Ancheta

Celebrul dosar ”Consultanța” se pregătește să devină istorie

Luni, 12 Iunie 2017 12:23

# Ministrul Justiției, Tudorel Toader: „Conținutul infracțiunii de abuz în serviciu urmează a fi reconfigurat prin consacrarea unui prag valoric”
Dosarul ”Consultanța”, poate cel mai răsunător dosar instrumentat de procurorii DNA, în care 40 de primari argeșeni sunt judecați alături de fostul președinte al CJ Argeș, Constantin Nicolescu, și de deputatul Mircea Drăghici, se pregătește să devină istorie. Pentru că, în urma recentelor decizii, mai ales cea a Curții Constituționale, abuzul în serviciu este (aproape) dezincriminat, iar stabilirea unui anume prag valoric îi va situa, cu siguranță, pe primarii cercetați penal tocmai în afara acestei răspunderi penale, urmând ca, dacă vor fi găsiți, totuși, vinovați, aceștia să plătească o amendă administrativă, de genul celei pentru depășirea vitezei legale.

 

Dosarul lui Brânză face victime printre funcționarii publici argeșeni

Luni, 12 Iunie 2017 12:19

Din dosarul supranumit „Cheresteaua 1”, în care este cercetat și Ion Andrei, zis Brânză, patronul firmei Andris, există mai multe disjungeri aflate în cercetare la Parchetele județene. Sunt vizați mai mulți funcționari publici, nume grele din domeniul silvic argeșean și nu numai, care i-ar fi dat o mână de ajutor lui „Brânză” în tăierea ilegală a arborilor din Argeș. Am consultat dosarul în care a fost trimis în judecată Ion Andrei, iar din „dosarul mamă” s-au făcut disjungeri, fiind cercetați, printre alții, fostul şef al ITRSV Ploieşti, Sever Stanciu, dar şi angajaţi ai Ocolului Silvic Muşăteşti şi Vidraru, în frunte cu Radu Dumitrache, fost şef al ocolului Vidraru, actual şef la Muşăteşti, dar şi Marcel Tudor, de asemenea, fost şef de ocol la Vidraru.

Farmacistele din dosarul penal al fostei șefe de la DSP Argeș și-au recunoscut faptele

Luni, 12 Iunie 2017 11:30

# Se anunță „nori negri” pentru doctorița Anca Alexandrescu (foto)
În august 2016, Anca Alexandrescu, fosta șefă a DSP Argeș, asociat unic la farmacia Vital Pharmaceutica Plant SRL, colega ei, Diana Modoacă, administrator al societăţii, și două farmaciste, Andreea Ioana Tudor şi Elena Luminiţa  Mihăilă, au fost trimise în judecată de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeș pentru înșelăciune, abuz în serviciu și fals.

 

Ion Andrei, patronul Andris: „Lasă dracu’ restricţia ta...”

Luni, 05 Iunie 2017 23:58

# Stenograme! Prins pe interceptări în dosarul ”Cheresteaua 1” când aproba tăieri de lemne pe perioadă de restricție
A trecut mai bine de un an de când procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş au finalizat dosarul ”Cheresteaua 1”,  în care liderul grupării cercetate este Ion Andrei, zis ”Brânză”, patronul firmei Andris. Alături de acesta au fost trimişi în judecată membrii clanului ”Brânză”, angajaţi ai firmei Andris și mai mulţi funcţionari de la Ocolul Silvic Valea Oltului. Procurorii au arătat în rechizitoriu un adevărat măcel comis în pădurile din judeţ: 23.000 de copaci tăiaţi fără drept de pe o suprafaţă de 504 ha de teren forestier. Trei sferturi dintre martorii audiaţi până în prezent de magistraţii Tribunalul Argeş sunt angajaţi sau foşti angajaţi ai lui ”Brânză”. În urma declaraţiilor, niciunul dintre ei nu a văzut nici urmă de tăieri de arbori sănătoşi, ci doar de arbori accidentali. Următorul termen an procesului de la Tribunalul Argeș va avea loc pe 6 iunie. Vă prezentăm în continuare noi amănunte din dosar.

Canalizarea de 5 milioane de euro de la Bălilești angrenează lupte subterane serioase

Luni, 05 Iunie 2017 23:58

Licitație uriașă, cu bani mulți și interese pe măsură, la Bălilești. Contractul, postat pe portalul electronic de achiziții, poartă  denumirea  următoare: Servicii de proiectare, asistență tehnică din partea proiectantului și execuție lucrări aferente proiectului „Înfiintare sistem centralizat de canalizare în comuna Bălilești, județul Argeș și extindere rețea de alimentare cu apă în comuna Bălilești, județul Argeș”

 

Pagina 246 din 406

«ÎnceputAnterior241242243244245246247248249250UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea