Ion Năftănăilă, trimis în judecată pentru nereguli la alimentarea cu apă în comună

Luni, 03 Decembrie 2018 15:51

# Alte necazuri pentru fostul primar de la Albeștii de Muscel # Cătălin Manta, edilul actual al localității: „Ca urmare a solicitării DNA, ne-am constituit parte vătămată în dosar”

Fostul primar al comunei Albeștii de Muscel, Ion Năftănăilă, este cercetat de procurorii DNA pentru modul în care s-ar fi realizat alimentarea cu apă în comună. Ion Năftănăilă și fostul contabil șef al Primăriei Albeștii de Muscel, Ion Bodea, alături de omul de afaceri Eftimie Ionescu, patronul Eftimex, sunt cercetați la Tribunalul Argeș într-un dosar privind fapte de corupție.

Centenarul Marii Uniri, sărbătorit prin cântec, dans și voie bună la Lexford Castel

Luni, 03 Decembrie 2018 15:14

Ziua Națională a României a fost marcată așa cum se cuvine în cadrul școlii Lexford Castel. Îmbrăcați în costume populare, elevii dar și preșcolarii de la Lexford Castel au interpretat cântece patriotice, au recitat poezii și au vorbit despre marea unire. Micuții au interpretat cu mult patos imnul României „Deșteaptă-te, române!” sau cântecul „Treceți, batalioane, române, Carpații!”.

 

Condamnare în dosarul ” Șantaj la Atac de Argeș”. Părțile vătămate din dosar: „Ce face omul cu mâna lui, nici dracul nu desface”

Luni, 26 Noiembrie 2018 23:59

# Ion Georgescu: „Pentru că a fost recidivist, atârnă greu de gâtul lui această sentință” # Ducele de Albota: „Nu mi-am dorit să fiu părtaș la condamnarea lui, dar el a căutat-o”

Florin Paraschivescu (foto), fostul patron al săptămânalului „Atac de Argeş”, a fost condamnat, pe 21 noiembrie, la şase ani şi opt luni de închisoare cu executare pentru şantaj. Sentinţa dată de magistraţii Judecătoriei Piteşti nu este definitivă.

Nereguli la Baza Turistică Pitești! Lipsesc bunuri de peste 10.000 lei

Luni, 26 Noiembrie 2018 23:58

Direcția Județeană de Sport și Tineret Argeș, în urma deciziei directorului Laurențiu Achimescu, a trimis o echipă la Baza Turistică Pitești pentru a realiza inventarul în cadrul centrului. Decizia a venit după ce Florean Vișan, șeful Serviciului Centre de Agrement din cadrul DJST Argeș, s-a stins din viață, după o luptă cu o boală necruțătoare, cancer la colon. În urma controlului au fost găsite mai multe nereguli, unele dintre ele greu de explicat.

 

Procesul agenților de turism împotriva Companiei de Drumuri, amânat până în ianuarie

Luni, 26 Noiembrie 2018 14:46

# Un ONG vine în susținerea demersurile oamenilor de afaceri pentru deschiderea Transfăgărășanului mai devreme de 30 iunie

Mai mulți oameni de afaceri din Argeș au chemat în judecată Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) cerând modificarea regulamentului de funcționare al DN 7C – Transfăgărășan. Este vorba despre articolul care recomandă închiderea circulației între km 104 - Piscul Negru - și km 130 - Bâlea Cascadă - în perioada 1 noiembrie – 30 iunie.

Primarul Capitalei, în proces cu firma omului de afaceri Ștefan Lăzăroiu

Luni, 19 Noiembrie 2018 16:37

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a dat în judecată un important constructor argeșean - Trustul de Construcții Civile și Industriale Argeș (TCCIND). Pe rolul Tribunalului Argeș a fost înregistrat, în iulie 2018, un litigiu privind achizițiile publice. Municipiul București, prin primarul general, Gabriela Firea, cere societății lui Ștefan Lăzăroiu suma de 313.604 lei, la care se adaugă dobânzi de 29.165 lei, bani ce ar fi fost plătiți nejustificat către firma argeșeană.
Pe 9 noiembrie, Tribunalul Argeș a decis suspendarea judecății cauzei până la soluționarea procedurii insolvenței firmei TCCIND. Instanța a admis cererea făcută de Pheonix Omega Ipurl, administratorul judiciar al societății.

 

Ion Andrei, inculpat în dosarul Cheresteaua: „Poate ne scăpați de hoți! Sunt 300 de hectare. Ăștia fură!”

Luni, 19 Noiembrie 2018 16:32

Problema defrișărilor ilegale din județul Argeș a fost prezentată la emisiunea „România, te iubesc!”. În reportaj s-a făcut referire și la tăierile ilegale realizate de firma Andris. Pe rolul Tribunalului Argeș se judecă, din aprilie 2016, dosarul numit generic „Cheresteaua 1”. 16 inculpați sunt trimiși în judecată, în frunte cu Ion Andrei, zis și ”Brânză”, patronul firmei Andris, o parte din membrii familiei sale, angajaţii săi și mai mulţi funcţionari de la Ocolul Silvic Valea Oltului. Următorul termen al procesului va avea loc pe 27 noiembrie.

Apelul în dosarul cianurilor amânat până în 2019

Luni, 19 Noiembrie 2018 16:17

A început apelul în dosarul cianurilor. Vasile Tofan, managerul firmei Global Eco Center, a făcut apel în dosarul în care este cercetat pentru infracţiunea de neluare a măsurilor de eliminare totală a substanţelor şi preparatelor periculoase care au devenit deşeuri. În primă instanță, acesta a fost condamnat la 5 ani de închisoare cu executare, iar firma sa a primit o amendă penală de 600.000 lei.

 

Doi foști primari de la Bradu, întâlnire la Curtea de Apel București

Luni, 19 Noiembrie 2018 16:09

Costel Zamfir, fostul primar de la Bradu, a fost citat ca martor la Curtea de Apel București, în procesul de corupție al lui Florin Frătică. Acuzațiile procurorilor anticorupție în acest dosar vizează un prejudiciu de 35.035.511 lei reprezentând suma acordată de către ANRP ca despăgubire pentru un teren de 19,13 ha teren, considerată a fi acordată în mod nedrept.

Pârtia de schi de la Molivișu, la mâna Guvernului!

Luni, 12 Noiembrie 2018 16:31

# Este nevoie de o Hotărâre de Guvern pentru a se scoate din fond forestier o parcelă de 2 hectare # Este inclusă și suprafața cu defrișări ilegale de 9.000 mp
Vești noi pentru oamenii care doresc să afle când se va schia la Molivișu. Dosarul penal privind tăierile ilegale de arbori în zona pârtiei Molivișu a blocat inițial proiectul. Ultima noutate este faptul că echipa Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară Molivișu, condusă de președintele Gabriel Dică, cel care l-a înlocuit pe Pavel Bârlă, în 2016, în fruntea asociației, ar putea să primească aprobare pentru scoaterea din fond forestier pe zona unde au fost defrișări ilegale.

 

Numele unui afacerist piteștean apare în valiza Tel Drum

Luni, 12 Noiembrie 2018 16:22

În valiza cu documente, care vizează afacerile companiei Tel Drum, pe care site-ul de investigații Rise Project a primit-o, apar și informații despre un om de afaceri din Argeș. Omul de afaceri piteștean Daniel Neagoe este urmărit penal de DNA alături de Liviu Dragnea și alte șapte persoane în dosarul Tel Drum, constituit pe baza unei sesizări a OLAF (Oficiul European Antifraudă).

Fraude din închisoare. Un deținut a înșelat șase piteșteni prin metoda „Accidentul”

Luni, 05 Noiembrie 2018 13:59

# Trei persoane vătămate, pe parcursul a patru ore, într-o singură noapte # „Mamă, am lovit o femeie, iar aceasta se află la spital! Am nevoie de bani!”, așa implorau ajutor escrocii
Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș, împreună cu poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale Argeş, au destructurat, recent, un grup infracțional organizat, din Medgidia, format din șapte inculpați, care acţiona prin metoda „Accidentul” în județul Argeș. Șase piteșteni au fost înșelați prin această metodă, în acest dosar. Aceștia au picat în „plasa” escrocilor pe parcursul a trei zile. Inculpații au acționat inclusiv în noaptea de Înviere. În dosarul aflat pe rolul Tribunalului Argeș s-a creat un prejudiciu total de peste 100.000 de lei, fiind constituite ca părți vătămate șase persoane. Acțiunea era controlată de o persoană care se afla încarcerată la Penitenciarul Tulcea.

 

Dosarul lui Florin Frătică privind coruperea alegătorilor, în pronunțare

Luni, 05 Noiembrie 2018 13:54

Florin Frătică, fostul primar de la Bradu, a fost trimis în judecată în octombrie 2017 pentru coruperea alegătorilor. Reamintim că Frătică a fost surprins pe camerele video ale unui magazin în timp ce oferea sume de bani la doi locuitori din comună, în timpul campaniei electorale, în postura în care acesta dorea un nou mandat în fruntea Primăriei, iar împotriva sa au fost făcute mai multe reclamații.  Pe 15 noiembrie, magistrații Judecătoriei Pitești urmează să se pronunțe în dosarul fostului edil.

Condamnări în dosarul de proxenetism din Câmpulung

Luni, 05 Noiembrie 2018 13:08

# Petru Raia, zis Inu, a primit 5 ani de închisoare, în timp ce Eusebi Samir Lăcătuș - 3 ani și 8 luni de închisoare # Timp de 11 ani, Petru Raia a figurat cu zero venituri, dar a deținut, prin apropiați, mașini de 360.000 euro și proprietăți de 500.000 euro
Tribunalul Argeș l-a condamnat la 5 ani de închisoare pe inculpatul Petru Raia, zis Inu, pentru săvârșirea infracțiunilor de proxenetism și spălare a banilor, iar pe Eusebi Samir Lăcătuș la 3 ani și 8 luni închisoare, pentru aceleași infracțiuni. Decizia nu este definitivă, ea putând fi atacată cu apel. Cei doi inculpați au fost trimiși în judecată, în același dosar, de procurorii Parchetului Tribunalului Argeș în ianuarie 2018. Aceștia fac parte din lotul de 25 de persoane reținute la Câmpulung în octombrie 2016 pentru proxenetism.

 

Raport de expertiză cu multe semne de întrebare, în dosarul „Publitrans”

Luni, 29 Octombrie 2018 17:27

# Dan Panțoiu (foto stânga), avocatul lui Tudor Pendiuc: „Răspunsurile și concluziile sunt favorabile tuturor inculpaților, dar nu se răspunde în privința prejudiciului” # „În raportul de expertiză se scoate ilegalitatea selecției ofertei contractului, că nu s-a încălcat nicio lege…”, mai spune avocatul

Pe 18 octombrie a fost depus la Tribunalul București raportul expertizei care a fost dispusă în dosarul „Publitrans”. În martie 2017, în dosarul în care a fost trimis în judecată fostul primar al Piteștiului, Tudor Pendiuc, alături de alți inculpați, pentru fapte de corupție, instanța a emis prima adresă pentru desemnarea unui expert care să întocmească un raport de expertiză în cauză.

Șicane între CNCD și Publitrans pentru posesia automatelor de bilete din Pitești

Luni, 29 Octombrie 2018 17:24

# Firma omului de afaceri Constantin Scarlat cere societății municipalității restituirea a 20 de automate de bilete și a 3.200 euro pentru folosirea lor

Continuă conflictele, în instanță, între CNCD, firma omului de afaceri Constantin Scarlat, și Publitrans, societatea municipalității. Acum se cer automatele de bilete înapoi!
În 2014, odată cu intrarea procurorilor DNA pe firul transportului local de călători în Pitești, s-a ales „praful” de asocierea dintre Girexim-CNCD-Publitrans. Mai mult, DNA a dispus sechestru asigurator pe toate cele 40 de autobuze ce aparţineau CNCD, maşinile fiind date în custodie societăţii Publitrans pentru a asigura în condiții bune transportul public de călători în Pitești, în perioada respectivă.

 

Procesul privind deschiderea Transfăgărășanului timp de șase luni pe an a ajuns la Curtea de Apel Pitești

Luni, 29 Octombrie 2018 17:11

Mai mulți agenți de turism din Argeș au chemat în judecată Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) cerând modificarea regulamentului de funcționare a DN 7C - Transfăgărășan, mai precis articolul care recomandă închiderea circulației pe acest tronson în perioada 1 noiembrie - 30 iunie. 15 societăți comerciale cer la Tribunalul Argeș modificarea articolului 4.1 din regulamentul de funcționare a DN 7C și posibilitatea deschiderii drumului mai devreme de 30 iunie, cel puțin şase luni pe an şi nu patru luni ca până acum. Trei dosare care au ca obiect modificarea parțială a regulamentului de funcționare a Transfăgărășanului au fost deschise în instanță.

Martor „cheie”, audiat în dosarul de braconaj al directorului Constantin Istrătescu

Luni, 29 Octombrie 2018 17:07

Timp de o oră și jumătate, Florin Stancu, consilier superior în cadrul Gărzii Forestiere Ploiești și cel care răspunde de fondul de vânătoare din Argeș, a trebuit să răspundă întrebărilor judecătorului și apărătorilor inculpaților din dosarul de braconaj al directorului AJVPS Argeș. Pe 25 octombrie, la Judecătoria Pitești, a avut loc un nou termen în procesul privind braconarea a 30 de porci mistreți. În cauză sunt vizați directorul Asociației Județene a Vânătorilor și Pescarilor Sportivi Argeș, Constantin Istrătescu, dar şi alţi doi angajaţi, Horia Tănase, din Mărăcineni, şi Sorin Bulimac din Curtea de Argeş.

 

„Banii cu care mi-am achiziționat autoturismul au fost câștigurile de la nuntă și de la botez”

Luni, 22 Octombrie 2018 18:11

# Trei ani de procese în dosarul “Mită la Hidroelectrica Curtea de Argeş” # Așa a încercat să demonteze Florian Oprea, fostul director adjunct al Sucursalei Hidrocentrale Curtea de Argeș, în instanță,  acuzația procurorilor DNA că a luat mită un MERCEDES de 164.505,99 lei # Dosarul este tergiversat ca urmare a zeci de cereri ale apărătorilor inculpaților de imposibilitate de prezentare la procese

Procesul dosarului “Mită la Hidroelectrica Curtea de Argeş” este departe de finalizare, la trei ani de la trimiterea în judecată a inculpaților din acest caz. Mai mult, dosarul de la Tribunalul Argeș a ajuns la un nou complet de judecată pe 27 septembrie 2018 după ce completul C4 fond, al cărui titular a fost doamna judecător Irina Mihaela Lazăr, s-a desființat după pensionarea acesteia.

Dat afară de CJ Argeș, directorul Viorel Badea a fost întors în funcție de instanță

Luni, 22 Octombrie 2018 17:42

Scandalul de la Evidența Populației a ajuns în prelungiri
Încet, încet se face dreptate! După mai multe luni de procese deschise împotriva Consiliului Județean Argeș, ca urmare a destituirii sale din funcția de director executiv de la Evidența Populației, Viorel Badea a câștigat, în instanță, o primă „bătălie”.

 

Pagina 49 din 102

«ÎnceputAnterior41424344454647484950UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea