Ancheta

Primarul de la Merișani vrea să transforme centrul de informare din comună în secție de poliție

Luni, 09 Octombrie 2017 23:29

# Centrul de informare Turistică Merișani, fără angați de peste doi ani # Pe ușa centrului există program de lucru, în schimb  nici un afiș că este închis # Primarul Luigi Ionescu: Cred că o să  cedez clădirea pe la poliție, că tot am probleme cu comunitatea de etnie romă
Centrul de informare turistică Merișani este un obiectiv de 184.000 de euro realizat în 2012 pentru comunitate. În realitate este, de fapt, o clădire goală, cu centrală termică și alte dotări care ar face invidios orice alt proprietar de clădire, dar nefuncțională de mai bine de doi ani de zile pe motiv că nu se angajează nimeni, salariul fiind minimul pe economie.

 

Frații Ilie și Cornel Penescu, trimiși în judecată pentru delapidare

Luni, 09 Octombrie 2017 21:41

Nici nu a apucat să iasă Cornel Penescu de la Penitenciarul Jilava, unde execută în regim deschis ultima parte a pedepsei de șapte ani de închisoare pentru dare de mită, că deja a fost trimis în judecată pentru altă faptă. De această dată, fostul patron al FC Argeș  a fost trimis în judecată pentru delapidare alături de fratele său, Ilie Penescu, de fostul director economic al firmei PIC, Gheorghiţă Pieca, dar și de Lucia Weiss, director economic la firma PIC S.A. Aceștia sunt acuzați că au delapidat fondurile PIC, societate condusă de Ilie și Cornel Penescu. Parte civilă în dosar s-a constituit Agenția Națională de Administrare Fiscală – prin Direcția Generală Juridică București, dar și lichidatorul judiciar al S.C. PIC SA, Pricewaterhouse Coopers Business Recovery Servisec Ipurl.

Un nou conflict între CNCD și Publitrans

Luni, 02 Octombrie 2017 13:33

# Firma lui Constantin Scarlat (foto) cere 2,1 milioane lei Publitrans-ului pentru profit, polițe de asigurări și reabilitarea autobuzelor
La Tribunalul Argeș, în luna septembrie s-a judecat un proces între CNCD SA prin lichidator SC Bio Consult SRL, ca reclamant, și Publitrans 2000 SA, ca pârât. CNCD, firma omului de afaceri Constantin Scarlat, a cerut, în instanță, plata a peste 2,1 milioane de lei reprezentând  profit aferent perioadei 1.10.2014 – 1.10.2015. Tribunalul Argeș a decis, pe 12 septembrie, declinarea competenței de soluționare în favoarea Tribunalului Specializat Argeș. Următorul termen al procesului va fi pe 24 octombrie.

 

Alba-neagra, la fisc, cu executarea silită a fostului primar din Albeștii de Muscel, Ion Năftănăilă

Luni, 02 Octombrie 2017 13:31

Fostul primar al comunei Albeștii de Muscel, Ion Năftănăilă, trăiește, încă, periculos. După ce a fost condamnat la închisoare cu suspendare, după ce și-a pierdut mandatul de primar, unitatea pe care a condus-o tocmai l-a dat în judecată pentru recuperarea unui prejudiciu constatat la un control al Curții de Conturi. Iar Finanțele i-au scos, la executare silită, Hyundai-ul de teren, însă, cu două zile înainte de data stabilită pentru licitație, tot Finanțele au amânat-o. Iată, cronologic, furcile caudine prin care a reușit să se strecoare, până acum cu bine, simpaticul fost edil șef.

Anca Alexandrescu cere efectuarea unei expertize contabile în dosarul său penal

Luni, 02 Octombrie 2017 13:24

Pe rolul Judecătoriei Pitești se află dosarul în care doctorița Anca Alexandrescu, fosta șefă a DSP Argeș, este inculpată, alături de alte trei persoane, fiind acuzată că, prin farmacia din Călinești al cărei asociat unic era, a prescris și apoi a decontat, în 2009, aproape 400 de rețete fictive. Procurorii consideră că unele dintre aceste rețete ar fi fost decontate chiar pe numele unor pacienți morți. Prin acest mecanism, bugetul CAS Argeș a fost prejudiciat cu peste 2,3 miliarde lei vechi. La termenul din 22 septembrie, avocatul Ancăi Alexandrescu a solicitat efectuarea unei expertize contabile în dosar. Instanța a hotărât discutarea acestor măsuri după audierea tuturor martorilor din acte. Pentru termenul din 27 octombrie au fost citați nu mai puțin de 20 de martori.

 

Pagina 234 din 406

«ÎnceputAnterior231232233234235236237238239240UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea