Tribunalul Specializat Argeș a respins cererea de deschidere a insolvenței împotriva fostei firme a lui Cătălin Rădulescu

Marţi, 12 Ianuarie 2021 15:24

După ce nu a mai obținut un nou mandat de parlamentar, procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție au dispus efectuarea urmăririi penale față de Cătălin Rădulescu pentru titlul de „Luptător pentru Victoria Revoluției”. După mai multe vești neplăcute, a venit și una bună pentru fostul deputat argeșean. Tribunalul Specializat Argeș a respins cererea de deschidere a procedurii de insolvență a societății Concordia Con. Strade SRL Pitești, fosta firmă a lui Cătălin Rădulescu, în prezent administrată de familia sa.

Averile noilor parlamentari de Argeș

Marţi, 12 Ianuarie 2021 10:00

# Competiție de case uriașe, terenuri, apartamente și bijuterii scumpe

Alegerile parlamentare din decembrie 2020 au venit, atât la nivel național cât și la nivel local, cu surprize. PSD Argeș a reușit să scape de câțiva dinozauri politici și să vină în fața electoratului cu figuri noi. Cătălin Rădulescu a fost exclus din partid și a candidat din partea verzilor, însă scorul obținut, de 1 (și ceva)% l-a trimis direct pe marginea terenului politic pentru minim patru ani, probabil însă pentru totdeauna. Mircea Drăghici, urmărit penal, s-a retras singur. Gheorghe Marin,  Șerban Valeca și Radu Vasilică  nu au mai candidat nici ei, lăsând loc pentru câteva nume demne de urmărit. După cum este de urmărit și ascensiunea Simonei Bucura în partid, cea din urmă remarcându-se prin buna organizare a celor două rânduri de alegeri de anul trecut. La PNL s-au schimbat candidații, însă s-au schimbat numai între ei, deci nu s-a schimbat nimic. Golul de schimbare a permis, poate, apariția unor figuri politice noi, AUR reușind să bifeze, în Argeș, un deputat, iar USR un senator. Iată, mai jos, cum stau noile fețe publice la bani.

 

Situație alarmantă! Doar două localități din Argeș respectă dreptul elevilor la burse

Miercuri, 30 Decembrie 2020 14:56

# În 58 de localități din județ nu se acordă niciun fel de bursă pentru elevi # Majorarea cuantumului burselor ar putea scădea dramatic numărul elevilor beneficiari # Școlile din Pitești – cu cele mai multe burse acordate elevilor

În septembrie 2020 a fost publicat un raport, realizat de Societatea Academică din România și Avocatul Poporului, privind acordarea burselor pentru elevi la nivel naţional, în anul şcolar 2019-2020. Obiectul raportului a fost reprezentat de situaţia respectării dreptului la burse şcolare al elevilor de către autorităţile publice locale din România în anul şcolar trecut, având la bază date din 3182 de unităţi şi subdiviziuni administrativ-teritoriale în sarcina cărora există obligaţia de a acorda burse şcolare pentru elevi. În urma raportului, s-a constatat că doar 5,66% dintre autorităţile publice locale din România respectă dreptul elevilor la burse şcolare.

Din acest punct de vedere, Argeșul se clasează pe locul 31 la nivel național (doar 1,96% dintre localitățile județului n. red) având doar două localități, Pitești și Câmpulung, care acordă toate tipurile de burse şcolare: de performanţă, de merit, de studiu şi de ajutor social. Din nefericire sunt și 58 de localități argeșene care nu acordă niciun fel de bursă elevilor. Printre acestea se regăsesc municipiul Curtea de Argeș și orașul Costești.

Discuții aprinse în ședința CJ Argeș! Vicepreședinții vor avea câte doi consilieri

Miercuri, 30 Decembrie 2020 14:55

# Adrian Bughiu (foto sus), despre noile posturi: „Un lucru decent, normal și absolut legal” # S-a modificat organigrama! Se înființează Direcția Cultură Turism și Tineret - dispare Compartimentul Corp Control

Discuții aprinse în ședința Consiliului Județean Argeș, din data de 23 decembrie, pe tema  aprobării organigramei și a statului de funcţii ale aparatului de specialitate al instituției. Consilierii județeni PNL, USR PLUS și PRO România nu au fost de acord ca vicepreședinții CJ Argeș, Adrian Bughiu și Marius Nicolaescu, să-și ia câte doi consilieri.

 

Firma Orentex a mai primit 1,8 milioane de lei despăgubiri de la Primăria Pitești

Marţi, 29 Decembrie 2020 13:47

După ce a luat 11 milioane de lei, Orentex a mai primit de la Primăria Pitești peste 1,8 milioane de lei. Conform primarului Cristian Gentea, banii au fost deja plătiți societății, chiar dacă hotărârea instanței nu este una definitivă. „Se dăduseră banii și am fost acționați în instanță pentru alte despăgubiri. S-au plătit și acești bani. 11 milioane de lei, plus penalizări de 1,8 milioane de lei”, a precizat Cristian Gentea, primarul municipiului Pitești.

Maria Dinu - favorită pentru a deveni administrator public al comunei Drăganu

Miercuri, 23 Decembrie 2020 23:14

De la sfârșitul lunii octombrie 2020, odată cu preluarea de către Ion Mînzînă a funcției de președinte al Consiliului Județean Argeș,  Maria Dinu nu mai este administratorul public al județului.   Fosta consilieră a lui Constantin Nicolescu pare că și-a găsit rapid un nou loc de muncă. Tot ca administrator public, dar nu al CJ Argeș, ci al comunei Drăganu.

Primarul de la Drăganu, despre posibila colaborare cu Maria Dinu: „E o variantă!”

Claudiu Lucian Stan, primarul PSD din Drăganu, pregătește terenul, în acest sfârșit de an, pentru ca Maria Dinu să ajungă noul administrator public al comunei. Se pregătește modificarea organigramei și trecerea ei prin Consiliul Local pentru ca numirea să se facă legal.

 

Peste 20 de mii lei pe an - suma câștigată de Cătălin Rădulescu ca Luptător cu Rol Determinant la Revoluție

Miercuri, 23 Decembrie 2020 22:10

# Sumele câștigate ca Luptător cu Rol Determinant la Revoluție apar în ultimele sale declarații de avere # „Am fost arestat și bătut în sediul securității cu bestialitate la mâini și picioare două zile și două nopți ! Și pentru ce…”, susține fostul deputat # Scorul electoral obținut cu Partidul Ecologist, în Argeș, de numai 1%, l-a trimis acasă pe fostul chestor al Camerei Deputaților

Procurorii DNA au dispus urmărirea penală față de fostul deputat argeșean Cătălin Rădulescu și mai mulți membri ai Comisiei pentru eliberarea noului certificat de Luptător cu Rol Determinant. Rădulescu este acuzat de complicitate la abuz în serviciu și fals în declarații în formă continuată.

 

Executori judecătorești din Pitești - trimiși în judecată de DNA

Marţi, 22 Decembrie 2020 07:56

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Pitești au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpaților: FIERARU EUGEN, la data faptelor executor judecătoresc în cadrul Biroul Executorului Judecătoresc „Fieraru Eugen”, din municipiul Pitești, județul Argeș, în sarcina căruia s-au reținut două infracțiuni de abuz în serviciu, din care una cu obținere de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul,  DAMASCHIN MARIUS, la data faptelor executor judecătoresc în cadrul Biroul Executorului Judecătoresc „Damaschin Marius”, din municipiul Pitești, județul Argeș, în sarcina căruia s-au reținut infracțiunile de: - abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, cu producerea de consecințe deosebit de grave, - spălarea banilor.

 

Fostul deputat PSD Mircea Drăghici a formulat apel la condamnarea de 5 ani de închisoare

Luni, 21 Decembrie 2020 23:09

# Aceasta se va judeca tot la Înalta Curte de Casație și Justiție

Deputatul Mircea Drăghici, fostul trezorier al PSD, a fost condamnat, pe 15 octombrie, de magistrații Înaltei Curți de Casație și Justiție la 5 ani de închisoare în dosarul subvențiilor primate de PSD. Decizia nu este definitivă. Drăghici a fost găsit vinovat pentru săvârşirea infracţiunii de utilizarea subvențiilor în alte scopuri decât cele pentru care au fost acordate, dar și pentru delapidare.

Dosarul ”Publitrans”, amânat de trei ori consecutiv la Curtea de Apel București

Luni, 21 Decembrie 2020 23:07

Pe data de 22 septembrie, a început apelul în dosarul ”Publitrans”, la Curtea de Apel București. Este un proces de ”totul sau nimic” pentru 10 dintre inculpați, care au primit, pe fond, pedepse cu executare, cuprinse între 4 ani și 6 luni și 8 ani de închisoare. Cea mai mare pedeapsă a fost primită de fostul primar al Piteștiului, Tudor Pendiuc. Reamintim că, pe 12 februarie,  Pendiuc, a fost condamnat, în primă instanță, la 8 ani de închisoare cu executare.

 

Dosarul grupului ce acționa prin metoda ”Accidentul” în fază finală, la Curtea de Apel Pitești

Luni, 21 Decembrie 2020 21:58

# Cel mai mare prejudiciu produs unei familii din Pitești, în acest dosar, a fost de  20.000 lei, 400 de dolari și 20 de euro

Judecătorii  Tribunalului Argeș s-au pronunțat, pe 16 iulie 2019, în dosarul grupului infracțional organizat din Medgidia, care acţiona prin metoda „Accidentul”, în Pitești. Șase inculpați au înșelat prin această metodă mai mulți piteșteni. Victimele au picat în „plasa” escrocilor pe parcursul a trei zile, în 2018. Inculpații au acționat inclusiv în noaptea de Înviere.

Argeșean trimis în judecată! A vândut ilegal articole pirotehnice, timp de trei ani, din același loc

Luni, 21 Decembrie 2020 21:57

Mai bine mai târziu decât niciodată! Un argeșean a fost trimis în judecată, recent, de procurorii argeșeni pentru că a vândut ilegal articole pirotehnice. În ultimii trei ani, în preajma sărbătorilor de iarnă, inculpatul s-a ales cu câte un dosar penal după ce a fost depistat de polițiști în timp ce comercializa articole pirotehnice, fără autorizație.
Dumitru S. își făcuse un obicei din a vinde artificii și petarde, fără drept, în zona Vivo Mall din Pitești. De fapt, argeșeanul a fost depistat în fapt de oamenii legii de mai multe ori între anii 2017-2019. Deși se alegea cu dosare penale, în următorul an se întorcea înapoi la locul faptei. În 2018 a fost depistat de jandarmi, timp de două zile consecutive, în același loc, comercializând ilegal articole pirotehnice. Anchetatorii arată următoarele:

 

Proces nebun între Universitatea Pitești și afaceristul Otobîcu. Experții fug de ”Casa Universitarilor” ca dracu de tămâie

Marţi, 15 Decembrie 2020 23:14

# Lemnele montate de Daniel Otobîcu (foto) au fost date jos și aruncate la gunoi

De trei ani și jumătate, pe rolul Tribunalului Argeș, se judecă dosarul în care omul de afaceri Daniel Otobîcu cere despăgubiri de aproape 3 milioane de lei pentru afacerea eșuată ”Casa Universitarilor”.
Într-o ediție anterioară a săptămânalului „Atitudine în Argeș” prezentam situația incredibilă prin care trece  imobilul, clădire aflată în administrarea Universității Pitești. Perla arhitectonică, situată în strada Eroilor, oferă o imagine dezolantă. Aici, până anul trecut,  se găseau sute de kilograme de gunoaie, un om al străzii, la un moment dat,  ”modernizând” Casa Universitarilor în propriul dormitor.

Piteștean acuzat de ultraj! A amenințat o polițistă că o va prinde și o va viola

Marţi, 15 Decembrie 2020 23:06

Procurorii Parchetului Judecătoriei Pitești l-au trimis în judecată, în luna octombrie, pe I. Petrișor, din Pitești, pentru ultraj și amenințare. Bărbatul, în momentul în care se află sub influenţa băuturilor alcoolice, este cunoscut ca având un comportament turbulent, agresiv şi imprevizibil, generând de multe ori o stare de panică printre locatarii blocului unde acesta locuieşte.  Inculpatul este acuzat de săvârşirea a 6 infracţiuni de ultraj și trei infracțiuni de amenințare, toate în concurs real. Conform procurorilor: „În data de 23.05.2020..., numitul I.P. a adresat în mod direct şi nemijlocit ameninţări cu acte de violenţă şi cu moartea poliţiştilor aflaţi în exercitarea atribuţiilor de serviciu, toţi având exerciţiul autorităţii de stat şi personalului ISU Argeş – SMURD, aflat în exerciţiul funcţiunii şi făcând parte din sistemul sanitar. (...).

 

Medicul ginecolog acuzat că ar fi sechestrat două persone - sub control judiciar, cu obligația de a nu profesa

Sâmbătă, 12 Decembrie 2020 12:04

Medicul ginecolog Natașa Nenițoiu a fost reţinută pentru 24 de ore pentru că ar fi lovit şi sechestrat o pacientă. Incidentul de care este acuzată doctorița s-ar fi întâmplat, în luna iulie, în clinica privată a suspectei, după ce pacienta şi medicul nu s-au înţeles asupra sumei de plată pentru o întrerupere de sarcină.

„În ziua de 10 decembrie a.c., poliţiştii din cadrul Biroului Investigații Criminale Pitești, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, au continuat cercetările într-un dosar penal întocmit sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de lipsire de libertate, tâlhărie, lovire sau alte violențe și exercitarea fără drept a unei profesii sau activități, şi au reținut o femeie de 65 de ani, din Pitești. Din cercetări s-a stabilit că, în ziua de 22 iulie a.c., în calitate de medic, după exercitarea unui act medical, cea în cauză nu s-ar fi înțeles cu pacienta în privința onorariului, împrejurare în care ar fi încuiat-o, alături de persoana care o însoțea, în sala de aşteptare a cabinetului medical, timp de aproximativ 30 de minute, ulterior agresându-le fizic.

Zeci de inculpați și-au recunoscut vinovăția în dosarul de corupție de la Spitalul Județean Argeș

Joi, 10 Decembrie 2020 08:15

La începutul anului 2019 un dosar de corupție zguduia din temelii Spitalul Județean de Urgență Pitești. Nu mai puțin de 50 de inculpați, printre ei regăsindu-se medici, infirmiere, îngrijitoare sau pacienți, erau trimiși în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș. Vorbim despre un dosar al şpăgilor pentru adeverinţe medicale. Cauza a fost înregistrată pe rolul Tribunalului Argeș în ianuarie 2019. Iar de atunci au fost acordate, pe fond, doar 10 termene de judecată.
Cererile avocaților de amânare a cauzei pentru pregătirea apărării, protestul magistraților și pandemia de COVID-19 au făcut imposibilă judecarea cauzei.

 

Adrian Macovei, fostul șef de la DGASPC, citat în dosarul penal al florăresei Olga

Joi, 10 Decembrie 2020 07:09

La sfârșitul lunii decembrie 2018, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș au trimis-o în judecată pentru trafic de influență în formă continuată pe Gherghina (Olga) Panaete, o cunoscută florăreasă din Pitești. Aceasta este acuzată că ar fi cerut şi primit sume de bani pentru presupuse intervenţii pe lângă funcţionari publici în vederea obţinerii permisului de conducere, respectiv pentru obţinerea unui post la Centrul ”Sf. Andrei”, aflat în subordinea DGASPC Argeș.

E ceva putred la… Moșoaia! Primăria plătește câte 6.000 lei/lună pentru… depozitarea unor utilaje de deszăpezire

Miercuri, 02 Decembrie 2020 11:40

# Pentru a le folosi trebuie să plătească separat tarif pe ora de funcționare # Până și primarul Ion Necula recunoaște că e ceva în neregulă: „Stați un pic, că nu plătim și abonamentul lunar, și orele! Ori una, ori alta!” # Descrierea achiziției pe SEAP îl contrazice pe edil

Se anunță iarnă grea la Moșoaia! Conducerea Primăriei se pare că s-a pregătit din timp, iar pe 17 noiembrie a achiziționat de pe Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP), prin cumpărare directă, servicii de deszăpezire pentru următoarele patru luni. Vorbim de câte un buldoexcavator dotat cu lamă și un autogreder dotat cu lamă și cauciuc. Doar că în descrierea achiziției se menționează că utilajele au un:

 

Moștenire din mandatul lui Manu! CJ Argeș - bun de plată în procesul de la Tribunalul Sibiu

Miercuri, 25 Noiembrie 2020 09:35

# Decizie în dosarul angajatului care nu a făcut cum a zis șefu`

Procesul dintre Viorel Badea, directorul executiv de la Evidența Persoanelor, și Dan Manu, fostul președinte al Consiliului Județean Argeș, este aproape de final. Pe 18 noiembrie, Tribunalul Sibiu s-a pronunțat, în primă instanță, în acest dosar. Concluziile magistraților sunt că Viorel Badea a fost destituit abuziv de Consiliul Județean. Drept urmare, administrația județeană a fost obligată la plata unor despăgubiri pentru perioada în care acesta a fost dat afară din instituție, dar și a unor daune morale în valoare de 10.000 lei, respectiv a cheltuielilor de judecată. CJ Argeş a fost obligat și la publicarea hotărârii judecătoreşti pe site. Hotărârea instanței nu este definitivă!

Procesul în care judecătorul Rebeca cere anularea hotărârii privind obligativitatea purtării măștii - declinat de la Curtea de Apel la Tribunal

Miercuri, 25 Noiembrie 2020 08:59

În luna octombrie, judecătorul argeșean Ion Rebeca, preşedinte al Secţiei Civile din cadrul Curţii de Apel Piteşti şi purtător de cuvânt al instituţiei, a solicitat public anularea hotărârii privind obligativitatea purtării măştii în spaţiile publice din Argeş. În cele din urmă acesta a dat în judecată Instituția Prefectului Argeș și Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Argeș. Dosarul în care cerea anularea hotărârii privind obligativitatea purtării măştii în spaţiile publice din Argeş a fost înregistrat pe 19 octombrie, la Curtea de Apel Bucuresti, sectia Contencios administrativ şi fiscal.

 

Pagina 31 din 102

«ÎnceputAnterior31323334353637383940UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea