Dosarul lui Florin Frătică, fostul primar de la Bradu, privind o despăgubire ANRP - în pronunțare

Luni, 15 Aprilie 2019 13:50

# Prejudiciul calculat de DNA: 35 de milioane de lei!

La Curtea de Apel București este pe rol, din vara anului trecut, cauza în care fostul primar din Bradu, Florin Frătică, a fost trimis în judecată de procurorii anticorupţie sub acuzaţia de instigare la abuz în serviciu cu consecințe deosebit de grave dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit. Prejudiciul din acest dosar a fost stabilit la peste 35 milioane lei, reprezentând suma acordată de către A.N.R.P. ca despăgubire pentru 19,13 ha teren, în Bradu.

Fostul șef de la Apele Române a dat în judecată instituția

Luni, 08 Aprilie 2019 12:09

# Adrian Moisescu (foto) a fost demis pentru că a participat la o conferință de presă a PNL Argeș

Pe rolul Tribunalului Argeș  a fost înregistrat, recent, procesul în care Adrian Moisescu, fost director al Administrației Bazinale de Apă Argeș, contestă decizia de concediere ce a fost luată în urma unor dezvăluiri făcute într-o conferință de presă, conferință desfășurată la sediul PNL. Procesul are un prim termen pe 12 aprilie.
Ce s-a întâmplat, de fapt?

 

Neregulile găsite de Curtea de Conturi la Popești, îndreptate

Luni, 08 Aprilie 2019 12:07

# Pentru aceasta, localitatea s-a ales cu un dosar în instanță

La Popești, localitate care, sub conducerea noului primar, înflorește, mocnește un nou scandal. Scandal care are, la origine, modul în care fostul primar a condus instituția, sau, mai exact, la modalitatea în care nu a condus-o.  Totul a început în urma unui control al Curții de Conturi, care a descoperit nereguli privitoare la contractele de arendă, la modul de înregistrare al acestora și altele.

Patronii Agrolact Coșești au scăpat!

Luni, 08 Aprilie 2019 10:21

# Instanța a dispus încetarea procesului penal față de omul de afaceri Lucică Comănescu, judecat pentru evaziune fiscală
Oamenii de afaceri Lucică Comănescu, patronul Agrolact Euroline Mărăcineni, și Constantin Marin au fost trimiși în judecată, în mai 2018, de procurorii Parchetului Tribunalului Argeș pentru fapte de evaziune fiscală. Conform procurorilor, aceștia, în calitate de asociați ai Agrolact Coșești, firmă radiată de la registrul Comerțului, au înregistrat în 2011 operațiuni comerciale fictive cu „lapte materie primă”. Față de cei doi, instanța a stabilit prin hotărâre definitivă încetarea procesului penal sub aspectul infracţiunii de evaziune fiscală, după ce afaceriștii au acoperit integral prejudiciul de peste 100.000 de lei constatat de procurori în dosar.

 

De la extaz la agonie. Proxenet argeșean eliberat din închisoare, după ce ÎCCJ i-a casat sentința, dar condamnat, din nou, la rejudecare

Luni, 08 Aprilie 2019 09:56

# „Joaca cu sentința”! A fost achitat de instanța de fond, însă condamnat la apel. După 6 luni de arest, a obținut casarea sentinței, fiind eliberat. La rejudecare, a ajuns iar la închisoare
Eduard Mihai Lică este unul din inculpații trimiși în judecată în lotul „proxeneţilor de lux” din Câmpulung. Acesta a făcut parte din grupul de 25 de persoane săltate de mascaţi în urma percheziţiilor de amploare ce au avut loc în octombrie 2016, în oraşul de la poalele Mateiaşului.

ISJ Argeș și Școala nr 16, obligate de instanță să plătească amenzile către Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării

Luni, 08 Aprilie 2019 09:41

Inspectoratul Școlar Județean Argeș și conducerea Şcolii Gimnaziale I.L. Caragiale din Piteşti au cerut, în instanță, anularea actului administrativ prin care cele două instituții au fost sancționate de către Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării cu amenzi în valoare totală de circa 5.000 lei. Este vorba despre episodul petrecut în urmă cu câțiva ani la Şcoala Gimnazială „I.L. Caragiale” Piteşti (fosta Şcoală 16). Atunci, elevii unei clase, sprijiniți de părinții lor, au organizat un protest, în unitatea de învăţământ, după ce au refuzat să mai intre la cursuri din cauza unui „elev problemă“.

 

Constantin Nicolescu scapă de închisoare, dar ar putea fi bun de plată

Luni, 01 Aprilie 2019 21:47

# Consiliul Județean Argeș poate să se întoarcă împotriva fostului președinte, pentru recuperarea prejudiciului din dosarul ”Podul de la Căteasca” # Prejudiciul cumulat în dosar este de peste 8,7 milioane de lei

Constantin Nicolescu, fostul președinte al CJ Argeș, a fost condamnat, pe 26 martie, de magistrații Înaltei Curți de Casație și Justiție, la 7 ani și 8 luni de închisoare cu executare în dosarul „Podul de la Căteasca”. Totuși, acesta nu va face nicio zi de închisoare. Instanţa a menţinut asupra sa o decizie anterioară, cea din Dosarul Școlilor, în care Nicolescu a primit tot 7 ani și 8 luni cu executare, însă a executat doar 2 ani și 4 luni din sentință.

ÎPS Calinic i-a interzis starețului Ioasaf să mai oficieze slujbe

Luni, 01 Aprilie 2019 21:24

# Starețul de la Cotmeana îi îndeamnă pe enoriași la lucruri necurate: „Mergeţi, fraţilor, în pădure şi puneţi-vă ştreangul” # Ca răspuns la comportamentul părintelui, Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului spune că acesta este „sub tratament medicamentos” și este „uneori sensibil la neputințele omenești”

Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului i-a interzis starețului Ioasaf de la Cotmeana să mai oficieze slujbe. Măsura a fost luată după ce în spațiul public a apărut o înregistrare video în care Ioan Boiciuc, Ioasaf sub numele de cleric, și-a ameninţat enoriaşii cu bătaia, în timpul slujbei, după ce aceștia ar fi vorbit în biserică.

 

Fostul șef de la CAS Argeș, citat ca martor în procesul doctoriței Anca Alexandrescu

Luni, 01 Aprilie 2019 21:21

Pe 3 aprilie se judecă, la Curtea de Apel Pitești, dosarul în care Anca Alexandrescu este acuzată de procurori că prin intermediul unei farmacii din Călinești, în care era asociat unic, ar fi prescris și apoi decontat, în 2009, sute de rețete fictive. În primă instanță, aceasta a fost achitată pentru infracțiunile de instigare la abuz în serviciu, instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată şi înşelăciune în formă continuată. La termenul de miercuri, 3 aprilie, este citat ca martor în proces Ștefan Ciocănel, fost șef al Casei de Asigurări de Sănătate Argeș.

Alina Frătică a pierdut, la Curtea de Apel București, procesul cu A.N.I.

Luni, 01 Aprilie 2019 21:19

Alina Frătică, soția fostului primar din Bradu, a pierdut, la sfârșitul anului trecut, procesul cu Agenția Națională pentru Integritate. ANI a constatat starea de incompatibilitate pentru Alina Frătică pentru că, în anul 2016, a candidat la Camera Deputaților. Conform ANI, candidata nu și-a încetat raportul de serviciu, fiind, la data respectivă, șef serviciu în cadrul Casei de Pensii a Municipiului București.

 

A început joaca cu probele! Tribunalul Argeș a exclus interceptările, înregistrările video și capturile foto din dosarul „Mită în Laboratorul de Sănătate Mintală Pitești”

Luni, 25 Martie 2019 16:24

# Lovitură pentru procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, după ce instanța a exclus zeci de probe # În dosar sunt cercetați medicii psihiatri Valerian Azamfire (foto) şi Eli Morman, împreună cu două asistente medicale, pentru luare de mită în formă continuată

Săptămâna trecută, judecătorul Tribunalului Argeș a admis cererea, formulată de apărătorii inculpaților, de anulare a înregistrărilor efectuate în perioada 27 aprilie – 23 iunie 2015, în dosarul „Mită în Laboratorul de Sănătate Mintală Pitești. Pe 21 martie, a avut loc un nou termen în dosarul în care patru cadre medicale din Laboratorul de Sănătate Mintală (LSM) Piteşti sunt acuzate că au luat mită de la sute de persoane. Este vorba despre speța în care sunt cercetaţi medicii psihiatri Valerian Azamfire şi Eli Morman, precum şi asistentele medicale Eleonora Stoicescu şi Cristina Constantinescu. Următorul termen al procesului va avea loc pe 22 aprilie.

Dosarul de braconaj al șefilor de la AJVPS Argeș, aproape de final

Luni, 25 Martie 2019 16:22

# Inginerul Horia Tănase, inculpat în dosar: „Am modificat cifra 3 din autorizație în 8… Așa am considerat că este normal”

Pe 14 martie, a avut loc la Judecătoria Pitești, pe fond, un nou termen în dosarul de braconaj în care sunt implicați Constantin Istrătescu, șeful AJVPS Argeș, dar și colaboratorii săi, Horia Tănase și Sorin Bulimac. Aceștia sunt acuzați de braconaj cinegetic în formă continuată, fals material în înscrisuri oficiale şi instigare la fals material în înscrisuri oficiale. La ultimul termen de judecată au fost audiați șoferul Asociației, în calitate de martor, dar și doi inculpați, inginerul Tănase și Sorin Bulimac. Următorul termen al procesului a fost stabilit pe 11 aprilie.

 

Nicola Inquieto, italianul acuzat că spăla banii mafiei italiene în România, prima executare silită

Luni, 25 Martie 2019 16:20

Problemele se înmulțesc pentru omul de afaceri Nicola Inquieto, italianul acuzat că spăla banii mafiei italiene în România. Acesta a  rămas, deocamdată,  în custodia Parchetului antimafia din Napoli. În țară, procesul firmei sale, Daniela Construcții, cu creditorii, are termen în luna mai. Între timp, însă, OTP BANK ROMANIA S.A., prin executorul Pisculungeanu Adrian, îl execută… pe persoană fizică. Pentru acoperirea unor credite, executorul scoate la licitație un apartament cu două camere, din str. Petre Ispirescu, la un preț de pornire a licitației de 247.031 lei. Licitația este programată pentru data de 11 aprilie, la sediul biroului executorului.

Procese peste procese pentru Florin Frătică

Luni, 25 Martie 2019 16:16

#  Martorii din dosarul de corupere a alegătorilor vor fi reaudiați, chiar de „ziua păcălelilor”
Acuzații de corupere a alegătorilor, la Bradu, în campania electorală din 2016.  În acea perioadă, Frătică a fost reclamat de un candidat la funcţia de consilier local la Bradu, Cătălin Mocanu, că ar fi făcut presiuni asupra sa şi că ar fi mituit cu câte 50 lei doi cetăţeni ca să-l voteze. Acuzaţiile de corupere a alegătorilor se referă la faptul că Frătică ar fi încercat să câştige cu mită electorală votul unor localnici, la alegerile din 5 iunie 2016, când acesta candida pentru al treilea mandat în fruntea Primăriei Bradu.

 

Mai multe instituţii sanitare argeșene vor primi despăgubiri de la Hexi Pharma

Luni, 25 Martie 2019 15:58

#  Spitalul Județean de Urgență Pitești va fi despăgubit cu cea mai mare sumă, în Argeș
Pe 30 ianuarie, compania Hexi Pharma a fost condamnată la plata unei amenzi penale de 2,6 milioane de lei, pentru că a vândut dezinfectanți diluați spitalelor din România. Astfel, societatea a pus în pericol viața a milioane de pacienți care au beneficiat de asistență medicală din partea acelor unitați sanitare carora le fusese livrate biocide ineficiente în combaterea infecțiilor nosocomiale, se arată în motivarea judecătorului Tribunalului București, conform realitatea.net.

Masacrarea pădurilor continuă! Pădurari trimiși în judecată pentru abuz în serviciu, delapidare și furt de arbori

Luni, 25 Martie 2019 14:58

# Inculpații aveau organizată o adevărată rețea prin care să urmărească controalele poliției astfel încât să le evite, beneficiind și de sprijinul organelor silvice, prin pădurarii implicați # Pădurarii au fost dați afară de la Ocolul Silvic Topoloveni

În noiembrie 2017, oamenii legii au organizat 11 percheziţii la persoane suspectate de tăiere ilegală şi furt de lemne. Au avut loc 10 descinderi la Călineşti şi una în comuna Priboieni. Printre cei vizaţi s-au numărat şi doi pădurari bănuiţi că erau mână în mână cu hoţii de lemne din Călinești.  Recent, polițiștii  din cadrul Poliției Oraşului Topoloveni au finalizat cercetările în cauză. Dosarul a fost înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Topoloveni cu propunere de trimitere în judecată.

 

Dosarele „Cheresteaua”, afectate de decizia CCR privind protocoalele SRI-Parchet General

Luni, 18 Martie 2019 15:53

# În dosarul lui Ion Andrei, zis „Brânză”, au fost emise deja adrese către Parchetul Tribunalului Argeş pentru a se comunica dacă au fost aplicate protocoalele

Pe 1 aprilie se împlinesc 3 ani de când procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş au finalizat dosarul numit generic ”Cheresteaua 1” și au trimis cauza pe rolul instanței. Este vorba despre dosarul în care liderul grupării cercetate este Ion Andrei, zis ”Brânză”, patronul firmei Andris. Alături de acesta au fost trimişi în judecată membrii clanului ”Brânză”, angajaţi ai firmei Andris și mai mulţi funcţionari de la Ocolul Silvic Valea Oltului, în total fiind 16 inculpați.

Golăneală fără margini la Bradu. Sesizare formulată la ANI, pentru primarul Dan Stroe, semnată în fals

Luni, 18 Martie 2019 15:50

Primarul ales al comunei Bradu, pesedistul Dan Stroe (foto), nu are zile ușoare în instituția pe care o conduce. În special din cauza golanilor și a golănelilor pe care aceștia le gândesc. Plângeri peste plângeri, certuri în Consiliul Local, contre. În special de la persoane care au pierdut puterea și încă mai speră să o recâștige.
Una din ultimele astfel de golăneli (scuze, termenul este dur, însă reflectă realitatea) s-a produs la sfârșitul lunii trecute, când un cetățean, Grigore Ștefan, a formulat o sesizare către Agenția Națională de Integritate (ANI),  în care cere să fie cercetat primarul în funcție.

 

Dosarul terenurilor din Pădurea Trivale, cumpărate de evrei de la Ivănescu, amânat pentru că unul dintre pârâți e de negăsit

Luni, 18 Martie 2019 15:35

Continuă la Tribunalul Vâlcea dosarul în care trei firme de afaceri evreiești se judecă cu Statul Român și cu Direcția Silvică Argeș privind posesia unor terenuri din Pădurea Trivale.  Direcția Silvică Argeș a câștigat în instanță, pe fond, anularea contractelor de vânzare-cumpărare pentru 32,8 ha de teren din Pădurea Trivale. Este vorba despre terenurile teleportate de la Rătești în Pădurea Trivale și vândute de către Ileana Brătianu (nepoata lui Ion C. Brătianu) omului de afacerii Nicolae Ivănescu, care la rândul lui a vândut o parte dintre ele unor firme evreiești.

Luptă aprigă între creditorii Hotelului Muntenia pentru cei 5 milioane de euro

Luni, 18 Martie 2019 15:31

Dragoș Deaconescu (foto), cunoscut și ca Benny, este patronul Atu Casino și al firmelor Atu Win Games, ambele având rețele de săli de jocuri mecanice cu acoperire în toată țara. De asemenea, el are și o firmă de pariuri sportive, Total Bet, tot cu acoperire națională.
Omul de afaceri Dragoș Diaconescu a cumpărat Complexul hotelier „Muntenia”, în urma unei licitații, cu un preț de adjudecare de 23,54 milioane lei, aproximativ 5 milioane euro. Acesta are la dispoziție 90 de zile de la desfășurarea licitației pentru a plăti întreaga sumă.

 

Pagina 46 din 102

«ÎnceputAnterior41424344454647484950UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea