Cum poate cineva să ceară plata tratamentului pentru un bolnav de cancer care a contribuit tot timpul la bugetul asigurărilor sociale de sănătate, dar nu a fost, la un moment dat, pe când era sănătos, implicat într-un program de prevenire a acestei boli?

Luni, 15 Februarie 2016 14:54

Sub pretextul necesităţii protejării sănătăţii cetăţenilor prin programe de prevenţie, PNL a iniţiat un proiect de lege de-a dreptul scandalos. Este vorba despre legea prevenţiei în sănătate care include, printre altele, obligaţia ca toţi cetăţenii care nu participă la programele de prevenţie la care au dreptul prin lege, indiferent de calitatea lor de asigurat, să suporte, parţial sau total, costurile tratamentelor dacă se îmbolnăvesc.
Principiul "mai bine previi decât să tratezi" este corect, Ministerul Sănătăţii dezvoltând multe astfel de programe în perioada guvernării Ponta. Problema apare însă atunci

S-a stabilit data alegerilor locale

Luni, 15 Februarie 2016 14:53

# În Monitorul Oficial al României a fost publicată hotărârea privind pregătirea și organizarea alegerilor locale din anul 2016
Un număr de șase Hotărâri ale Guvernului României care vizează măsurile pentru buna organizare și desfășurare a alegerilor autorităților administrației publice locale din anul 2016 au fost publicate în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr.109/11.02.2016.
Cele șase acte normative intră în vigoare la data de 22 martie 2016, dată care marchează începutul perioadei electorale pentru alegerile locale din acest an.

 

Dezastru în sondajul PNL: Narcis Sofianu, doar 6%

Luni, 15 Februarie 2016 14:40

PNL Argeș a efectuat un sondaj de opinie pentru a vedea exact unde se situează candidatul partidului, Narcis Sofianu. De fapt, acest sondaj a fost plătit chiar de către Sofianu, fiind și motivul din cauza căruia ceilalți colegi de partid s-au retras din cursă. Sondajul costa fiecare candidat 2 000 de euro. Numai că, liderii partidului nu vor să facă public sondajul. Ion Popa a motivat că  încă nu au fost centralizate datele, Dănuț Bica nu a motivat nici măcar atât…Iar Narcis Sofianu nici nu amintește că a făcut obiectul unui sondaj.Surse din PNL, culmea, confirmate și de unele din PSD, susțin că Sofianu deține în sondaj doar 6%. Ultima dată când a participat la o conferință de

Președintele Consiliului Județean Argeș: ”Îmi doresc un nou mandat”

Luni, 08 Februarie 2016 15:13

# Președintele Consiliului Județean Argeș, Florin Tecău și-a anunțat ”candidatura” pentru un nou mandat la președinția CJ.   # Vicepreședintele Dorin Mărășoiu vizează și el o funcție în viitorul aparat administrativ 2016-2020, care va fi ales în această vară.  # PSD Argeș, prin vocea purtătorului de cuvânt, Dan Manu, le oferă, în continuare susținere politică, cel puțin la nivel declarativ.

Ultima conferință de presă a PSD Argeș a reunit la aceeași masă trei nume, tot mai des vehiculate, ca fiind posibilii președinți ai Consiliului Argeș, ce vor fi desemnați după

 

Primarul Ion Georgescu: ”Florin Tecău are toate șansele să rămână președintele Consiliului Județean Argeș”

Luni, 08 Februarie 2016 15:12

Pe fondul zvonurilor apărute cu privire la candidatul PSD-ului pentru postul de președinte al Consiliului Județean Argeș, Ion Georgescu, primarul orașului Mioveni, secretarul executiv al PSD Argeș și mâna dreaptă a președintelui Șerban Valeca, a infirmat toate zvonurile apărute în ultima perioadă cu privire la candidatul propus de PSD pentru președinția C.J. Argeș. Fie că vorbim de Dan Manu, despre care spune că nu pleacă de la un salariu de 150 de milioane lei vechi să vină la un salariu mult mai mic, fie că vorbim de Nicolae Velcea despre care spune același lucru, ambii fiind remunerați în momentul de față mult mai bine ca președintele Consiliului Județean Argeș.

Nicolae Gavrilescu mai încearcă, o dată, Primăria Călinești

Luni, 08 Februarie 2016 15:12

# Fostul primar al comunei va candida sub sigla PAM

Fostul primar al Călineștiului, Nicolae Gavrilescu, vrea din nou în fotoliul de primar. Acesta a dirijat destinele și banii comunei timp de 12 ani, între 2000 și 2012. Iată, însă, că trei mandate nu par a fi suficiente, motiv pentru care, sub sigla PAM, brandul lui Mircea Andrei, Gavrilescu va încerca din nou să strângă voturile consătenilor săi.
Cu patru ani în urmă, fostul primar a fost bătut de profesorul de sport Gheorghe Ionescu, din Vrănești, actualul edil al comunei. Interesant este faptul că Gavrilescu a câștigat primele trei mandate ca membru PSD, după care a pierdut ca PDL-ist. Gheorghe Ionescu a câștigat, acum patru ani, ca PNL-ist, iar acum va reîncerca, de data aceasta sub sigla roșie de partid a PSD-ului. Încurcate sunt căile de partid... PAM-PAM! A.S.

 

Candidați pe bandă rulantă din partea Mişcării Populare

Luni, 08 Februarie 2016 15:11

Săptămâna trecută, președintele Mișcării Populare Argeș, Cătălin Bulf, a adus în cadrul conferinţei de presă încă doi candidați ai formațiunii politice pe care o conduce, pentru alegerile locale din iunie 2016. După Bughea de Jos și Vulturești, săptămâna trecută au fost prezenţi  alţi doi candidaţi care se vor bate pentru fotoliul de primar la Boţeşti și Uda. Pentru a câştiga primăria Boţeşti, Cătălin Bulf merge pe mâna unui general în rezervă, Dan Huțan, iar la Uda merge pe mâna unui tânăr candidat. Vorbim aici despre Iulian Cătălin Pătru, care are 27 de ani, este absolvent de Drept, conduce propria afacere în comuna Uda și a trecut cu brio primul test la care a fost supus de

Votantul nu sună de două ori la PSD Argeș. Lista comunicatorilor pe care să NU îi deranjați la telefon

Luni, 08 Februarie 2016 15:06

După cum spune și o vorbă din folclorul pop: ”Nu răspunzi la sms, eu îți scriu atât de des…”, comunicatorii PSD Argeș nu răspund la telefon, oricât i-ar suna presa și cetățenii. Nu că reprezentanții media i-ar apela în speranța rezolvării unor probleme de interes public, dar purtătorul de cuvânt al partidului, Dan Manu, a dat publicității o listă cu numele psd-iștilor responsabili cu diverse domenii, în speranța unei apropieri, în pragul alegerilor, de votanți. Demers lăudabil, dar inutil.  Mai mult, Manu și-a atras și oprobiul colegilor care i-au reproșat că le-a dat numele în ziar. ”M-au sunat câțiva colegi să mă injure, dar eu sunt obișnuit. Nu răspund la telefon, că spun că-i înjură lumea.

 

Fostul şef al învăţământului argeşean, Florin Gardin, dus cu vorba de Klaus Iohannis

Luni, 08 Februarie 2016 15:05

Liberalul Florin Gardin, fostul Inspector General al Inspectoratului Judeţean Şcolar Argeş, a povestit ce discuţii a avut cu Klaus Iohhanis, pe vremea când acesta îşi făcea campanie electorală în Argeş. Gardin îşi aminteşte de cele două întâlniri avute cu Iohannis, când i s-a promis că va fi repus în funcţie, atât el, cât şi fostul prefect Cristian Soare: „Ne-am întâlnit cu domnul Klaus iohannis la Curtea de Argeş. Şi când am făcut cunoştinţă cu dumnealui i-am spus că eu sunt fostul Inspector General şi colegul meu, Cristian Soare, fostul prefect. Domnul Iohannis a promis:  «Rezolvam acest lucru!» La a doua întâlnire, i-am amintit şi de noi: «Ştiţi, noi suntem... foştii» şi dumnealui a zis: «Am vorbit data trecută!»” Şi aşa a rămas. Tot foşti.

Gheorghe Dinescu, candidatul PNȚCD Argeş la Primăria Piteşti, propune ca toate şedinţele Consiliului Local să fie televizate în direct

Luni, 08 Februarie 2016 15:04

La ultima conferinţă de presă a PNŢCD Argeş, Gheorghe Dinescu, preşedintele PNŢCD Argeş, alături de prim-vicepreşedintele acestei formaţiuni, Ionel Mănescu, a făcut o sinteză a celor mai importante evenimente în care au fost angrenaţi reprezentanţii acestui partid. Astfel, săptămâna trecută, s-a realizat o fuziune prin absorbţie a Uniunii Social Creştine cu PNŢCD, urmând ca în viitorul apropiat să fie şi un Congres al celor două formaţiuni politice. Un alt eveniment a fost realizarea unei alianţe electorale cu Partidul Ecologist din România. De asemenea, Gheorghe Dinescu ne-a mai transmis şi o informare cu privire la susţinerea PNŢCD de către confesiunile neoprotestante, de către Biserica Ortodoxă şi cea Catolică.

 

Partidul Puterii Umaniste, o nouă forță politică în Argeș

Luni, 08 Februarie 2016 15:02

Partidul Puterii Umaniste (social-liberal) s-a născut din nevoia cetăţenilor României de a se regăsi, doctrinar şi organizatoric, într-o forţă politică puternică de centru, adresata clasei de mijloc, românilor care, în ultimii ani, au suferit în tăcere, au pierdut și au fost umiliți si sacrificați.
Fost preşedinte al PC Argeş, Cornel  Lazăr a rămas, astfel, fidel principiilor umaniste şi a ales să se înscrie în Partidul Puterii Umaniste (social-liberal),unde încearcă să atragă lângă el oameni onești cu care să facă o figură frumoasă la alegerile locale din iunie.

Nicolae Aurel Vlad, viceprimarul cu atribuții de primar de la Budeasa, va candida de la PAM

Luni, 08 Februarie 2016 14:14

Viceprimarul cu atribuții de primar al comunei Budeasa, Nicolae Aurel Vlad, s-a alăturat de săptamana aceasta Partidului pentru Argeș și Muscel. Acesta a declarat că singura echipă lângă care poate să își conținue proiectele începute pentru comună și cetățenii din Budeasa este echipa Partidului pentru Argeș și Muscel, condusă de președintele Mircea Andrei. Începand de săptămâna aceasta domnul Nicolae Aurel Vlad a fost numit și presedinte al organizației Partidului pentru Argeș și Muscel Budeasa.

 

Melania Tarnovetchi, vicepreședintele BPN-PNL, a trecut la Partidul pentru Argeș și Muscel

Luni, 08 Februarie 2016 14:12

Începând de săptămâna aceasta Partidul pentru Argeș și Muscel anunță cooptaarea în echipa județului Argeș a doamnei Melania Tarnovetchi, fost membru al BPL-PNL Pitești și viceprețedinte în Biroul Permanent Național al pensionarilor liberali. Conducerea Partidului pentru Argeș și Muscel salută decizia doamnei Tarnovetchi de a se alătura echipei și reiterează intenția de a face opoziție serioasă, concretă și constructivă în județul Argeș.

Partidul pentru Argeș și Muscel și-a desemnat candidatul la Dâmbovicioara

Luni, 08 Februarie 2016 14:12

Partidul pentru Argeș și Muscel și-a desemnat candidatul în comuna Dâmbovicioara în persoana domnului colonel în rezervă Ion Birloiu. După o lungă și exemplară activitate în slujba statului și a MAPN, colonelul Bîrloiu a decis să contribuie activ la dezvoltarea localității și să folosească experiența administrativă și de conducere acumulată de-a lungul zecilor de ani de activitate:

 

După ce a pierdut brandul FC Argeş, municipalitatea vrea să-l răscumpere

Luni, 01 Februarie 2016 14:45

# Ai, n-ai minge tragi la poarta…bugetului local.

Şedinţa Consiliului Local Piteşti de validare a bugetului a permis consilierilor să vină cu completări. Cum ar fi, Gheorghe Dinescu, preşedinte PNTCD Argeş şi consilier local. Acesta a propus ca  primăria să cumpere brandul FC Argeş, pe o sumă maximă de un milion de lei.
Viceprimarul Cornel Ionică a promis că va fi formată o echipă care va urma să negocieze cu lichidatorul Nicolae Enoiu.  După ce tot Consiliul Local împreună cu marele

Gheorghe Dinescu vrea să resusciteze brandul FC Argeş

Luni, 01 Februarie 2016 14:44

La conferinţa săptămânală a PNŢCD Argeş, liderul acestei formaţiuni politice, Gheorghe Dinescu, care va candida la alegerile pentru funcţia de primar al municipiului Piteşti, a mai lansat un amendament la proiectul bugetului local pe anul 2016. De fapt, propunerea sa pentru bugetul local va reprezenta şi principalul său obiectiv pe care şi-l va asuma dacă va obţine mandatul de primar al oraşului Piteşti.

 

Gabriel Bratu, ”înfiat” de Ion Georgescu

Luni, 01 Februarie 2016 14:40

# Gabriel Bratu, fost adversar înrăit al PSD, posibil candidat, pe loc eligibil, pe listele de consilieri județeni  PSD, susținut de organizația Mioveni.

Fostul ,,General” al învățământului argeșan, Gabriel Bratu, rămas fără oștire, după alegerile din 2012, când a candidat din partea PDL la alegerile pentru parlamentare, unde a obținut un rezultat rușinos, am putea spune, fiind subclasat chiar și de tânărul politician Mario Păun, pe atunci candidat din partea PP-DD, iată că a găsit adăpost, într-un final, chiar sub acoperișul PSD-ului, partid mult hulit de domnia sa pe când era ,,General”.

Ion Mihalcea, viceprimarul orașului Ștefănești, supărat pe toți parlamentarii din colegiul respectiv, chiar și pe cei din PSD

Luni, 01 Februarie 2016 14:37

# Ion Mihalcea: ,,Niciun parlamentar nu a făcut nimic pentru Ștefănești, fie că vorbim de cei de la PNL, fie că vorbim de cei de la PSD sau din alte partide”
Viceprimarul orașului Ștefănești și președinte al organizației PSD Ștefănești, Ion Mihalcea este supărat foc pe parlamentarii de pe colegiul Ștefănești, chiar și pe cei din partidul din care face parte și domnia sa. Mihalcea, nemulțumit de prestația parlamentarilor de pe colegiul Ștefănești, într-o discuție cu dumnealui ne-a declarat că niciun parlamentar nu a făcut nimic pentru acest oraș, chiar dacă este reprezentat de cei mai mulți parlamentari.

 

Mişcarea Populară îşi prezintă candidaţii pentru funcţiile de primar

Luni, 01 Februarie 2016 14:02

Cătălin Bulf, preşedintele Mişcării Populare Argeş a prezentat candidaţii pentru funcţia de primar în localităţile Vultureşti şi Bughea de Jos. Liderul MP a precizat că până în prezent au fost stabiliţi 85 de candidaţi, urmând ca în cel mult două săptămâni să aibă candidați în toate zonele județului.
În conferința de presă de săptămâna trecută, alături de președintele Mişcării Populare Argeş, Cătălin Bulf au fost prezenți şi doi candidați înscriși deja în cursa electorală pentru 2016 la funcţia de primar. Este vorba despre Mihai Victor Enache, care va candida la primăria localităţii Bughea de Jos şi despre Relu Arsenescu, candidatul pentru

Narcis Sofianu îşi înlătură colegii din toate funcţiile

Luni, 01 Februarie 2016 13:58

După ce a fost validat de PNL, ca viitor candidat al partidului la Primăria Piteşti, Narcis Sofianu, a devenit şi preşedinte al organizaţiei PNL Piteşti, înlocuindu-l pe cel care a condus până acum filiala municipală,  Radu Perianu. O primă măsură anunţată de Sofianu, este aceea că cei care vor prinde lista pentru Consiliul Local Pitești pe locuri eligibile sunt persoane care nu au mai candidat la vreo funcție. Inclusiv reprezentanţi ai societăţii civile vor fi propuşi, cu amendamentul de a se înscrie în PNL, condiţie sine qua non pentru a fi pe listă. “Mai mult de jumătate din primii 10 sunt fețe noi! Sunt persoane care nu au mai candidat”, a declarat Sofianu.  De altfel, se pare că  pe

 

Pagina 75 din 141

«ÎnceputAnterior71727374757677787980UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea