Politic

Regionalizarea în viziunea Guvernului PSD – PC – UNPR, un pic mai bună pentru Argeş

Luni, 24 Martie 2014 00:00

Preşedintele interimar al PSD Argeş, Tudor Pendiuc, spune că oficialii şi oamenii de afaceri argeşeni au  primit asigurări de la primul ministru al Guvernului României, Victor Ponta, că Argeşul  ar putea opta pentru regiunea care îl va pune cel mai bine în valoare, cu argumentul că judeţul nostru ar avea la masa creionării regionalizării un statut aparte. În Argeş varianta cea mai agreată ar fi cea cu  Vâlcea, Teleorman, Dâmboviţa şi Olt,  schemă  în care Argeşul ar urma să fie centru de regiune. “Argeşul este un judeţ puternic,  nu poate fi în aceeaşi regiune cu Prahova şi nu va fi în aceeaşi regiune cu Prahova. Domnul Victor Ponta a spus: alegeţi-vă judeţele cu care vreţi să fiţi în regiune şi aşa vom face, numai să nu trebuiască să se treacă prin Bucureşti!” a rezumat Tudor Pendiuc. C.S.

 

Pentru... binele alegerilor anticipate. Nicolescu îşi schimbă poziția, pe ici, pe colo, în punctele esenţiale

Luni, 17 Martie 2014 15:03

După ce, la începutul acestei luni, contestase  în instanţă ordinul prin care prefectul Cristian Soare l-a suspendat din funcţie, Constantin Nicolescu a decis să-şi dea demisia de la şefia Consiliului Judeţean. Nicolescu a  invocat probleme de sănătate, dar a ţinut să precizeze că  demisia sa este şi un semnal necesar reinstaurării pe făgaşul normal a modului de exercitare a atribuţiilor încredinţate instituţiilor cu competenţe administrative la nivel local, punctând încă o dată poziţia sa,  potrivit căreia,  ordinul  privind încetare de drept a mandatului său ar încălca flagrant normele juridice care reglementează conflictul de interese.

De la Stâlpeni, la Parlamentul României, cu Simona Bucura Oprescu

Luni, 17 Martie 2014 14:53

La invitaţia deputatului PSD Simona Bucura Oprescu, 100 de argeşeni au vizitat miercuri, 12 martie, Parlamentul României. Este vorba de 50 de locuitori ai comunei Schitu Goleşti şi de alţi 50 de cetăţeni din Stâlpeni, aflaţi la prima deplasare de acest gen. A fost o vizită de documentare şi de informare cu privire la activitatea deputatului Simona Bucura Oprescu, a Camerei Deputaţilor şi a Parlamentului în ansamblul său. Cei 100 de argeşeni au vizitat Palatul Parlamentului, inclusiv sala de plen a Camerei Deputaţilor, fiind însoţiţi peste tot de către Simona Bucura Oprescu. Deputatul Simona Bucura Oprescu va continua să invite şi alţi argeşeni să vadă "pe viu" cum se lucrează în Parlament, aşa încât aceştia să poată explica şi în comunităţile din care provin care este rolul forului legislativ al ţării şi în ce constă activitatea deputaţilor.

 

Iniţiativă legislativă semnată de deputatul Cătălin Teodorescu

Luni, 17 Martie 2014 14:38

Camera Deputaţilor a adoptat tacit, luni, 10 martie, în plen, opt propuneri legislative, printre care se numără şi cea care prevede încetarea mandatului pentru aleşii locali în cazul condamnării acestora, indiferent dacă este vorba de o condamnare definitivă sau cu suspendare. Propunerea legislativă privind modificarea legii 393/2004 privind Statutul aleşilor locali iniţiată de parlamentari PDL şi independenţi prevede încetarea mandatului consilierilor locali sau judeţeni, primarilor sau al preşedinţilor consiliilor judeţene în toate situaţiile în care au intervenit condamnări definitive pentru săvârşirea de

PMP a atins scorul de 10% în ceea ce priveşte intenţiile de vot

Luni, 17 Martie 2014 14:36

# Daniel Dragomir: “Au venit către noi sute de persoane și au fost strânse deja mii de semnături pentru susținerea Ruxandrei Dragomir”. Într-un recent comunicat al PMPse vorbe;te despre faptul că în ultimele două săptămâni au fost date publicităţii două sondaje care confirmă creşterea acestui partid în preferinţele alegătorilor. “A fost întâi un sondaj IRES, dat publicităţii pe 1 martie, în care PMP avea 10% intenţie de vot, apoi a fost un sondaj INSCOP, făcut la comanda ziarului Adevărul în perioada 27 februarie – 4 martie şi dat publicităţii pe 10-11 martie, în care PMP are 9,1% din intenţiile de vot la

 

Pagina 368 din 561

«ÎnceputAnterior361362363364365366367368369370UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea