Ancheta

O altă amânare în procesul “Şantaj cu Atac de Argeș”

Luni, 25 Septembrie 2017 21:32

La termenul din 20 septembrie a avut loc o nouă amânare în procesul deschis împotriva fostului patron al ziarului Atac de Argeş, Florin Paraschivescu. Procesul se va relua pe 11 octombrie, după mai bine de cinci luni de amânări în dosar. Paraschivescu este acuzat de şantaj de către primarul de la Albota, Ion Dumitru, de primarul de la Mioveni, Ion Georgescu, Argentina Culcuş, fostul director al Centrului Cultural Mioveni, omul de afaceri Benone Lazăr, dar şi de unul dintre foştii săi angajaţi de la săptămânalul „Atac de Argeş”.

 

Inculpații din dosarul de corupție al primarului de la Davidești îl acuză pe specialistul care a realizat expertiza tehnică de incompatibilitate

Luni, 25 Septembrie 2017 21:18

# Ion Sandu, edilul de la Davidești, cere efectuarea unui nou raport de expertiză # Apărătorii inculpaților îl acuză pe expertul Dănuț Bâzgu de incompatibilitate și imparțialitate în realizarea raportului de expertiză # Expertul judiciar Dănuț Bâzgu: „Atunci când o expertiză nu le convine cuiva, e atât de ușor să arunci totul pe expert…”
Expertize peste expertize în dosarul de corupţie al primarului de la Davideşti, iar procesul se amână de la o săptămână la alta din cauza acestora. În anul 2015, primarul comunei Davidești, Ion Sandu, a fost trimis în judecată de procurorii DNA, alături de mai mulți oameni de afaceri din județ, pentru infracțiuni de abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit (6 acte materiale), complicitate la infracțiunea de fals în înscrisuri sub semnătură privată (19 acte materiale) și neglijență în serviciu (2 acte materiale).

S-au cerut mai multe înregistrări de la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, în dosarul psihiatrilor Azamfire și Morman

Luni, 25 Septembrie 2017 13:37

Pe 18 septembrie, medicii psihiatri Valerian Azamfire (foto) şi Eli Morman, precum şi asistentele medicale Eleonora Stoicescu şi Cristina Constantinescu, au putut viziona la Tribunalul Argeș o parte din înregistrărilor efectuate în timpul urmăririi penale în birourile acestora. Avocații inculpaților a cerut instanței argeșene să solicite procurorilor Parchetului de pe lângă Inalta Curte de Casaţie şi Justiţie, sub coordonarea cărora a fost realizat dosarul, să trimită instanței argeșene și alte înregistrări efectuate în cauză.

 

Mai multe minore citate în procesul învățătorului Ion Popescu, cercetat pentru prostituție infantilă, s-au prezentat la instanță fără părinți

Luni, 25 Septembrie 2017 13:25

# Inconștiență din partea părinților!
La Tribunalul Argeș, continuă procesul în care învățătorul Ion Popescu este trimis în judecată pentru folosirea prostituției infantile. La termenul din 19 septembrie, s-au prezentat ca martore, după ce au fost citate, mai multe minore fără să fie însoțite măcar de unul dintre părinți. Situația este una cu atât mai delicată ținând cont că fetele sunt martore într-un dosar ce are ca obiect prostituția, iar părinții în loc să ia atitudine față de situația în care copiii lor au intrat le-au trimis singure la Tribunal, preferând să rămână bine mersi acasa.

Statul român cheltuie bani pentru promovarea Universității private Constantin Brâncoveanu!

Luni, 18 Septembrie 2017 23:59

# Elevii de nota 10 din Argeș au fost premiați de autoritățile județene la o universitate particulară

Excelența în județul Argeș nu a fost premiată, cu bani proveniți de la Guvernul României, la Prefectură, nici la Consiliul Județean sau Inspectoratul Școlar Județean, ci la o universitate privată, respectiv Universitatea „Constantin Brâncoveanu”. Ministerul Educaţiei Naţionale i-a recompensat cu premii în bani pe elevii care au reuşit să obţină 10 pe linie la Evaluarea Naţională şi la Bacalaureatul din acest an. Inspectoratul Şcolar Judeţean Argeş a ales ca festivitatea de premiere a elevilor de 10 din Argeș să se desfășoare la o universitate privată, deși în alte județe din țară, pentru acest eveniment, au fost alese  instituții publice.

Pe 7 septembrie, Universitatea Constantin Brâncoveanu din Pitești a găzduit întâlnirea de lucru a Inspectoratului Școlar Județean Argeș cu directorii instituțiilor de învățământ preuniversitar de stat și particulare din  Argeș, precum și premierea celor mai buni elevi argeșeni de la examenele naţionale din acest an.

 

Pagina 236 din 406

«ÎnceputAnterior231232233234235236237238239240UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea