Ancheta

Judecătoria Pitești a explicat de ce Tudor Pendiuc nu poate fi eliberat condiționat: „Nu a înregistrat dovezi evidente de îndreptare”

Luni, 06 Noiembrie 2023 14:55

 

Tudor Pendiuc, fostul primar al municipiului Pitești rămâne la Penitenciarul Mioveni deși a executat o treime din pedeapsă. Judecătoria Pitești i-a respins, pe 1 noiembrie, cererea de liberare condiționată și i-a fixat ca termen de reînnoire a cererii abia anul viitor, pe 20 mai. Fostul edil a contestat decizia instanței. Pendiuc a fost condamnat pe 5 mai 2023 la 4 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu. Acesta a arătat instanței de judecată că la data de 15 octombrie 2023 s-ar fi împlinit fracţia pe care trebuie să o execute în condiţiile legii pentru a deveni propozabil pentru liberare consiţionată.

 

 

Doar „avertisment” pentru judecătoarea de la Tribunalul Argeș acuzată de hotărâri copy-paste

Luni, 06 Noiembrie 2023 14:25

 

Consiliul Superior al Magistraturii a dat decizia în dosarul în care judecătoarea Mihaela Badea de la Tribunalul Argeș era acuzată de „exercitarea funcției cu rea-credință”. Deși, pe 1 noiembrie, Secția pentru judecători în materie disciplinară din cadrul CSM a admis acțiunea disciplinară formulată de Inspecția Judiciară, judecatoarea Mihaela Badea de la Tribunalul Arges a primit doar „avertisment”. Hotărârea nu este definitivă. Inspecția Judiciară o acuza pe judecătoarea Mihaela Badea de comiterea abaterii disciplinare prevăzute de art. 271 lit. s) teza I din Legea 303/2022 privind statutul judecătorilor, abatere constând în „exercitarea funcției cu rea-credință".

 

Piața din Ceair va fi închisă pentru câteva zile

Luni, 06 Noiembrie 2023 10:28

 

În perioada 5-8 noiembrie, Piața Calea București (Ceair) va fi închisă pentru lucrări de dezinfecţie, dezinsecţie și deratizare.

Cetățenii municipiului Pitești își pot face aprovizionarea, în perioada în care această piață este închisă, din celelalte piețe din municipiu și anume: Trivale, Găvana, Smârdan, Traian.

Piețele funcționează după următorul program:

• luni - vineri: 06:30-19:30;

• sâmbătă: 06:30 - 14:30;

• duminică: 06:30 - 13:30.

 

 

Începe judecata în dosarul blocului construit ilegal în Pitești

Joi, 02 Noiembrie 2023 07:32

 

# Trei apartamente în acte, dar zece în realitate

Încă din ianuarie 2023, la Judecătoria Pitești a fost înregistrat un dosar în care un inspector de la Serviciul Urbanism și Autorizații de Construire din cadrul Primăriei Pitești, un diriginte de șantier, un om de afaceri și firma sa sunt acuzați că au întocmit, în mod nelegal, mai multe documente prin care au atestat că un bloc ar fi fost realizat conform autorizației municipalității. Este vorba despre dosarul blocului construit ilegal în zona Tancodrom din Pitești. În loc de trei apartamente, așa cum era scris în acte, s-au realizat zece.

 

Viceprimarul a fost ales la Vlădești cu o zi înainte de demiterea primarului

Marţi, 31 Octombrie 2023 16:19

 

# Schimb de putere între PSD și PNL # Primarul Cristian Dică Hristu (foto sus) și-a pierdut mandatul

Cristian Dică Hristu, primarul de la Vlădești, și-a pierdut funcția după ce a a fost condamnat pentru transport ilegal de lemne. Prefectului județului Argeș a emis vineri, 27 octombrie, ordinul de încetare a mandatului edilului înainte de termen. Este pentru a doua oară, în acest mandat, când prefectul Radu Perianu demite un ales local la Vlădești. A fost afectată întreaga conducere a Primăriei. În noiembrie 2021 a fost emis un ordin de demitere pe numele lui Emil Bușescu din Consiliul Local Vlădești, nimeni altul decât viceprimarul localității și finul primarului Cristian Dică Hristu, după ce a pierdut procesul cu Agenția Națională de Integritate (ANI).

 

Pagina 20 din 407

«ÎnceputAnterior11121314151617181920UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea