Dosarul „Consultanța” a reintrat în faza de audieri la ÎCCJ

Luni, 26 Octombrie 2020 23:59

Pe data de  22 iunie 2020, a fost reluat dosarul „Consultanța” la Înalta Curte de Casație și Justiție, după ce procesul a fost suspendat în urma instituirii stării de urgenţă pe teritoriul României.
Pe 27 iunie 2018, Curtea Supremă a achitat, pe fond,  42 dintre cei 43 inculpaţi, în dosarul ”Consultanţa”. A fost condamnat doar Iulian Cioflan, la data săvârşirii faptelor director al Agenţiei de Implementare a Proiectelor de Dezvoltare a judeţului Argeş, la 2 ani, închisoare cu suspendare.

Dosarul grupului ce acționa prin metoda ”Accidentul” se judecă, săptămâna aceasta, la Curtea de Apel Pitești

Luni, 26 Octombrie 2020 23:35

# Cel mai mare prejudiciu produs unei familii din Pitești, în acest dosar, a fost de  20.000 lei, 400 de dolari și 20 de euro

Judecătorii  Tribunalului Argeș s-au pronunțat, pe 16 iulie, în dosarul grupului infracțional organizat din Medgidia, care acţiona prin metoda „Accidentul”, în Pitești. Șase inculpați au înșelat prin această metodă mai mulți piteșteni. Victimele au picat în „plasa” escrocilor pe parcursul a trei zile, în 2018. Inculpații au acționat inclusiv în noaptea de Înviere.

 

 

Record local în instanță! Cinci ani de procese și 50 de termene în dosarul “Mită la Hidroelectrica Curtea de Argeş”

Miercuri, 21 Octombrie 2020 09:48

# Dosarul este tergiversat și ca urmare a zecilor de cereri ale apărătorilor inculpaților pentru  imposibilitate de prezentare

Procesul dosarului “Mită la Hidroelectrica Curtea de Argeş” este departe de finalizare, la peste cinci ani de la trimiterea în judecată a inculpaților din acest caz. În august 2015, Octavian Florian Oprea, fost director adjunct la Hidrocentrala Curtea de Argeș, sucursală a Hidroelectrica, a fost trimis în judecată de procurorii DNA pentru abuz în serviciu, luare de mită și fals intelectual.

Anchetatorii cercetează cum a fost edificată o alee betonată de 25 mp către vila lui Carmen Lis

Miercuri, 21 Octombrie 2020 09:45

# O nouă disjungere în dosarul lui Tudor Pendiuc

În ediția trecută a săptămânalului „Atitudine în Argeș” vă precizam, în exclusivitate, informații din noul dosar a lui Tudor Pendiuc. Fostul primar al Piteștiului a fost trimis în judecată, la începutul lunii octombrie 2020, pentru infracțiuni la regimul silvic. Cauza a fost instrumentată de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, fiind o disjungere din dosarul „asfaltării ilegale către vila fostei sale secretare” (n. r. Carmen Lis).

 

Furt în pepiniera Salpitflor Green SA. Trimiși în judecată după ce au furat peste o sută de tuia

Miercuri, 21 Octombrie 2020 09:43

Salpitflor Green SA, societatea care amenajează spațiile verzi de pe raza municipiului Pitești, a fost călcată de hoți pe parcursul lunii mai a acestui an. Mai mulți bărbați au pătruns ilegal în pepiniera societății, din comuna Mărăcineni, de unde au plecat cu peste o sută de... tuia și mai multe ghivece goale. În urma acestei isprave, cinci persoane au fost trimise în judecată. Prejudiciul adus se ridică la peste 8.000 de lei.

Dosarul în care se decide soarta a 32,8 hectare din Pădurea Trivale - amânat până în ianuarie 2021

Miercuri, 21 Octombrie 2020 09:31

Decizie surprinzătoare la Curtea de Apel București în dosarul celor 32,8 hectare din Pădurea Trivale. Instanța a amânat cauza nu mai puțin de trei luni, până pe 11 ianuarie 2021. Decizia a fost luată la ultimul termen de judecată, din 12 octombrie, când judecătorul a constatat imposibilitatea de prezentare a avocatului intimatelor-pârâte în dosar.

 

INCREDIBIL!!! Până unde a mers disperarea unor brădeni. Semnătură falsificată pentru deschiderea unui dosar în instanță

Miercuri, 21 Octombrie 2020 06:53

# Primarul și viceprimarul s-au „trezit” că s-au dat singuri în judecată

Alegerile locale s-au terminat. Lucrurile par să intre într-un făgaș normal, oamenii își văd de treburi, de recolte, se pregătesc pentru iarnă, se feresc de COVID 19. Nu și la Bradu, unde golăneala de nedescris a unor infractori pune la muncă, prin falsurile realizate, până și pe judecători.

Țeapă imobiliară, la Pitești. Bărbat trimis în judecată pentru înșelăciune

Marţi, 20 Octombrie 2020 21:35

Au vrut să închirieze apartamente, dar au fost înșelați. Este situația prin care au trecut trei persoane, cărora le-a fost cerută chiria în avans, de căte un bărbat care a susținut că intermediază închirierea imobilelor. La două persoane chiar le-a fost închiriat același apartament, la cinci zile distanță. În cele din urmă, oamenii și-au dat seama că au fost înșelați și au anunțat organele penale. După câteva luni de la săvârșirea faptelor, inculpatul a fost trimis în judecată.

 

Scandal la Spitalul Județean Argeș. Un ONG acuză că unei persoane vulnerabile i-a fost refuzată asistența medicală

Marţi, 20 Octombrie 2020 11:23

# UDTATE: Presupusul comportament neadecvat al personalului medical, semnalat în petiție, va fi analizat și de către Consiliul de Etică din cadrul Spitalului Județean

Federația Organizațiilor Neguvernamentale pentru Servicii Sociale (FONSS)  a sesizat, printr-o adresă oficială, conducerea Spitalului Județean de Urgență Pitești despre o situație gravă petrecută în unitatea medicală. ONG-ul acuză faptul că unei persoane vulnerabile i-a fost refuzată asistența medicală în spital.
În sesizare se menționează că,  pe data de 13 octombrie, un asistent social al organizației Reaching Out Romania a mers împreună cu trei fete care trecuseră prin experiența traficului de persoane la Serviciul de medicină legală din cadrul Spitalului Pitești.

Decizie în dosarul „Amfora”! Omul de afaceri George Dumitrescu, condamnat la 6 ani de închisoare

Marţi, 20 Octombrie 2020 07:00

# Instanța a dispus confiscarea specială de la inculpat a sumei de 12,59 milioane lei # Parcursul dosarului: achitare – rejudecare – condamnare

George Dumitrescu, zis și George „Hoțu”, patronul de la Amfora Plus Trans SRL, a fost condamnat în dosarul de la Tribunalul Argeş în care era acuzat de săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală, spălare de bani și executare de activităţi miniere fără permis sau licență. Pe 22 septembrie, instanța l-a condamnat la 6 ani de închisoare cu executare. Decizia nu este definitivă, ea fiind atacată cu apel.

 

 

Miuțescu, despre Apostoliceanu: „Va avea o misiune importantă la nivelul administrației din Argeș”

Luni, 19 Octombrie 2020 13:39

 

Sorin Apostoliceanu a terminat pe locul doi la alegerile pentru Primăria Pitești. Cu toate acestea, el nu a fost desemnat de PNL pentru funcția de viceprimar, fiind preferat un alt coleg liberal. Prezent la o emisiune TV la postul Antena 3 Pitești, Adrian Miuțescu – președintele PNL Argeș - a făcut câteva precizări despre viitoarea „misiune” a lui Apostoliceanu în cadrul partidului și județului.

 

„Am văzut în Apostoliceanu specialistul în administrație care vine alături de noi ca să ne ajute să putem face ceva pentru Pitești. (…) Sorin Apostoliceanu este un coleg bun care va demonstra prin capacitatea și prin experiența lui acest lucru. Îl vom folosi în continuare, chiar dacă nu la Primărie, dar acolo unde se pricepe și unde poate fi util pentru noi, pentru piteșteni și argeșeni. Va avea o misiune destul de importantă la nivelul administrației din Argeș”, a precizat Miuțescu.

Percheziții la OMV Petrom Pitești. S-a deschis un dosar penal pentru fals în înscrisuri

Miercuri, 14 Octombrie 2020 17:10

Poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Argeş, au desfăşurat, miercuri, o activitate de percheziţie la OMV Petrom Pitești. Este vorba despre un dosar penal în care se fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de fals în înscrisuri. Cercetările vizează modul în care o persoană ar fi dobândit o suprafață de teren.

„În urma informațiilor apărute în spațiul public, privind o activitate de percheziție domiciliară realizată de polițiștii argeșeni la ,,biroul” unui funcţionar din cadrul unei companii petroliere cu activitate pe raza județului Argeş, vă aducem la cunoştinţă următoarele:

În cursul zilei de 14 octombrie a.c., poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Argeş, au desfăşurat o activitate de percheziţie la sediul regional al unei societăţi comerciale, situat în municipiul Piteşti.

Activitatea s-a desfăşurat în scopul administrării de probatoriu, într-un dosar penal în care se desfăşoară cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de fals în înscrisuri, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Topoloveni, iar în urma activității de percheziție, au fost ridicate mai multe documente.

La acest moment, cercetările vizează modul în care o persoană fizică ar fi dobândit o suprafață de teren, pentru care ulterior a avut o relație contractuală cu societatea comercială în cauză, ce activează în domeniul petrolier”, informează IPJ Argeș.

 

Afaceristul Nicolae (Nenea) Ivănescu - executat silit

Miercuri, 14 Octombrie 2020 08:58

# Terenurile scoase la licitație însumează peste 100.000 m.p.

Campionul executărilor silite din Argeș, probabil (exact ca în reclama la berea Carlsberg) este Nicolae (Nenea) Ivănescu. Desigur, nu este de plâns, pentru că aceste executări silite au în spate credite bancare, proprietăți serioase și rulaje financiare amețitoare.
În cazul de față, este pus în executare, din nou, de SCPExJud. Emilia Mateescu și Andronache Ion-Florin, în joc fiind pădurea pe care afaceristul o deține, încă, la Rătești.

Amalia Dumitrașcu - obligată de instanță la plata a 1 milion de euro către Spitalul Județean Argeș

Miercuri, 14 Octombrie 2020 08:56

# Decizia este executorie

În septembrie 2020 s-au împlinit trei ani de la descinderile procurorilor DIICOT  Pitești într-un dosar privind o delapidare de aproape 4 milioane lei, comisă la Spitalul Judeţean de Urgență Pitești de către fosta contabilă Amalia Dumitrașcu. În paralel, unitatea medicală a acţionat-o în instanţă pe fosta angajată pentru a recupera prejudiciul uriaş. După doi ani de judecată, Tribunalul Argeș i-a dat câștig de cauză spitalului, pe 7 octombrie, obligând-o pe Amalia Dumitrașcu să plătească prejudiciul produs.

 

Tudor Pendiuc - trimis în judecată pentru infracțiuni la regimul silvic

Miercuri, 14 Octombrie 2020 08:35

# Disjungere în dosarul asfaltării ilegale către vila secretarei.

# Procurorii susțin că nu au fost respectate dispozițiile legale care reglementează cazurile în care poate fi redus fondul forestier național

Necazurile se țin lanț de fostul primar al Piteștiului, Tudor Pendiuc. La fel și dosarele penale! Pendiuc a fost trimis, din nou, în judecată de procurori. După ce a fost acuzat și apoi condamnat pentru luare de mită, abuz în serviciu sau instigare la abuz în serviciu, acum Pendiuc este cercetat și pentru infracțiuni la regimul silvic.  Este al treilea dosar penal în care acesta încearcă, în instanță, să-și arate nevinovăția. Până acum nu a avut noroc! În iunie 2019, a fost condamnat definitiv la 2 ani de închisoare cu suspendare pentru că a asfaltat ilegal, cu banii piteștenilor, un drum privat care ducea către locuința fostei sale secretare - Carmen Lis. În februarie 2020, a venit o veste și mai rea în dosarul „Publitrans”, de la Tribunalul București.

Procesul ”Cheresteaua”, în așteptarea unei adrese de la minister

Miercuri, 14 Octombrie 2020 08:18

S-au împlinit 4 ani și jumătate de când procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş au finalizat dosarul numit generic ”Cheresteaua 1” și au trimis cauza pe rolul instanței. Fiind, însă, vorba de un dosar complex, cauza este departe de o soluție finală, fiind, încă, în primă instanță. Este vorba despre dosarul în care liderul grupării cercetate este Ion Andrei, zis ”Brânză”, patronul firmei Andris. Alături de acesta au fost trimişi în judecată membrii clanului ”Brânză”, angajaţi ai firmei Andris și mai mulţi funcţionari de la Ocolul Silvic Valea Oltului, în total fiind 16 inculpați.

 

Partenerul de imobiliare al lui Mircea Drăghici, trimis în judecată de DNA

Marţi, 13 Octombrie 2020 13:33

# Acuzația - o presupusă mită de un milion de euro # Terenul deținut în coproprietate, trecut pe numele fetei deputatului

Fostul director general al Administrației Naționale „Apele Române”, Victor Sandu, a fost trimis în judecată pentru luare de mită de un milion de euro, a anunțat, recent, Direcția Națională Anticorupție (DNA).
Procurorii din cadrul DNA – Serviciul Teritorial Bacău au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a lui Victor Sandu, la data faptei director general al Administrației Naționale „Apele Române”, în sarcina căruia s-a reținut infracțiunea de luare de mită.

Comisarul sef Gabriel Gherghe, împuternicit la IPJ Harghita

Luni, 12 Octombrie 2020 11:49

De luni, 12 octombrie, comisarul șef Gabriel Gherghe, adjunctul șefului Inspectoratului Județean de Poliție Argeș, a fost detașat de IGPR, la IPJ Harghita. Astfel, IPJ Argeș a rămas temporar cu un singur adjunct în persoana comisarului șef Florin Mocanu, care este titular pe post, funcție pe care a obținut-o în urma unui concurs organizat în urmă cu doi ani. Florin Mocanu este adjunctul pe linie de Ordine Publică și Poliție Rutieră.

„Unul dintre colegii noștri a fost împuternicit, pe o perioadă limitată, la un alt inspectorat pentru a acorda sprijin acolo, întrucât aveau probleme cu personalul. Încă nu s-a decis cine va prelua atribuțiile de conducere ale acestuia”,  ne-a declarat Mihai Neagoe, comandantul poliției argeșene.

 

Comisarul-șef Mihai Neagoe – încă trei luni la conducerea IPJ Argeș

Luni, 12 Octombrie 2020 11:23

 

Inspectoratul General al Poliției Române i-a prelungit cu încă trei luni împuternicirea comisarului-șef Mihai Neagoe în fruntea poliției județene. Numirea a fost făcută miercuri, 7 octombrie.

Comisarul șef Mihai Neagoe a fost împuternicit inspector-şef al IPJ Argeș cu data de 7 aprilie a.c., printr-un ordin al ministrului Afacerilor Interne, după pensionarea lui Tudorel Pieleanu, fostul inspector șef. De atunci împuternicirea i-a mai fost prelungită de două ori, cu câte trei luni. Urmează de văzut dacă se va scoate postul la concurs la începutul anului viitor sau se va merge tot cu interimat.

Mihai Neagoe este absolvent al Academiei de Poliţie, având o vechime de peste 25 de ani în structurile IPJ Argeş. Acesta a îndeplinit funcţia de şef al Secţiei 3 Poliţie Piteşti în perioadele 2005-2008 şi 2013 – până în prezent, precum şi şef al Poliţiei Municipiului Piteşti, în perioada 2008-2013.

Update - Percheziții la Câmpulung pentru destructurarea unor grupări de trafic de droguri

Joi, 08 Octombrie 2020 09:52

 

 

UPDATE: În urma celor 13 percheziții din această dimineață au fost indisponibilizate droguri, arme și bani. Astfel, au fost ridicate pentru cercetări: 30 de grame de substanță vegetală, susceptibilă a fi cannabis, 2 comprimate de ecstasy, semințe de cannabis, un pistol cu gaz și cartușele aferente, deținute ilegal, mai multe arme albe, precum și aproximativ 400 de euro, 23.000 de lei, ustensile și cântare folosite la porționarea și prepararea drogurilor, mai multe telefoane mobile și cartele telefonice.

Nouă persoane au fost audiate de procurori

Acțiunea a vizat locuințele a 10 persoane din municipiul Câmpulung, bănuite de constituirea unor grupări infracționale specializate în trafic de droguri de risc. Nouă persoane, cu vârste cuprinse între 16 și 57 de ani, au fost conduse la sediul D.I.I.C.O.T. – S.T. Pitești, pentru audieri.

 

Pagina 33 din 102

«ÎnceputAnterior31323334353637383940UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea