Ancheta

Recursul la procesul primarului din Bradu se va judeca în toamnă

Luni, 15 Mai 2017 11:52

# Achitarea lui Dan Stroe a fost atacată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeș
În vara anului trecut, primarul ales al comunei Bradu, Dan Stroe,  a fost acuzat de dare de mită de către un consilier local. Dan Stroe nu a putut depune jurământul de primar și nu a avut voie, până la câștigarea cauzei, să intre în instituție, din cauza măsurilor preventive impuse. Iată însă că, odată cu achitarea sa de către magistrații Tribunalului Argeș, instanța a constatat  încetate, de drept, și măsurile preventive impuse.

 

Rămâne viceprimar sau se duce acasă!? Procesul penal al lui Florin Frătică, în pronunțare

Luni, 15 Mai 2017 11:19

Procesul penal al fostului primar din Bradu este în pronunțare, la Curtea de Apel Pitești.  În primă instanță, magistrații de la Judecătoria Pitești au dat sentința în dosarul în care acesta este cercetat pentru conflict de interese, sentință care nu îi este deloc favorabilă fostului primar de la Bradu.
”Condamnă pe inculpatul Frătică Dragomir Tudor Florin la pedeapsa de 1 an şi 6 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de conflict de interese în formă continuată. Aplică pedeapsa complementară constând în interzicerea drepturilor

Primarul comunei Mălureni, Alexandru Cristescu, a fost condamnat la închisoare

Luni, 15 Mai 2017 11:17

# Acesta își pierde, astfel, mandatul. Vor avea loc alegeri anticipate
Primarul comunei Mălureni, Alexandru Cristescu, a fost condamnat, săptămâna trecută, de judecătorii Curții de Apel Pitești. Acesta a primit  1 an de închisoare cu suspendare, 60 de zile de muncă în folosul comunităţii, iar pentru o perioadă de doi ani, pedeapsa complementară a interzicerii  drepturilor prevăzute de art. 66 alin. 1 lit. a) şi b) Cod penal, respectiv: a) dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi b) dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat.

 

De la Frătică pentru prieteni, să trăiască! Peste un milion de euro, cu încredințare directă, la Bradu, pentru firmele lui Cudalbu și George ”Hoțu”

Luni, 08 Mai 2017 14:14

Bugetul anual de aproape 300 de miliarde de lei vechi al celei mai bogate comune din Argeș a constituit, în ”era” Frătică, echivalentul unui stup plin cu miere, în jurul căruia au roit... firmele interesate. Culmea, în multe cazuri, au fost asfaltate drumuri ce duceau în mijlocul câmpului, sau, așa cum am mai prezentat, au apărut parcuri în zone nelocuite, pe când alte străzi nu au fost asfaltate niciodată.

Teodor Cudalbu și George ”Hoțu”, cei doi locotenenți pentru lucrări ai fostului primar Frătică

Din Primăria Bradu s-au cheltuit sume uriașe pentru lucrări despre care numeroși localnici nu au auzit măcar.  Spre exemplu, s-au dat aproape 10.000 de euro pentru o ”decolmatare pod”. Alți 65.000 lei s-au cheltuit pentru ”încălzire centrală piscină”. Circa 100.000 de euro s-au dat pentru ”decolmatări șanțuri și rigole”. Alți 76.000 lei au fost cheltuiți pentru ”vopsit borduri” - și lista ar putea continua pe câteva pagini. Ei bine, toate acestea pălesc în fața celor doi campioni – beneficiari ai contractelor semnate cu Primăria Bradu. Cei doi șefi ai lucrărilor comunale sunt, așadar, Teodor Cudalbu și George Hoțu. Teodor Cudalbu a fost dat, în urmă cu câțiva ani, afară de la conducerea satelitului S.C. Apă Canal 2000 S.A., satelit numit S.C. EURO CONSTRUCT EDILITAR S.R.L., firmă în care s-au pompat sume uriașe la un moment dat, firmă în care, deasemenea, se plăteau

Constantin Nicolescu, condamnat de Curtea de Apel București în dosarul Podului Căteasca

Luni, 08 Mai 2017 14:12

# Fostul președinte al CJ Argeș primește, din nou, ani grei de închisoare

Fostul președinte al Consiliului Județean Argeș, Constantin Nicolescu, a fost condamnat vineri de magistrații Curții de Apel București la 8 ani de închisoare în dosarul denumit generic ”Podul Căteasca” Decizia nu este definitivă și poate fi atacată cu apel la Înalta Curte de Casație și Justiție.
În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut că, în martie 2009, CJ Arges, în calitate de autoritate contractantă, a organizat o procedură de achiziție publică prin licitație deschisă, ce avea ca obiect reabilitarea a două poduri afectate de inundații, amplasate pe drumuri județene, în localitățile Căteasca, respectiv Ciomăgești.

 

Pagina 249 din 406

«ÎnceputAnterior241242243244245246247248249250UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea