Ancheta

Primăria Merișani a cerut companiei OMV Petrom opt miliarde de lei vechi pe an - taxe pentru extracția hidrocarburilor

Luni, 26 Februarie 2018 15:35

# Hotărârea de consiliul local a fost atacată de OMV la Tribunalul București # Primar: „Ne-am angajat avocat, dar fără reușită…”

Primarul de la Merișani, Luigi Ionescu (foto), a încercat să obțină bani pentru bugetul primăriei pe seama OMV Petrom, companie care are mai multe puncte de lucru pe raza comunei. Cum OMV folosește drumurile comunale pentru toate intervențiile din localitate și nu plătește nimic, Consiliul Local Merișani a adoptat pe 10 noiembrie 2015 hotărârea nr. 42 prin care a stabilit mai multe taxe pentru OMV Petrom. Zis și făcut. Astfel, consilierii locali au stabilit o taxă locală pentru activitățile cu impact asupra mediului privind extracția hidrocarburilor de… 800.000 de lei pe an și o taxă pentru eliberarea avizului privind drumurile comunale necesară în vederea autorizației de construire/desființare de… 15.000 lei pe aviz.

 

Deputatul Rădulescu, în continuare cu permisul de port armă anulat

Luni, 26 Februarie 2018 13:27

# Judecătoria Pitești i-a respins plângerea lui Cătălin Rădulescu în procesul cu IPJ Argeș
Parlamentarul Cătălin Rădulescu a atacat în instanță actele administrative ale Inspectoratului de Poliție Județean Argeș prin care i s-a suspendat permisul de port armă, apoi prin care i s-a anulat acest permis, dar și amenda contravențională de 2.500 lei care i-a fost aplicată.
În martie 2017, Inspectoratul de Poliție Județean Argeș, prin Serviciul Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, a verificat armele deţinute de parlamentarul PSD, Cătălin Rădulescu.

ROMÂNIA, 2018!!! Satul Blaju, comuna Tigveni - condamnat la moarte din cauza drumului devenit inaccesibil

Luni, 19 Februarie 2018 22:26

# Cei 25 de bătrâni rămași în sat se roagă la Dumnezeu să le mai aducă cineva câte o pâine

România anului 2018. Se vorbește, insistent, de creșterea economică și bunăstarea adusă de multele guverne PSD-ALDE ale ultimului an. Se vorbește de investiții majore în infrastructură, de Autostrada Pitești-Sibiu, de construcția, în nordul județului, a celei mai mari stațiuni de schi din România. Iată, însă, că există și locuri, locuri în care trăiesc oameni, fix în aceeași perioadă descrisă, locuri în care accesul la civilizație este fantastic de greu. Chiar refuzat, dacă se poate spune așa. Și veți afla imediat de ce.

 

Garda de Mediu - amendă de 100.000 de lei pentru OMV Petrom Argeș, sucursală condusă de soțul premierului Viorica Dăncilă

Luni, 19 Februarie 2018 22:08

# Reprezentanții societății au plătit jumătate din amendă, 50.000 de lei, pentru că au achitat-o în 48 de ore de la aplicare # Pârâu poluat la Merișani, după ce o conductă de ţiţei a OMV Petrom s-a fisurat

Pe 29 ianuarie, coroziunea unei conducte de țiței a produs poluarea unui pârâu și a mai multor suprafețe de teren din comuna argeşeană Merişani. La momentul producerii incidentului, atât reprezentanți ai OMV cât și ai Gărzii de Mediu și ai Administrației Bazinale de Apă Argeș Vedea s-au prezentat la fața locului. Asset III Muntenia Vest Piteşti este denumirea oficială a sucursalei OMV Petrom SA din judeţul Argeş, care este manageriată, din anul 2009 şi până în prezent, de Cristinel Dăncilă, soţul premierului Viorica Dăncilă.

Garda de Mediu Argeș - trei plângeri penale împotriva firmei Global Eco Center!

Luni, 19 Februarie 2018 21:39

# Ministerul Mediului se va înscrie în dosarul de insolvență pentru recuperarea amenzilor acordate
În perioada 2013-2017, Garda Națională de Mediu - Comisariatul Județean Argeș a aplicat societății Global Eco Center cinci sancțiuni contravenționale în valoare totală de 500.000 lei. Confrom reprezentanților Gărzii de Mediu Argeș, societatea din Iași a plătit doar primele două amenzi. Spre finele lui 2014, Global Eco Center a intrat în procedura insolvenţei, la Tribunalul Iaşi. Lichidatorul desemnat de instanţă, Gheorghe Homoranu, a fost ocupat pe lângă dosarul de insolvență și cu procesele de anulare a unor amenzi acordate de autorităţile de mediu firmei lui Tofan.

 

Pagina 220 din 407

«ÎnceputAnterior211212213214215216217218219220UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea