Ancheta

Florin Frătică nu mai are dreptul de a fi viceprimar și nici consilier local la Bradu

Luni, 22 Mai 2017 23:20

# Legea este clară, chiar dacă unii bat câmpii!
Sfârșit de carieră, în vârful sacului cu bani denumit Primăria Bradu, pentru Florin Frătică. Deși acesta susține, sus și tare, că nu este așa. Doar că legea este lege, și trebuie respectată chiar și de persoanele care au ocolit-o și jonglat-o până acum așa cum au vrut ei.

În urmă cu o săptămână, Curtea de Apel Pitești a decis condamnarea viceprimarului din Bradu, Florin Frătică, la un an de închisoare cu suspendare. Hotărârea lasă loc de ambiguități, însă numai pentru cineva care dorește să se mai agațe de câte o formulare alambicată. Sau pentru proști. În rest, lucrurile sunt clare: un condamnat, conform mai multor legi în vigoare ale statului român, nu mai poate ocupa funcțiile publice cu care a fost investit la alegeri.

 

Zece ani de procese, fără niciun rezultat, pentru o moștenire de câteva sute de hectare!

Luni, 22 Mai 2017 23:17

# Adina Florea: ”Vor să se folosească de instrumentul numit «justiție» pentru a-mi da o hotărâre de respingere.”
După 27 de ani trecuți de la Revoluție, iată, problema repunerii în drepturi a celor abuzați de regimul comunist este departe de a se fi încheiat. În unele cazuri nu s-a putut. În multe însă, poate în cele mai multe, nu s-a vrut. În anumite cazuri, nu se vrea nici acum. Probabil, cazul de mai jos, se încadrează, cu brio, la ultima categorie.
Adina Florea locuiește în București. Și, de 15 ani, regulat, vine, cum poate, la Pitești, uneori și de câteva ori pe lună, pentru a fi de față la procesele deschise, pe fond funciar.

La sfârşitul lunii iunie îi expiră delegaţia procurorului DNA, Carmen Vameşu

Luni, 22 Mai 2017 13:24

Având în vedere lipsa de procurori cu care se confruntă Serviciul Teritorial DNA Piteşti, încă de la începutul acestui an, cauzată şi de retragerea la pensie, la sfârşitul anului trecut, a lui Radu Sevastian, a fost nevoie de a aduce prin delegare procurori din alte judeţe ale ţării. În acest sens, de la începutul lunii ianuarie şi până pe 30 iunie, a primit delegare pentru a veni în echipa DNA Piteşti, procurorul Carmen-Mihaela Vameşu, şefa Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea. Aceasta este prim-procuror al Parchetului Vâlcea de cinci ani, obţinându-şi cel de-al doilea mandat cu nota 9,81. De asemenea, este procuror de 28 de ani. Conform declaraţiei sale de avere, deţine împreună cu soţul său, omul de afaceri Radu-Cătălin Vameşu, două terenuri ce au o suprafaţă de 1.000 mp şi o casă în zona centrală a municipiului Râmnicu Vâlcea. A.N.

 

D.N.A. Structura Centrală, descindere în forță la Primăria Bradu

Luni, 15 Mai 2017 12:10

# În aceeași zi, I.P.S. Calinic a fost prezent, în comună, la crosul ”Campionii Bucuriei”

Zi agitată, săptămâna trecută, pentru fostul primar din Bradu, Florin Frătică. Acesta a fost prezent, în prima parte a zilei, la crosul ”Campionii Bucuriei”, eveniment patronat de I.P.S. Calinic, Arhiepiscop al Argeșului și Muscelului. La Primărie, însă, îl aștepta o echipă operativă a D.N.A. – Structura Centrală, venită cu ordin să ridice toate situațiile cu retrocedări efectuate în ultimii 15 ani.

Marțea trecută, în comuna Bradu, a avut loc un eveniment deosebit - crosul „Campionii Bucuriei”, organizat de Arhiepiscopia Argeşului şi Muscelului, cu sprijinul Primăriei Bradu.  La competiţia sportivă au participat elevi ai claselor V - VIII din Bradu și Albota, în special din familii defavorizate, iar câştigătorii au fost recompensaţi cu medalii, diplome şi premii în bani. Traseul pe care l-au parcurs elevii a fost următorul: Strada Buna Vestire,  de unde s-a dat startul, iar locul de sosire a fost la Biserica „Buna Vestire”.

Și f… și cu banii luați! Primarul din Oarja, Costel Bâlea, pus să plătească și 100 de milioane pentru avocați

Luni, 15 Mai 2017 11:54

# După ce a pierdut și procesul pentru plata sumei de 700 milioane de lei vechi
Ultima perioadă nu a fost una tocmai fastă pentru Costel Bâlea, primarul comunei Oarja. În iarnă, procurorii DNA au descins la sediul instituției pe care o conduce, de unde au ridicat mai multe rânduri de documente privitoare la achiziții publice.  Potrivit comunicatului DNA, percheziţiile au fost efectuate de procurorii Serviciului Teritorial Piteşti.

 

Pagina 248 din 406

«ÎnceputAnterior241242243244245246247248249250UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea