Vicepreședintele Mînzînă și doctorul Enache, înlocuitorii lui Manu în ședințele CJ Argeș

Luni, 04 Noiembrie 2019 15:39

Au fost stabiliți înlocuitorii președintelui Dan Manu, în Consiliul Județean Argeș.  A fost numit atât un vicepreședinte, cât și un consilier județean. Este vorba despre  persoanele care să preia atribuțiile de conducere a ședințelor CJ în cazul absenței președintelui.
Și nu a fost deloc ușor. A trebuit să treacă două ședințe,  pe parcursul lunilor septembrie și octombrie, ca aceștia să fie desemnați.

Investiții importante în comuna Corbi

Luni, 04 Noiembrie 2019 15:35

# Canalizarea în satele Corbi și Jgheaburi, în grafic # Sală de sport nouă, lângă școală, finanțată prin CNI

Ultimii ani au însemnat, pentru locuitorii comunei Corbi, 12 km de drumuri asfaltate, în toate satele comunei, peste 25 de km de drumuri agricole, reabilitarea tuturor drumurilor prin pietruire, renovarea și dotarea unor Cămine Culturale, terenuri de sport în trei sate ale comunei, continuarea investiției de amploare privind alimentarea cu apă, peste 600 de branșamente realizate, construirea de noi poduri și podețe și lista continuă.

 

Liberalii și pesediștii argeșeni sfidează democrația în Consiliul Județean Argeș

Luni, 04 Noiembrie 2019 15:29

# O recunosc chiar membrii celor două partide în timp ce se acuză reciproc

În 2019, atât liberalii cât și pesediștii au apelat fiecare la neparticiparea la vot la cel puțin unul dintre proiectele de hotărâre supuse spre dezbatere și aprobare  în Consiliul Județean Argeș. În aprilie 2019, consilierii județeni PNL, în frunte cu președintele Adrian Miuțescu, au părăsit sala de ședințe a CJ Argeș în timpul votului pentru adoptarea bugetului județean.

Consilierii județeni PNL au votat un proiect de hotărâre din... neatenție

Luni, 04 Noiembrie 2019 15:25

Interesul consilierilor județeni argeșeni față de proiectele de hotărâre, pe care le votează în ședințele de Consiliu Județean, este de cele mai multe ori inexistent. Majoritatea consilierilor, fie că vorbim de PSD, PNL sau alte partide politice, vin doar ca să facă prezența și ridică automat mânuța, ca roboței, atunci când trebuie să voteze.

 

Cetățenii din Mioveni, scutiți de penalități pentru datoriile restante la primărie

Luni, 04 Noiembrie 2019 15:20

Contribuabilii din Mioveni pot achita datoriile restante către primărie, fără a mai plăti și penalitățile. Decizia se aplică tuturor datornicilor care vor plăti sumele integral, până la finalul acestui an. În scopul stimulării încasărilor la Bugetul Local, la propunerea conducerii Primăriei Mioveni, a fost adoptată o hotărâre privind anularea majorărilor de întârziere aferente obligaţiilor bugetare principale restante la data de 31.12.2018, atât pentru persoane fizice, cât şi pentru persoane juridice.

Unii se uită, alții… muncesc! Gheorghe Stancu, primar Bascov: „Anul acesta modernizăm 20 de km de drumuri”

Luni, 04 Noiembrie 2019 15:14

Față de alte localități în care nu există, încă, ultilitățile curente, la Bascov, ștacheta este foarte sus. Localitatea, devenită un satelit al Piteștiului, beneficiază de modernizări din ce în ce mai pretențioase.
Se lucrează, chiar în aceste zile, la asfaltarea drumurilor din satele Glâmboc Deal, Glâmboc Vale și Rogojina, termenul de finalizare fiind 6 luni.

 

Bârla: 28 milioane lei pentru modernizarea drumurilor locale

Luni, 04 Noiembrie 2019 15:12

Gospodarul își face vare sanie și iarna car. Ca să fim mai conciși, primarul își face planuri din  timp și, iată, multe se împlinesc.

Gheorghe Voicu, primar, Bârla: ”Am pus mare accent pe proiectele de infrastructură, așa cum era și normal: apă, asfalt,  extinderea rețelei de gaz, cămin cultural, terenuri de sport, precum și pe sănătatea și siguranța cetățeanului. 

Lucrările care vor fi realizate de Regia de Drumuri Argeș, în noiembrie

Luni, 04 Noiembrie 2019 15:04

În luna noiembrie, Regia Județeană de Drumuri Argeș are în vedere mai multe lucrări de reparații asfaltice, șanțuri, podețe și covor asfaltic. Sunt vizate cinci drumuri județene. Într-un comunicat de presă emis redacției noastre se arată că de la începutul anului și până în prezent, Regia Județeană de Drumuri Argeș a efectuat lucrări de reparații și întreținere pe 30 de drumuri județene.

 

Rețea de gaze pe toată întinderea comunei Popești

Luni, 04 Noiembrie 2019 14:59

În luna octombrie, conducerea Primăriei Popești a obținut aprobarea finanțării proiectului de înființare a rețelei de gaze în localitate prin Fondul de Dezvoltare și Investiții (FDI) al Guvernului.

Utilajele din Mioveni sunt pregătite pentru intervenții

Luni, 04 Noiembrie 2019 14:57

Pentru că iarna bate la ușă, iar avertizărie de vremea rea sunt tot mai dese, autoritățile din Mioveni au luat măsuri privind pregătirea parcului auto din subordinea SC Servicii Edilitare pentru Comunitate pentru intrevențiile de combatere a poleiului și deszăpezirea orașului.

 

Sistem de irigații automatizat pentru Calea București

Luni, 28 Octombrie 2019 20:32

În această toamnă, societatea Salpitflor Green S.A. a început lucrările de reamenajare a scuarului Calea București, constând în gazon și zone plantate cu flori, cu o suprafață totală de 3100 metri pătrați. Aceste lucrări vor cuprinde extragerea trandafirilor, decaparea stratului vechi de pământ, înființarea unui sistem de irigații, așternerea unui substrat vegetal de pământ, semănarea gazonului și plantarea trandafirilor în rabate izolate.

S-a semnat contractul de modernizare pentru Colegiul Tehnic „Armand Călinescu”

Luni, 28 Octombrie 2019 20:30

Un liceu din Pitești va fi reabilitat prin fonduri europene. A fost semnat contractual de finanțare cu Agenția pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia. Are o durată de realizare de 36 de luni. Este vorba despre proiectul „Reabilitare și modernizare Colegiul Tehnic Armand Călinescu”, investiție finanțată prin Programul Operațional Regional 2014 – 2020.

 

Resistematizarea circulaţiei în Pitești în zona intersecţiei Bd. I.C. Brătianu, strada Maior Şontu şi pasaj Teiuleanu

Luni, 28 Octombrie 2019 19:26

Primăria Municipiului Piteşti, prin Administraţia Domeniului Public Pitești, a demarat la începutul lunii octombrie 2019 lucrările din cadrul proiectului “Resistematizarea circulaţiei în zona intersecţiei Bd. I.C.Brătianu, strada Maior Şontu şi pasaj Teiuleanu, municipiul Piteşti, judeţul Argeş”. Prin această lucrare se doreşte lărgirea carosabilui pe partea dinspre Palatul Administrativ (Prefectură și Consiliul Județean Argeș) pentru asigurarea unor spaţii mai generoase pentru manevrele de intrare şi ieşire de pe strada Pasaj Teiuleanu și Bd. I.C. Brătianu. Totodată se mizează şi pe asigurarea fluenţei rutiere pe sensul Bd. I.C Brătianu – str. Maior Gh. Şonţu – C.A Rosetti cu banda ce a fost recent creată în zonă.

Litigiul cu Lea Internațional, în dezbatere în Ședința de Consiliu Local Pitești

Luni, 28 Octombrie 2019 19:25

Ședință maraton de Consiliu Local Pitești, pe 31 octombrie, dacă ținem cont atât de numărul propunerilor de Hotărâri (37 la număr), cât și de complexitatea acestora. Este vorba de autorizații pentru mai multe imobile, dar și de o informare privind litigiul care are, ca reclamant, pe Lea International Impex, firma care, în anii 2000, era desemnată să gestioneze  groapa de gunoi a Municipiului Pitești. Doi ani mai târziu, pe  motiv al  neîndeplinirii de către Lea Internaţional a obligaţiilor contractuale asumate, Consiliul Local Piteşti avea să emită  o hotărâre de încetare a respectivului contract. 

 

Planuri mari pentru consilierii județeni în această săptămână

Luni, 28 Octombrie 2019 19:13

#  Reînnoirea mărcii ”Sărbătorile Argeșului și Muscelului” # Eliberarea din funcție a președintelui Consiliului Județean, Dan Manu
Ședință de foc, săptămâna aceasta, la Consiliul Județean Argeș. Consilierii opoziției pregătesc debarcarea președintelui Dan Manu. PNL, PAM și PMP încearcă, în premieră, să debarce pe ”al lor”, adică pe al PSD-ului. Cu șanse mici, însă, dacă facem calculele, pentru că, în CJ Argeș, PSD este majoritar.

Se propune constituirea unei echipe mobile pentru intervenția de urgență în cazuri de violență domestică, la Topoloveni

Luni, 28 Octombrie 2019 19:08

În data de 31.10.2019, ora 14.00, la sala de ședințe a Primăriei Topoloveni, consilierii locali se vor întruni în ședință ordinară. Pe ordinea de zi se  află următoarele proiecte de hotărâri:
• rectificarea bugetului de venituri și cheltuieli al Orașului Topoloveni, în anul 2019;

 

Rătești. Au început lucrările la Drumul Județean Ciupa-Mănciulescu

Luni, 21 Octombrie 2019 19:42

În localitatea Rătești, se profită de vremea încă bună. Au început lucrările de asfaltare a DJ 702A Ciupa Mănciulescu – Pătuleni, proiect derulat cu Consiliul Județean Argeș, cu finanțare prin PNDL 2. Administrația județeană a încheiat contractul de lucrări cu firma constructoare, S.C. Construcții Drumuri și Lucrări de Artă, care a și început lucrările de terasament.

Băbana - sală de sport modernă, cu investiții minime

Luni, 21 Octombrie 2019 19:40

Primăria Băbana, condusă de Bebe Ivan, ne-a surprins din nou. Dacă, săptămâna trecută, au efectuat, în regie proprie, reparația și stabilizarea terenului acolo unde s-a produs o alunecare, săptămâna aceasta, avem... Sală de sport! Și nu orice fel de sală, ci una modernă, utilată, cu dușuri, cu vestiare, cu tot ceea ce este necesar.

 

Începe asfaltarea a 15 drumuri comunale în Bogați

Luni, 21 Octombrie 2019 19:38

Implicarea administrației locale în modernizarea infrastructurii demonstrează că cine e decis să facă treabă, reușește. De la Bogați, comuna din Argeș care a avut o evoluție constantă, vin vești extrem de bune atât pentru comunitatea locală, cât și pentru întreg județul. În vremuri grele din punct de vedere financiar, edilul argeșean Ion Gîrleanu (foto) a reușit să atragă fonduri pentru asfaltarea mai multor drumuri de interes local. 

Conferință de presă cu sala goală, la Consiliul Județean Argeș

Luni, 21 Octombrie 2019 18:44

Invitați de seamă, opt persoane la masa oficială, pentru… șapte jurnaliști. Plictisiți și aceia… S-a întâmplat săptămâna trecută, la CJ, unde, la conferința de presă, au fost mai mulți invitați decât jurnaliști. Prezenți, cu informații, au fost Dr. Mariana Boșneag – președinte Asociația Medicilor de Familie Argeș; Dr. Valentin Bănică – președinte Colegiul Medicilor Argeș;

 

Pagina 75 din 198

«ÎnceputAnterior71727374757677787980UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea