Deputatul PNL Daniel Constantin are, în continuare, datorii uriașe!

Miercuri, 13 Iulie 2022 11:06

# Fiscul a recuperat, în ultimii ani, doar 133.000 lei din datoria de aproape 1,4 milioane!

Daniel Constantin – în momentul de față deputat PNL de Argeș - a știut să fenteze statul român cu o dibăcie egalată numai de Hagi în fotbal. Deși cu venituri consistente, Constantin nu mai are, de câțiva ani, nimic pe numele său. Casă, mașină etc. – cu toate au dispărut din declarația de avere, unde au rămas doar datoriile. și acestea nu sunt deloc puține.

 

Dr. Remus Mihalcea avertizează cu privire la creșterea cazurilor de infectați cu COVID: „Este indicat ca fiecare dintre noi să se protejeze!”

Marţi, 12 Iulie 2022 14:44

# Se fac scenarii pentru 70.000 de noi cazuri pe săptămână în a doua jumătate a lunii august

În ultima perioadă se constată o creștere a numărului de cazuri Covid. Situația nu este (încă) îngrijorătoare, iar în acest moment nu este cazul să fie instituite restricții.

„Se fac scenarii pentru apariția unui nou val de contaminare, care ar putea însemna 70.000 de noi cazuri pe săptămână în a doua jumătate a lunii august, dar sistemul medical este pregătit să facă față. Marea majoritate a celor care se contaminează dezvoltă forme ușoare sau medii de COVID și internările la ATI se mențin la nivel minim.

 

În declarația de avere a lui Adrian Miuțescu au răsărit două depozite în bănci, noi-nouțe

Marţi, 12 Iulie 2022 11:25

# Parlamentarul are în conturi peste 1 milion de lei

Deputatul argeșean Adrian Miuțescu n-o duce deloc rău pe partea financiară. Deși se laudă cu șapte guri că face politică pentru oameni și pentru țară, fostul președinte al PNL Argeș, actualmente lider național la partidului Forța Dreptei, are două noi conturi în bănci.

E semn de prosperitate pentru Miuțescu, cel care a experimentat mărirea și decăderea chiar în ultimul an. Dar beneficiile financiare au venit, iar declarația de avere a suferit modificări, pe plus.

 

Liberalii de la Curtea de Argeș au furat ideea unui proiect al primarului Cristian Gentea

Luni, 11 Iulie 2022 20:02

În administrație e foame mare de idei pentru proiecte bune. Și în timp ce unii găsesc soluții pertinente pentru a aduce un vibe bun localităților pe care le conduc, alții se inspiră și nu-și mai bat capul cu propriile idei. Așa că merg la sigur cu proiectele altora, crezând că vor da lovitura.

La Curtea de Argeș, liberalii vor primăria în 2024. Obiectivul e greu de realizat, căci PSD-ul conduce municipiul de ani buni, dar pe liberali îi chinuiesc amintirile din vremea când fostul primar PNL, Gheorghe Nicuț era one-man-show la Curtea de Argeș. În aceste condiții, președintele PNL Curtea de Argeș aduce în fața oamenilor un proiect al primarului Piteștiului, Cristian Gentea, proiect care a făcut parte din programul electoral al edilului.

 

 

Legislație favorabilă unei atrageri mai bune a fondurilor europene

Luni, 11 Iulie 2022 19:01

Camera Deputaților a adoptat Legea privind unele măsuri referitoare la garanţiile de bună execuţie constituite în cadrul contractelor de achiziţie publică şi al contractelor sectoriale, anunță deputatul PSD de Argeș Simona Bucura-Oprescu.

”Cu scopul de a veni în sprijinul operatorilor economici contractanţi şi de a facilita demersurile privind constituirea noilor garanţii de bună execuţie, prezentul act normativ reglementează, suplimentar faţă de modalităţile prevăzute deja expres de lege, următoarele posibilităţi de constituire a acestor garanţii, care nu se aplică în mod automat, ci numai în cazul în care ambele părţi contractante convin:

Ministrul Familiei, Tineretului şi Egalității de Șanse - vizită discretă în Argeș

Luni, 11 Iulie 2022 11:39

# Gabriela Firea: „Am cunoscut la Centrul pentru adăpostirea victimelor violenţei domestice din Arges doamne foarte curajoase”

Gabriela Firea, ministrul Familiei, Tineretului şi Egalității de Șanse, a fost în vizită, săptămâna trecută, la Centrul pentru adăpostirea victimelor violenţei domestice din judetul Arges. A fost o vizită discretă, departe de ochii vigilenți ai presei.

 

La întâlnire au participat și reprezentații Ministerului Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse – secretarele de stat Doina Pârcălabu, Luminița Popescu (ANES) și Anca Hendea.

În cadrul întâlnirii din Argeș, Gabriela Firea a anunțat că 12 femei au murit în urma violenței domestice în primele 3 luni ale acestui an. În aceeași perioadă au fost emise aproape 7000 ordine de protecție. Potrivit datelor prezentate,  69 de femei au decedat anul trecut, tot ca urmare a abuzurilor partenerilor de viață.

 

PSD propune impozitarea în două trepte a pensiilor speciale!

Miercuri, 06 Iulie 2022 15:34

Deputatul PSD, Nicolae Pavelescu, este de părere că veniturile supradimensionate trebuie supraimpozitate, iar la veniturile foarte mici trebuie să se plătească taxe mai mici (prin introducerea unui sistem de deduceri).

Nicolae Pavelescu: ”Iată principalele propuneri ale PSD:

- Supra-impozitarea cu 40% a veniturilor salariale care depășesc salariul președintelui României;

- Supra-impozitarea pensiilor speciale în două trepte, respectiv cu 40% a ceea ce depășește 9.000 de lei (5 pensii medii nete) și cu 90% a ceea ce depășește 18.000 lei (10  pensii nete);

- Scăderea impozitării la salariile sub 4.500 lei, astfel încât la salariul minim salariul impozitul să ajungă la 0%;

- Contribuția pentru  Sănătate și Educație, de 0,5% din cifra de afaceri, la companiile care au venituri anuale de peste 100 de milioane de euro”.

Simona Bucura-Oprescu: „Instituțiile nu vor mai cere informații și documente pe care le dețin deja!”

Marţi, 05 Iulie 2022 22:36

Simona Bucura-Oprescu, președinte al Comisiei pentru Administrație și Amenajarea Teritoriului din Camera Deputaților susține că prin Legea Interoperabilităţii se face un pas spre debirocratizare reală!

„Legea Interoperabilităţii - un pas important şi esenţial pentru  digitalizarea administraţiei publice şi a României - va reglementa și facilita schimbul de  date între sistemele informatice ale diferitelor  instituții ale statului. Aceasta vizează eliminarea schimbului de date pe suport fizic și a birocrației. Ca efect al legii, se va constitui Platforma Națională de Interoperabilitate.

Principalele beneficii vor fi:

 

 

Alina Gorghiu a preluat, interimar, funcția de președinte al Senatului după demisia lui Cîțu

Miercuri, 29 Iunie 2022 12:27

Florin Cîţu a decis, miercuri, să demisioneze din funcția de președinte al Senatului, după ce grupul senatorilor PNL l-a informat că îi retrage sprijinul politic pentru această funcţie. Demisia lui Cîțu vine în urma criticilor legate de coaliția de guvernare. Conducerea interimară a Senatului va fi preluată de Alina Gorghiu, președintele PNL Argeș.

Cîțu a confirmat într-o declarație de presă că a demisionat de la șefia Senatului după ce colegii săi nu au fost de acord cu declarațiile privind măsurile guvernamentale.

Adrian Miuțescu: „După tot ce s-a întâmplat în PNL, foarte mulți ne-am gândit să ieșim din politică”

Miercuri, 29 Iunie 2022 11:18

Deputatul Adrian Miuțescu, fostul președinte al PNL Argeș, membru fondator al partidului Forța Dreptei, a declarat că era gata să renunțe la politică, după jocurile de putere din PNL.

Am vrea să-l credem, dar pentru că îl cunoaștem de ani buni și știm cum împărțea funcțiile la instituțiile publice, pe vremea când conducea PNL Argeș, mărturisim cu mâna pe inimă că nu merge cu demagogia. Nu la noi. Miuțescu e avid după putere, după posturi la stat, deci e dificil de crezut că ar fi fost capabil să renunțe la toate măririle doar pentru că nu-i mai mergeau treburile în PNL.

 

Emanuel Soare, „aplecat” până la pământ în fața lui Orban

Marţi, 28 Iunie 2022 20:16

Fostul prefect Emanuel Soare, actualul președinte al Forței Dreptei Argeș, merge până în pânzele albe cu Ludovic Orban. A învățat foarte bine acest lucru de la mentorul Adrian Miuțescu. Iar de când partidul lui Orban și-a deschis organizație în Argeș a început și Soare să devină mai vocal. Că doar a devenit șef de partid!

De asemenea au crescut și laudele la adresa lui Ludovic Orban. Emanuel Soare a început să-i comenteze și la postările de pe rețelele de socializare . Așa s-a întâmplat și în momentul în care Orban era în direct la emisiunea „Legile Puterii” de la Realitatea Plus.

Alina Gorghiu și-a asortat pantofii stiletto și ceasul smart, la ia de Muscel

Marţi, 28 Iunie 2022 10:14

 

# Din ciclul: „Bravo ai stil!”

Săptămâna trecută, ia din Argeș și Muscel a fost vedetă la Senat, în cadrul unui frumos eveniment care a evocat tradițiile, obiceiurile și portul din această zonă binecuvântată de Dumnezeu. Pentru că subiectul ne-a atras, am urmărit și noi imagini și personaje pe social media. Adevărat vorbind, ne-a plăcut ce am văzut, pentru că Argeșul merită promovat, nu doar furat.

 

 

Cristina Stocheci, senator PSD de Argeș: ”La finalul lunii iulie vor fi încărcate toate cardurile cu sumele cuvenite”

Luni, 27 Iunie 2022 15:12

Măsurile propuse şi impuse de PSD în pachetul ,,Sprijin pentru România” pentru susținerea persoanelor vulnerabile în această perioadă de criză încep să își producă efectele.

Deși este un proces laborios, care implică achiziția, procesarea și distribuția a milioane de carduri, primii beneficiari și-au primit deja banii, iar până la finalul lunii iulie vor fi încărcate toate cardurile cu sumele cuvenite.

Alina Gorghiu a rezolvat problemele mamelor! Toată lumea să apeleze la ea...

Miercuri, 22 Iunie 2022 18:26

Șefa PNL Argeș, Alina Gorghiu, s-a lăudat, pe contul ei de socializare, că  a depus un proiect de lege care celebrează anual „Săptămâna conștientizării depresiei post-partum”, pentru a sprijini femeile, după naștere. La câte valuri a făcut doamna Gorghiu cu această postare, ne gândeam că a găsit vreo soluție pentru a compensa vitaminele pe care le iau gravidele în sarcină și pe cele pe care le iau proaspetele mame. Și că tot a venit vorba de depresia post natală, n-ar fi rău să găsească Alina posibilități de finanțare pentru ședințe de terapie pentru gravide și mame. Altfel, vorbim de depresii la microfon,  ne pozăm și mimăm grija pentru mame ...

 

 

Deputatul Remus Mihalcea: „PSD pregătește un nou pachet de măsuri fiscale!”

Miercuri, 22 Iunie 2022 13:51

PSD susține că realitatea actuală impune o ajustare a Codului Fiscal astfel încât să se ajungă la echitate și echilibru între taxarea muncii și cea a capitalului.

„Pachetul de măsuri fiscale este în faza de definitivare, dar, din perspectiva PSD, următoarele coordonate sunt esențiale:

- Nu vor fi taxe noi pentru veniturile salariale;

- Pensiile speciale se impozitează progresiv; cu cât sunt mai mari, cu atât procentul și impozitului plătit cresc;

Măsuri pentru derularea Programului Național de Investiții „Anghel Saligny”!

Luni, 20 Iunie 2022 12:13

 

În Monitorul Oficial a fost publicată Legea nr. 183/2022 privind aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 95/2021 pentru aprobarea Programului național de investiții "Anghel_Saligny".

Toate autoritățile locale din județul Argeș au depus 244 de proiecte, dintre care 86 pentru înființarea sau extinderea de rețele de apă și canalizare, iar 158 pentru modernizarea drumurilor și pentru poduri. În cadrul acestui program județului nostru i-au fost alocate 1,6 miliarde de lei, dintre care 600 de milioane de lei pentru apă și canalizare și 700 de milioane de lei pentru infrastructură rutieră.

 

Ion Mînzînă: „PSD vrea taxarea companiilor a căror cifră de afaceri este mai mare de 100 de milioane de euro”

Miercuri, 15 Iunie 2022 14:27

Ion Mînzînă, președinte PSD Argeș și al Consiliului Județean Argeș, dorește taxarea companiilor a căror cifră de afaceri este mai mare de 100 de milioane de euro.

„PSD vrea taxarea companiilor a căror cifră de afaceri este mai mare de 100 de milioane de euro, iar banii vor merge către un fond pentru finanțarea proiectelor din educație și sănătate. Avem însă unii politicieni care spun că nu se poate și unii părerologi care spun că statul intervine prea violent în mediul economic și pedepsim marile companii. Revenim la aceleași discuții care par să nu se mai termine. Toate țările din comunitatea europeană au introdus taxe pentru multinaționale.

Ovidiu Puiu, senator PSD de Argeș: „România are tot potențialul din lume pentru a garanta siguranța alimentară a populației”

Miercuri, 08 Iunie 2022 12:04

Senatorul PSD de Argeș, Ovidiu Puiu, a prezentat, recent, un bilanț al primelor șase luni de guvernare. Acesta a afirmat că trăim într-o perioadă complicată, însă a punctat și câteva realizări. Senatorul PSD consideră că România poate fi independentă din punct de vedere alimentar.

Ovidiu Puiu: ”Este evident însă că lista provocărilor rămâne complexă și deschisă, cu atât mai mult cu cât într-o economie interconectată la nivel internațional, inflația ajunge să fie ”marfă de import”!

 

 

Alina Gorghiu, despre PNL Argeș: „Organizația noastră nu este una puternică”

Miercuri, 08 Iunie 2022 09:02

Alina Gorghiu, șefa liberalilor argeșeni a recunoscut, recent, că organizația pe care o conduce nu este, la acest moment, una puternică. Declarația a fost făcută în fața tinerilor liberali din Argeș, în momentul în care aceștia își alegeau noua conducere. În fruntea TNL Argeș a fost aleasă profesoara de limba engleză Otilia Șerban, care este și director adjunct la Școala Gimnazială „Ion Pillat” din Pitești.

 

Aurel Bălășoiu, deputat PSD de Argeș: „Modelul special de salarizare în agricultură și în industria alimentară vizează trei obiective majore”

Marţi, 07 Iunie 2022 21:03

# Toate salariile vor crește ca urmare a scutirii sau reducerii unor taxe și impozite

Ca urmare a demersurilor  PSD, de la 1 iunie se aplică modelul special de salarizare în agricultură și în industria alimentară. Nu e vorba doar de creșterea salariului minim la 3.000 de lei. Toate  salariile din acest domeniu vor crește ca urmare a scutirii sau reducerii unor taxe și impozite aplicate veniturilor salariale.

Aurel Bălășoiu, deputat PSD de Argeș: ” Măsura vizează trei obiective majore:

 

 

Pagina 15 din 141

«ÎnceputAnterior11121314151617181920UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea