60 de ani de existență: sărbătoare sau parastas!? Institutul de la Ștefănești - între datorii uriașe, salarii restante și terenuri retrocedate

Luni, 21 Octombrie 2019 19:49

# Directorul Dorin Sumedrea: „Sunt instituții ale statului care ar trebui să-și pună întrebări de modul cum s-a retrocedat terenul din față”. # A fost făcută o înțelegere cu proprietarul, pentru ca ministrul Petre Daea să intre, pentru ultima dată, pe poarta principală, în Institut
Cândva unul dintre simbolurile județului, Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Biotehnologii în Horticultură Ştefăneşti a intrat într-un con de umbră. Și cu toate acestea, politicienii încă încearcă să-și mai facă imagine pe istoria sa. Pe 15 octombrie, instituția a sărbătorit 60 de ani de existență, la eveniment participând, pe lângă cercetători, atât membri ai Guvernului cât și reprezentanți ai autorităților județene.

Scandal pe reînființarea unei școli, niciodată desființate, la Bradu

Luni, 21 Octombrie 2019 19:44

Școala din satul Geamăna, comuna Bradu, alimentează un nou scandal. Consilierii au respins cererea unei școli particulare pentru închirierea clădirii – clădire începută pe vremea lui Florin Frătică. În același timp, la primărie a fost depus un tabel, în care părinții a circa 100 de copii, din zonă, au semnat pentru reînființarea instituției. Care instituție nu a fost niciodată desființată, pentru simplul motiv că nu a funcționat niciodată.

 

Spitalul Călinești - între decădere și renaștere

Luni, 21 Octombrie 2019 18:42

# Unitatea așteaptă vizita oficială pentru acreditare
Se împlinesc, sâmbătă, 86 de ani de la nașterea celui ce avea să marcheze, definitiv, evoluția Spitalului Călinești: dr. Ion Crăciun. După cum, la fel de adevărat, se împlinesc aproape trei decenii de continuu declin al unității spitalicești, declin de poate fi atribuit, cu inima deschisă, guvernanților politici, diverși, ai județului.

S.R.I. și D.G.I.P.I. întârzie să răspundă, în instanță, în dosarele cu greutate ale Argeșului

Luni, 21 Octombrie 2019 18:00

S.R.I. și D.G.I.P.I. (doi și-un sfert) întârzie, în mod repetat, să răspundă solicitărilor instanțelor de judecată, cu privire la interceptările din dosarele cu greutate ale județului. Dosarul ”Cheresteaua” așteaptă, de șapte termene, lămuriri. Dosarul ”Pic”, de asemenea. La Tribunalul București, procesul lui Tudor Pendiuc trenează și el. Instituțiile amintite nu se grăbesc…

 

Dosarul ”Șantaj la Atac de Argeș” se află în pronunțare

Luni, 21 Octombrie 2019 17:17

Pe 22 octombrie, Florin Paraschivescu, fostul patron al săptămânalului Atac de Argeş, ar putea să afle dacă va fi condamnat definitiv în dosarul în care este cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de șantaj. Acesta a fost condamnat, în primă instanță, la şase ani şi opt luni de închisoare cu executare. Acesta a depus apel, iar dosarul se află în pronunțare la Curtea de APel Pitești.

Proiectul Molivișu - încă un an pierdut pe obținerea aprobării pentru scoaterea din fond forestier

Luni, 14 Octombrie 2019 14:19

# Pe 20 mai 2019, Ministerul Apelor și Pădurilor a respins prima documentație # Procedura a fost reluată de la zero
La proiectul Molivișu s-a mai pierdut un an pe documentațiile pentru scoaterea din fond forestier a terenui în suprafață de 3,5354 hectare. Dintre acestea, însă, 2 hectare au fost defrișate acum câțiva ani – celebrele defrișări ilegale. Diferența este constituită din circa 1 hectar (baza pârtiei, piciorul telegondolei) și aproximativ 5000 m.p., locul unde va fi amplasată stația de captare și tratare a apei. Gabriel Dică, președintele ADI Molivișu, ne declara, pe parcursul anului 2018, că  la sfârșitul lunii septembrie 2019 ar putea să se realizeze scoaterea din fond forestier.

 

Nicolae Barbu, primar, Valea Iașului: „Nu vrem să avem parte de un nou Molivișu!”

Luni, 14 Octombrie 2019 14:17

# Banca Mondială se implică în proiectul de dezvoltare a zonei Bâlea

Primăriile din zona de nord a județului, alături de câteva primării din Sibiu și Brașov, încearcă să pună în mișcare un proiect amplu, ce prevede construcția de pârtii de schi și toată infrastructura aferentă. Prin Banca Mondială, care, astfel, s-ar ocupa și de implementare, gestionând banii de finanțare, bani primiți de la Uniunea Europeană.

Pe 15 octombrie, reîncepe dosarul „Consultanța”

Luni, 14 Octombrie 2019 14:15

Marți, 15 octombrie, la Înalta Curte de Casație și Justiție, completul de 5 judecători, se judecă primul termen al apelului în dosarul „Consultanța”. În cauză sunt 43 de inculpați. Deputatul Mircea Drăghici (foto), Constantin Nicolescu, fostul președinte al Consiliului Județean, 38 de primari, foşti primari sau viceprimari, precum și alți inculpați au fost trimiși în judecată în noiembrie 2015 de către procurorii DNA Piteşti. În dosar s-a stabilit un prejudiciu total de aproape un milion de lei, reprezentând paguba adusă unui număr de

 

Constantin Nicolescu, din nou în sala de judecată

Luni, 14 Octombrie 2019 14:13

Problemele pentru Constantin Nicolescu, fostul președinte al Consiliului Județean Argeș s-au mutat de la Secția penală la cea civilă. Asta după ce Înalta Curte de Casație și Justiție a lăsat, în dosarul denumit generic ”Podul Căteasca”, nesoluționată acțiunea civilă, exercitată împotriva inculpaților Nicolescu Constantin, Dobre Grigore şi Nicoară Mihail-Gabriel de partea

Doctorița Anca Alexandrescu, eliberată din închisoare până la soluționarea recursului în casație

Luni, 14 Octombrie 2019 13:53

După cum vă precizam într-o ediția anterioară a săptămânalului „Atitudine în Argeș”, doctorița Anca Alexandrescu și-a jucat ultima carte – recursul în casație. Și a câștigat în primă fază. Urmează să vedem și ce hotărâri vor lua judecătorii în acest caz și pe viitor.

 

A fost spartă și școala din comuna Băbana. Pentru că hoțul nu a găsit bani s-a mulțumit cu... dulciuri

Luni, 14 Octombrie 2019 13:29

# Cazul  furtului de peste 70.000 de lei de la Primăria Băbana

Din august și până în prezent, două primării din județul Argeș au fost sparte de hoți.  Dacă în cazul Primăriei Rociu, hoții au plecat doar cu un „mărunțiș” de aproape 4.000 de lei, la Primăria Băbana au dat o lovitură de peste 70.000 de lei. Și tot la Băbana, cu câteva săptămâni înainte de furtul cel mare, un hoț a spart și o școală din localitate. Pentru că nu a găsit bani, s-a mulțumit și cu dulciurile din magazinul aflat în interiorul unității școlare.

Sub lupa magistraților! Trei polițiști argeșeni, cercetați de procurorii Parchetului Tribunalului Argeș

Luni, 07 Octombrie 2019 17:38

# Fostul polițist Dan Săndulescu, sub control judiciar pentru evaziune fiscală și spălare de bani # Polițist pensionar cercetat pentru trafic de influență în cazul înmatriculării unui autoturism second hand # Agent șef de poliție, trimis în judecată pentru că a falsificat, într-un dosar, declarația victimei și a clasat cauza

Trei polițiști argeșeni, sub lupa procurorilor Parchetului Tribunalului Argeș! Săptămâna trecută, doi foști polițiști argeșeni au ajuns în atenția magistraților, în dosare diferite. Unul a fost acuzat de evaziune fiscală și spălare de bani, iar celălalt pentru trafic de influență, după ce a cerut bani ca să intervină pentru înmatricularea unei mașini second-hand.

 

Încă un inculpat în dosarul „Amfora”. A fost trimis în judecată unul dintre complicii lui George „Hoțu”

Luni, 07 Octombrie 2019 14:57

# Acesta este unul dintre foștii parteneri de afaceri ai deputatului Gabriel Bivolaru
De trei ani și jumătate se judecă în instanță dosarul „Balastiera 1”, în care sunt trimiși în judecată 10 inculpați și o societate comercială. Este vorba despre dosarul cunoscut și sub numele de „Amfora”, fiind cercetat, printre alții, și omul de afaceri piteștean George Dumitrescu, zis George „Hoțu”, patronul de la Amfora Plus Trans SRL, acuzat de procurori de săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală, spălare de bani și executare de activităţi miniere fără permis sau licenţă.

Autoritățile locale au suspendat participarea echipei AS Schitu Golești în liga județeană

Luni, 07 Octombrie 2019 14:55

# Măsură drastică după ce un arbitru și un jucător au fost bătuți pe terenul de fotbal

Jucătorii de la AS Schitu Golești au dat dovadă de o violență cum rar vezi pe terenurile de fotbal, chiar și în Liga a V-a.  Pe 8 septembrie, la meciul dintre AS Godeni și AS Schitu Golești, arbitrul meciului a fost bătut, iar unul dintre jucătorii de la Godeni, care a sărit în ajutorul său, a fost lovit atât de tare de unul dintre jucătorii oaspeți încât și-a pierdut cunoștința pe teren. S-a lăsat în cele din urmă cu plângeri penale.

 

Dosarul lui Theodor Nicolescu, în pronunțare la Înalta Curte

Luni, 07 Octombrie 2019 14:42

Dosarul cunoscutului avocat argeșean Theodor Nicolescu, este în pronunțare, la Înalta Curte de Casație și Justiție. În primă instanță, fostul deputat Cătălin Theodor Nicolescu a fost condamnat la 9 ani şi 4 luni închisoare, iar fostul deputat UDMR Marko Attila-Gabor (dat în urmărire internaţională) a primit 5 ani închisoare cu executare. Data fixată de ICCJ pentru pronunțare este 8 octombrie 2019, însă aceasta ar mai putea fi amânată.

Aurel Săvulescu, managerul ”Vlăsia”, luptă, de șase ani, cu cele două bănci care i-au provocat falimentul

Luni, 30 Septembrie 2019 16:36

# Acesta le-a luat, în primă instanță, câteva milioane de euro

Aurel Săvulescu se lupta, pe vremea când firma sa era unul din liderii panificației din zonă, cu oricine, pentru dreptate. Sunt celebre procesele purtate, spre exemplu, cu Constantin Nicolescu – pe vremea aceea, președintele Consiliului Județean Argeș. Procese, toate, câștigate de primul. Iată, însă, că, de ceva timp, luptele pe care le duce managerul argeșean, sunt mai complicate - și tind să se complice și mai mult. Veți vedea de ce, în cele de mai jos.

 

Începe procesul penal „Capitol”

Luni, 30 Septembrie 2019 16:34

# Curtea de Apel Pitești a respins, ca nefondate, contestațiile inculpaților

Mariana Rambela,  managerul complexului-restaurant “Capitol”, a fost trimisă în judecată, recent, de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș fiind cercetată pentru evaziune fiscală și spălare a banilor. Dosarul a fost înregistrat pe 2 aprilie, pe rolul Tribunalului Argeș. Aceasta este acuzată că prin intermediul a trei societăți comerciale, pe care le administra, inclusiv restaurantul „Capitol”, nu a declarat la organele fiscale toate operațiunile comerciale efectuate și veniturile obținute.

Proiectul ca salvamontiștii să beneficieze de girofar, blocat în Camera Deputaților

Luni, 30 Septembrie 2019 16:00

# Proiectul a fost blocat de un amendament al deputatului argeșean Cătălin Răduliescu. Culmea este că în cele din urmă cele solicitate de „Mitralieră” au fost promulgate printr-un alt act normativ, iar „girofarul pentru Salvamont” a rămas ținut într-un sertar.

Încă din 2014, mai mulți parlamentari de la PNL și unul de la PSD au inițiat un proiect de lege prin care se dorea introducerea serviciilor Salvamont în rândul instituțiilor care au dreptul de a folosi girofarul atunci când se deplasează la intervenții. Timp de cinci ani proiectul a fost ținut în sertare sau plimbat de la o comisie la alta, fără să se realizeze ceva concret.

 

Scandal la Penitenciarul Mioveni! Un deținut reclamă că a fost bătut și că i s-a înscenat o abatere în urma unei percheziții în celulă

Luni, 23 Septembrie 2019 23:29

# Camera portabilă folosită în timpul percheziției a înregistrat doar 5 secunde, după care s-a blocat brusc

Un deținut, care a fost încarcerat la Penitenciarul Mioveni, după ce a fost condamnat la 6 ani și 7 luni închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de furt calificat, acuză că a fost bătut și că i s-a înscenat o abatere de către oamenii legii, după ce aceștia au perchiziționat celula sa. O plângere a fost făcută de către mama deținutului și la Instituția Avocatului Poporului - Biroul Teritorial Pitești, care a demarat în acest sens, pe 20 august, o anchetă la fața locului. Scopul anchetei deschise a fost de a clarifica mai multe aspecte privind aplicarea de tratamente inumane și degradante aplicate asupra persoanelor private de libertate precum și condițiile de detenție care au fost reclamate în sesizare.

Firma argeșeanului Daniel Neagoe, implicat în dosarul Tel Drum, în insolvență

Luni, 23 Septembrie 2019 23:27

# Societatea Megacom Agregate SRL Pitești a intrat în insolvență în aprilie 2019

Omul de afaceri argeșean Daniel Neagoe este unul dintre apropiații lui Liviu Dragnea, fiind coleg de facultate cu acesta și unul dintre contractorii importanți ai Tel Drum. Pe 13 noiembrie 2017, într-un comunicat de presă emis de DNA se arată că Daniel Neagoe este urmărit penal, alături de Liviu Dragnea și alte șapte persoane, în dosarul Tel Drum, constituit pe baza unei sesizări a Oficiului European Antifraudă.

 

Pagina 41 din 102

«ÎnceputAnterior41424344454647484950UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea