Se împlinesc 70 de termene în dosarul ”Cheresteaua”

Miercuri, 03 Martie 2021 13:50

# Instanța ar putea admite o expertiză tehnică în specialitatea fiscalitate

La  Tribunalul Argeș, se judecă, din anul 2016, dosarul cu greutate, supranumit ”Cheresteaua 1”. Lemnul, calculat ca prejudiciu, s-a dus de ceva vreme, dosarul, însă, este împotmolit... în descifrarea celebrelor protocoale, în lupta împotriva COVID 19 sau în cereri avocățești. Și, după cum se vede, nu sunt semne că se va termina curând. În plus, la ultimele termene, instanța a decis să amâne judecarea, ba din cauza lipsei martorilor, ba din cauza lipsei apărătorilor, ba pentru a judeca cereri suplimentare de probatorii.

Soția lui Cristian Mitrofan s-a angajat la Administrația Națională a Rezervelor de Stat și Probleme Speciale

Marţi, 02 Martie 2021 18:32

De luni, 1 martie, Carmen Elena Mitrofan, soția lui Cristian Mitrofan – directorul executiv de la Casa de Asigurări de Sănătate Argeș, începe programul la noul său loc de muncă - Administrația Națională a Rezervelor de Stat și Probleme Speciale -  Unitatea Teritorială 360 Curtea de Argeș. Carmen Elena Mitrofan ar fi câștigat concursul pentru postul de consilier debutant în cadrul instituției, urmând a-și desfășura activitatea în cadrul unității teritoriale din Curtea de Argeș. Înainte de a obține un post la stat, aceasta a lucrat, până săptămâna trecută, la firma Steinel Electronic SRL, pe postul de pregătitor.

 

Primarul din Bascov a câștigat prima luptă împotriva Curții de Conturi

Marţi, 02 Martie 2021 17:54

# Litigiul se referă la bani cheltuiți pe norma de hrană, dar și la încasarea banilor pentru serviciul menajer

Primarul din Bascov, Gheorghe Stancu (foto), dar și unitatea administrativă pe care acesta o conduce, au dat în judecată Curtea de Conturi a României. Litigiul are la bază un raport de audit financiar din octombrie 2019. În urma acestui audit, s-a încheiat procesul verbal de constatare nr. 21867/14.10.2019, proces verbal, deasemenea, contestat de cei menționați mai sus.

Școala Populară de Arte și Meserii Pitești - în proces cu Primăria Valea Danului

Marţi, 02 Martie 2021 13:37

Școala Populară de Arte și Meserii Pitești a dat în judecată Primăria Valea Danului pentru  recuperarea sumei de 9.000 de lei. Totul ar fi plecat în urma cu câțiva ani, pe vremea când instituția era condusă de Gabriela Pendiuc, soția fostului primar al municipiului Pitești, Tudor Pendiuc. S-ar fi constatat faptul că  între Școala Populară de Arte și Meserii Secția Externă – Valea Danului (artă tradițională) și administrația locală nu a fost respectată  o clauză a unui contract, nefiind plătite o serie de facturi în valoare totală de 9.000 lei.

 

Trimis în judecată pentru ultraj. A amenințat un polițișt că va da cu mașina peste el dacă îl mai oprește în trafic

Marţi, 02 Martie 2021 13:36

Polițiștii argeșeni întâmpină în activitatea pe care o întreprind tot felul de situații, care mai de care mai ciudate și în care viața le este pusă de-a dreptul în pericol. După ce în ediția trecută vă prezentam cazul unui bărbat din Argeș care a aruncat după polițiști cu o butelie pe gaz, amenințând în același timp că va da foc secției de poliție, de această dată vă prezentăm o altă situație similară. La sfârșitul anului trecut, pe 21 decembrie, un agent de poliție din cadrul Secţiei nr. 2 de Poliţie Piteşti, aflat în

Familie din Argeş - trimisă în judecată pentru șantaj

Luni, 01 Martie 2021 13:34

O familie din Argeş a fost trimisă în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești pentru săvârșirea infracțiunilor de violare de domiciliu şi şantaj, după ce i-ar fi dat bani cu împrumut unui bărbat din judeţul Olt, apoi ar fi perceput dobânzi uriaşe. Cum cel care a luat banii nu şi-a mai putut plăti datoria, creditorul, însoțit de soţie şi fiu, i-a făcut o vizită. La începutul acestui an, pe parcursul lunii ianuarie, cei trei au pătruns fără drept în casa „datornicului” şi au refuzat să părăsească imobilul la cererea proprietarului.

 

Notărița Ana Stan a fost exclusă din PNL Pitești

Joi, 25 Februarie 2021 09:10

Notărița Ana Stan a fost exclusă din PNL Pitești. Propunerea de excludere a fost adoptată cu 18 de voturi pentru.

Decizia urmează să fie înaintată, în perioada următoare, spre validare Biroului Politic Județean al PNL.

"Reprezentanții Biroului Permanent Local al PNL Pitești au analizat cazul de indisciplină și de încălcare a statutului, respectiv a codului de etică al partidului de către doamna Ana Stan. În urma analizei interne a fost supusă la vot propunerea de excludere din partid a domniei sale.

Doctorița Natașa Nenițoiu a fost trimisă în judecată pentru tâlhărie și lipsire de libertate

Miercuri, 24 Februarie 2021 13:55

Doctorița Natașa Dorina Nenițoiu, din Piteşti, a fost trimisă în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de tâlhărie, lipsire de libertate în mod ilegal și de lovire sau alte violențe. Dosarul a fost înregistrat pe rolul Judecătoriei Pitești pe 1 februarie 2021. Doctorița este acuzată că pe parcursul lunii iulie 2020 ar fi bătut şi sechestrat o pacientă, apoi i-ar fi luat acesteia rucsacul, în care avea mai multe obiecte. Incidentul s-ar fi petrecut în clinica privată a inculpatei, după ce pacienta şi medicul nu s-au înţeles asupra sumei de plată pentru o întrerupere de sarcină. În luna decembrie, Natașa Nenițoiu a fost reținută pentru 24 de ore, ulterior fiind cercetată sub control judiciar. Recent, Tribunalul Argeș a stabilit obligația ca inculpata să nu părăsească limita teritorială a României, decât cu încuviințarea prealabilă a organului judiciar.

 

 

Argeșean acuzat de ultraj. A aruncat cu o butelie pe gaz după polițiști

Miercuri, 24 Februarie 2021 13:42

Un argeșean a fost trimis în judecată pentru săvârșirea a patru infracțiuni de ultraj. Mai exact, bărbatul este acuzat că, la data de 15 noiembrie 2020, a adresat unor agenți de poliție din cadrul Secția de Poliție Rurală nr. 11 Poiana Lacului, aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu, amenințări cu acte de violențe, aruncând cu o butelie pe gaz în direcția autospecialei de poliție.

Decizie importantă în dosarul ”Publitrans”, la Curtea de Apel București

Marţi, 23 Februarie 2021 07:43

# Instanța se va pronunța asupra cererilor de probe și a măsurilor asiguratorii din dosar

Continuă judecarea dosarului ”Publitrans”, la Curtea de Apel București! Următorul termen a fost stabilit pe  18 martie atunci când instanța se va pronunța asupra cererilor de probe și a cererii de măsuri asiguratorii. Amintim faptul că pe 12 februarie 2020, la Tribunalul București, 10 dintre inculpați au primit, pe fond, pedepse cu executare.

 

Administraţia Bazinală de Apă Argeş-Vedea, sub presiune în procesele cu Tel Drum

Miercuri, 17 Februarie 2021 12:33

# Instanța a dispus evacuarea societății din imobilele situate în zona centrală a Insulei Belina și în albia minoră a Brațului Pavel # A picat și legea ce dădea deduceri fiscale pentru Insula Belina

Continuă șirul de procese pe care Tel Drum SA le-a intentat împotriva Administrației Bazinale de Apă Argeș-Vedea pentru Brațul Pavel și Insula Belina. Amintim că cele două obiective au intrat în 2013 în administrarea Consiliului Judeţean Teleorman, care le-a închiriat în cele din urmă către Tel Drum, firmă considerată ca fiind una apropiată de Liviu Dragnea. În Ședința de Guvern din 5 noiembrie 2020, Executivul a aprobat

Semnătură falsificată pentru deschiderea unui dosar în instanță. Judecătoria Pitești a anulat cererea

Miercuri, 17 Februarie 2021 11:26

# Din ciclul: golăneli dedicate echipei de conducere a primăriei din Bradu # Primarul și viceprimarul s-au „trezit” că s-au dat singuri în judecată

Alegerile locale s-au terminat. Lucrurile par să intre într-un făgaș normal, oamenii își văd de treburi,  se feresc de COVID 19. Nu și la Bradu, unde golăneala de nedescris a unor infractori pune la muncă, prin falsurile realizate, până și pe judecători.

 

 

Patronul Hotelului Muntenia, suspect într-un dosar de evaziune fiscală și spălarea banilor

Marţi, 16 Februarie 2021 19:31

# Dragoș Diaconescu: „Nu am fost audiat, nu știu detalii...Cred că este o eroare” # În cauză, a fost instituită măsura sechestrului asigurător pentru bunuri în valoare totală de 2.500.000 lei

Omul de afaceri Dragoș Diaconescu, patronul Atu Casino și al Hotelului Muntenia, este vizat într-un dosar penal în care se fac cercetări pentru evaziune fiscală și spălarea banilor.  În această cauză, pe 10 februarie, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalitatii Economice Argeș, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș, au efectuat 12 percheziţii domiciliare, pe raza judeţelor Argeş, Constanţa şi Iaşi.

Procese fără sfârșit între Sonimpex Topoloveni și MCG International, una dintre firmele fraților Murad

Miercuri, 10 Februarie 2021 23:55

Război, în instanțe, ce pare fără sfârșit, între doi producători de produse alimentare din Topoloveni. Unul – Sonimpex -  firmă ce a obținut, de-a lungul timpului, premii  și recunoașteri naționale dar și pe diverse continente. Altul  - MCG Internațional – firmă controlată de frații  libanezi Ahmed şi Hassan Murad, investitori cunoscuţi în principal ca antreprenorii din spatele unor branduri precum Spring Time (restaurante/fast-food) sau Mandy (preparate din carne). Milioane de euro investiți, de ambele firme, în localitate. Oameni angajați, ceea ce este bine. Și procese, preponderent în Capitală, într-o luptă ce pare fără sfârșit.

 

Primarul de la Vlădești va fi trimis în judecată pentru transport ilegal de lemne

Miercuri, 10 Februarie 2021 07:56

# Polițiștii au finalizat cercetările în dosar

Cristian Dică Hristu, edilul de la Vlădești,  va fi trimis în judecată pentru săvârşirea infracţiunii de transportul materialelor lemnoase în volum de peste 10 mc, neînsoțite de documente specifice de transport. Recent, polițiștii argeșeni au finalizat cercetările în cauză, iar dosarul a fost înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Curtea de Argeș, cu propunere de trimitere în judecată.

Procesul florăresei Olga, în pronunțare!

Miercuri, 10 Februarie 2021 07:53

# Florin Tecău, Gheorghe Davidescu, Emil Angheloiu și Adrian Macovei -  citați ca martori în dosar

Procesul celebrei florărese Olga este în pronunțare. Judecătorii Tribunalului Argeș, la termenul din 27 ianuarie a.c.,  au stabilit  ”termen în vederea deliberării și pronunțării la data de 10.02.2021”. La sfârșitul lunii decembrie 2018, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș au trimis-o în judecată pentru trafic de influență în formă continuată pe Gherghina (Olga) Panaete, cunoscuta florăreasă din Pitești. Aceasta este acuzată că ar fi cerut şi primit sume de bani pentru presupuse intervenţii pe lângă funcţionari publici în vederea obţinerii permisului de conducere, respectiv pentru obţinerea unui post la Centrul ”Sf. Andrei”, aflat în subordinea DGASPC Argeș.

 

Sorina Honțaru, directoarea DSP Argeș, a dat în judecată Curtea de Conturi

Miercuri, 10 Februarie 2021 07:52

# Este contestat raportul Camerei de Conturi Argeș din perioada stării de urgenţă

În august 2020, Curtea de Conturi a României a făcut public raportul privind gestionarea resurselor publice în perioada stării de urgenţă. Documentul avea la bază un control amplu, desfăşurat în perioada mai-iulie 2020, la 949 de entităţi din administraţia publică centrală şi locală. Au fost prezentate mai multe nereguli descoperite, atât în țară, cât și în Argeș. Conform raportului, la nivelul județului nostru cele mai multe abateri s-ar fi petrecut în curtea Direcției de Sănătate Publică Argeș, instituție care era acuzată că ar fi acordat ilegal ore suplimentare și majorări salariale.

Procesul penal al psihiatrului Azamfire se apropie de sfârșit, la Tribunalul Argeș

Miercuri, 10 Februarie 2021 07:50

# Pe 1 martie sunt citați ultimii opt martori din dosar

Unul dintre procesele care a făcut valuri în județ se apropie de sfârșit. Reamintim că pe 17 februarie 2016, la Tribunalul Argeş, a fost înregistrat un dosar de corupţie care îi are ca inculpaţii pe patru salariaţi ai Laboratorului de Sănătate Mintală Argeş, medicii Eli Morman şi Valerian Azamfire şi asistentele medicale Eleonora Stoicescu şi Carmen Constantinescu. Conform rechizitoriului Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, psihiatrul Valerian Azamfire ar fi săvârşit 483 de fapte penale, medicul Eli Morman – 14, asistenta Eleonora Stoicescu – 99 şi Carmen Constantinescu 25 de fapte.

 

 

Primarul argeșean care transporta lemne ilegal - primul caz din țară în care s-au aplicat noile prevederi din Codul Silvic

Miercuri, 03 Februarie 2021 14:00

# Cercetările din dosar sunt în curs de finalizare

În septembrie 2020, a intrat în vigoare Legea 197/2020, care aduce modificări importante Codului Silvic. Printre acestea se numără și încadrarea ca infracțiune a transporturilor de materiale lemnoase fără acte specifice (volume mai mari de 10 mc) dublată de confiscarea mijloacelor de transport și a altor bunuri utilizate folosite pentru săvârșirea infracțiunii.  La o lună distanță de la aplicarea noilor prevederi, a fost depistat în trafic, de polițiștii argeșeni, primarul de la Vlădești – Cristian Dică Hristu – în timp ce transporta lemne fără documente legale, cu autocamionul care aparținea firmei familiei sale. Dosarul de cercetare penală deschis de organele legii ca urmare a acestor constatări reprezintă primul caz din țară, în care s-a aplicat noile prevederi ale Codului Silvic.

Alin Mihai, șeful Gărzii Forestiere Argeș: „Am descoperit tăieri ilegale, de 900 mc, la o structură silvică de stat și la una privată”

Miercuri, 03 Februarie 2021 13:06

# În cauză, au fost deschise dosare penale # În 2020, a fost descoperit un volum total de 1.537 de mc de lemn tăiat ilegal în Argeș # Au fost acordate amenzi de 900.000 de lei

Garda Forestieră a județului Argeș a efectuat în 2020 foarte multe controale în fondul forestier. Verificările au fost diversificate fiind acoperite o paletă largă de obiective:cele legate de exploatarea pădurii, circuitul lemnului, precum și documentațiile de ajutor de stat și de minimis.  În județul nostru își desfășoară activitatea doar 12 inspectori ai Gărzii Forestiere Argeș..

 

Pagina 30 din 102

«ÎnceputAnterior21222324252627282930UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea