Ancheta

Afaceristul Traian Tămagă - trimis în judecată pentru extragerea agregatelor minerale, fără autorizaţie

Joi, 30 Noiembrie 2023 13:37

 

Omul de afaceri Marius Traian Tămagă a fost trimis în judecată, alături de societatea SC Logistic Agregate Muntenia SRL, de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, pentru săvârșirea infracțiunii de extragere a agregatelor minerale, fără autorizaţia de gospodărire a apelor. Dosarul în care este cercetat fiul fostului senator și fost prefect Constantin Tămagă a fost înregistrat pe 7 noiembrie pe rolul Judecătoriei Pitești. Administrația Bazinală de Apă Argeș Vedea este parte vătămată în dosar.

 

 

Autobuzele CNCD au ajuns la preț de fier vechi

Joi, 30 Noiembrie 2023 08:10

 

# 8.000 lei/bucată pentru vânzarea, în bloc, a celor 40 de vehicule

Afacerea penală denumită ”Autobuzul”, afacere pentru care primarul Piteștiului, Tudor Pendiuc, încă este în pușcărie, împreună cu afaceriștii Gheorghe Văsîi și Constantin Scarlat, încă ridică semne de întrebare. Între timp, celebrele autobuze ruginesc copios. După nenumărate încercări de a le vinde pe cele ale CNCD, 40 la număr, iată, s-a găsit un ofertant. Pentru că, la acest moment, nu mai există un preț fixat, se adjudecă celui care oferă… ceva. Și cineva a oferit, pentru cele 40 de autobuze, 320.000 lei, adică…. 8.000 lei (opt mii lei pe un autobuz).

 

Eugen Antonescu, șeful Gărzii Forestiere Argeș: „Vin vremuri foarte grele pentru hoții de lemne”

Joi, 30 Noiembrie 2023 08:02

 

 

Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor a anunțat, pe 22 noiembrie, câștigătorul contractului pentru dezvoltarea sistemului de monitorizare a pădurilor prin intermediul imaginilor satelitare. Este vorba despre proiectul “Capacitatea sporită de supraveghere, control și monitorizarea pădurilor prin intermediul unui sistem informatic integrat”, din cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență 2020-2026.

Comisia de evaluare a desemnat oferta prezentată de asocierea Rartel S.A. (Leader), Essensys Software Terrasigna Srl, e-GEOS S.p.A ca ofertă câștigătoare. În această săptămână expiră termenul legal pentru depunerea contestațiilor.

 

 

Un fost primar cere anularea ordinului emis de prefect prin care i-a fost încetat mandatul

Miercuri, 29 Noiembrie 2023 08:45

 

# Prefectul a cerut strămutarea dosarului

Cristian Dică Hristu, fostul primar de la Vlădești, a apelat la toate căile legale pentru a-și recupera mandatul de edil. În instanțele din Argeș au fost înregistrate mai multe cereri: contestație în anulare, anulare și suspendare a ordinului emis de prefect prin care i-a fost încetat mandatul de primar. Totul după ce Cristian Dică Hristu a fost condamnat definitiv, de Curtea de Apel Pitești, pe 24 octombrie 2023, la plata unei amenzi de 15.000 de lei pentru săvârşirea infracţiunii de transportul materialelor lemnoase, în volum de peste 10 mc, neînsoțite de documente specifice.

 

Decizie uluitoare dată de Înalta Curte în dosarul Cheresteaua. Ion Andrei - achitat și pus în libertate, deși ispășea o pedeapsă de 10 ani de închisoare

Marţi, 28 Noiembrie 2023 16:50

 

Înalta Curte de Casație și Justiție a admis marți, 28 noiembrie, o parte dintre recursurile în casaţie declarate de inculpații din dosarul „Cheresteaua 1”. Dintre cei cinci inculpați condamnați de Curtea de Apel Pitești, pe 3 ianuarie 2023, la pedepse de închisoare cu executare, trei dintre ei au fost achitați și puși în libertate. Decizia este definitivă.

Prin intermediul recursului în casație este analizată conformitatea hotărârilor definitive atacate cu regulile de drept, prin raportare la cazurile expres și limitativ prevăzute de lege. Inculpații au apelat la această cale extraordinară de atac în anulare, iar ÎCCJ a admis recursul în casație la o parte dintre ei.

 

Pagina 16 din 407

«ÎnceputAnterior11121314151617181920UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea