Peste 400 de plângeri în instanțele argeșene împotriva amenzilor aplicate în starea de urgență

Luni, 25 Mai 2020 21:03

Sute de argeşeni au contestat deja amenzile date de Inspectoratul Judeţean de Poliţie sau de alte autorităţi, în perioada de urgenţă, privind lupta împotriva  Covid 19. Oamenii cer în instanță nulitatea absolută a proceselor verbale întocmite. Reamintim că, pe 6 mai, Curtea Constituțională a României (CCR) a admis sesizarea Avocatului Poporului privind neconstituționalitatea OUG nr. 34/2020. Judecătorii Curții au decis că actul normativ care a majorat chiar și de 20 de ori cuantumul amenzilor aplicate persoanelor fizice, de la începutul  lunii aprilie, este neconstituțional.

Hotelul de două stele al Primăriei Pitești, transformat în unitate de izolare și tratament pentru persoanele cu COVID asimptomatice

Luni, 25 Mai 2020 14:33

#  O asemenea unitate a fost amenajată și într-un corp al Spitalului de Pneumoftiziologie Câmpulung

Conform ordinului nr. 753 din 7 mai, al ministrului Sănătății, se prevede ca Direcțiile de Sănătate Publică din fiecare județ să identifice unități de izolare și tratament destinate persoanelor cu infecție SARS-CoV-2, forme asimptomatice, devenite asimptomatice sau cu forme ușoare și fără factori de risc. Astfel, în județul Argeș o astfel de unitate a fost amenajată într-un corp al Spitalului de de Pneumoftiziologie Câmpulung.

 

Din iunie vor fi introduși porci santinelă în două dintre fermele grupului DanBred din comuna Slobozia

Luni, 18 Mai 2020 14:33

# „Suntem optimiști. Nu putem să renunțăm”,ne- a precizat Ionel Chiriac, directorul complexului de ferme DanBred

Din luna iunie, în două dintre fermele grupului DanBred, din comuna argeșeană Slobozia, vor fi introduși porci santinelă pentru a se testa daca virusul a fost complet distrus. Vorbim de societățile Agro Consulting Chiriac SRL și Agropod Benta Nicu SRL. Dacă purceii vor supraviețui, atunci toate restricţiile instituite în momentul confirmării pestei porcine africane vor fi ridicate iar fermele își vor putea relua activitatea.

Se așteaptă un val de plângeri în instanțele din Argeș contra amenzilor date în perioada stării de urgență

Luni, 11 Mai 2020 22:08

# În județ au fost aplicate aproximativ 8.000 de amenzi în valoare totală de 13 milioane de lei # Surprinzător! În intervalul 16 martie – 6 mai 2020 au fost înregistrate mai puține plângeri contravenționale în instanțele argeșene comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut

Joaca de-a amenzile, aplicate în perioada stării de urgență, va continua în instanțe în perioada următoare. Și asta după ce Curtea Constituțională a României (CCR) a admis, pe 6 mai, sesizarea Avocatului Poporului privind neconstituționalitatea OUG nr. 34/2020. Judecătorii Curții au decis că actul normativ care a majorat chiar și de 20 de ori cuantumul amenzilor aplicate persoanelor fizice, de la începutul  lunii aprilie, este neconstituțional.

 

Războiul declarațiilor la Spitalul Județean Argeș

Luni, 04 Mai 2020 21:58

# Adriana Molfea, fost manager SJU Pitești:  „Este o nedreptate” # Tiberiu Irimia, actualul manager: „Eu în locul doamnei Molfea aș fi bucuros că am fost suspendat”

Pe 27 aprilie, Adriana Molfea, juristă de profesie, a fost înlocuită de la conducerea Spitalului Județean Argeș, pentru perioada stării de urgenţă, cu medicul stomatolog Tiberiu Irimia, candidat intern al PNL la Primăria Pitești.  Motivul schimbării a fost argumentat de prefectul Emanuel Soare care a susținut că apariția unui număr mare de cazuri de COVID-19 la SJU Pitești are la bază o serie de probleme ce țin de managementul defectuos al acestei unități.

Dosarele penale din Argeș ca urmare a nerespectării măsurilor de prevenire a răspândirii COVID-19

Luni, 27 Aprilie 2020 22:52

# Cazul doctorului Felix Sârboiu de la Spitalul Județean Argeș. Dosarul a fost preluat de Parchetul Tribunalului Argeș # Dosar de abuz în serviciu la o unitate spitalicească din Argeș # Plângere penală împotriva unor polițiști din Pitești. Sunt acuzați că ar fi contribuit la răspândirea coronavirusului # Cercetat penal după ce a scuipat o persoană în parcarea unui supermarket # Le-au prezentat polițiștilor adeverințe false de angajator

Încă din luna martie, la nivelul unităților de Parchet din județul Argeș au fost înregistrate mai multe dosare penale ca urmare a nerespectării măsurilor de prevenire a răspândirii infectării cu COVID-19.

 

Aparatul de testat COVID-19 va fi amplasat, la Pitești, într-un laborator înființat între blocuri

Luni, 13 Aprilie 2020 20:33

# Cele două aparate promise de CJ Argeș și de Ministerul Sănătății sunt încă blocate în licitații pe SEAP # Dan Manu: „Doamne, ajută să avem un câștigător!”

Ceea ce nu fac autoritățile județene, face mediul privat. Dan Manu a promis argeșenilor, încă de la decretarea stării de urgență, achiziționarea a două aparate Real Time PCR, pentru depistarea rapidă a infecțiilor cu coronavirus, unul din bugetul de stat și altul din fonduri de la Consiliul Județean Argeș. Timpul a trecut și de atunci numărul argeșenilor infectați cu COVID-19 a crescut considerabil. Lipsa echipamentelor de protecție, a testelor și a unui aparat de testare a făcut ca virusul să-și facă prezența și în Spitalul Municipal Câmpulung, acolo unde numărul cadrelor medicale infectate este în creștere. Iar situația se poate înrăutăți din ce în ce mai tare.

Bloc nou, între Bibliotecă, Tribunal și Registrul Comerțului, la kilometrul zero al Piteștiului!

Luni, 13 Aprilie 2020 20:30

# Construcția, 2Sb+P+5+6E cu 27 de apartamente, este a omului de afaceri Sorin Văcaru

Construcțiile în zona ultracentrală a orașului par să se înmulțească în ultima perioadă. Afaceriștii locali forțează limitele legale sau normale cînd vine vorba de profit. Frații Rădulescu se luptă cu regimul de înălțime pe Victoriei, Emil Enescu, patronul hotelului Victoria,  numai ce a terminat de ridicat un ”bloculeț” într-o fundătură, în spatele Teatrului Așchiuță – încă cercetăm cum. Iată că se apropie și termenul pentru începerea construirii unui bloc, destul de mare, în altă zonă sufocată total de trafic, cea a fostei parcări ”Argeșul”.

 

Stadiul dosarelor din lotul proxeneților de lux din Câmpulung

Luni, 06 Aprilie 2020 22:19

# Câştigurile obţinute au fost estimate la circa trei milioane de euro # Două condamnări cu executare, treisprezece cu suspendare și o achitare # Alți 8 inculpați urmează să-și afle sentința. În martie a fost trimis în judecată ultimul dosar # Cea mai mare pedeapsă primită a fost de 4 ani și 4 luni închisoare cu executare

Din cauza pestei porcine, peste 100.000 de porci au fost omorâți la cele mai importante ferme din Argeș

Luni, 30 Martie 2020 22:39

# Macro Suin - despăgubiri de 27,4 milioane lei, iar DanBred - de 67,4 milioane lei

Un număr de 102.241 de porci din patru exploatații comerciale din Argeș, una a societății Macro Suin din Costești și trei de la grupul de ferme DanBred din Slobozia, au fost sacrificați și îngropați din cauza pestei porcine africane. Cu toate acestea veștile de la cele două firme din Argeș sunt pozitive, ambele dorind să repopuleze fermele după ridicarea restricțiilor.

 

Apel al președintelui CJ Argeș către transportatori! Dan Manu: „Domnilor patroni, treziți-vă și ajutați-ne!”

Luni, 30 Martie 2020 22:36

În județul Argeș, în plină criză COVID-19, o parte dintre operatorii de transport public de persoane nu au mai respectat condițiile stabilite în contract și au suspendat cursele. Ținând cont că s-au produs blocaje în mai multe zone ale județului, săptămâna trecută, atât președintele Consiliului Județean Argeș, cât și reprezentanții Prefecturii Argeș, au transmis un mesaj transportatorilor prin care le explică că sunt obligați, potrivit legii, să asigure transportul persoanelor, în baza contractelor semnate și asumate.

Marile dosare penale ale Argeșului, amânate de criza coronavirus

Luni, 23 Martie 2020 23:47

Activitatea de judecată a fost afectată în acest an atât de protestele magistraților, cât și de pandemia de coronavirus.  Deși au trecut aproape trei luni din acest an,  în mai multe cauze, care nu au caracter urgent, termenele de judecată au fost amânate în repetate rânduri. Este și cazul unor dosare penale, în care sunt implicate nume importante din Argeș.
Astfel, Înalta Curte de Casație și Justiție a preschimbat termenul de judecată în mai multe cazuri care au avut termene în această perioadă. Printre cele mai mediatizate procese, cu argeșeni implicați, care au fost amânate amintim:

 

„Stăpâni de sclavi” din Berevoești - eliberați din penitenciar

Luni, 16 Martie 2020 23:21

# Au executat pedepse de doar 2 ani de închisoare # Persoanele vătămate erau lipsite de libertate și nu primeau de mâncare decât o pâine pe zi

În vara anului 2016, în satul Gămăcești din comuna Berevoești s-a înregistrat, probabil, cel mai grav caz de sclavagism din România postdecembristă. Un număr de 38 de persoane, din mai multe clanuri de etnie romă, își construiseră  un fel de rețea de „torționari”. Autoproclamați „stăpâni de sclavi”, aceștia și-au bătut joc de mai multe persoane, pe care le exploatau la muncă sau, în funcție de caz, le batjocorau punându-i să mănânce de pe pământ,  în timp ce erau ținuți în lanțuri, să se bată între ei și să doarmă dezbrăcați, pe ger. I-au bătut cu biciul și chiar le-au smuls părul din cap cu patentul.

Proces fără sfârșit între Universitatea Pitești și afaceristul Otobîcu

Luni, 16 Martie 2020 23:18

# Casa Universitarilor încă rezistă

Alăturat, fotografii de săptămâna trecută ale celebrului imobil, o perlă arhitectonică a Piteștiului, scufundată, de un timp, în noroi. Pierderea ar putea fi declarată definitivă, pentru că apa se infiltrează fără a ține cont de termenele de judecată sau de experții care nu se grăbesc. Legea-i lege însă, și nu ține cont de betoanele care se crapă, de acoperișurile care au căzut déjà. Păcat!

 

George Diaconescu, fostul șef al secției „Revistă” de la ”Davila”: „Acolo nu mai este teatru. Este un talcioc”

Luni, 16 Martie 2020 23:11

# A contestat în instanță desființarea postului său, iar procesul a fost strămutat la Curtea de Apel București

Nicolae Poghirc, directorul Teatrului Alexandru Davila, a desființat încă din 2018 cele trei secții consacrate ale teatrului (Dramă, Așchiuță și Revistă/Estradă) creând un singur compartiment artistic. Desființarea secțiilor, care acum nu mai există în organigramă, nu a rămas nesancționată de unii dintre angajații teatrului. Fostul șef al secției „Revistă”, George Diaconescu, a contestat în instanță desființarea postului său încă de la sfârșitul anului 2018, iar procesul este, încă, departe de a fi soluționat.

Familia copilului care a decedat la 24 de ore de la internarea în Spitalul din Curtea de Argeș solicită daune de 500.000 de euro

Luni, 09 Martie 2020 23:11

# Informații noi din dosarul medicilor acuzați de ucidere din culpă # Probele recoltate băiatului au fost efectuate la două zile de la moartea sa # „Investigațiile clinice efectuate au fost insuficiente pentru diagnosticarea corectă a pacientului, provocând din culpă decesul minorului”, sunt concluziile anchetatorilor

Informații noi din dosarul copilului care a murit la spitalul din Curtea de Argeș, în aprilie 2015, la mai puțin de 24 de ore de la internarea în unitatea medicală. Pe 9 aprilie 2020 se va judeca în camera preliminară, un prim termen în procesul în care medicii Sanda Cernat si Tomiță Perju au fost trimiși în judecată, de procurorii Parchetului Tribunalului Argeș, pentru ucidere din culpă. Conform anchetatorilor, cei doi medici pediatri suntacuzați că „nu au acordat dispozițiile legale care reglementează activitatea de pediatrie și protocolul existent la nivelul spitalului astfel încât au acordat asistență medicală în mod necorespunzător minorului, în vârstă de 8 ani. Nu au efectuat investigații paraclinice obligatorii, iar în lipsa acestor investigații paraclinice investigațiile clinice efectuate au fost insuficiente pentru diagnosticarea corectă a pacientului, provocând astfel din culpă decesul minorului”.

 

A reînceput războiul între Dan Stroe și Florin Frătică, la Bradu!

Luni, 09 Martie 2020 23:06

# Primarul Dan Stroe: ”Domnule Frătică, este aberant să afirmați că, la nivelul anului 2020, încă se mai continuă proiecte începute de dvs în anul 2016!

Au ieșit, ca în fiecare an electoral, cuțitele la vedere, la Bradu. Cuțite electorale și ele, desigur, însă la fel de ascuțite și tăioase ca unele reale. Florin Frătică l-a atacat, într-o emisiune, pe actualul primar, Dan Stroe. Acesta i-a răspuns, de curând, pe o rețea de socializare. Răspunsul este, însă, documentat, chiar plin de surprize (sume astronomice), demne de analizat de către cercetători mai avizați:

Minora bătută într-un centru școlar din Argeș, mutată în altă instituție

Luni, 09 Martie 2020 22:31

# Directorii DGASPC Argeș și ai Centrului Școlar de Educație Incluzivă  Ștefănești au primit mai multe recomandări din partea Avocatului Poporului

Pe 16 ianuarie 2020, o fată, în vârstă de 16 ani, din Pitești, aflată în plasament la Complexul de Tip Familial (CTF) Valea Mare Ștefănești, a ajuns în stare gravă la spital după ce a fost bătută de doi colegi.

 

Teatrul „Alexandru Davila” - executat silit de foști angajați

Luni, 02 Martie 2020 14:56

# Balerina Andreea Dragnea a dat în judecată instituția condusă de Nicolae Poghirc și a câștigat printr-o hotărâre definitivă # Umilită acasă, dar recunoscută la nivel internațional, unde a obținut zeci de medalii

La Teatrul „Alexandru Davila” continuă problemele. Instituția manageriată de Nicolae Poghirc a început să piardă în instanță o parte din procesele deschise de foști angajați, care consideră că au fost dați afară din instituție în mod abuziv.  Recent, pe 22 ianuarie 2020, balerina Andreea Dragnea a câștigat definitiv un prim proces cu teatrul din Pitești.

Începe apelul în procesul celor 32,8 hectare din Pădurea Trivale

Luni, 02 Martie 2020 14:55

# Primul termen de judecată a fost stabilit la finalul acestei primăveri

Procesul celor 32,8 hectare din Pădurea Trivale pentru care Direcția Silvică Argeș duce, de ani buni, o luptă grea, în instanțe, pentru a intra în deplină proprietate și posesie, a ajuns la Curtea de Apel Pitești. Judecarea dosarului a trecut, în ultima perioadă, prin mâinilor judecătorilor de la două Tribunale, Argeș și Vâlcea, fiecare dând o soluție total opusă.

 

Pagina 37 din 102

«ÎnceputAnterior31323334353637383940UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea