Ancheta

Aproape două treimi dintre dosarele DIICOT Pitești au ca obiect traficul de droguri

Vineri, 08 Martie 2024 07:00

 

În anul 2023, la DIICOT Pitești numărul cauzelor de soluționat a fost de 1592. Dintre acestea, 1000 au ca obiect traficul de droguri (62,81 %). Sunt urmate de 357 cauze privind infracțiunile de criminalitate informatică (22,42 %), 111 cauze având ca obiect infracțiunile de trafic de persoane (6,97%), 52 având ca obiect alte infracţiuni economice (3,27%) şi 27 cauze privind infracţiuni de spălare de bani (1,70%). Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism, condusă de procuroarea Alina Albu, a prezentat miercuri, 27 februarie 2024, raportul de activitate pe anul trecut. În raport este prezentată activitatea și serviciilor teritoriale.

 

 

Ministerul Culturii pierde, definitiv, procesul cu frații Prodănel și cu Vernel Crăciunescu pentru Ferma Florica

Joi, 07 Martie 2024 13:01

 

Abia s-au stins aplauzele de după faptele glorioase ale PNL-iștilor, fapte care au dus, într-un final apoteotic, la schimbarea denumirii mizerei gări de la Ștefănești. Încă mai răsună palma primită de primarul localității, fostul deputat Nicolae Velcea, cel care s-a grăbit (ca fata mare la măritat!) să își asume aceleași merite. Ei bine, în tot acest vuiet de fapte vitejești, Ferma Florica își permite, încet-încet, să se dărâme. Intrată pe mâinile unor afaceriști, o parte din istoria Brătienilor - și o parte din istoria acestui neam – se transformă, treptat, în țărână. Nu prea contează, marii oameni politici, de azi, au schimbat ce era mai important: denumirea unei gări!

 

Rezultate extraordinare la trei unități de Parchet din Argeș

Joi, 07 Martie 2024 08:03

 

# Se remarcă, însă, o lipsă acută de procurori

A fost prezentat raportul de activitate al Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş și al Parchetele de pe lângă Judecătoriile Piteşti, Câmpulung, Curtea de Argeş, Costeşti și Topoloveni. Numărul de procurori care au funcţionat efectiv la unităţile din Argeş în anul 2023 a variat în cursul anului, de la o lună la alta şi de la o unitate la alta. Dacă la începutul anului toate cele șase unităţi de parchet au funcţionat cu 43 posturi dintr-un total de 52 posturi de procuror prevăzute, spre sfârşitul anului 2023 acestea au funcționat doar cu 34 de procurori. Pierderile de personal sunt în principal consecinţa pensionărilor din sistem, dar și din motive de promovare sau încadrare la structuri de parchet specializate – DIICOT şi DNA.

 

 

DNA Pitești nu se mai situează la coada parchetelor anticorupţie din ţară

Miercuri, 06 Martie 2024 11:15

 

În formulă completă, Direcția Națională Anticorupție - Serviciul Teritorial Pitești a început să tureze ceva mai intens „motoarele” în 2023 și a părăsit coada parchetelor anticorupție așa cum ne obișnuise în ultimii doi ani. Cu 12 rechizitorii şi acorduri de recunoaştere a vinovăţiei privind 15 inculpaţi, DNA Pitești se clasează ca activitate pe la jumătatea clasamentului. La distanță mare, totuși, de DNA Timișoara care a avut în anul recent încheiat 34 rechizitorii şi acorduri de recunoaştere a vinovăţiei privind 58 inculpaţi. În anul 2023, activitatea Serviciului Teritorial Pitești, condus de procurorul Marius Ștefan (foto), s-a desfășurat cu schema completă de procurori: patru dintre aceștia având funcție de execuție, iar unul funcție de conducere, ocupată prin numire.

 

Executor judecătoresc din Argeș condamnat la 10 ani de închisoare

Luni, 04 Martie 2024 16:58

 

La sfârșitul anului 2020, procurorii DNA Piteşti au trimis în judecată doi executori judecătoreşti: pe Eugen Fieraru şi pe Marius Damaschin. Eugen Fieraru a fost acuzat de abuz în serviciu şi de obținere de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul, după ce a pus poprire pe conturile OMV Petrom fără să existe o hotărâre judecătorească în acest sens. La rândul său, partenerul de dosar s-a ales şi cu o acuzație de spălare de bani.

 

 

Pagina 6 din 405

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea