Hotărât să schimbe situația! Postelnicescu supărat că n-a primit nicio funcție

Miercuri, 19 Iunie 2013 21:46

# Marius Postelnicescu:  Am fost cu bun simț și văd că marginalizarea continuă... Fostul șef al PNL Pitești, Marius Postelnicescu, s-a decis să iasă din anonimatul în care a fost împins de către liderii partidului său. Cunoscut pe vremuri ca una dintre cele mai sonore voci din PNL, liberalul și-a dat seama că este marginalizat de către liderii formațiunii din momentul în care odată reveniți la putere, acestuia nu i s-a acordat nici măcar o funcție în PNL, darmite în vreo instituție deconcentrată: „O să fac

Copiii de la Şcoala Gimnazială "George Topârceanu" din Mioveni au vizitat Parlamentul României

Miercuri, 19 Iunie 2013 21:09

În această săptămână, la invitaţia deputatului Simona Bucura Oprescu, preşedinte al Organizaţiei de Femei a PSD Argeş, mai mulţi copii de la Şcoala Gimnazială "George Topârceanu" din Mioveni au vizitat Parlamentul României. Micuţii - în total 38 de elevi - au fost însoţiţi de 8 cadre didactice şi s-au declarat impresionaţi de clădirea Palatului Parlamentului şi de activitatea desfăşurată aici. Elevii şi profesorii au fost întâmpinaţi şi însoţiţi pe tot parcursul vizitei de Simona Bucura Oprescu, cea care le-a explicat în ce

 

Deputatul Theodor Nicolescu: “Am propus modificarea legii Avocatului Poporului prin introducerea noțiunii de Avocat al Copilului ”

Miercuri, 19 Iunie 2013 20:56

Deputatul liberal argeșean Theodor Nicolescu este inițiatorul unui proiect de lege care vizează modificarea Legii privind organizarea și funcționarea instituției Avocatul Poporului. Așa cum se arată și în expunerea de motive care însoțește proiectul de lege, condiţiile sociale în care a fost aplicată Legea nr.35/1997  s-au schimbat în mod repetat ulterior intrării ei în vigoare – completările propuse fiind necesare pentru actualizarea actului normativ propus modificării.
„Legea privind organizarea Avocatului Poporului a mai fost modificată, completată şi republicată în anul 2004 insa nu a putut să cuprindă toate modificările și completările

Țărăniștii... ca fotbaliștii

Miercuri, 19 Iunie 2013 20:06

Cine credea că PNȚCD  nu mai are nicio șansă să renască se înșeală amarnic. Numai dacă privim aceste poze, ne dăm seama că junele din imagine, dezgolite de orice inhibiții și fuste, sunt cam singurele purtătoare de cuvânt care ar mai putea să scoată acest partid la liman. Însă, s-ar mai putea câștiga ceva bani din transferuri, ca la fotbal. Că, la cum stau țărăniștii ca fotbaliștii la poză, de gât cu însuși liderul lor, Aurelian Pavelescu, se pare că nu e mare diferență între unii și alții. În definitiv, fie că vorbim despre fotbal sau politică, „minte multă nu se cere. Totul e să ai putere.” Ana Luca

 

Simona Bucura Oprescu a câștigat președinția organizației de femei a PSD Argeş

Miercuri, 12 Iunie 2013 22:23

Cu 149 de voturi din totalul de 168 valabil exprimate, deputatul Simona Bucura Oprescu a devenit, vineri, 7 iunie,  după alegerile organizate la Universitatea Constantin Brâncoveanu din Pitești,  şefa organizației de femei a PSD Argeș câştigând în faţa contracandidatei sale, Tatiana Preduț,  care n-a reuşit să cumuleze decât 19 voturi. Simona Bucura Oprescu a fost susţinută, în cadrul conferinţei, de europarlamentarului Corina Crețu, iar la eveniment au mai fost prezenţi și deputații Mircea Drăghici, Gheorghe Marin şi Radu Vasilică, precum şi președintele PSD Argeș, Constantin Nicolescu şi prim-vicepreședintele Tudor Pendiuc.

”PDL-ul a fost desființat. Argeșenii nu au fost bulversați, ci fericiți pentru că votul a ieșit așa cum și-au dorit”

Miercuri, 12 Iunie 2013 21:47

# Interviu cu deputatul PSD Cătălin Rădulescu. O persoană ieșită din tipare – aceasta este prima impresie a celui care ia, pentru prima dată, contact cu demnitarul Cătălin Rădulescu. A doua impresie este aceeași. Apropiații însă îl percep altfel, ca pe un prieten bun, volubil, poate puțin prea direct. Fapt pe care l-am remarcat și noi, din plin, în interviul de mai jos. Co-fondator și președinte al FSN și PD-FSN Argeș, deputat, în perioada 1990-1992 în primul Parlament al României, șef al Delegației Parlamentare Argeș, Președinte al Delegației Parlamentare a României la NATO, vicepreședinte al PSD diaspora și, din 2012, deputat, din nou, în același Parlament al

 

Cornel Lazăr: ”Noul proiect Minimis - o gură de oxigen pentru mediul de afaceri din România”

Miercuri, 12 Iunie 2013 21:46

Preşedintele PC Argeş, Cornel Lazăr, vede prin noul Proiect Minimis, promovat de ministrul conservator al Turismului şi al IMM-urilor, Maria Grapini, o gură de oxigen pentru mediul de afaceri din România. Ajutorul de minimis se acordă intreprinderilor mici şi mijlocii prin alocări de la bugetul de stat, din bugetul Ministerului Finanţelor Publice, sub formă de sume nerambursabile, în procent de 100% din valoarea totală a cheltuielilor eligibile aprobate spre finanţare, în limita echivalentului în lei al valorii maxime de

Senatorul Ion Popa, presedintele PNL Argeș: „USL si-a asumat o decizie politică importantă: plafonarea salariilor managerilor din companiile de stat și taxarea cu 85% a salariilor compensatorii nejustificat de mari”

Miercuri, 12 Iunie 2013 21:19

Guvernul a adoptat o Ordonanță de Urgență referitoare la plafonarea salariilor conducerilor executive din companiile de stat. Salariile din acest sector vor fi plafonate la de maxim șase ori venitul mediu din ramura respectivă, regula urmând a se aplica nu doar la managerii generali, ci la toți cei din conducerea executivă. Salariile, care depășesc pragul menționat, vor fi scăzute, iar cele aflate sub prag vor rămâne la fel, fără posibilitatea de a mai crește. De asemenea, Guvernul USL are în vedere și supraimpozitarea cu 85% a salariilor compensatorii nejustificat de mari.

 

În iulie, cel târziu, vor avea loc alegeri în organizaţia PSD Costeşti

Luni, 27 Mai 2013 22:37

# Începe “reaşezarea” organizaţiilor locale ale PSD. Săptămâna aceasta, PSD Argeş demarează seria deplasărilor tehnice în teritoriu, în vederea consolidării şi reorganizării (acolo unde este cazul) a organizaţiilor sale locale. Simultan, in teritoriu, vor avea loc discuţii cu cetăţenii vizavi de modul în care este percepută actuala guvernare.
Scopul organizării acestor acţiuni tehnice de consolidare este acela de pregătire pentru viitoarele alegeri parlamentare şi în contextul anunţatului referendum pentru modificarea Constituţiei.

”Sunt obligat să cred că USL va rezista până la alegerile prezidențiale”

Luni, 27 Mai 2013 21:43

# Declară Constantin Nicolescu, preşedinte PSD Argeş. Liderul social-democraţilor argeşeni  spune că,  indiferent dacă la nivel central va exista sau nu un act adiţional la protocolul USL, în plan local nu vor avea loc modificări ale protocolului.   Constantin Nicolescu s-a exprimat clar vizavi de tensiunile apărute în Uniunea Social Liberală: “PSD nu vrea ruperea USL !”.

 

“Ne întrebăm dacă USL dorește cu adevărat să respecte voința suverană a poporului!”

Luni, 27 Mai 2013 21:38

# Declară Cătălin Teodorescu, deputat PDL. O temă intens dezbătută în această perioadă o reprezintă proiectul de lege pentru modificarea legii fundamentale, Comisia de revizuire a Constituției având ca termen data de 27 mai pentru depunerea amendamentelor. Referitor la acest subiect, deputatul PDL Cătălin Teodorescu, a declarat: „USL, prin majoritatea pe care o are în Parlament, a respins proiectul de lege pentru revizuirea Constituției  înaintat de către președintele Traian Băsescu. Astfel, 259 de deputați ai puterii au votat împotriva acestui proiect de lege, nerespectând practic voința cetățenilor români exprimată în urma Referendumului din 2009, privind Parlamentul unicameral și reducerea numărului de parlamentari la 300.

"O coordonare a reformelor structurale la nivel european este necesară, pentru a reduce din disparităţi”

Luni, 27 Mai 2013 21:35

# Declară Sabin Cutaş, europarlamentar (PC). Europarlamentarul Sabin Cutaș, membru al Comisiei pentru afaceri economice şi monetare, a semnalat, în plenul Parlamentului European, intenția Comisiei Europene de a implementa noi măsuri de austeritate. Atrăgând atenția asupra modelului de relansare economică pus în practică în Statele Unite ale Americii, eurodeputatul a cerut executivului european să propună măsuri de creștere economică, precum introducerea unui salariu minim național în toate statele membre şi garantarea în comun a datoriilor publice ale acestora.

 

Săptămâna aceasta, fotoliul de viceprimar al comunei Budeasa va fi, în sfârşit, ocupat

Miercuri, 22 Mai 2013 17:29

# PC-istul Daniel Craiu este  principalul favorit pentru funcţia rămasă vacantă după declararea  incompatibilităţii lui Nicolae Rachieru # Cornel Lazăr, preşedinte PC: “Daniel Craiu chiar este un  om deosebit de bine pregătit,  fost cadru militar, iar asta spune multe despre dumnealui”. După o lună de la demiterea viceprimarului Nicolae Rachieru, ca urmare a declarării incompatibilităţii acestuia de către ANI, în şedinţa de consiliu local de săptămâna aceasta, la Budeasa se va fi ales, în sfârşit, noul viceprimar.  Deşi e singurul consilier  local al PC, Daniel Craiu e favoritul acestei curse.

Deputatul Drăghici, eclipsat de un... telefon

Miercuri, 22 Mai 2013 17:28

Preocupat să nu creadă cetățenii din Curtea de Argeș că i-a lăsat de izbeliște după ce i-au dat votul, deputatul Mircea Drghici nu ocolește  audiențele din urbea care l-a trimis în Parlament. Numai că, electoratul lui se compune în mare parte din oameni în vârstă, cu păsuri vechi, dar cu pasiuni noi.  În poza de față, avem un exemplu de cât de importantă i se pare acestei pensionare întâlnirea cu, odată, tânărul și chipeșul politician social-democrat. Femeia este atât de absorbită să răspundă la mobilul personal, încât îl lasă pe ditamai politicanul să aștepte la rând până să-i acorde atenția sa.     Ana Luca

 

Dorin Bărbuceanu, primarul din Ștefănești, este victimă a internauților

Miercuri, 22 Mai 2013 17:26

Două vile pe Erbașu, alta nouă în Zâvoi, 1 km de țeavă de apă, două parcări și o școală reabilitată, cam acestea sunt realizările cu care se laudă primarul Dorinel Bărbuceanu pe una dintre cele mai populare rețele de socializare. Prin urmare, anunțul care însoțește aceste informații spune că edilul din Ștefănești se gândește să-și dea  chiar demisia.  În altă postare, edilul s-ar adresa alegătorilor de la care nu solicită voturi, pe motiv că se descurcă și

Tudor Pendiuc, deranjat de afirmaţiile lui Radu Vasilică

Miercuri, 22 Mai 2013 17:23

# Reparaţiile la Podul de peste Argeş, motiv de iritare în organizaţia judeţeană a PSD. După ce a fost acuzat de colegul său de partid,  Radu Vasilică, deputat de Ştefăneşti, că dă vina degeaba pe constructor şi proiectant pentru haosul de la Podul Viilor,  primarul Piteştiului, Tudor Pendiuc,  afirmă, la adresa parlamentarului, că se hazardează să comenteze disconforrtul cauzat de lucrările la podul de peste Argeş, fără să se fi informat în prealabil la Primărie asupra situaţiei concrete şi că ar fi mai bine să vină cu soluţii înainte de a face acuzaţii.

 

Gardin, ghimpele din coasta PSD Argeş

Miercuri, 22 Mai 2013 17:15

Niciodată de la numirea lui Florin Gardin în funcţia de inspector general al ISJ Argeş, deputatul Radu Vasilică, coleg de uniune cu “generalul”,  nu s-a împăcat cu faptul că, în Argeş, PSD-ul  n-a prins şefia Inspectoratului Şcolar Judeţean. Săptămîna trecută.şi-a reamintit de această mâhnire.
“Este o instituţie extrem de importantă şi cu orgolii nemăsurate, în ciuda banilor puţini“, spune deputatul PSD,  forţat de conjunctura politică să-l vadă pe Florin Gardin (PNL) la conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean. “Îmi pare tare rău că PSD nu şi-a asumat conducerea ISJ Argeş…şi sunt doar trei judeţe în ţară, în care inspectorul şcolar general nu este din partea PSD (…) Domnul Gardin este asumat de PNL şi, în acordul pe care l-am avut, se precizează că nu vor exista obiecţii majore din partea unui  partid vizavi de numirile altui partid”, mai spune, cu of, Radu Vasilică.

Deputatul Theodor Nicolescu: “Cu o bună colaborare între instituțiile implicate, la sfârșitul anului putem avea un raport MCV pozitiv”

Miercuri, 22 Mai 2013 16:49

În data de 17 mai 2013 la sediul Ministerului Justiţiei, a avut loc o întâlnire a  Comisiei de monitorizare a progreselor înregistrate de România în domeniul reformei sistemului judiciar şi luptei împotriva corupţiei – Comisia MCV. Intâlnirea a fost convocată la solicitarea d-lui ministru Robert Cazanciuc, fiind de altfel si  prima reuniune a Comisie MCV convocată de actualul ministru al justiţiei.
La reuniune au participat Titus Corlăţean,ministrul afacerilor externe, Oana Schmidt Hăineală, preşedinte al Consiliului Superior al Magistraturii, Livia

 

Marian Fulga - Doamne, give me five!

Luni, 13 Mai 2013 00:00

Frenezia cu care cei de la PP-DD vor să-și convingă electoratul că au prins loc în față la intrarea pe poarta Raiului capătă accente de-a dreptul hilare. Bunăoară, această fotografie cu fostul șef al PP-DD Argeș, Marian Fulga, este cel mai bun exemplu. Tot ce mai lipsește din peisaj este ca omul din popor să ceară Fecioarei sau Pruncului un sfânt și curat „give me five” (n.r bate palma). Însă, după cum s-au aliniat astrele, se pare că i s-a cam stricat de tot feng shui-ul în partid acestuia și  va fi condamnat să rămână un simplu membru, cu tot ajutorul divin pe care îl solicită, de cele mai multe ori, la preț de dumping. Ana Luca

„Era o bombă în sertar lăsată de Guvernul Boc”

Luni, 29 Aprilie 2013 12:51

# Senatorul Şerban Valeca îl scuză pe Victor Ponta. # Controversata legea a retrocedărilor, asumată de Guvenul Ponta, avea nevoie de o justificare… Deşi taie orice şansă de a mai repara nedreptăţile provocate de sistemul comunist şi amplifică incertitudinea foştilor proprietari/moştenitori, legea asumată de Victor Ponta este perfect justificată în opinia parlamentarilor USL, mai ales că scapă statul de orice responsabilitate.

 

Pagina 99 din 141

«ÎnceputAnterior919293949596979899100UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea