35 de ani de înființarea spitalului de Pediatrie Pitești. Aniversarea de la Pediatrie a fost completată cu semnarea unui contract de finanțare

Luni, 02 Decembrie 2019 12:36

Vineri, 29 noiembrie, a avut loc aniversarea a 35 de ani de la înființarea Spitalului de Pediatrie Pitești.  Cu această ocazie, la unitatea sanitară s-a prezentat și noul echipament de rezonanță magnetică RMN, intrat în dotarea spitalului, și s-au semnat două contracte de finanțare extrem de importante pentru dezvoltarea actului medical în Argeș și implicit în regiunea Sud Muntenia.

La noul spital din Mioveni au fost îngrijiți primii pacienți

Luni, 02 Decembrie 2019 12:33

# Primii pacienți au fost îngrijiți, miercuri, 27 noiembrie, la noul spital din Mioveni, acolo unde a fost deschisă unitatea de primire a urgențelor.
Medicii și asistentele care deservesc UPU Mioveni și-au început activitatea în noile spații, iar pacienții au fost preluați și stabilizați în noua unitate medicală, aflată la parterul spitalului.

 

Asociațiile de proprietari/locatari, datorii uriașe la S.C. Salubritate 2000 S.A.

Luni, 02 Decembrie 2019 11:19

# O asociație din Războieni, restanțe de peste 2 miliarde lei vechi!

Salubritate 2000 S.A., societatea care se ocupă cu colectarea deșeurilor,  în zona de sud a municipiului Pitești,  are de recuperat, la data de 31.10.2019, nu mai puțin de 2216051.72 Lei, de la asociațiile de proprietari care beneficiază de serviciul de salubritate.

60 miliarde lei vechi pentru deszăpezirea Autostrăzii București-Pitești!

Luni, 02 Decembrie 2019 10:43

# Perdelele forestiere, subiect închis pentru autorități
Pentru deszăpezirea Autostrăzii București-Pitești, autoritățile naționale au alocat peste 60 miliarde lei vechi. Sumaeste defalcată în răspunsul primit de către deputatul Dănuț Bica, răspuns venit în urma unei interpelări.

 

Dan Stroe: „Doresc să candidez și la anul. Am început o treabă bună și mai sunt multe de făcut în Bradu”

Luni, 25 Noiembrie 2019 15:59

# Interviu (incomod) cu primarul comunei Bradu

Este tânăr, este hotărât, uneori controversat. A câștigat, din partea PSD-ului, dar fără mare ajutor al partidului, fotoliul de primar la Bradu, comună cu cel mai mare buget din Argeș. L-a înfrânt, în luptă dreaptă, pe Florin Frătică, cel care părea instalat pe viață în fruntea instituției. A fost lăsat, din brațe, de PSD, când a avut încurcături cu justiția.

Cu el, la Curtea de Apel! Liberalul Adrian Moisescu a fost repus în drepturi, de instanță, dar procesul continuă

Luni, 25 Noiembrie 2019 15:44

# ABAAV a făcut apel. Data procesului încă nu a fost fixată
Fostul șef al ABAAV (Administrația Bazinală de Apă Argeș-Vedea), liberalul Adrian Moisescu, a câștigat o primă luptă cu instituția pe care a condus-o.  Acesta, în timp ce se afla în concediu de odihnă, a criticat, la o conferință de presă a partidului (PNL), (in)calificarea foștilor și actualilor șefi. Critică pentru care, la venirea din concediu, a fost dat afară din funcția de șef serviciu.

 

Poliția Locală - amenzi pentru aruncarea gunoiului în afara platformelor

Luni, 25 Noiembrie 2019 15:36

O nouă acțiune a Poliției Locale a Municipiului Pitești a avut loc joi, 21.11.2019, la toate platformele de gunoi de pe raza municipiului Pitești, ca urmare a numeroaselor sesizări primite din partea cetățenilor. Aceștia reclamă faptul că, în perimetrul municipiului, nu se respectă normele de depozitare a resturilor menajere sau de construcții, precum și pentru prevenirea, combaterea și sancționarea persoanelor care încarcă normele legale.

APĂ CANAL 2000 S.A avertizează: „Protejaţi contoarele de apă împotriva îngheţului!”

Luni, 25 Noiembrie 2019 15:35

Societatea  APĂ CANAL 2000 S.A. reaminteşte utilizatorilor serviciului de alimentare cu apă că odată cu sosirea sezonului rece este necesar a se lua măsuri de prevenire pentru preîntâmpinarea îngheţării componentelor instalaţiei de alimentare cu apă.

 

Se caută asistenți medicali și infirmiere la noul spital de la Mioveni

Luni, 25 Noiembrie 2019 15:30

Spitalul Orășenesc Mioveni organizează concurs pentru ocuparea unui număr de 15 posturi vacante contractuale, după cum urmează:
- 5 posturi de Asistent Medical Principal Generalist (Postliceal) - pentru domeniile Chirurgie Generală, A.T.I., Bloc Operator
- 10 posturi Infirmieră - pentru domeniile Medicină Internă, C.P.U., neonatologie, chirurgie, recuperare

CJ Argeș, mână largă în cheltuirea banului public

Luni, 18 Noiembrie 2019 13:34

Obrazul subțire, cu cheltuială se ține, spune un proverb cu largă aplicabilitate. Iar decidenții Consiliului Județean Argeș au, cu siguranță, obrazul exagerat de subțire, dacă ne uităm după cheltuielile la care se înrolează. Spre exemplu, recent, aceștia au dat 65.000 lei, sumă fără TVA, pentru tipărirea de broșuri de prezentare, desigur, color, pe o hârtie groasă. Invers proporțională cu grosimea obrazului, desigur.

 

Noul computer tomograf de la Spitalul Județean Argeș va fi pus în funcțiune în ianuarie

Luni, 18 Noiembrie 2019 13:27

Spitalul Județean de Urgență Pitești are, de vineri,15 noiembrie, un nou computer tomograf. Aparatul reprezintă o necesitate pentru unitatea medicală. Înainte de achiziționarea acestuia, spitalul avea un singur Computer Tomograf, ce trebuia să facă față celor aproximativ 900 de solicitări de investigații pe lună.

Colectarea separată a deșeurilor, o provocare pentru autoritățile locale

Luni, 18 Noiembrie 2019 12:11

# Este obligatoriu ca beneficiarii serviciului de salubrizare să-şi  separe deşeurile la sursă # Este obligatoriu ca operatorii de colectare şi transport să colecteze separat, conform graficelor de colectare # Este timpul ca autorităţile locale să aplice amenzi celor care nu respectă aceste obligaţii legale

 

La Pitești se montează sistemele de iluminat pentru sărbătorile de iarnă

Luni, 18 Noiembrie 2019 12:10

# Luminile ornamentale vor fi aprinse miercuri, 27 noiembrie
Pregătirile de Crăciun sunt în toi la Pitești. Față de anul trecut când  luminile ornamentale de sărbători s-au aprins pe 1 decembrie, în acest an ele se aprind cu trei zile mai înainte.

S-a semnat finanțarea pentru zece stații de încărcare pentru vehicule electrice

Luni, 18 Noiembrie 2019 12:09

# Valoarea finanțării nerambursabile acordate este de 1.900.000 lei

Primăria Municipiului Pitești a semnat marți,12 noiembrie, 2019 Contractul de finanțare nerambursabilă pentru proiectul ”Stații de încărcare pentru vehicule electrice în municipiul Pitești”.

 

Jenica Dumitru: „La Ștefănești sunt atât de multe interese personale încât este foarte greu să existe o coerență”

Luni, 11 Noiembrie 2019 23:59

# Interviu (incomod) cu primarul orașului Ștefănești
În 2012 era aleasă deputat, în Parlamentul României, pe listele PP-DD. Iar în 2016, aleasă primar, susținută de PSD și puternica organizație de partid de la Ștefăneșți, al cărei șef era viceprimarul Ion Mihalcea. Și după acest success au urmat tensiunile, conflictele, care, încă nu s-au stins. Primărița Ioana Jenica Dumitru nu este o persoană comodă, din contră.

SALĂ DE SPORT LA CORBI!

Luni, 11 Noiembrie 2019 23:59

Cine încearcă, reușește! Iată că, la Corbi, edilii au mai dat o lovitură, rezolvând problema finanțării unei Săli de Sport, în localitate. Virgil Baciu, primar: ”Mulțumim C.N.I. S.A., cea mai profesionistă și serioasă Companie Națională de Stat din România.”
Compania Natională de Investitii va construi la Corbi, în punctul: „Zăvoi Frasini” o sală de sport cu o capacitate de 102 locuri. Încă o dovadă a performanței administrației locale din zonă. Felicitări!

 

Începe activitatea la noul spital din Mioveni

Luni, 11 Noiembrie 2019 23:55

Începe activitatea la noul spital din Mioveni, iar primii pacienți urmează să fie îngrijiți aici în a doua parte a lunii noiembrie.
„Sper că în această săptămână să luăm și procesul verbal de la ISU. Este depusă documentația pentru autorizația la incendiu. Una peste alta la sfârșitul lunii, secțiile actuale ale fostului spital Sfântul Spiridon se vor muta în casă nouă.

Grădinița Colibași s-a mutat în casă nouă

Luni, 11 Noiembrie 2019 15:42

Începând cu luna noiembrie, Grădinița cu Program Normal care funcționa în cadrul Școlii Gimnaziale Nr.1 Mioveni s-a mutat în Clădirea Multifuncțională Colibași. Astfel, cei 22 de preșcolari înscriși în prezent la Grădinița cu Program Normal Colibași se pot juca și își pot desfășura activitățile educative în spații noi și generoase. Clădirea multifuncţională de la Colibaşi a fost constuită în anul 2015 şi dată în administrare Centrului Cultural Mioveni. Construcţia care are o suprafaţă construită la sol de 375.30 mp, iar la etaj de 398.70 mp și dispune de săli pentru desfăşurarea de cursuri, pentru expoziţii, birouri, sală de spectacole, terasă, vestiare, bucătărie, grupuri sanitare etc.

 

Patinoar pe platoul din Centrul Civic

Luni, 11 Noiembrie 2019 15:42

Începând cu luna decembrie, la Mioveni se dă startul  distracției pe gheață la patinoarul  ce va fi instalat  pe platoul din Centrul Civic. Chiar în aceste zile echipele de specialiști lucrează la montarea instalațiilor și a echipamentelor tehnice, urmând ca acestal să fie deschis pe 1 Decembrie, odată cu aprinderea Iluminatului Festiv de Sărbători. Noua atracție a Târgului de Crăciun reprezintă opţiunea cea mai la îndemână pentru cei ce doresc să-şi amintească de copilărie sau să facă mişcare.
Patinoarul va funcționa la Mioveni pentru o perioadă de trei luni, iar accesul se va face după un anumit program și respectând anumite regului impuse de administratorul instalației.

 

Anunț important pentru locuitorii orașului Mioveni

Luni, 11 Noiembrie 2019 15:28

Începând din această lună, pentru cartierele Colibași, Făget, Racovița, Clucereasa și Mioveni (case) vor fi suplimentate zilele alocate colectării de deșeurilor reciclabile, respectiv deșeuri de ambalaje de hârtie, carton, plastic și sticlă provenite de la populație.

 

Pagina 74 din 198

«ÎnceputAnterior71727374757677787980UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea