La șapte ani de la izbucnirea incendiului de pe fosta platformă ARO, continuă să fie depozitate peste 1.500 tone de deșeuri

Miercuri, 30 Septembrie 2020 23:44

#Bombă ecologică, la Câmpulung!

# „Se judecă! Problema este că instanța tărăgănează foarte mult”, susține Ioan Ene, șeful Gărzii de Mediu Argeș

În această săptămână, pe 2 octombrie, se împlinesc 7 ani de la izbucnirea incendiului din depozitul pentru deșeuri periculoase și nepericuloase al SC Global Eco Center SRL, amplasat în incinta unui punct de lucru de pe platforma fostei uzine ARO din Câmpulung. Și acum continuă să existe o “bombă ecologică”, aproape de a exploda, în municipiul Câmpulung, din cauza unei companii care se ocupă cu neutralizarea deșeurilor, a tergiversării procesului sau a nepăsării autorităților. Peste 1500 tone deșeuri sunt adunate în incinta locației, în acest moment, iar nimeni nu face nimic pentru a le elimina, de 7 ani!!!

Deputatul Mircea Drăghici a ajuns de la Mercedes... la Dacie!

Miercuri, 30 Septembrie 2020 23:40

Așa apare chiar în declarația de avere, ultimă, pe care domnul deputat a depus-o, la Camera Deputaților, în vara acestui an: o singură Dacie, pe care o împarte cu soția, Georgiana Drăghici.
Iată cum au evoluat lucrurile, din cauza lupei de putere mare prin care s-a uitat DNA-ul: în 2017, familia Drăghici se mișca în trei automobile, un Renault cu an de fabricație 2009, un Mitsubishi fabricat în 2012 și un Mercedes produs în 2016. Destul de bine. În anul 2018, pe lângă Mercedesul fabricat în 2016, în garajul familiei Drăghici mai apare un altul (Mercedes!) cu același an de primă înmatriculare, 2016. 

 

Spitalele din Argeș depun proiecte pentru a primi bani europeni pentru gestionarea crizei sanitare

Miercuri, 30 Septembrie 2020 23:15

# Valoarea totală a proiectelor este de peste 13 milioane de euro

În ultima ședință de Consiliu Județean Argeș, din 29 septembrie, s-a aflat pe ordinea de zi mai multe puncte cu privire la consolidarea capacității  sau dotarea de echipamente pentru patru spitale din județ pentru gestionarea crizei sanitare COVID-19. Este vorba despre Spitalul de Recuperare Brădet, Spitalul de Pediatrie Pitești, Spitalul Județean de Urgență Pitești și Spitalul de Psihiatrie „Sf. Maria” Vedea. După ce au fost aprobate de CJ Argeș, proiectele umează să fie depuse în Programul Operațional Infrastructură Mare 2014-2020, Axa Prioritară 9 Protejarea sănătății populației în contextul pandemiei cauzate de COVID-19, Obiectivul Specific 9.1 Creșterea capacității de gestionare a crizei sanitare COVID-19. În cazul în care proiectele sunt aprobate ele vor fi finanțate prin fonduri europene.

Cheltuielile partidelor pentru localele din 2020 au fost de peste 220 mil. lei

Miercuri, 30 Septembrie 2020 23:11

#  Cea mai mare parte a sumei este suportată de cetățeni, pentru că se decontează de la bugetul de stat!

Duminica trecută a fost a opta rundă de alegeri locale de la Revoluţie încoace. Partidele au investit, potrivit estimărilor Autorităţii Electorale Permanente (AEP), peste 200 de mil. lei în campania electorală, bani care vor fi decontaţi ulterior de la bugetul de stat, dacă acestea trec de pragul electoral de 3%.
Legea 334/2006, care reglementează finanţarea partidelor politice şi a campaniilor electorale, face o distincţie între subvenţia acordată de la bugetul de stat partidelor politice pentru campania electorală şi subvenţia acordată anual.

 

Dosarul Publitrans – amânat din lipsă de… apărare

Miercuri, 30 Septembrie 2020 10:25

Apelul în procesul Publitrans, desfășurat la Curtea de Apel București, a debutat, pe 22 septembrie, cu o amânare. O parte dintre inculpați nu și-au angajat, la timp, avocat. Este un proces de ”totul sau nimic” pentru 10 dintre inculpați, care au primit, pe fond, pedepse cu executare, cuprinse între 4 ani și 6 luni și 8 ani de închisoare. Cea mai mare pedeapsă a fost primită de fostul primar al Piteștiului, Tudor Pendiuc. De condamnare nu au scăpat nici oamenii de faceri Valentin Vișoiu - 7 ani și 8 luni închisoare, Constantin Scarlat și Gheorghe Văsîi – 6 ani închisoare.

PSD - triumfător în Argeș

Luni, 28 Septembrie 2020 13:58

Alegerile locale din 27 septembrie au fost câștigate în Argeș de către PSD. În urma alegerilor de duminică, PSD Argeș a obținut peste 70 de mandate de primar, dintre care șase în orașe și municipii, și a obținut aproape 45% din voturile pentru Consiliul Județean. Dintre orașe sau municipii, doar Cămpulungul a fost pierdut, fiind câștogat de Elena Lasconi, candidatul USR PLUS.

 

S-a dispus efectuarea urmăririi penale față de mai multe persoane în dosarul „TeddyCare”

Miercuri, 23 Septembrie 2020 11:00

# Printre cei vizați se află medicul anestezist Adrian Dinescu # „Cercetările sunt în derulare. Avem mai mulți suspecți”, a precizat prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Piteşti

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești continuă cercetările în dosarul „TeddyCare”. Este vorba despre dosarul penal privind săvârșirea infracțiunii de ucidere din culpă în cazul copilului care a murit pe 12 februarie 2020 după o anestezie la cabinetul stomatologic TeddyCare din Pitești. Procurorii au dispus efectuarea urmăririi penale față de mai multe persoane.

Totul sau nimic, la Curtea de Apel București! A început apelul în dosarul ”Publitrans”

Miercuri, 23 Septembrie 2020 10:35

Marți, 22 septembrie, a început apelul în dosarul ”Publitrans”, la Curtea de Apel București. Primul termen al procesului a fost amânat pentru data de 22 octombrie, din lipsă de apărare. Este un proces de ”totul sau nimic” pentru 10 dintre inculpați, care au primit, pe fond, pedepse cu executare, cuprinse între 4 ani și 6 luni și 8 ani de închisoare. Cea mai mare pedeapsă a fost primită de fostul primar al Piteștiului, Tudor Pendiuc. În perioada următoare, inculpații vor încerca să-și dovedească nevinovăția la Curtea de Apel București.Reamintim că pe 12 februarie,  Pendiuc, a fost condamnat, în primă instanță, la 8 ani de închisoare cu executare.

 

Se cer despăgubiri de 150.000 de euro omului de afaceri Nicolae Ivănescu

Miercuri, 16 Septembrie 2020 13:29

# Ivănescu este acuzat de procurori de ucidere din culpa

Nicolae Ivănescu a fost trimis în judecată, în iunie 2019, pentru ucidere din culpă. Procurorii argeșeni l-au trimis în judecată pe Ivănescu, sub acuzaţia de ucidere din culpă, în urma unui accident rutier petrecut acum mai bine de 4 ani. Incidentul a avut loc pe 14 aprilie 2015, pe Calea Bucureşti. Aflat în maşina personală, un SUV negru, omul de afaceri urca spre centrul municipiului.

De noaptea minții, în plină zi! Fostul primar din Bradu avea de gând să facă pistă pentru curse de cai

Miercuri, 16 Septembrie 2020 13:28

Campanie electorală din ce în ce mai răsunătoare, la Bradu. Aici, fostul și demult apusul primar încă se luptă pentru putere, îmbătat, probabil, de șoaptele unor consilieri nerealiști, care îl mână într-o luptă déjà pierdută. Actualul primar, Dan Stroe, are, în contradicție cu primul, o carte de vizită clară: patru ani de realizări, de asfalt, gaze, canalizare, apă, iluminat public, școli și multe altele. Din perioada în care a fost consilier local, încă se ridică surprize.

 

Proces important la Curtea de Apel București. Se decide soarta a 32,8 hectare din Pădurea Trivale

Marţi, 15 Septembrie 2020 23:59

# Direcția Silvică Argeș: „Totul este o nebuloasă… Sperăm să nu pierdem procesul!” # Cazul terenurilor transferate de la Rătești în Pădurea Trivale. O parte dintre ele a fost cumpărată de Nicolae Ivănescu și vândută ulterior unor evrei

În plină campanie electorală, cu promisiuni care de care mai tentante privind declararea Pădurii Trivale în arie protejată, Piteștiul ar putea să rămână fără câteva zeci de hectare din aceasta. Luni, 14 septembrie, s-a desfășurat, la Curtea de Apel București, primul termen al apelului în dosarul celor 32,8 hectare din Pădurea Trivale, transferate din Rătești tocmai în Pădurea Trivale. Vorbim despre procesul pentru care Direcția Silvică Argeș duce, de ani buni, o luptă grea, în instanțe, pentru a intra în deplină proprietate și posesie. Procesul s-a amânat, din lipsă de procedură,  la data de 12 octombrie 2020.

Peste 110.000 de porții din programul „Lapte și corn” au ajuns la persoanele defavorizate din Argeș

Luni, 07 Septembrie 2020 23:58

# Aproximativ 40.000 de cutii de lapte au fost aruncate pentru că au expirat

Consilierii judeţeni din Argeș au aprobat repartizarea a peste 110.000 cutii cu lapte, livrate în programul „lapte şi corn“ şi aflate în depozit, având în vedere că nu s-au mai ţinut cursurile şcolare din martie, către beneficiarii de venit minim garantat și către centre rezidențiale din subordinea DGASPC Argeș.

 

Răspunsul Guvernului la scrisoarea deschisă a CJ Argeș pentru ca banii de la “Lapte si corn” să fie folosiți pentru achiziționarea de tablete: „Adresați-vă Ministerului Agriculturii”

Luni, 07 Septembrie 2020 23:52

La sfârșitul lunii aprilie 2020, președintele Consiliului Județean Argeș, Dan Manu, solicita Guvernului, printr-o scrisoare deschisă, să dea posibilitatea consiliilor județene să folosească banii disponibili după suspendarea programului "Lapte și corn" pentru achiziția de tablete, calculatoare și conexiune la internet pentru elevi. CJ Argeș a primit ca răspuns doar că adresa a fost înaintată către Ministerul Agriculturii. În rest, niciun răspuns concret.

Peste 11.000 de elevi argeșeni au nevoie de tablete sau internet

Luni, 07 Septembrie 2020 23:39

# Numărul elevilor care nu dispun de mijloace de comunicare la distanţă sau rețea de internet aproape s-a dublat față de statistica realizată în aprilie

Licitația Ministerului Educației pentru tabletele școlare promise la începutul verii nu s-a finalizat nici acum, cu o săptămână înainte de începutul școlii în context pandemic. Doar trei dintre cele 9 loturi de tablete pentru elevi au fost adjudecate, conform site-ului edupedu.ro. Mai precis au fost adjudecate doar 82.826 de tablete școlare din cele 250.000 anunțate.  O parte dintre ele va ajunge și în Argeș.

 

Corona-Tracer – noua modă în firmele argeșene! Angajații de la Steinel Curtea de Argeș trebuie să poarte, la muncă, dispozitivele agățate de gât

Luni, 31 August 2020 23:10

# Aparatul trebuie luat și acasă!!! # În cazul în care dispozitivul este pierdut sau deteriorat, salariatul e bun de plată

Pandemia de coronavirus  a reprezentat un șoc major pentru activitatea economică. Societățile argeșene sunt în căutare de noi măsuri de protecție și vin cu tot felul de soluții. De exemplu, la societatea Steinel Electronic din Curtea de Argeș au fost cumpărate niște mici dispozitive, numite Corona-Tracer, care reprezintă soluții digitale concepute pentru a ajuta angajații să respecte protocoalele de distanțare socială, avertizându-i pe aceștia dacă se apropie la o distanță mai mică de doi metri unul de celălalt.

Argeșean amendat abuziv de două ori, în aceeași zi, pe o distanță de câțiva kilometri

Luni, 31 August 2020 23:07

# Acesta a contestat procesul verbal

Nu de puține ori, polițiștii au reușit să ne șocheze după ce ne-au oprit în trafic, profitând în mod abuziv de statutul și dreptul lor. Așa s-a întâmplat și cu argeșeanul Ion M., care a fost oprit de oamenii legii, săptămâna trecută, de două ori în aceeași zi, pe o distanță de câțiva kilometri, între Moșoaia și Poiana Lacului. Totul a pornit pe raza comunei Moșoaia, unde șoferul, însoțit în mașină de soția sa, a fost oprit de un filtru de poliție, de la postul de poliție din localitate, sub pretextul că nu a avut centură.

 

Consiliul Concurenţei a publicat lista neagră a 35 de companii implicate în investigaţii privind trucarea unor licitaţii

Luni, 31 August 2020 13:21

#  Unele dintre acestea au derulat afaceri în Argeș

Consiliul Concurenţei a publicat lista neagră a companiilor implicate în investigaţii privind trucarea unor licitaţii, fiind menţionate în total 35 de firme în şapte anchete derulate de instituţia de control.

Depistați în flagrant, în Argeș, în timp ce vindeau ilegal icre negre

Marţi, 25 August 2020 15:37

Polițiștii din cadrul Serviciului de Poliție Delta Dunării, împreună cu polițiștii din cadrul Serviciului de Ordine Publică Argeș, au depistat în flagrant delict trei bărbați, cu vârste cuprinse între 41 și 46 de ani, toți din județul Mehedinți, care ofereau spre vânzare subproduse din sturion (caviar), altor trei bărbați, cu vârste cuprinse între 51 și 55 de ani, din județul Galați.

Polițiștii au desfășurat acțiunea de prindere în flagrant delict a celor 6 persoane în județul Argeș și au indisponibilizat 23.6 de kilograme de icre negre (caviar) transportate în 40 de recipiente din sticlă. Subprodusele din sturion au o valoare de piață de aproximativ 50.000 de euro. Produsele au fost ridicate în vederea expertizării, iar autoturismul a fost ridicat în vederea confiscării.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

 

DSP Argeș a acordat ilegal ore suplimentare și majorări salariale angajaților

Luni, 17 August 2020 23:46

# Raportul Curții de Conturi - în perioada stării de urgenţă # 17,8 milioane lei - bani de cheltuială în Argeș, în timpul pandemiei # În județul nostru carantinarea a costat
2.950 de lei/persoană # Argeșul – pe locul 25 în țară în privința banilor donați de cetățeni sau persoane juridice

Curtea de Conturi a înaintat Parlamentului României raportul special privind gestionarea resurselor publice în perioada stării de urgență. În document sunt prezentate mai multe nereguli, atât în țară, cât și în Argeș. Printre cele semnalate, la nivelul județului nostru, cele mai multe s-au petrecut în curtea Direcției de Sănătate Publică Argeș, după cum se arată în raportul Curții de Conturi.

Treizeci de argeșeni, vindecați de COVID-19, au donat plasmă

Luni, 17 August 2020 23:39

# Noi condiții pentru donarea de sânge total/plasmă

A fost simplificată procedura de donare a plasmei. Ministerul Sănătății a stabilit noi condiții pentru donarea de sânge total/plasmă de la persoanele vindecate de COVID 19. Transferul plasmei convalescente este considerat un tratament revoluționar, însă numărul celor care se prezintă pentru donarea acesteia este încă unul destul de mic. De aceea, medicii fac apeluri publice pentru creșterea numărului de donatori.  Un lucru îmbucurător este că, odată cu aprobarea Ordinului, în Argeș a început să crească numărul donatorilor.

 

Pagina 34 din 102

«ÎnceputAnterior31323334353637383940UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea