Cazul elevei, care a fost bătută de un coleg într-o școală din Argeș, a ajuns în atenția Avocatului Poporului

Miercuri, 26 Mai 2021 15:08

# Directorul unității de învățământ a fost schimbat # Fosta conducere nu a putut să pună la dispoziția echipei de control a Inspectoratului Școlar nici măcar Regulamentul Intern al școlii

Biroul Teritorial Pitești al instituției Avocatului Poporului s-a sesizat cu privire la faptul că la Școala Gimnazială nr. 1, din localitatea Dobrești, o elevă a fost filmată în timp ce era bătută fără milă de un coleg, în timp ce restul copiilor se bucurau, râdeau sau chiar aplaudau. Imaginile șocante cu fata, lovită cu pumnii şi picioarele de un coleg mai mare, au făcut înconjurul țării. Filmarea a ajuns în atenția profesorilor, a părinților și autorităților care au demarat o ancheta.

Din verificări s-a stabilit că starea conflictuală s-ar fi petrecut în data de 4 martie 2021, în pauză, între un băiat de clasa a VI-a și o fată din clasa a VII-a, elevi ai respectivei unități de învățământ. Cazul s-a lăsat în cele din urmă și cu o demisie.

Inculpații din dosarul „Cheresteaua” au rămas cu buza umflată

Luni, 24 Mai 2021 19:06

# Judecătorii au respins cererea de strămutare a  judecării cauzei # Procesul de la Tribunalul Argeș se apropie de final

Lovitură pentru inculpații din dosarul „Cheresteaua”! Curtea de Apel Pitești le-a respins cererea de strămutare a judecării cauzei, solicitare care a venit după 78 de termene de judecată și cinci ani de procese. Opt dintre cei 16 inculpați, majoritatea membri ai familiei Andrei, au făcut cerere de strămutare a dosarului din județ. Pe 17 mai, instanța a decis, printr-o hotărâre definitivă, următoarele:

 

Comisarul Marius Aioanei își promova afacerile pe rețelele de socializare

Luni, 24 Mai 2021 13:20

 

# Fostul adjunct al Poliţiei Mioveni este cercetat pentru efectuarea de acte de comerţ incompatibile cu funcţia

A fost o săptămână grea pentru comisarul argeșean Marius Aioanei, adjunct al Poliției Mioveni. Pe 20 mai 2021, dis-de-dimineață, acesta s-a trezit cu procurorii și polițiștii anticorupție la domiciliul său și la firmele familiei sale. În urma cercetărilor, procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Pitești au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și luarea măsurii controlului judiciar pe o durată de 60 de zile, începând tot cu data de 20 mai. În sarcina sa a fost reținută comiterea infracțiunii de efectuare de operațiuni financiare, ca acte de comerț, incompatibile cu funcția. După ce s-a început urmărirea penală împotriva sa, comisarul Marius Aioanei şi-a dat demisia din funcţia de adjunct al Poliţiei Mioveni.

După ce Primăria Pitești a plătit 485.000 de euro pentru terenul de la „Aripi”, foștii proprietari mai cer despăgubiri de 42.000 de euro

Miercuri, 19 Mai 2021 11:48

# Pretenții pentru lipsa de folosință a terenului.

Primăria Pitești a plătit, anul trecut, suma de 484.850 euro pentru terenul, în suprafață de 2.483 mp, de la baza sportivă „Aripi”, situat în cadrul Școlii Gimnaziale „Mihai Eminescu”. Amintim că terenul a fost retrocedat către trei persoane, pe 14 mai 2019, în urma unei sentinţe definitive şi irevocabile. Deși acesta a fost răscumpărat, în instanță se afla un proces, în care Mircea Toma, Zoie Toma și Sofia Coșuleț (foștii proprietari) cer suma de 199.236 lei (echivalentul a 42.000 euro, în acel moment n.red) reprezentând lipsa de folosinţă pentru suprafaţa respectivă. Între timp, în septembrie 2020, Judecătoria Pitești a aprobat proba cu expertiză, în care reclamanții au solicitat următoarele:

 

Dosarul Cheresteaua! După cinci ani de procese la Tribunalul Argeș, inculpații cer strămutarea dosarului

Luni, 17 Mai 2021 12:12

Decizie importantă luni, 17 mai, la Curtea de Apel Pitești! După 78 de termene de judecată și cinci ani de procese, opt dintre cei 16 inculpați au solicitat strămutarea  dosarului de la Tribunalul Argeș. Cei care au depus cerere de strămutare sunt: Ion Andrei, zis și Brânză,  administratorul societății Andris SRL  la momentul săvârșirii faptelor, Daniel Ionuț Andrei, Liviu Gheorghiță Andrei, Elena Dobrițoiu, Maria Cătălina Matei, Gheorghe Andrei și firmele SC ANDRIS SRL - prin reprezentant legal Andreea Andrei și SC IONI LIV FOREST SRL reprezentată de Livioara Andrei.

Primăria Pitești a făcut apel în procesul cu Orentex. Miza - 1,85 milioane de lei

Miercuri, 12 Mai 2021 11:42

Primăria Pitești, prin primarul Cristian Gentea, a depus apel în procesul cu societatea Orentex. Pe 4 noiembrie 2020, Tribunalul Argeș a dispus ca Primăria Pitești să plătească firmei, reprezentată de Ștefan Lință (fost lucrător SRI n. red.), peste 1,85 milioane de lei (dobânzi penalizatoare).  Și asta după ce în 2019,  SC Orentex SRL a executat silit administrația locală pentru suma de aproximativ 11 milioane de lei.

 

 

Deputatul de Argeș Mircia Chelaru are o poprire de la ANAF de 852.000 de lei

Miercuri, 12 Mai 2021 09:13

# Partidului Neamul Românesc se dezice de Chelaru

Mircia Chelaru, deputat de Argeș - până acum doar cu numele, este unul dintre parlamentarii aflați în funcție care au avut de-a lungul timpului probleme cu justiția. Acesta a fost condamnat definitiv, în 2016, la trei ani de închisoare cu suspendare pentru abuz în serviciu. Judecătorii Curții de Apel Bucureşti  l-au găsit vinovat într-un dosar ce era disjuns din cel în care erau inculpaţi fostul ministru al Apărării Corneliu Dobriţoiu şi alţi zece generali şi colonei acuzaţi că şi-au cumpărat locuinţele de serviciu ilegal.

Au fost desemnați directorul financiar contabil și cel de îngrijire la Spitalul Județean Argeș

Marţi, 11 Mai 2021 19:25

În luna aprilie, Spitalul Județean de Urgență Pitești a organizat concurs pentru ocuparea funcțiilor de director de îngrijiri și de director financiar contabil. Nu a fost nicio surpriză! Câștigătoare au fost desemnate aceleași persoane care erau numite interimar pe funcție, încă din noiembrie 2016. Astfel, Florina Isabela Din a rămas director financiar contabil, obținând nota finală de 9,71, fiind singura înscrisă la concurs. În schimb, Andreea Irina Georgescu a rămas director de îngrijiri la Județean, obținând 9,52 – rezultat final.

 

Mihai Coteț și-a recuperat doar o parte din banii dați Administrației Fondului pentru Mediu

Marţi, 11 Mai 2021 13:12

Pe 18 martie 2021, Curtea de Apel Pitești a respins recursurile făcute atât de firma Radical Zero SRL administrată de liberalul Mihai Coteț, actual consilier local la Pitești, cât și de Administrația Fondului pentru Mediu. Este vorba despre un proces care se judecă din anul 2016, având ca obiect anulare act administrativ. Mihai Coteț  a contestat o decizia de impunere a Administrației Fondului pentru Mediu, prin care au fost stabilite în sarcina firmei sale obligaţii suplimentare în sumă totală de 559.713 lei. În primă instanță, Tribunalul Argeș a admis în parte acțiunea.

Tudor Pendiuc va fi audiat, abia în toamnă, în dosarul „Publitrans”

Luni, 10 Mai 2021 15:55

Curtea de Apel Pitești a decis, săptămâna trecută, când va fi audiat Tudor Pendiuc în dosarul „Publitrans”. În această toamnă, pe 23 septembrie, va fi ultima șansă de apărare pentru fostul primar al Piteștiului, care a primit, în primă instanță, 8 ani de închisoare. Tot atunci va fi audiat și Emilian Nichita, fost director executiv al Direcției Tehnice din cadrul Primăriei Pitești.

 

Cristian Gentea: „Așa se întâmplă când profesioniștii sunt dați la o parte!”

Luni, 10 Mai 2021 14:53

Primarul Cristian Gentea, care a fost director general al RATEN, și-a exprimat dezamăgirea cu privire la faptul că, din cauza incompetenței actualilor guvernanți, România fost exclusă din cel mai mare program de cercetare nucleară în urma căruia ar fi urmat să fie realizat laserul de la Măgurele. Acest laser nu mai face însă parte din programul menționat.

„Așa se întâmplă când profesioniștii sunt dați la o parte! Ori, fostul ministru al Educației Monica Anisie l-a demis pe Nicolae Zamfir de la conducerea Institutului din Măgurele, un specialist de marcă. Ne-a mai rămas reactorul ALFRED care va asigura independența energetică a ICN și a loc alităților din jur.”, a spus Cristian Gentea.

Vești proaste pentru inculpații din dosarul ”Publitrans”

Miercuri, 28 Aprilie 2021 13:22

# Instanța le-a respins cererile de probe pe bandă rulantă
Continuă judecarea dosarului ”Publitrans”, la Curtea de Apel București! La termenul din 18 martie, instanța s-a pronunțat asupra cererilor de probe ale inculpaților. Au fost respinse cereri pe bandă rulantă. În schimb, instanța a dispus efectuarea unei adrese către Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie-Direcţia Naţională Anticorupţie pentru a comunica dacă există alte acte administrate în cursul urmăririi penale, care nu au fost ataşate la dosar. De asemenea, Emanuela Pendiuc, fiica fostului primar al Piteștiului - Tudor Pendiuc, a solicitat

 

O argeșeancă, pedepsită pentru comercializarea de produse ale unor mărci celebre

Marţi, 27 Aprilie 2021 14:06

# În dosar, companii precum Lacoste, Tommy Hilfinger, Puma și Zara

La Judecătoria Pitești a fost înregistrat, anul trecut, un dosar în care firme cu renume din domeniul confecțiilor s-au îndreptat împotriva unei argeșence. De ce? Pentru că aceasta ar deține sau comercializa produse etichetate ca fiind ale acestor firme.
Săptămâna trecută, Florentina Delcea a fost pedepsită cu zile de amendă. Dosarul s-a judecat în primă instanță, așadar hotărârea nu e definitivă.

 

Fostul polițist Dan Săndulescu – trimis în judecată pentru evaziune fiscală

Miercuri, 21 Aprilie 2021 11:05

# ANAF s-a constituit parte civilă în dosar

Necazuri pentru omul de afaceri Dan Eugeniu Săndulescu.  Acesta a fost trimis în judecată, în februarie 2021, de Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeș pentru săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală. Alături de fostul polițist Dan Săndulescu a fost trimisă în judecată și una dintre firmele pe care le controlează SC Izometal Compozit SRL. Parte civilă în dosar s-a constituit Ministerul Finanțelor Publice, prin AJFP Argeș. Dosarul a fost înregistrat pe rolul Tribunalului Argeș în data de 25 februarie 2021 și se află în acest moment în Cameră Preliminară.

 

De la condamnare la achitare, după ce au fost acuzați de fapte de corupție

Miercuri, 21 Aprilie 2021 11:04

# Lovitură pentru DNA, la Curtea de Apel Pitești

# Judecătorii susțin că „fapta nu prezintă pericolul social al unei infracțiuni”

La sfârșitul anului 2017, procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție - Serviciul Teritorial Pitești au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a doi vâlceni, tată și fiu, pentru săvârșirea infracțiunii de folosire/complicitate la folosire sau prezentare cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea de fonduri europene în formă continuată. Este vorba despre un dosar în care se cercetau fapte petrecute în urmă cu mai bine de 13 ani.

Trimis în judecată după ce a plătit pentru sex cu bani falși

Miercuri, 21 Aprilie 2021 11:03

Un bărbat, în vârstă de 30 de ani, a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, la începutul lunii martie 2021, pentru săvârșirea infracțiunilor de punere în circulație de valori falsificate, înșelăciune și nerespectarea regimului armelor și munițiilor. În urma cercetărilor, s-a constatat că inculpatul a introdus în circuitul comercial mai multe bancnote false.

 

 

Pensie mare, griji mari! Gheorghe Bălăşoiu a câștigat primul proces pentru recalcularea pensiei

Miercuri, 21 Aprilie 2021 11:01

Fostul procuror Gheorghe Bălășoiu, cunoscut ca ”magistratul cu cea mai mare pensie din România”, a înregistrat două acțiuni la Tribunalul Argeș, împotriva Casei de Pensii Argeș, prin care contestă o decizie de pensionare, iar în alta cere recalcularea pensiei.
Gheorghe Bălășoiu, fost comandant al penitenciarului din Colibași, primește cea mai mare pensie din țară. Argeșeanul încasează o sumă lunară uriașă, dar cu toate acestea este nemulțumit de veniturile sale.

Pe 28 noiembrie 2019 acesta a cerut la Tribunalul Argeș recalcularea pensiei, dând în judecară Casa Județeană de Pensii.
Nici în cel de-al doilea proces intentat situația nu este mai diferită. Tribunalul Argeș a stabilit ca dosarul să se judece pe 4 iunie. Acest proces are ca obiect contestaţie la executare în ceea ce privește decizia cu numărul 277340/25.10.2019 a Casei Județene de Pensii Argeș, Bălășoiu nefiind mulțumit de această măsură. Dosarul a fost înregistrat pe rolul instanței încă de la sfârșitul anului trecut.

Celebra florăreasă Olga Panaete a formulat apel la hotărârea Tribunalului Argeș

Marţi, 13 Aprilie 2021 10:22

# În total patru din cei șapte inculpați vor continua judecata, la Curtea de Apel Pitești
Așa cum am mai scris, s-a lăsat cu condamnări, în primă instanță, în dosarul în care Olga Panaete, cunoscuta  florăreasă din Piteşti, a fost trimisă în judecată, pentru trafic de influență. Olga Panaete a fost acuzată că ar fi cerut şi primit bani pentru presupuse intervenţii pe lângă funcţionari publici în vederea obţinerii permisului de conducere sau pentru obţinerea unui post în instituţii publice. Ea a fost condamnată, în primă instanță, la 2 ani și 8 luni de închisoare cu suspendare.

 

Proces între Ministerul Culturii și foștii sau actualii proprietari ai Fermei Florica

Miercuri, 07 Aprilie 2021 08:50

# Cristian Prodănel: „Totul este o mascaradă politică!” # Vernel Crăciunescu: „A fost o eroare din partea noastră, a vânzătorilor, și suportăm consecințele”

Ferma care a aparţinut familiei Brătienilor este, de anul trecut, subiectul unui proces intentat de Ministerul Culturii, prin ministrul Bogdan Gheorghiu, împotriva firmei EGP International Investments SRL și a oamenilor de afaceri Cristian Prodănel și Vernel Crăciunescu. Procesul a fost înregistrat pe rolul Tribunalului Argeș, pe 19 mai 2020, având ca obiect constatarea nulității unui act juridic. Mai exact, a fost contestat actul de vânzare prin care Vernel Crăciunescu și alte persoane și-au înstrăinat partea lor de proprietate (de 50% din clădire n. red.) firmei EGP, pe motiv că, fiind monument istoric, proprietarul trebuia să înștiințeze și Ministerul Culturii ca să poată să își exercite dreptul de preemțiune. Fapt care nu ar fi fost realizat în această situație.

În procesul penal „Capitol” intră și fostul șef al Gărzii Financiare Argeș

Miercuri, 07 Aprilie 2021 08:39

Mișcare-surpriză în dosarul ”Capitol”, care se judecă la Tribunalul Argeș. Pentru că, la ultimul termen, cel din 18 martie, la suplimentarea raportului de expertiză întocmit de expertul desemnat,  instanța  a decis că va participa și expertul Valeriu Mincă, la recomandarea inculpatului. Acesta a fost șef al Gărzii Financiare Argeș și este o autoritate în materie de fiscalitate și operațiuni economice. Raportul de expertiză a fost depus la dosarul cauzei încă de la sfârșitul anului trecut.
Procurorul de caz a solicitat suplimentarea acestuia iar instanța

 

Pagina 28 din 102

«ÎnceputAnterior21222324252627282930UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea