Firma familiei liberalului Alecsei – continuă contractele pe bandă rulantă cu primăria (liberală) Moșoaia

Luni, 20 Septembrie 2021 11:46

# August s-a dus... septembrie-i mai sus!

# Conducerea Primăriei: „S-a luat de pe SEAP! Până la urmă care e problema?”

Aqua Termo Sanit, firma familiei liberalului Gheorghe Alecsei (în prezent preşedintele Administraţiei  Naţionale a Rezervelor de Stat şi Probleme Speciale, cu rang de secretar de stat) se ocupă, în continuare, de școlile și grădinițele din Moșoaia.

După ce  în luna august, prin atribuire directă, firmei respective i s-au dat lucrări de circa 40.000 lei, în luna septembrie lucrărilor atribuite aceleași firme au ajuns la 58.000 lei.

Avocat argeșean - condamnat pentru trafic de influență

Miercuri, 15 Septembrie 2021 11:40

Curtea de Apel Pitești s-a pronunțat, pe 7 septembrie 2021, în dosarul avocatului argeșean acuzat de trafic de influență. Ionel Ilie, avocat în Baroul Argeș, a fost condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare. Decizia nu este una definitivă, fiind, deja, atacată cu apel de către inculpat.

Decizia instanței

Dacă va fi condamnat definitiv, inculpatul riscă să fie exclus din avocatură. În plus, acesta va presta și muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 60 de zile, în cadrul Primăriei Piteşti sau Consiliului Local Piteşti.

 

Garda Forestieră Argeș a făcut șapte sesizări penale în 2021

Miercuri, 15 Septembrie 2021 11:34

# A fost depistat un volum de peste 380 mc de arbori tăiați ilegal # Și personalul silvic a fost amendat

Fondul forestier din județul Argeș este administrat sau are asigurată paza și alte servicii silvice în baza unor contracte de prestări servicii, de un număr de 23 de ocoale silvice, din care: 11 ocoale silvice de stat aflate în subordinea Direcției Silvice Argeș (Șuici, Vidraru, Curtea de Argeș, Mușătești, Domnești, Aninoasa, Campulung, Topoloveni, Costești, Pitești, Cotmeana); Baza experimentala Mihăești (fostul O.S.E. Mihăești) din cadrul I.N.C.D.S „Marin Dracea” și 12 ocoale silvice de regim / private (Papușa Rucăr, Dragoslavele, Codrii Verzi, Stejarii Muscelului, Carpathia, Ingleby, Greengold Vest, Clăbucet, Muntenia, Poiana Cerbului, Iri, Ingka).

Pronunțarea în dosarul „Cheresteaua” – amânată timp de trei luni

Luni, 13 Septembrie 2021 09:52

Tribunalul Argeș a rămas în pronunțare, încă din 25 iunie 2021, în dosarul „Cheresteaua”. Judecătorii au amânat până acum pronunțarea de trei ori, ultima data stabilită fiind 11 octombrie. În acest dosar, anchetatorii susţin că firma Andris a tăiat ilegal 23.000 de copaci pe care i-ar fi cărat cu peste 1000 de camioane.

Dosarul „Cheresteaua” a fost trimis în judecată, în aprilie 2016, de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș. După cinci ani de procese, cauza a ajuns la final. Doar că pronunțarea a fost amânată timp de trei luni. La ultimul termen de judecată, din 10 septembrie, judecătorul a amânat pronunţarea la data de 11 octombrie.

 

Firma familiei liberalului Alecsei - contracte pe bandă rulantă cu primăria (liberală) Moșoaia

Joi, 09 Septembrie 2021 07:19

# Conducerea Primăriei: „S-a luat de pe SEAP! Până la urmă care e problema?”

Aqua Termo Sanit, firma familiei liberalului Gheorghe Alecsei (în prezent preşedintele Administraţiei  Naţionale a Rezervelor de Stat şi Probleme Speciale, cu rang de secretar de stat) se ocupă de școlile și grădinițele din Moșoaia. Numai  în luna august, prin atribuire directă, firmei respective i s-au dat următoarele lucrări:

Începe procesul în care Tudor Pendiuc este cercetat pentru infracțiuni la regimul silvic

Joi, 09 Septembrie 2021 07:14

# Fostul primar este acuzat de instigare la reducerea fondului forestier național # Primul termen de judecată se va desfășura în noiembrie, la Judecătoria Pitești

Se anunță un sfârșit de an cu foarte multe emoții în sălile de judecată pentru Tudor Pendiuc, fostul primar al Piteștiului! Spunem acest lucru pentru că apelul dosarului „Publitrans”, în care Pendiuc a fost condamnat, în primă instanță, la 8 ani de închisoare cu executare, avansează în ritm rapid, urmând ca pe 23 septembrie să se desfășoare un nou termen la Curtea de Apel București. Necazurile pentru fostul primar al municipiului Pitești se dublează, mai ales că, de la sfârșitul toamnei, acesta va trebui să de-a cu subsemnatul și la Judecătoria Pitești.

 

Au reînceput procesele între Sonimpex Topoloveni și MCG International, una dintre firmele fraților Murad

Miercuri, 08 Septembrie 2021 10:28

# Arena leilor – emisiune în care Mohammad Murad are un rol principal – pare că s-a mutat undeva între Tribunal București și Curtea de Apel

Război în instanțe, război ce pare fără sfârșit, între doi producători de produse alimentare din Topoloveni. Unul – Sonimpex -  firmă ce a obținut, de-a lungul timpului, premii  și recunoașteri naționale dar și pe diverse continente. Altul  - MCG Internațional – firmă controlată de frații  libanezi Mohammad, Ahmed şi Hassan Murad, investitori cunoscuţi în principal ca antreprenorii din spatele unor branduri precum Spring Time (restaurante/fast-food) sau Mandy (preparate din carne).

În loc de drumuri se fac parcuri! CJ Argeș propune și „o fântână cu un perete cascadă ce va conține nuferi cu pești”

Miercuri, 01 Septembrie 2021 10:39

# CJ Argeș vrea să dea 1,7 milioane de lei pentru proiectul "Amenajare Parc și Alei U.A.M.S Şuici“

# Investiția include și „o fântână cu un perete cascadă ce va conține plante subacvatice și nuferi cu pești”

Dacă la Consiliul Județean Argeș, condus de pesedistul Ion Mînzînă, investițiile în drumurile județene sau în sănătate par că bat pasul pe loc, nu același lucru se întâmplă și la alte lucrări, ceva mai extravagante.

Spunem acest lucru după ce la ședința din 29 iulie 2021 a fost pe ordinea de zi un proiect de hotărâre care prevedea o investiție care conținea „fântână cu perete cascadă” sau „nuferi cu pești” – expresie regăsită integral în raportul proiectului. Lucrările ar urma să se deruleze într-o comună din nordul județului.

 

Cristian Dolofan, trimis în judecată pentru complicitate la fals intelectual și la abuz în serviciu

Marţi, 10 August 2021 23:59

# În dosar este cercetat și un polițist de la Biroul Rutier Pitești

Un agent din cadrul Biroului Rutier Piteşti și patronul firmei de transport Dolo Trans Olimp au fost trimiși în judecată după ce ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie au stabilit că aceștia ar fi comis mai multe infracţiuni. Pe 20 septembrie 2020, subofiţerul Adrian Dobriță l-a oprit în trafic pe Cristian Gheorghe Dolofan, patronul Dolo Trans Olimp, care a fost depistat de aparatul radar al unui echipaj de poliţie cu o viteză de peste 50 de km/oră în localitate, pe strada Fraţii Goleşti, din Pitești.

Edilul de la Merișani face ce spun firmele: „Au spus clar: domn primar, dacă reduceți taxa vă ajutăm, nu o reduceți ne ducem la vecini”

Marţi, 10 August 2021 23:59

# Prețul de exploatare al terenurilor închiriate a fost scăzut de la 15 lei/mp la 1 leu/mp

Scandal la Merișani! Consiliul local al localității a adoptat în ședința din luna iulie o hotărâre prin care prețul exploatării terenurilor închiriate a fost scăzut de la 15 lei/mp la 1 leu/mp. Proiectul de hotărâre a trecut cu ajutorul voturilor consilierilor locali de la PSD (șase) și PNL (trei), în timp ce consilierii de la USR (trei) și un independent au votat împotriva.

 

Consilierii județeni încalcă legea!

Miercuri, 04 August 2021 12:46

# Șmecheria a atins cote maxime! De la volanul autoturismului – live la ședința CJ Argeș

# Liberalii Marius Postelnicescu și Narcis Sofianu fac opoziție în Consiliul Județean din mașină

De la izbucnirea pandemiei de COVID-19, ședințele CJ Argeș se desfășoară prin mijloace electronice. Consilierii județeni  argeșeni votează on-line proiectele importante ale județului, fiecare cum poate. Fie de la birou, de la locul de muncă, din vacanță, din grădină sau din mașină. De când cu pandemia, implicarea consilierilor județeni față de proiectele pe care le votează a scăzut dramatic: unii fumează în timp ce stau live pe platformă cu colegii lor, alții sunt șoferi sau pasageri, după caz, în timpul ședințelor. Iar asta și din cauza președintelui CJ Argeș, Ion Mînzînă, care nu pune punctul pe „i”, ca să îi cheme fizic, pe toți, la ședințe, așa cum fac, de altfel, majoritatea consiliilor locale din județ.

Decizie în dosarul „CAR”. Nouă inculpați – condamnați la închisoare cu executare

Marţi, 03 August 2021 23:36

# Alte 16 persoane au primit condamnări la închisoare cu suspendare

Decizie în dosarul „CAR”, la Tribunalul Argeș. Este vorba despre un dosar, instrumentat de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș, în care au fost trimiși în judecată 28 de persoane, în august 2018, pentru constituirea unui grup infracțional organizat. Inculpații sunt acuzați că ar fi obținut în mod fraudulos sume de bani, cu titlu de împrumut, de la mai multe instituții financiare nebancare de tip C.A.R. (Case de Ajutor Reciproc) de pe raza județelor Argeș și Mehedinți, pe care ulterior nu le-ar mai fi restituit.

 

Primăria Bogați școlește un funcționar la Mamaia, la Hotel Ambasador

Marţi, 03 August 2021 23:31

# Costul cursului: 950 lei, hotelul – 5000 lei

Da, e clar, Primăria Bogați este… bogată! Pe banii adunați în contul instituției, o persoană se va ”școli” în materie de ”Noul cod administrativ”. În a doua jumătate a lunii august, la Hotel Ambasador din Mamaia. Cursul costă 950 lei, cazarea și organizarea – peste 5000 lei. La mare, la soare, avantaje bugetare…

Corpul „B” al Universității din Pitești - în continuare fără autorizație ISU

Miercuri, 28 Iulie 2021 19:40

# Dumitru Chirleșan: „Suntem la a doua reziliere. Căutăm contractant ca să terminăm”

Universitatea din Pitești pare urmărită de ghinion! Deși încearcă de mai mulți ani să obțină avizul de funcționare din partea Inspectoratului pentru Situații de Urgență Arges la Corpul „B” al instituției, lângă Rectorat, acest lucru nu a putut fi dus la capăt din cauza constructorilor neserioși. Deși sunt bani pentru lucrare, nu se găsesc meseriași care să o realizeze. Conform rectorului Dumitru Chirleșan, UPIT a reziliat deja al doilea contract pentru acest obiectiv. Deși contractul a fost atribuit, conform SEAP,  firmei Lumida SRL din Pitești, în vara anului trecut, cu suma de 2.056.631,72 lei (fără TVA), lucrările au bătut pasul pe loc. Pe 31 martie 2021, contractul a fost reziliat.

 

Blamată de Manu, promovată de Mînzînă! Consilierul juridic Tatiana Eftime - director general la DGASPC Argeș

Marţi, 27 Iulie 2021 15:42

# În 2016, și-a dat demisia din fruntea Spitalului de Pediatrie după ce a cumpărat un telefon de serviciu din donațiile spitalului # „Am cerut un telefon în care eu să pot vedea imaginile de pe camerele de supraveghere de la spital. Acum că știu că sunt camerele pe telefon îi mai disciplinez puțin (pe angajaţi)”, declara aceasta

Schimbare la conducerea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Argeş. Iuliana Matei, cea care a îndeplinit funcția de director general interimar al instituției în ultimul an, de când Adrian Macovei a ieșit la pensie,  se întoarce de la 1 august în funcția de director adjunct,  în locul ei urmând să fie numită o nouă persoană de către Consiliului Județean Argeș.

Dosarul executorilor din Argeș cercetați pentru abuz în serviciu a ajuns la Înalta Curte

Marţi, 27 Iulie 2021 15:09

# Parte civilă în dosar este OMV Petrom

La sfârșitul anului trecut, procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Pitești au dispus trimiterea în judecată a lui Eugen Fieraru (foto) și Damaschin Marius, la data faptelor executori judecătorești, pentru fapte de corupție. Eugen Fieraru este cercetat pentru două infracțiuni de abuz în serviciu, din care una cu obținere de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul, iar Marius Damaschin pentru infracțiuni de abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, cu producerea de consecințe deosebit de grave, și spălarea banilor. Parte civilă în dosar este constituită compania OMV Petrom SA.

 

Vestigii de 8.500 de ani descoperite pe șantierul Secțiunii 5 a Autostrăzii Sibiu-Pitești

Miercuri, 21 Iulie 2021 10:36

# Managerul Muzeului Brukenthal, despre descoperirea făcută la Merișani: „Este una dintre cele mai vechi stațiuni ale neoliticului din România!” # Descoperiri importante și pe șantierul drumului expres Craiova – Pitești

Vestigii arheologice foarte vechi au fost descoperite pe șantierul secțiuni 5 a autostrăzi Sibiu – Pitești, dar și pe șantierul drumului expres Craiova – Pitești. Săpăturile arheologice începute pe secțiunea 5 Curtea de Argeș – Pitești a autostrăzii Sibiu-Pitești, în punctul Capul Piscului - Merișani, au scos la suprafață vestigii arheologice din neolitic. Săpăturile sunt efectuate de arheologii de la Muzeul Național Brukenthal din Sibiu, care au marcat în zonă șapte situri arheologice. Două situri au fost deja închise, fiind făcute descoperiri uluitoare.

Cristian Gentea, despre marcajele făcute de firma lui Alin Rainea: „Lucrările parcă ar fi fost făcute de o persoană băută”

Luni, 19 Iulie 2021 10:39

# Primarul Piteştiului a dat de pământ cu constructorul care a făcut marcajele pe I.C Brătianu


A ieşit scandal din cauza lucrărilor realizate de pe Bulevardul I.C. Brătianu, din Piteşti. Marcajele rutiere au fost executate în mare bătaie de joc, iar asta l-a scos din sărite pe primarul Cristian Gentea care a anunţat public faptul că e nemulţumit de lucrări. Executantul şi-a cerut scuze şi a promis să refacă marcajele.

 

Procesul pentru 32,8 hectare din Pădurea Trivale se judecă de peste un an la Curtea de Apel București

Miercuri, 14 Iulie 2021 07:41

# Cazul terenurilor transferate de la Rătești în Pădurea Trivale # Până acum s-au desfășurat doar cinci termene de judecată

În această toamnă, se împlinește un an și jumătate de când se judecă procesul pentru cele 32,8 hectare din Pădurea Trivale, la Curtea de Apel București. Suprafața de pădure a aparținut Ilenei Brătianu (nepoata lui Ion C. Brătianu, cea care a revendicat terenurile forestiere care aparținuseră familiei sale), fiind transferată  de la Rătești tocmai în Pădurea Trivale. O parte dintre terenuri au fost cumpărate de la Ileana Brătianu de omul de afaceri Nicolae Ivănescu, fiind vândute ulterior de acesta către trei firme, patronate de cetățeni israelieni. O poveste imobiliară care s-a lăsat cu mai multe dosare, în instanță. Mai ales după ce Tribunalul Argeș a decis, printr-o hotărâre definitivă, pe 3 decembrie 2015, anularea titlului de proprietate pentru suprafața menționată. A urmat apoi solicitarea în instanță a anulării a nu mai puțin de 14 contracte de vânzare-cumpărate, încheiate, în perioada 2007-2014, în urma retrocedării pădurii.

 

CJ Argeș se judecă cu directorul de la Evidența Persoanelor Argeș tocmai la Curtea de Apel Alba Iulia

Marţi, 06 Iulie 2021 22:51

# Președintele CJ Argeș a făcut recurs în dosarul „angajatului care nu a făcut cum a zis șefu`” # Administrația județeană – bună de plată în primă instanță!

Ion Mînzînă, președintele Consiliului Județean Argeș, a făcut recurs, la începutul lunii iunie, în procesul cu Viorel Badea, directorul executiv de la Evidența Persoanelor Argeș. Procesul este o moștenire rămasă de pe vremea lui Dan Manu, pe care Mînzînă se pare că vrea să îl ducă la... bun sfârșit. Rămâne de văzut pentru cine! Recursul procesului dintre CJ Argeș și Viorel Badea se judecă tocmai la Curtea de Apel Alba Iulia, acolo unde a fost înregistrat dosarul la data de 14 iunie 2021. Până în acest moment nu s-a stabilit primul termen în cauză. Se anunță o toamnă și o iarnă lungă pentru conducerea administrației județene, cu multe drumuri spre Alba Iulia!

 

Pagina 26 din 102

«ÎnceputAnterior21222324252627282930UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea