Afaceristul Nicolae (Nenea) Ivănescu - din nou executat silit

Miercuri, 25 Noiembrie 2020 07:53

# Terenurile scoase la licitație însumează peste 100.000 m.p. # Din lipsă de clienți, valoarea de pornire a licitațiilor a fost redusă

Nicolae (Nenea) Ivănescu își vede, din nou, proprietățile din Rătești, de lângă Autostradă, scoase la licitație. Firma care a îndrăznit este  SCPEx. Jud. Emilia Mateescu și Andronache Ion-Florin. Proprietățile au mai fost scoasă la vânzare de Emilia Mateescu, inițial prin 2018, dar și în toamna acestui an.  Este vorba de două loturi distincte, astfel:

Condamnați pentru că au luat ilegal de la APIA suma de 200.000 euro

Miercuri, 25 Noiembrie 2020 07:23

# Dosarul se judecă la Curtea de Apel Pitești

În ianuarie 2018, procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Pitești au dispus trimiterea în judecată a doi afaceriști vâlceni, după ce aceștia ar fi obținut pe nedrept fonduri nerambursabile în cuantum de 895.519 lei (circa 200.000 euro). Conform procurorilor DNA, au fost trimiși în judecată Apostoloiu L. Lazăr - pentru săvârșirea infracțiunii de folosire sau prezentare cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea de fonduri europene în formă continuată, și Apostoloiu Lazăr - pentru săvârșirea

 

Tel Drum SA - în judecată cu Administrația Bazinală de Apă Argeș-Vedea

Miercuri, 18 Noiembrie 2020 08:51

# Miza proceselor: Insula Belina! # Brațul Pavel și Insula Belina au revenit în domeniul public al statului și în ograda ABAAV # „Avem în discuție un proiect mare pe care să-l facem în zonă”, susține consilierul județean Marius Postelnicescu, director adjunct la ANAR

În Ședința de Guvern din 5 noiembrie 2020, Executivul a aprobat o hotărâre prin care Insula Belina și Brațul Pavel, din județul Teleorman, au revenit în inventarul centralizat al bunurilor din domeniul public al statului şi în administrarea Apelor Române, prin Administrația Bazinală de Apă (ABA) Argeș-Vedea. Insula Belina şi Braţul Pavel au intrat în 2013 în administrarea Consiliului Judeţean Teleorman, care le-a închiriat, la doar câteva zile după ce a intrat în administrare, firmei Tel Drum.

Electrician din Argeș, donator de plasmă pentru a patra oară

Miercuri, 18 Noiembrie 2020 08:44

# Argeșul este pe locul doi, după București, în ceea ce privește numărul donatorilor

Solidaritate în pandemie! Un electrician din Argeș a donat, recent, pentru a patra oară plasmă pentru cei infectaţi cu virusul SARS-CoV-2. Bărbatul, de 57 de ani, din Curtea de Argeș, a donat plasmă de patru ori în aproape trei luni, fiind singurul argeșean care a făcut acest lucru. Acesta a avut o formă moderată de COVID-19, fiind internat pentru două săptămâni la Spitalul din Valea Iașului.

 

După ce a luat 11 milioane de lei, Orentex va mai primi peste 1,8 milioane de lei de la Primăria Pitești

Miercuri, 11 Noiembrie 2020 08:09

# Tribunalul Argeș a obligat municipalitatea la plata unor noi despăgubiri

Încă o decizie nefavorabilă Primăriei Pitești în procesul cu  SC Orentex SRL, reprezentată de Ștefan Lință. După ce în 2019 societatea a executat silit administrația locală pentru suma de aproximativ 11 milioane de lei, săptămâna trecută, pe 4 noiembrie, Tribunalul Argeș a obligat municipiul Pitești, prin primar, la plata unei sume în valoare de peste 1,8 milioane lei. Este vorba de penalități pentru neacordarea în timp legal a despăgubirilor stabilite de justiţie, încă din anul 2017. Decizia instanței nu este definitivă, ea fiind atacată cu apel.

 

Fost polițist argeșean - condamnat pentru că a falsificat acte într-un dosar penal

Miercuri, 11 Noiembrie 2020 08:02

# Găsit vionovat după ce ar fi întocmit în fals procesul verbal într-un dosar privind furtul unor iepuri și pui de găină

Un fost agent de poliție din Argeș a fost condamnat, în primă instanță, pentru săvârșirea infracțiunilor de fals intelectual și uz de fals. Judecătoria Costești l-a condamnat pe Cătălin Constantin Albulescu, de la Postul de Poliție Bârla (la momentul săvârșiri faptelor),  la 10 luni de închisoare cu suspendare. Polițistul era cercetat pentru că a falsificat un proces verbal într-un dosar penal, ceea ce a condus și la clasarea cauzei. Din anul 2017, acesta nu mai lucrează în cadrul IPJ Argeș.

 

Înregistrările video - proba cheie în dosarul preotului cercetat pentru tentativă de omor

Miercuri, 11 Noiembrie 2020 07:06

Ion-Ștefan Toroabă, preotul paroh de la Parohia  Mărăcineni 2, a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș pentru săvârșirea infracțiunii de tentativă de omor. În urma unui conflict spontan izbucnit pe 1 octombrie 2019, preotul ar fi dat cu mașina intenționat peste un bărbat, care se angajase în traversarea străzii pe marcajul pietonal.

Depozitul de deșeuri toxice de la ARO ajunge, din nou, în Parlamentul României

Marţi, 10 Noiembrie 2020 13:13

# Deputatul Dănuț Bica acuză: „Depozitul continuă să fie o bombă ecologică în zonă”

Deputatul  PNL Dănuț Bica îi întreabă pe guvernanți dacă vor lua măsuri în scandalul depozitului de deșeuri toxice de la ARO Câmpulung. Este foarte bine, doar că... răspunsul este, oarecum, cunoscut. Pentru că, abia luna trecută, Judecătoria Curtea de Argeș s-a pronunțat, pe fond, în dosarul „Global Eco Center”. Vasile Tofan, patronul societății, a primit 3 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de nerespectarea măsurilor obligatorii în desfăşurarea activităţilor de colectare, tratare, transport, valorificare şi eliminare a deşeurilor periculoase, în formă continuă.

 

În luna noiembrie proiectul Molivișu ar putea să intre în ședința de Guvern

Miercuri, 04 Noiembrie 2020 08:33

# Este nevoie de un HG pentru scoaterea din fond forestier

A doua tentativă de realizare a proiectului Molivișu ar putea fi readusă la viață, în luna noiembrie, în plină campanie electorală.  Și asta după ce un proiect de hotărâre, ce vizează situația de la Molivișu, ar trebui să intre într-o ședință de Guvern. Reamintim că investiția are nevoie de o Hotărâre de Guvern pentru scoaterea din fond forestier. După care, proiectul ar intra in linie dreaptă, conform celor precizate de conducerea Asociației de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) Molivișu. Sperăm să nu fie totul doar o gogoașă electorală.

 

Administratorul judiciar a scos la licitație blocul și piscina italianului Nicola Inquieto

Miercuri, 04 Noiembrie 2020 07:23

# În dosarul de insolvență al firmei, 214 creditori așteaptă despăgubiri

Daniela Construcții, cea mai mare firmă a italianului Nicola Inquieto înoată în apele tulburi ale insolvenței. Italianul a fost condamnat, în primă instanță, în țara natală, la 16 ani de închisoare  pentru asociere la gruparea mafiotă Camorra și spălare de bani. La masa credală s-au înscris circa 150 de persoane fizice care au plătit avansuri la apartamente pe care nu au mai apucat să le vadă, dar și numeroase firme, preponderent de construcții, la care firma italianului nu a mai plătit.

 

Vești de la Sibiu, după plecarea lui Manu din fruntea administrației argeșene!

Marţi, 03 Noiembrie 2020 09:50

# Procesul dintre directorul executiv de la Evidența Persoanelor și fostul președinte al CJ Argeș – în pronunțare

Tribunalul Sibiu se va pronunța, pe fond, miercuri - 4 noiembrie, în dosarul dintre Viorel Badea, directorul executiv de la Evidența Persoanelor, și conducerea Consiliului Județean Argeș. Dacă Badea va obține câștig de cauză se va anula hotărârea prin care a fost destituit din funcție, iar CJ Argeș va trebui să-l despăgubească cu salariul indexat, majorat şi recalculat precum şi cu alte drepturi de care ar fi beneficiat în funcţia de conducere, pentru perioada în care a fost suspendat.

Fostul primar din Bradu, Costel Zamfir, retrimis în judecată în dosarul terenurilor din zona Metro

Luni, 02 Noiembrie 2020 23:31

# Cauza, cu un prejudiciu de aproape 8,5 milioane de euro, datează din 2003 # Fostul edil, rămas, acum, singur vinovat pentru actele întocmite

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție au dispus retrimiterea în judecată, în stare de libertate, a fostului primar din Bradu, Costel Zamfir, pentru infracțiunea de abuz în serviciu. Pagubele materiale produse de fostul edil din Bradu depășesc 8 milioane de euro.

 

Primar depistat transportând lemne ilegal. Edilul de la Vlădești - cu dosar penal, iar firma familiei - amendată

Luni, 02 Noiembrie 2020 23:22

Ar fi de râs dacă nu ar fi de plâns! Un primar din Argeș a fost depistat de polițiști în timp ce transporta, personal, lemne fără documente legale. Cristian Dică Hristu, primarul de la Vlădești, era la volanul unui camion, încărcat cu lemne, când a fost oprit de un echipaj de poliție, pe raza localității Corbi. În urma controlului, oamenii legii au constatat că întregul transport ar fi fost ilegal. Materialul lemnos a fost confiscat și predat Ocolului Silvic Domnești. De asemenea, camionul a fost indisponibilizat de oamenii legii până la finalizarea cercetărilor. În acest caz, polițiștii au deschis un dosar penal.

 

Primar din Argeș depistat în timp ce transporta lemne cu autocamionul, fără documente

Joi, 29 Octombrie 2020 10:29

 

Cristian Dică Hristu, primarul de la Vlădești, a fost depistat la volanul unui autocamion în timp ce transporta lemne, fără documente legale. S-a întâmplat pe 27 octombrie, pe raza localității Corbi. Edilul s-a ales cu dosar penal. Materialul lemnos a fost confiscat și predat Ocolului Silvic Domnești. De asemenea, camionul a fost indisponibilizat de oamenii legii până la finalizarea cercetărilor.

# Primarul de la Vlădești: „Eu am fost la volan”

 

Primarul Cristian Dică Hristu a confirmat întâmplarea petrecută pe 27 octombrie. Acesta susține că evenimentul s-a produs în afara programului de muncă de la Primărie.

 

Condamnare în dosarul „Global Eco Center”

Miercuri, 28 Octombrie 2020 13:32

 

Judecătoria Curtea de Argeș s-a pronunțat, pe fond, în dosarul „Global Eco Center”. Vasile Tofan, patronul societății, a primit 3 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de nerespectarea măsurilor obligatorii în desfăşurarea activităţilor de colectare, tratare, transport, valorificare şi eliminare a deşeurilor periculoase, în formă continuă. Decizia nu este definitivă, ea putând fi atacată cu apel. Totodată, inculpatului i-au fost interzise drepturile de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat şi de a ocupa funcţia, de a exercita profesia sau meseria ori de a desfăşura activitatea de care s-a folosit pentru săvârşirea infracţiunii.

 

În hotărârea Judecătoriei Curtea de Argeș s-a dispus și condamnarea SC GLOBAL ECO CENTER SRL IAŞI: „la pedeapsa amenzii penale în cuantum de 600.000 lei, stabilită prin înmulţirea unui număr de 240 zile amendă cu suma corespunzătoare zilei amendă stabilită de instanţă la 2500 lei pentru săvârşirea infracţiunii de nerespectarea măsurilor obligatorii în desfăşurarea activităţilor de colectare, tratare, transport, valorificare şi eliminare a deşeurilor periculoase, în formă continuă”

Frații Rădulescu au pierdut, la Curtea de Apel, procesul pentru blocul din Căpitan Cuțui

Miercuri, 28 Octombrie 2020 10:36

# Clădirea, deja ridicată, ar putea fi demolată # Proiectul a fost aprobat, cu unanimitate de voturi, de consilierii locali piteșteni

Tribunalul Argeș a hotărât: blocul fraților Rădulescu, din Căpitan Cuțui, nu este construit cu acte în regulă. Autoritățile locale au dat autorizație de construire fără să obțină (nici măcar să ceară) un aviz de la MApN, deși imobilul este situat în apropierea Batalionului 49 Apărare Chimică, Biologică, Radiologică, Nucleară – CBRN și a depozitului de armament al Garnizoanei Pitești. Iar Curtea de Apel Pitești a menținut decizia de mai sus. DEFINITIV!

 

Un fost director general va fi audiat, cu mandat de aducere, în dosarul delapidării Alprom

Miercuri, 28 Octombrie 2020 10:35

Pe rolul Tribunalului Argeș a fost înregistrat, în iunie 2018, un dosar cu privire la săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală și delapidare pe numele a două persoane din conducerea Alprom SA  și alți doi oameni de afaceri, prin care era devalizată societatea. Gheorghe Ovidiu Șuță, director economic la Alprom între 2003 și 2012, este acuzat de procurorii Parchetului Tribunalului Argeș de evaziune fiscală  și delapidare în formă continuată, iar Gabriel Constantinescu, director general Alprom între 2009 – 2014, este acuzat de complicitate la spălare a banilor, delapidare și evaziune fiscală. Alături de ei au fost trimiși în judecată și doi afaceriști.

 

Condamnare în dosarul „Bordel la saloanele de masaj erotic”

Miercuri, 28 Octombrie 2020 10:26

Decizie finală, la Curtea de Apel Pitești, în dosarul „Bordel la saloanele de masaj erotic”. Inculpații Ramona Mihaela Matei și Cristinel Daniel Lemnaru au fost condamnați fiecare la câte 2 ani şi 6 luni închisoare, cu suspendare, pentru săvârşirea infracţiunii de proxenetism.
Anchetatorii au stabilit că cei doi, sub paravanul unor saloane de masaj, administrau adevărate bordeluri, angajatele practicând prostituţia, atât în cadrul acestora, cât şi în alte locaţii din județ.

 

Schimbare de încadrare juridică în dosarul „Alcoolemiilor”

Miercuri, 28 Octombrie 2020 10:23

# Inculpații sunt judecați după vechiul cod penal

Continuă judecarea dosarului „Alcoolemiilor” la Tribunalul Argeș! În cauză sunt cercetați pentru corupție Gheorghe Milandru, care în 2013 a fost condamnat la trei ani de închisoare în regim de detenție pentru fapte asemănătoare, medicul Nicușor Stănculeț, șeful interimar de la Serviciul de Medicină Legală Argeș, precum și patru foști sau actuali polițiști. La termenul din 15 octombrie, instanța a dispus schimbarea încadrării juridice. În contextul analizării în concret a legii penale mai favorabile, s-a dispus luarea în considerare a vechiului cod penal (din 1969).

Percheziție în Pitești! Femeie bănuită de contrabandă cu bijuterii

Marţi, 27 Octombrie 2020 12:41

Zeci de grame de aur și peste 5.000 de lei au fost descoperite în urma percheziției desfășurate de polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Argeș. La data de 26 septembrie, polițiștii argeșeni, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, au efectuat o percheziție domiciliară, în municipiul Pitești, la locuința unei persoane bănuite de săvârşirea infracţiunii de ”colectarea, deținerea, producerea, transportul, prelucrarea, depozitarea, predarea, desfacerea și vânzarea bunurilor sau mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârșirii acesteia”.

„Din cercetări s-a stabilit că, din august 2019 și până în prezent, o femeie de 35 de ani, din Pitești, ar fi introdus în țară, prin sustragere de la controlul vamal, diverse cantități de bijuterii din aur, achiziționate din Turcia, pe care le-ar fi comercializat, ulterior, prin intermediul platformelor on-line. În urma percheziției, au fost descoperite și ridicate aproximativ 60 de grame de bijuterii din aur de 14k și 18k, 6.000 de lei, 350 de euro, un telefon mobil și mai multe înscrisuri cu valoare probatorie”, informează IPJ Argeș.

 

Pagina 32 din 102

«ÎnceputAnterior31323334353637383940UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea