Afacerea ”Șanțul” continuă! Romii din Costești încearcă, din nou, să pună mâna pe banii Primăriei din localitate

Luni, 15 Iulie 2019 13:48

# Săptămâna trecută a fost înregistrat, la Tribunal, un nou dosar, cu pretenții de peste 230.000 lei # Primarul Ion Baicea (foto): ”Parchetul a și decis că acel contract este falsificat!!!”

Romii din Costești încă încearcă să profite de pe urma păguboasei afaceri ”Șanțul”, în care s-a încercat oferirea unei mâini de ajutor unei comunități defavorizate. Nu insistăm asupra istoricului afacerii, ar fi nevoie de prea mult spațiu. Iată însă că, insistența romilor, câteodată, dă roade. Aceștia au reușit, prin atacuri succesive în justiție, să golească conturile câtorva primării.

Patronul PIC a cerut, instanța a admis. Cornel Penescu va afla dacă a fost filat de SRI și DGIPI în propriul dosar de corupție

Luni, 08 Iulie 2019 13:40

Pe  rolul Tribunalului Argeș se află un dosar cu privire la săvârșirea faptelor de delapidare, pe numele fraților Cornel și Ilie Penescu, foștii acționari de la PIC SA și Muntenia Aliment. Alături de aceștia sunt trimiți în judecată și fostul administrator al celor două societăți, Gheorghiţă Pieca, pentru evaziune fiscală, dar și Lucia Weiss, director economic în cadrul celor două firme,  pentru complicitate la evaziune fiscală. Frații Penescu sunt acuzați pentru fapte petrecute în urmă cu 12 ani. Mai exact, Cornel Penescu, în calitate de acționar al PIC SA, conform dosarului aflat pe rolul Tribunalului Argeș, în perioada aprilie 2006 – martie 2009, fără a exista obligații de plată și-a însușit, nelegal, sub false motivații precum „plăți salarii”,

 

Cazul pestei porcine la Dâmbovicioara! Se verifică dacă virusul a fost răspândit de mistreți

Luni, 08 Iulie 2019 13:33

# Dezastru pentru o familie din localitate! 17 porci au fost sacrificați de reprezentanții DSVSA Argeș # Primarul de la Dâmbovicioara: „Se ține mai mult la porcii mistreți decât la oameni!”
La sfârșitul lunii iunie, pesta porcină africană a fost confirmată în comunele Mărăcineni și Dâmbovicioara. Conform buletinelor de analize emise de Institutul de Diagnostic şi Sănătate Animală din Bucuresti, virusul a fost confirmat la 5 porci dintr-o gospodărie din Mărăcineni şi la 22 de porci în două locaţii din comuna Dâmbovicioara, care aparțin aceeași familii.

Dosarul penal al celebrei florărese Olga Panaete, amânat pentru la toamnă

Luni, 08 Iulie 2019 13:32

Așa cum știe tot  Piteștiul, celebra florăreasă Olga Panaete, din centrul orașului, a picat, cu puțin timp în urmă, pe interceptări.  Aceasta a fost acuzată de trafic de influență, însă avocații au cerut, recent, relații cu privire la aceste interceptări, așteptându-se, acum, să se clarifice tipul de mandate de supravghere tehnică, în funcție de care interceptările cu pricina pot cădea, sau rămâne valabile. Următorul termen a fost stabilit abia la toamnă, intervenind vacanța judecătorească.

 

Deși înregistrat, la Tribunalul Argeș, la sfârșitul anului trecut, dosarul fostului primar din Bradu, Costel Zamfir, încă nu a primit termen

Luni, 08 Iulie 2019 13:14

# Primele fapte de corupție, aici incriminate, au fost comise acum 20 de ani…
Dosarul care îl vizează pe fostul primar din Bradu, Costel Zamfir, deși înregistrat, la Tribunalul Argeș, în iarna anului trecut, încă nu a primit un prim termen. Probabil pentru că nu au fost finalizate cercetările dispuse în cauză.  Dosarul dă fiori reci atât inculpatului, cât și anumitor funcționari din Prefectură, din OCPI dar și din Primăria Bradu. Pentru că, punerile în posesie, dar și eliberarea de alte acte, ulterior, s-a făcut cu largul concurs al unor funcționari din instituțiile amintite.

Alexandru Mihăilescu, finul lui Adrian Mutu, condamnat la 3 ani și 6 luni închisoare pentru trafic de droguri

Luni, 08 Iulie 2019 12:55

Alexandru Mihăilescu, finul fostului fotbalist Adrian Mutu, a fost condamnat, în primă instanță, la 3 ani și 6 luni de închisoare, cu executare, pentru trafic de cocaină în formă continuată. Decizia nu este definitivă, ea fiind atacată cu apel de inculpat.

 

Experții contabili fug de dosarul firmei Global Eco Center

Luni, 08 Iulie 2019 12:20

# În clădire plouă peste deșeurile periculoase

În octombrie 2019 se împlinesc 6 ani de la incendiul produs la depozitul de deşeuri de pe fosta platformă ARO din Câmpulung. În prezent, pe amplasamentul închiriat firmei ieşene Global Eco Center, dar aflat în proprietatea Landmark Management SRL, se mai află depozitată o cantitate de 1656,28 tone deșeuri, din care 256,7 tone deșeuri nepericuloase, conform informațiilor furnizate de autoritățile de mediu. Riscul unui accident de mediu există în continuare.

Incredibil! Deși a fost lovit în cap cu o crosă de golf, polițistul motociclist și-a retras plângerea

Luni, 01 Iulie 2019 16:26

# Agresorii, condamnați doar la 6 luni de închisoare pentru tulburarea liniștii și ordinii publice # Șicanările provocate de romi în trafic - două cazuri grave în Argeș pe parcursul a 2 ani! Polițistul a fost protejat de casca de la motocicletă, în schimb un om de afaceri din Curtea de Argeș a murit.

În august 2017 făcea ocolul ţării cazul a trei cetăţeni de etnie romă care au şicanat în trafic, pe drumul Curtea de Argeş – Piteşti, şi au lovit cu o crosă de golf în cap un motociclist, care s-a dovedit a fi chiar polițist. La doi ani distanță, un nou caz foarte asemănător, cu  un om de afaceri agresat de alți doi romi, pe aceeași rută, a zguduit Argeșul. Diferența este că polițistul a fost protejat de casca de motocicletă, cealaltă persoană fiind în comă, zbătându-se între viață și moarte.

 

Deputatul Ionuț Moșteanu insistă, în Parlament, pentru încurcătura penală argeșeană numită ”Molivișu”

Luni, 01 Iulie 2019 15:48

O nouă interpelare, în iunie 2019 (a câta?), depusă de Ionuț Moșteanu. Ministerul de resort îmbracă, în haine frumoase, un mort, adică proiectul penal Molivișu. Încă nu se schiază la Molivișu. Nici nu se va întâmpla prea curând, din moment ce nimeni, nici măcar beneficiarul (Asociația de Dezvoltare Intercomunitară) nu știe, Consiliul Județean Argeș, ca principal sponsor, este mut. Se cercetează penal, se studiază punerile în posesie din zonă, se fac remarci cu privire la viabilitatea proiectului, la calea de acces cam nepotrivită. Însă banii s-au dus, atunci când s-au dus, cu mult mai mare ușurință. De ce?!

Fost consilier local și candidat la Primăria Slobozia, încarcerat pentru evaziune fiscală

Luni, 01 Iulie 2019 15:21

# Trei oameni de afaceri, condamnați la închisoare cu executare

Soții Ion și Mihaela Ecaterina Petcu și omul de afaceri Florin Falcă au fost trimiși în judecată, în aprilie 2017, de procurorii DNA pentru evaziune fiscală. Pe 26 iunie 2019, Curtea de Apel Pitești a menținut decizia Tribunalului Argeș și i-a condamnat pe cei trei inculpați la închisoare cu executare. Ion Petcu, fost consilier local și candidat la Primăria Slobozia, a primit 5 ani și 6 luni închisoare, soția sa – 6 ani închisoare, în timp ce Florin Falcă – 4 ani închisoare pentru complicitate la evaziune fiscală , acesta fiind încarcerat la Penitenciarul Giurgiu unde execută o pedeapsă, tot pentru fapte similare.

 

Începe judecarea în mega dosarul de corupție de la Spitalul Județean

Luni, 01 Iulie 2019 15:18

# 50 de inculpați în dosarul șpăgilor pentru adeverințe medicale
Dosar de corupție la Spitalul Județean de Urgență Pitești, cu 50 de inculpați! Cinci medici argeșeni, mai mulți angajați din sistemul sanitar și peste 30 de pacienți ai Spitalului Județean sunt printre inculpați. Aceștia au fost trimiși în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș la începutul lui 2019. Pe 31 mai, instanța a constatat legalitatea sesizării instanţei cu rechizitoriul emis. Urmează să se stabilească, pe fond, primul termen de judecată al procesului.

Inculpații din dosarul „Cheresteaua” își joacă ultima carte: protocoalele Parchet - SRI

Luni, 01 Iulie 2019 15:10

În dosarul „Cheresteaua”, în care sunt cercetați  Ion Andrei, zis ”Brânză”, patronul firmei Andris, alături de o parte din membrii familiei, angajaţii societății sale sau mai mulţi funcţionari de la Ocolul Silvic Valea Oltului, se cer în continuare Parchetului Tribunalului Argeș informații despre protocoalele SRI. Subiectul privind protocoalele încheiate între SRI și Parchet a fost adus în discuție în procesul de la Tribunalul Argeș încă de la termenul din 19 februarie. În luna mai, procurorii au comunicat instanței mai multe documente, dar apărătorii inculpaților au solicitat imediat completarea acestora. La ultimul  termen al procesului, din data de 14 iunie, judecătorul Tribunalului a admis cererea de completare.

 

Probleme pentru frații Penescu! Gheorghiță Pieca, fostul administrator al PIC, și-a recunoscut vina în dosarul delapidării de 3 milioane de euro

Luni, 10 Iunie 2019 15:48

La Tribunalul Argeș se judecă dosarul în care frații Cornel și Ilie Penescu, foștii acționari de la PIC SA și Muntenia Aliment, sunt acuzați de procurori pentru delapidare. Alături de cei doi a fost trimis în judecată pentru evaziune fiscală Gheorghiţă Pieca, fostul administrator al societăților menționate. De asemenea, Lucia Weiss, fostul director economic în cadrul celor două firme, este cercetată pentru complicitate la evaziune fiscală.

Primarii de la Albota și Bascov, citați în dosarul fostului patron de la „Atac de Argeș”

Luni, 10 Iunie 2019 15:46

# În primă instanță, Florin Paraschivescu (foto) a fost condamnat la şase ani şi opt luni de închisoare cu executare pentru şantaj

Judecătoria Pitești l-a condamnat, pe 21 noiembrie, pe Florin Paraschivescu, fostul patron al săptămânalului „Atac de Argeş”. Acesta a primit şase ani şi opt luni de închisoare cu executare pentru şantaj. Sentinţa nu a fost definitivă, iar procesul s-a mutat la Curtea de Apel Pitești. Instanța a stabilit ca la termenul din 14 iunie să fie citați Ion Dumitru, primarul de la Albota, parte civilă în dosar, și Gheorghe Stancu, edilul de la Bascov, care este parte vătămată în aceeași cauză. De asemenea, în dosar urmează să fie audiați mai mulți martori.

 

Curtea de Apel București începe judecarea apelului în dosarul „Hexi Pharma”

Luni, 10 Iunie 2019 15:38

# Conform deciziei primei instanţei, compania a fost obligată să plătească despăgubiri către mai multe spitale din Argeș
Pe 27 iunie, la Curtea de Apel București începe judecarea apelului în dosarul „Hexi Pharma”. În urma hotărârii instanței de fond, Flori Dinu, directorul general al companiei, a fost condamnată la 3 ani de închisoare cu executare, iar Mihail Leva, directorul de producție, a primit 3 ani și 8 luni de închisoare. Tribunalul Bucureşti a dispus ca Hexi Pharma să fie condamnată la plata unei amenzi penale de 2,6 milioane de lei, pentru că a vândut dezinfectanți diluați spitalelor din România.

Florin Frătică, urmărit penal pentru evaziune fiscală și spălare de bani

Luni, 10 Iunie 2019 15:30

# Parchetul Tribunalului București actualizează informațiile despre averea fostului primar din Bradu

Informațiile privitoare la sechestrul pe bunurile fostului primar din Bradu, Florin Frătică, actualizate. Procurorii Parchetului Tribunalului București au decis, recent, să solicite noi informații, față de averea lui Frătică, în dosarul în care, acesta, a stat la ”beciul domnesc” peste o jumătate de an.

 

Chestionarul de feedback al pacientului, un adevărat eșec la Spitalul Județean Argeș

Luni, 10 Iunie 2019 15:19

# Deși la chestionar ar trebui să răspundă pacienții externați, acesta este trimis prin SMS și celor care au fost doar consultați # 12,95% dintre pacienții Spitalului, care au completat formularul, susțin că li s-au solicitat atenții din partea medicilor sau asistentelor

Chestionarul de feedback al pacientului este un mecanism implementat în spitalele publice din țară la sfârșitul anului 2016. Rolul său este acela de a reliefa părerile pacienților despre serviciile medicale pe care le-au primit în perioda internării lor într-un spital, dar nu numai. Prin acest sistem s-a încercat îmbunătățirea serviciilor de sănătate. 

La Mănăstirea Râncăciov, monument istoric de importanță națională, hramul s-a ținut printre schele

Luni, 10 Iunie 2019 15:14

Mănăstirea Râncăciov, monument istoric de categorie ”A”, lăcaș de cult a cărui vechime se pierde în negura vremurilor, și-a prăznuit, săptămâna trecută, hramul. De Înălțare, numeroși credincioși au căutat liniștea sufletească în curtea și în incinta localizate într-un punct destul de îndepărtat față de centrul comunei. Cei care au venit pe jos, s-au bucurat de flori, de aerul curat. Cei cu mașina au mai păcătuit, din cauza drumului plin de gropi. Cu toții s-au simțit, însă, în timpul slujbei, mai aproape de Dumnezeu, mai liniștiți, mai curați.

 

Angajați ai Primăriei Priboieni, condamnați în dosarul fraudelor electorale din 2012

Luni, 03 Iunie 2019 23:49

# Infracțiuni  la referendumul pentru demiterea președintelui Băsescu

Curtea de Apel Pitești a dat soluția finală într-un dosar privind falsificarea documentelor și evidențelor electorale într-o comună din Argeș, în urma organizării referendumului național din 29 iulie 2012 pentru demiterea fostului președinte Traian Băsescu. Este vorba despre un dosar cu 14 inculpați, o parte dintre ei foști sau actuali angajați ai Primăriei Priboieni.

Martorii îl acuză pe șeful SML Argeș: „Domnul doctor mi-a spus că dacă nu obțin o alcoolemie sub limita legală, voi primi banii înapoi”

Luni, 03 Iunie 2019 23:47

# Dosarul „Alcoolemiilor” – reaudierea martorilor # După schimbarea completului de judecată  s-a procedat la readministrarea probatoriului în faţa noului titular de complet.

Continuă judecarea dosarului „Alcoolemiilor” la Tribunalul Argeș! În dosar sunt cercetați pentru corupție Gheorghe Milandru, medicul Nicușor Stănculeț, șeful interimar de la Serviciul de Medicină Legală Argeș, precum și patru foști sau actuali polițiști.  După schimbarea completului de judecată  s-a procedat la readministrarea probatoriului în faţa noului titular de complet. De asemenea, s-a început și reaudierea martorilor.

 

Pagina 44 din 102

«ÎnceputAnterior41424344454647484950UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea