Primăria Pitești a pierdut și apelul în procesul cu Orentex pentru plata unor penalități de întârziere de 1,85 milioane de lei

Marţi, 06 Iulie 2021 22:10

Încă o victorie pentru firma Orentex în procesele cu Primăria Pitești! Pe 23 iunie, Curtea de Apel Pitești le-a respins municipalității apelul ca nefondat.  Hotărârea nu este nici de această dată definitivă, ea putând fi atacată cu recurs în termen de 30 de zile de la comunicare. Vă reamintim că în noiembrie 2020, Tribunalul Argeș decidea, în primă instanță, ca Primăria Pitești  să plătească către Orentex penalități de întârziere de 1,85 milioane de lei.

Dosarul de corupție al psihiatrului Azamfire, în pronunțare

Marţi, 06 Iulie 2021 21:33

Dosarul de corupţie de la Laboratorul de Sănătate Mintală Argeș este în pronunțare, în primă instanță, la Tribunalul Argeș. Inculpaţi în cauză sunt medicii Eli Morman şi Valerian Azamfire şi asistentele medicale Eleonora Stoicescu şi Carmen Constantinescu. Conform rechizitoriului Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, psihiatrul Valerian Azamfire ar fi săvârşit 483 de fapte penale, medicul Eli Morman – 14, asistenta Eleonora Stoicescu – 99 şi Carmen Constantinescu - 25 de fapte.

 

Adrian Miuțescu - de la 3.200 de lei pe lună în 2019 la 34.000 de lei pe lună în 2020

Marţi, 06 Iulie 2021 08:46

# I-a priit în perioada Guvernului Orban! # Drept mulțumire, Miuțescu declară tare și răspicat: „Îl susțin pe Ludovic Orban, indiferent ce se va întâmpla!” # Venituri mari, rezultate politice puține!

Anul 2020 a fost un an fast din punct de vedere financiar pentru Adrian Miuțescu, președintele PNL Argeș. Revenirea la guvernare a Partidului Național Liberal și prietenia sa cu Ludovic Orban a făcut ca Miuțescu să-și mărească de 10 ori veniturile financiare pe lună, comparativ cu anul 2019. Conform ultimei sale declarații de avere, semnată pe 8 iunie 2021, reiese că pe parcursul anului trecut Miuțescu a obținut venituri de peste 406.000 lei. Dacă împărțim veniturile totale la 12 luni, înseamnă că acesta a obținut aproape 34.000 de lei pe lună, venituri provenite exclusiv din diverse funcții la stat.

 

Argeșean - trimis în judecată după ce a amenințat o polițistă pe Facebook

Miercuri, 30 Iunie 2021 12:39

# „Nu o mai suport, dacă nu o mută, o mut eu la cimitir", scria bărbatul într-una dintre postări # „O jumuleam fir cu fir şi unghie cu unghie pe viu, să vadă ce poate face un analfabet”, mai preciza acesta # Bărbatul ar fi fost supărat de faptul că polițista Denisa G. (foto) i-ar fi reținut permisul de conducere cu o zi înainte.

Un bărbat din comuna argeșeană Cocu a fost trimis în judecată de procurorii Pachetului de pe lângă Judecătoria Pitești pentru ultraj, după ce ar fi postat amenințări la adresa unei polițiste prin intermediul unei rețele de socializare. La aproape patru ani de la săvârșirea faptelor, bărbatul va trebui acum să explice judecătorilor ce l-a determinat să reacționeze în acest fel.

 

 

Noi informații în dosarul tirului dispărut, în 2019, cu televizoare în valoare de 200.000 de euro

Miercuri, 30 Iunie 2021 08:29

# Patronii firmei de transport - trimiși în judecată pentru înșelăciune # Din cele peste 300 de televizoare furate au fost recuperate doar câteva

Administratorii unei societăţi din Argeş au contractat, în octombrie 2019, o firmă de transport din Dâmboviţa pentru a livra peste 300 de televizoare în Franța. Iar de aici au apărut toate problemele. TIR-ul cu televizoare, în valoare de 200.000 de euro, a plecat din localitatea Chitila, de lângă Bucureşti, acolo unde se afla depozitul, şi ar fi trebuit să ajungă într-o localitate din Franța. Din păcate, transportul  nu a mai ajuns niciodată la destinaţie. Recent, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești au finalizat dosarul și au trimis în judecată trei persoane.

Un traficant de icre negre va fi judecat în Argeș

Miercuri, 30 Iunie 2021 08:27

În august 2020, mai mulți bărbaţi din Mehedinţi au fost prinşi în flagrant delict, la un popas turistic din Argeş, în timp ce încercau să comercializeze ilegal icre de sturion. În urma cercetărilor, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești au trimis în judecată o singură persoană. A.G. este acuzat pentru săvârșirea infracțiunii de pescuitul, deținerea, transportul, comercializarea sturionilor capturați pe teritoriul României din habitatele piscicole naturale, precum și a produselor și subproduselor obținute din aceștia, fără respectarea prevederilor legale în vigoare.

 

Instanța a rămas în pronunțare în dosarul „Cheresteaua”

Marţi, 29 Iunie 2021 19:22

# Emoții mari pentru membrii clanului „Brânză”

După 82 de termene de judecată, Tribunalul Argeș a râmas în pronunțare în dosarul „Cheresteaua”. În Argeș, între 2008-2012, s-a întâmplat unul dintre cele mai revoltătoare dezastre din pădurile județului, fiind rase de pe suprafața pământului sute de hectare ilegal. Anchetatorii susţin că firma Andris a tăiat ilegal 23.000 de copaci pe care i-ar fi cărat cu peste 1000 de camioane.

 

Noi informații în dosarul preotului din Argeș acuzat că a dat cu mașina intenționat peste o persoană

Marţi, 29 Iunie 2021 18:21

# Instanța va decide dacă se va schimba încadrarea juridică

Un preot din Argeș este judecat pentru tentativă de omor.  În urma unui conflict spontan izbucnit pe 1 octombrie 2019, preotul este acuzat că ar fi dat cu mașina intenționat peste un bărbat, care traversa regulamentar strada. Ion-Ștefan Toroabă, preotul paroh de la Parohia  Mărăcineni 2, a fost trimis în judecată, în martie 2020, de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș. Pe imaginile video surprinse în momentul producerii accidentului, petrecut în Pitești, pe Calea București, se observă cum preotul, aflat la volanul unei mașini, frânează brusc lăsând să treacă pe trecere un bărbat. Acesta din urmă se pare că îl jignește pe șofer.

 

Fost deputat de Argeş - acuzat într-un DOSAR GREU!

Marţi, 29 Iunie 2021 16:35

Se fac valuri la Bucureşti pe tema unui mare dosar de corupţie. În joc sunt nume grele cum ar fi fostul ministru al Finanţelor, Sebastian Vlădescu, fostul deputat de Argeş, Cristian Boureanu şi fostul ministru, Radu Berceanu. Audierile continuă pe 1 şi 7 iulie, în pofida faptului că magistraţii se află în vacanţă, potrivit Stiripesurse.ro.

Parchetul Curții de Apel Pitești are un nou procuror general

Luni, 28 Iunie 2021 14:21

Consiliul Superior al Magistraturii a hotărât, în şedinţa din 22 iunie a Secţiei pentru procurori, delegarea în funcţia de procuror general al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Piteşti pe magistratul Alin Stoica. Începând cu 1 iulie, acesta îl va înlocui în funcţie pe cunoscutul procuror Mihail Aldea, care şi-a dus cu succes la final cele două mandate de procuror general.

 

 

După 18 ani de la sesizarea organelor penale, începe judecarea cauzei în dosarul „Metro”

Miercuri, 16 Iunie 2021 13:55

# Este cercetat doar Costel Zamfir (foto), fostul primar de la Bradu. În cauză, nu s-a putut pune sechestru pentru că inculpatul nu deține bunuri

S-au împlinit 18 ani de la sesizarea organelor penale privind cazul „Metro”, în care 150 de hectare de teren ar fi fost retrocedate ilegal. Iar în toată această perioadă, au fost depuse sute de sesizări pe la toate organele competente. Dosarul a  fost trimis în judecată, în ianuarie 2019, de procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Pitești. După multe luni petrecute în cameră preliminară, la Tribunalul Argeș, cauza a fost restituită, după aproximativ un an, către DNA Pitești fiind ridicată problema neregularității rechizitoriului.

EXCLUSIVITATE! Unul dintre constructorii tunelului de pe Transfăgărășan ne-a povestit cum a lucrat acolo pe ierni năpraznice!

Miercuri, 16 Iunie 2021 12:52

# Gheorghe Iordache: În iarna anului 1972 am fost nevoiți să oprim lucrările din cauza iernii foarte grele….

Tunelul unește rutier văile glaciare  Bâlea – situată la nord și Capra (prin intermediul circului glaciar drenat de pârâul Pisica) – situată la sud , asigurând la nivelul Munților Făgăraș trecerea între sudul Transilvaniei și nordul Munteniei. Tunelul – care se află la distanța 116 km și 300 m de la originea argeșeană a DN7C, străbate creasta Făgărașului între vârfurile Paltinul (2398 m) și Iezerul Caprei (2417 m)  pe sub muntele Paltinul, între cotele 2.025 și 2.042 metri.  Spre vest se găsește Pasul Lainici iar spre est Pasul Giuvala.

 

Dosarul şpăgilor de la Județean pentru adeverinţele medicale - în pronunțare

Marţi, 15 Iunie 2021 18:18

Un dosar de corupție zguduia din temelii Spitalul Județean de Urgență Pitești. La începutul anului 2019,procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș trimiteau în judecată peste 50 de inculpați, printre ei regăsindu-se medici, infirmiere, îngrijitoare, pacienți etc.Vorbim despre un dosar al şpăgilor pentru adeverinţe medicale. După doi ani de cercetări, dosarul se apropie de final. Pe 16 iulie, Tribunalul Argeș se va pronunța în acest caz. În timpul procesului, peste 30 dintre inculpați au depus cereri de judecare a cauzei în baza procedurii simplificate, fiind recunoscute faptele reținute în sarcina lor.

Dosarul agentului de poliție din Curtea de Argeș acuzat de folosirea abuzivă a funcției în scop sexual - strămutat la Judecătoria Topoloveni

Miercuri, 09 Iunie 2021 13:21

# Polițistul a cerut, instanța a admis! # Magistrații Curții de Apel Pitești au admis cererea „pentru a fi înlăturată orice suspiciune asupra modului de soluționare a cauzei”

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Curtea de Argeș l-au trimis în judecată, în februarie 2021, pe agentul șef principal de poliție Viorel Derviș, din cadrul Poliției Municipiului Curtea de Argeș, pentru săvârșirea infracțiunii de folosire abuzivă a funcţiei în scop sexual. Polițistul este acuzat că ar fi cerut favoruri sexuale unei tinere, în vârstă de 18 ani, ca să nu o amendeze pentru că nu avea declarația pe propria răspundere, document necesar în perioada stării de urgență. Dosarul a fost înregistrat pe rolul Judecătoriei Curtea de Argeș pe 26 februarie 2021. O lună mai târziu, pe 26 martie, inculpatul a cerut la Curtea de Apel Pitești strămutarea dosarului de la Judecătoria Curtea de Argeș. Interesant este că, pe 5 mai,  instanța i-a admis cererea.

 

Casa Universitarilor arată, din nou, ca o perlă arhitecturală a Piteștiului

Miercuri, 09 Iunie 2021 12:16

# Litigiul dintre Universitatea Pitești și afaceristul Daniel Otobîcu, însă, continuă. A fost, recent, schimbat  - pentru a câta oară!!! - expertul # Lemnele montate de Daniel Otobîcu au fost date jos și aruncate la gunoi

De patru ani, pe rolul Tribunalului Argeș, se judecă dosarul în care omul de afaceri Daniel Otobîcu cere despăgubiri de aproape 3 milioane de lei pentru afacerea eșuată ”Casa Universitarilor”.

Avocat fals descoperit la Pitești

Marţi, 08 Iunie 2021 18:01

# Pe numele acestuia a fost redactată o plângere penală
Deși am ajuns spre jumătatea anului 2021, la Pitești încă apar surprize... cu avocați care nu sunt avocați. După cum se știe, există un UNBR.EU – ”Site-ul oficial al lui Bota Pompiliu, al Uniunii Naționale a Barourilor din România și a Sindicatului Independent al Juriștilor din România”. Site și uniune nerecunoscute de Uniunea Națională a Barourilor din România. La Pitești, numai ce s-a mai descoperit un astfel de avocat care, însă, a încasat deja o plângere penală.

 

Judecătoria Pitești a dispus începererea judecății cauzei în dosarul doctoriței Natașa Nenițoiu

Marţi, 08 Iunie 2021 13:41

Doctorița Natașa Dorina Nenițoiu, din Piteşti, a fost trimisă în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de tâlhărie, lipsire de libertate în mod ilegal și de lovire sau alte violențe.Pe 27 mai, Judecătoria Pitești a constatat legalitatea sesizării instanţei cu rechizitoriul și a dispus începerea judecății cauzei. Hotărârea instanței nu este definitivă.

 

Fost deputat PSD - condamnat la Curtea de Apel Pitești

Miercuri, 02 Iunie 2021 11:09

# Trafic de influență în Parlament! # A recunoscut că a făcut trafic de influentă, după ce a promis că rezolvă alocarea unor bani din PNDL către primării din Argeș și Vâlcea

Decizie importantă la Curtea de Apel Pitești! Florin Costin Pâslaru, fost deputat PSD de Galați, în perioada 2008-2016, a fost condamnat, pe 22 aprilie, la doi ani de închisoare cu suspendare pentru trafic de influență.  Judecătorii Curții de Apel Pitești au admis acordul de recunoaştere a vinovăţiei încheiat între DNA şi inculpat. Fostul parlamentar a recunoscut că a făcut trafic de influență, promițând că rezolvă alocarea unor bani din Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL)  către primari din Vâlcea și Argeș.

 

Rușine PSD Argeș! Proiectul Molivișu - o palmă pentru marele partid roșu care conduce județul de trei decenii!

Miercuri, 02 Iunie 2021 08:14

În urma demersurilor făcute de mai mulți liberali argeșeni, Proiectul Molivișu a intrat în ședință de Guvern  joia trecută, reușindu-se scoaterea din fondul forestier a suprafeței  necesare construcției pârtiei de schi. Domeniul schiabil Ghițu-Molivișu a fost introdus, tot de liberali, anul trecut, în Master Planul de Turism al României.  ”Transformarea zonei Ghițu într-o staţiune turistică de interes naţional va atrage după sine dezvoltarea  zonei de nord a județului nostru și alături de marile proiecte de infrastructură rutieră va crea o rampă de creștere economică deosebită pentru Argeș”, a declarat președintele PNL Argeș, deputatul Adrian Miuțescu.  Și asta după ani și ani de inactivitate din partea majorității PSD din Consiliul Județean Argeș.

 

Decizie definitivă! Fosta contabilă a Spitalului Județean - obligată de instanță la plata a 1 milion de euro

Miercuri, 26 Mai 2021 15:10

 

# Adriana Molfea, managerul de la Județean: „Vom valorifica absolut orice mijloc legal de a recupera această creanță”

Instanțele argeșene i-au dat câștig de cauză Spitalului Județean de Urgență Pitești în procesul cu Amalia Dumitrașcu, fosta contabilă a unității medicale. Judecătorii au obligat-o pe aceasta să plătească prejudiciul produs. În total, aproximativ 1 milion de euro, cu tot cu dobânzi și alte penalități.

Decizia instanței este definitivă! Săptămâna trecută, pe 17 mai 2021, Curtea de Apel Pitești a respins apelul ca nefondat.

 

Pagina 27 din 102

«ÎnceputAnterior21222324252627282930UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea