlamentar a primit cinci ani închisoare cu executare. Drăghici a fost acuzat de procurorii DNA că, în calitate de trezorier al PSD, şi-ar fi însuşit 380.000 de euro din subvențiile primite de partid pentru a-și cumpăra o casă.

Proprietarul blocului de lângă Centrul de Afaceri cere despăgubiri uriașe doctorului Irimia

Miercuri, 29 Septembrie 2021 15:38

Blocul de 10 etaje din centrul orașului, de lângă Centrul de Afaceri, construit de S.C. Titidan S.R.L., ESTE  FINALIZAT. Nu s-au terminat însă procesele, ceea ce este curios. În 20 martie 2018, firma TITIDAN a obținut, de la Primăria Pitești, Autorizație de Construcție pentru un bloc situat pe Bd. I.C. Brătianu. Construcție căreia i s-au opus mai mulți vecini, în frunte cu Dr. Irimia. Și de aici o serie întreagă de procese care s-au întins până în ziua de azi și care vor mai dura, probabil, ani…

 

 

Rromii din Costești cer primăriei 230.000 lei în instanță

Miercuri, 29 Septembrie 2021 10:48

Afacerea ”Șanțul”, în care actorii principali sunt romii din Costești, este departe de a se fi încheiat. Așa cum am mai scris deseori, totul a pornit prin 2011, când CJ Argeș, condus pe atunci de Constantin Nicolescu, a promovat un proiect de integrare socială și de creștere al gradului de ocupare  pentru minorități. Romii trebuiau să sape câțiva kilometri de șanțuri. Aceștia  însă nu au mai așteptat ordinele de începere pentru lucrări, ci s-au apucat de treabă, pe unde li s-a părut loc că ar trebui, chiar și pe drumurile naționale, unde nu aveau voie și nici CJ-ul nu avea jurisdicție.

Aeroclubul României a pierdut un nou teren în zona Tancodrom-Turcești

Miercuri, 22 Septembrie 2021 15:56

# Tribunalul Argeș l-a obligat să lase în deplină proprietate şi posesie un teren în suprafaţă de 12.500 mp # Terenul a fost cumpărat de o firmă cu suma de 250.000 de euro

Aeroclubul României, prin Aeroclubul Teritorial „Henri Coandă” Piteşti, pierde suprafețe de teren pe bandă rulantă, în instanțe, în dosarele de revendicări imobiliare. Totul a început în 1990, atunci când s-a realizat un contract de schimb de terenuri, de la Geamăna la Turcești, privind înființarea unui nou aeroport, urmând ca instituția să aibă 16 hectare la Geamăna și 114  ha la Turcești. Din păcate, contractul nu a fost dus la bun sfârșit, Aeroclubul continuând și în prezent să-și desfășoare activitatea doar la Geamăna.

 

Pagina 25 din 102

«ÎnceputAnterior21222324252627282930UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea