După ancheta deschisă la Serviciul de Ambulanță Argeș, au fost făcute publice contractele atribuite în SEAP

Marţi, 06 Aprilie 2021 21:48

La o zi de la percheziția desfășurată de polițiștii argeșeni la Serviciul Județean de Ambulanță (SJA) Argeș, conducerea instituției a publicat, pe site, acordurile cadru/contractele subsecvente și actele adiționale atribuite prin proceduri în SEAP/aflate în derulare și atribuite în 2020-2021.
Precizăm că miercuri, 10 martie, angajații SJA Argeș s-au trezit dis-de-dimineață cu mascații la ușă. Polițiștii de la Serviciul de Investigare a Criminalității Economice Argeș,  sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, au desfășurat o percheziție în cadrul instituției, într-un dosar privind săvârșirea infracțiunilor de delapidare și fals în declarații.

ULUITOR! Localitățile cu cei mai mulți elevi ce nu au putat participa la școala online sunt Costești și Pitești

Marţi, 06 Aprilie 2021 21:22

La începutul lunii martie deputatul Ionuț Moșteanu a adresat, în scris, ministrului educației, Sorin Câmpeanu, două întrebări. Le reproducem mai jos:
1. Numărul elevilor fără posibilități, care nu au putut participa la școala online, detaliat pentru fiecare localitate din Argeș
2. Numărul tabletelor livrate de Ministerul Educației și numărul tabletelor distribuite în județul Argeș până la data de 1 martie 2021, detaliat pentru fiecare localitate din Argeș
Culmea, cei mai mulți elevi care nu au putut participa la școala online sunt din orașele Costești (664 elevi)  și Pitești (470 elevi)

 

 

Schimbare de încadrare juridică pentru inculpații din dosarul „Cheresteaua”

Marţi, 06 Aprilie 2021 10:40

Continuă procesul în dosarul „Cheresteaua”, la Tribunalul Argeș. La ultimul termen de judecată, din 29 martie, instanța a analizat schimbarea încadrării juridice a inculpaților. În contextul analizării legii penale mai favorabile, judecătorul Tribunalului Argeș a dispus schimbarea încadrării juridice pentru inculpații Ion Andrei, Gheorghe Mihai, Ion Trăistaru, Vasile Uță, ELena Dobrinoiu, Maria Cătălina Matei, Nicolae Lixandru, Mircea Ancuță, Marius Virgil Oancea, Gheorghe Andrei, Livioara Andrei și firmele SC Andris SRL, respectiv SC Ioni Liv Forest SRL.

 

100.000 de euro - suma pe care Teatrul ”Al. Davila” trebuie să o plătească angajaților concediați abuziv

Marţi, 30 Martie 2021 22:57

# Isprăvile lui Poghirc! Patru angajați ai teatrului au fost repuși în drepturi de instanță după ce au fost dați afară de fostul manager

A devenit o obișnuință în instituțiile publice ca angajații care nu sunt pe placul șefilor să fie înlăturați. Conducerea își impune „preferații” în funcții cheie și scapă de nemulțumiți, pe care îi concediază. „Răzvrătiții” nu renunță și atacă instituția în instanță, iar peste un timp sunt reîncadrați pe funcție în urma unei decizii  judecătorești. Drept urmare, sunt și despăgubiți pentru perioada în care au stat „pe tușă”. Singurul pierzător devine instituția, care este nevoită să scoată bani mulți din buget pentru a plăti pentru greșelile unor persoane. Și cam aici se îngroapă, de cele mai multe ori, securea războiului, pentru că sunt rare cazurile (aproape deloc) când instituția publică se reîntoarce în instanță împotriva adevăraților vinovați pentru a recupera prejudiciul produs.

 

 

Adrian Macovei, fostul șef de la DGASPC Argeș, a contestat decizia prin care a fost eliberat din funcție

Marţi, 30 Martie 2021 13:33

Adrian Macovei, fostul șef de la DGASPC Argeș, a constestat  hotărârea Consiliului Județean Argeș prin care a fost eliberat din funcție. Acesta s-a pensionat, după punerea în practică a dispoziției instituției, din 29 iulie 2020. Cu toate acestea, în septembrie 2020 a dat în judecată Consiliul Județean Argeș, solicitând reintegrarea sa în muncă, dar și plata drepturilor salariale cuvenite de la data emiterii dispoziției până la

Dr. Nicușor Stănculeț, de la Serviciul de Medicină Legală Argeș, condamnat în dosarul „Alcoolemiilor”

Luni, 29 Martie 2021 22:57

# Medicul a primit doi ani de închisoare cu suspendare

Condamnări în dosarul „Alcoolemiilor”! Pe 25 martie, Tribunalul Argeș i-a condamnat, în primă instanță, pe șase dintre cei șapte inculpați pentru săvârșirea unor infracțiuni de corupție. Decizia nu este definitivă, ea putând fi atacată cu apel.
Pe rolul instanței argeșene s-a aflat un dosar în care sunt vizate fapte de coruptie anchetate încă din 2011. Dosarul actual reprezintă o disjungere din vechea speță, în care doi dintre actualii inculpați au mai fost condamnați pentru fapte similare. În iunie 2017 au fost trimiți în judecată de procurorii DNA, pentru săvârșirea unor infracțiuni de corupție, șapte inculpați:

 

Piesă de teatru cu Mînzînă, Bughiu și Cotimanis, la Davila

Miercuri, 24 Martie 2021 15:25

 

Sunt pe cale de finalizare neînțelegerile, din ultima perioadă, dintre Consiliul Județean Argeș și Teatrul Alexandru Davila. Și asta după ce lui Constantin Cotimanis i-a fost prelungit mandatul în fruntea instituției de cultură cu încă 60 de zile.

 

Precizăm că, recent, zeci de angajaţi ai teatrului au realizat un amplu memoriu, pe care l-au depus la Consiliul Judeţean Argeş, Consiliul Local Piteşti, Instituţia Prefectului, Direcţia Judeţeană de Cultură, Ministerul Culturii şi Comisia de Cultură a Camerei Deputaţilor, în care cer continuarea mandatului actualului manager interimar, Constantin Bebe Cotimanis. Mai mult, a fost lansată inclusiv o petiţie online: “Teatrul ,,Davila” este al piteștenilor, nu al politicienilor! Bebe Cotimanis nu pleacă!”, de către susţinătorii actorului. Petiția a fost semnată de peste 1500 de persoane, inclusiv de întreaga conducere a Consiliului Judeţean Argeş.

Avocații care nu sunt avocați, luați în vizorul Baroului Argeș

Miercuri, 24 Martie 2021 14:41

# Prodecanul Dragoș-Andrei Nicolescu (foto):  „Avem din ce în ce mai multe cazuri de persoane care ne exercită profesia fără drept”

Un fenomen care a luat amploare, nu numai în Argeș, va fi dezbătut la Adunarea Generală a Baroului Argeș de săptămâna aceasta: situația avocaților care nu sunt avocați. Consilieri juridici, contabili sau simpli împuterniciți notarial vin să pledeze în instanță. Fără a fi regăsiți în Tabloul avocaților din județul Argeș.
Nicolescu Dragoș-Andrei, prodecanul Baroului Argeș:

 

A început judecarea apelului în dosarul „Global Eco Center”

Miercuri, 24 Martie 2021 10:20

# Pe 31 martie, un nou termen la Curtea de Apel Pitești

A început judecarea în dosarul „Global Eco Center”, la Curtea de Apel Pitești! Vasile Tofan (foto) și firma pe care o deținea, Global Eco Center, au făcut apel la decizia Judecătoriei Curtea de Argeș. Precizăm că, la instanța de fond,  Vasile Tofan a fost condamnat la 3 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de nerespectarea măsurilor obligatorii în desfăşurarea activităţilor de colectare, tratare, transport, valorificare şi eliminare a deşeurilor periculoase, în formă continuă.

Fosta contabilă nu renunță! Amalia Dumitrașcu a contestat decizia instanței prin care a fost obligată la plata a 1 milion de euro către Spitalul Județean Argeș

Miercuri, 17 Martie 2021 14:26

Dosarul fraudei de la Spitalul Județean de Urgență Pitești este încă în lucru la procurorii DIICOT Pitești, deși au trecut mai bine de trei ani și jumătate de la perchezițiile desfășurate în cadrul acestui caz. Amintim că printre suspecți se află și Amalia Dumitrașcu, fosta contabilă a unității spitalicești. Cum cercetările întârzie să fie finalizate, conducerea spitalului a acţionat-o în instanţă pe fosta angajată pentru a recupera prejudiciul uriaş, de circa 4 milioane de lei. Dosarul a fost înregistrat la Tribunalul Argeș, în august 2018, la Secția pentru conflicte de muncă şi asigurări sociale având ca obiect „acţiune în răspundere patrimonială”.

 

Anchetă la Serviciul de Ambulanță Argeș. Se verifică servicii de reparare și întreținere a autovehiculelor, în valoare de aproape 4 milioane de lei

Miercuri, 17 Martie 2021 14:17

A fost agitație mare la Serviciul Județean de Ambulanță Argeș, miercuri, 10 martie, când angajații s-au trezit dis-de-dimineață cu mascații la ușă. Polițiștii de la Serviciul de Investigare a Criminalității Economice Argeș au desfășurat o percheziție în cadrul instituției, într-un dosar privind săvârșirea infracțiunilor de delapidare și fals în declarații.
Din cercetări s-a stabilit că în perioada 2018 – 2020, angajații din cadrul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Argeş, împreună cu reprezentanți ai unor societăți comerciale din domeniul reparațiilor auto, ar fi obținut foloase

Raed Arafat a dat curs unei solicitări a Avocatului Poporului Pitești

Miercuri, 17 Martie 2021 10:55

# Cazul minorei din Argeș care s-a ales cu dosar penal pentru că a mințit în pandemie

În aprilie 2020, polițiștii argeșeni au deschis un dosar penal in rem pentru fals în declarații după ce o fată în vârstă de 15 ani, din Micești, a mințit că nu a intrat în contact cu  persoane care au venit recent de peste hotare. Minora s-a prezentat la Spitalul de Pediatrie Pitești, cu simptome asociate îmbolnăvirii cu COVID-19.

În urma verificărilor s-a stabilit că părinții acesteia se aflau în izolare la domiciliu, în urma revenirii din Suedia. Cazul a făcut multă vâlvă în acea perioadă, în contextul în care era debutul pandemiei în județul nostru.

Ulterior, în legătură cu răspunsurile oferite la întrebările primite, minora a susținut că „nu s-a putut concentra asupra lor invocând starea sa de sănătate precară, succesiunea rapidă a acestora, neînțelegerea sensului lor justificându-și raspunsurile prin lipsa unei intenții rău voite”, se precizează în ancheta Avocatului Poporului.

 

Curtea de Apel Pitești le-a respins, definitiv, contestațiile la executare. Corneliu Berevoianu va plăti în doar două din cele trei fonduri

Marţi, 16 Martie 2021 14:15

# Fostul primar de la Nucșoara, funcționari din primărie și o Obște - buni de plată în dosarul „fondurilor ilegale de la APIA”

În iunie 2019, Corneliu Berevoianu, fostul primar al comunei argeşene Nucşoara, a fost condamnat definitiv la trei ani de închisoare cu suspendare pentru fapte de corupţie în „dosarul fondurilor obținute ilegal de la APIA”.
În acelaşi dosar au mai fost condamnaţi Leontina Veronica Berjea, fost consilier superior la Primăria Nucşoara, care a primit 2 ani cu suspendare, Nae Bălăianu - 3 ani cu suspendare şi Liviu Fulga - 2 ani cu suspendarea executării pedepsei. Inculpații au fost

Florăreasa Olga Panaete, condamnată la doi ani și opt luni de închisoare!

Marţi, 16 Martie 2021 10:31

# Condamnarea este în primă instanță și este cu suspendare

S-a lăsat cu condamnări, în primă instanță, în dosarul în care Olga Panaete, cunoscuta  florăreasă din Piteşti, a fost trimisă în judecată, pentru trafic de influență. Dosarul a fost înregistrat pe 21 decembrie 2018, la Tribunalul Argeș. Olga Panaete a fost acuzată că ar fi cerut şi primit bani pentru presupuse intervenţii pe lângă funcţionari publici în vederea obţinerii permisului de conducere sau pentru obţinerea unui post în instituţii publice. Ea a fost condamnată, în primă instanță, la 2 ani și 8 luni de închisoare cu suspendare.

 

Avocatul Poporului a emis mai multe măsuri pentru conducerea Direcţiei de Asistenţă Socială Piteşti

Marţi, 16 Martie 2021 09:54

# Au fost solicitate identificarea unor mijloace de verificare a modului de creștere și îngrijire a copiilor cu părinți plecați în străinătate

Direcției de Asistență Socială îi revine obligația să solicite anual, în ultimul trimestru al anului, unităților școlare care funcționează pe raza lor administrativ teritorială informații cu privire la copiii ai căror părinți sunt plecați la muncă în străinătate. După primirea datelor, serviciul public de asistență socială are obligația de a se deplasa la adresa la care sunt îngrijiți copiii aflați în aceste situații și de a verifica dacă se respectă prevederile privind protecția și promovarea drepturilor copilului.

Emilia Mateescu, noul prefect al județului, a executat Consiliul Județean Argeș

Miercuri, 10 Martie 2021 15:40

# Administrația județeană, obligată să plătească suma de 66.000 de lei

Între conducerea Consiliului Județean Argeș și noul prefect, Emilia Mateescu, există mai multe mici divergențe. Acest lucru face mult mai interesant modul în care vor colabora cele două instituții. Amintim că în 2015, Emilia Mateescu a participat la concursul organizat de administrația județeană pentru ocuparea funcției de secretar general al județului Argeș. Așa cum era de așteptat, ținând cont că nu era chiar pe placul conducerii CJ Argeș, aceasta nu a câștigat concursul, dar a contestat, însă fără rezultat, modul în care au fost redactate subiectele de către comisia de examen care ar fi strecurat, printre cele trei subiecte de specialitate, unul care făcea referire la o lege abrogată.

 

Percheziții la Serviciul de Ambulanță Argeș!

Miercuri, 10 Martie 2021 15:01

Polițiștii de la Serviciul de Investigare a Criminalității Economice Argeș au desfășurat miercuri, 10 martie, mai multe percheziții la Serviciul de Ambulanță Argeș, la societăți comerciale din județ și la domiciliul unor persoane. Se fac cercetări într-un dosar privind săvârșirea infracțiunilor de delapidare și fals în declarații.

"În ziua de 10 martie a.c., polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Argeș, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, cu sprijinul luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale Argeş, au desfășurat 9 percheziții dimiciliare, pe raza județului Argeș, într-un dosar privind săvârșirea infracțiunilor de delapidare și fals în declarații.

Omul de afaceri Nicolae Ivănescu - condamnat pentru ucidere din culpă

Luni, 08 Martie 2021 18:43

Vești proaste pentru omul de afaceri Nicolae Ivănescu. Pe 18 februarie, argeșeanul a fost condamnat, în primă instanță, la Judecătoria Pitești la pedeapsa de 2 ani şi 6 luni închisoare, cu suspendare, pentru săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpă.
Nicolae Ivănescu a fost trimis în judecată, în iunie 2019, de Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeș, pentru ucidere din culpă. Acesta a fost cercetat în urma unui accident rutier petrecut pe 14 aprilie 2015 în Pitești, pe Calea Bucureşti. Aflat în maşina personală, un SUV negru, Ivănescu a lovit cu autoturismul un pieton, în zona Pieţei Ceair.

 

Continuă vânzarea imobilelor din Pitești ale lui Nicola Inquieto

Luni, 08 Martie 2021 13:53

# La licitația de săptămâna trecută, câteva bunuri au fost preluate de o bancă
Joia trecută, INSOLVENŢA SM SPRL, în calitate de lichidator judiciar al soci-etăţii DANIELA CONSTRUCȚII SRL, în faliment, a organizat o nouă  licitație publică cu strigare pentru vânzarea următoarelor imobile:
-  Imobil situat în Mun. Pitești, str. Negru Vodă, FN, jud. Argeș, compus din teren situat în intravilanul localității, având categoria de folosință curți-construcții, cu o suprafață de 412 mp, - 604.893 euro + TVA

Polițist din Argeș trimis în judecată pentru folosirea abuzivă a funcţiei în scop sexual

Luni, 08 Martie 2021 11:38

 

# Omul legii este acuzat că ar fi negociat favoruri sexuale cu o tânără prinsă fără declaraţia pe propria răspundere

Un caz grav de abuz al unui polițist a zguduit din temelii Inspectoratul Județean de Poliție Argeș, în anul 2020. Un polițist din Curtea de Argeș era acuzat că a cerut favoruri sexuale unei tinere, în vârstă de 18 ani, ca să nu o amendeze pentru că nu avea declarația pe propria răspundere, document necesar în perioada stării de urgență. Tânăra căreia agentul i-ar fi cerut favoruri sexuale pentru a nu o amenda pe ea și pe rudele sale, a depus plângere.

 

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Curtea de Argeș au finalizat dosarul, în mai puțin de un an de la sesizare, și l-au trimis în judecată pe agentul șef principal de poliție Viorel Derviș pentru săvârșirea infracțiunii de folosire abuzivă a funcţiei în scop sexual. Dosarul a fost înregistrat pe rolul Judecătoriei Curtea de Argeș pe 26 februarie 2021. Primul termen de judecată a fost stabilit, în cameră preliminară, pe 13 aprilie.

 

Pagina 29 din 102

«ÎnceputAnterior21222324252627282930UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea