Speranțe pentru începerea lucrărilor de salvare a Bisericii Goleștilor

Luni, 21 Octombrie 2019 18:34

# Preotul paroh: „Noi vrem să lucrăm, să reparăm, însă ne omoară birocrația...”
Parte a moștenirii Goleștilor, Biserica Sfânta Treime, poziționată vis-à-vis de intrarea principală  a Muzeului Golești, așteaptă, de ceva timp, zile mai bune. Acoperișul, îmbrăcat în șiță, este extrem de deteriorat, găurile din acesta fiind, deja îngrijorător de mari.

A fost lansată versiunea preliminară a strategiei Smart City Pitești

Luni, 21 Octombrie 2019 18:20

Primăria Municipiului Pitești a prezentat versiunea preliminară a strategiei Smart City Pitești participanților la cel de-al doilea workshop smart city, în data de 17 octombrie, la sediul Filarmonicii.
Reprezentanți ai Consiliului Local, ai administrației publice, ai mediului de învățământ si academic, ai mediului de afaceri și ai societății civile au dezbătut temele prioritare abordate în strategia smart city și au asistat la

 

În 11 unități școlare din Argeș se execută lucrări pentru amenajarea grupurilor sanitare și asigurarea cu utilități

Luni, 21 Octombrie 2019 17:48

O nouă ședință a Comitetului Consultativ de Dialog Civic pentru Problemele Persoanelor Vârstnice, condusă de subprefectul Adrian Dumitru Bughiu, a avut loc la Prefectura Argeş, săptămâna trecută. Discuţiile purtate au fost referitoare la situaţia şcolilor din judeţ. A fost prezentată o situaţie a unităţilor ce se află în reabilitare.
Vârstnicii au vrut să ştie starea unităților de învățământ la începutul anului școlar și pregătirea lor pentru sezonul rece.

Până pe 20 noiembrie, se depun cererile pentru acordarea ajutorului de încălzire a locuinței, la Pitești

Luni, 21 Octombrie 2019 17:20

Acordarea ajutorului de încălzire a locuinţei este conditionată atât de nivelul veniturilor din luna anterioară depunerii cererii, cât şi de deţinerea în proprietate a unor bunuri mobile sau imobile. Astfel, dacă un membru al familiei sau persoana singură are în proprietate cel puţin unul dintre bunurile cuprinse în anexa nr.4 la H.G. nr.920/2011, nu beneficiază de ajutor pentru încălzirea locuinţei toată familia.

 

A început plantarea bulbilor de lalele în Pitești

Luni, 21 Octombrie 2019 17:18

S.C. Salpitflor Green S.A. a început acțiunea de plantare a bulbilor de lalele care vor înflori în primăvara anului 2020, acțiune care se derulează în fiecare toamnă, în această perioadă. Până la această dată s-a plantat un număr de 20.000 bulbi de lalele de diverse soiuri și culori care vor înflori începând cu luna aprilie a anului viitor. Acțiunea a început cu zonele:

A fost finalizat noul sens giratoriu din Colibași

Luni, 21 Octombrie 2019 17:13

S-au finalizat lucrările de montare a noului sens giratoriu din Colibași, aflat în intersecția dintre Bulevardul Dacia (DN 73D Ciumești – Mioveni – Suslănești) și strada Colibași (DJ741 Pitești - Mioveni). Proiectul va fi gata luni, 21 octombrie, atunci când se vor monta ultimele elemente de averizare și presemnalizare. Noul sens giratoriu a fost proiectat cu scopul de a reduce blocajele prin fluidizarea și eficientizarea traficului, un alt efect pozitiv fiind reducerea vitezei înainte de intrarea în intersecție unde vizibilitatea era redusă și prevenirea numărul mare de accidente din zonă.

 

 

Doi tineri medici pediatri, la Spitalul “Sfântul Spiridon” Mioveni

Luni, 14 Octombrie 2019 14:09

Alegerea medicului pediatru este un pas important în creșterea și dezvoltatea copilului. Pediatrul are un rol bine determinat în alcătuirea planului terapeutic al micuțului pacient, el este cel care te poate îndruma cel mai bine pentru a asigura copilului tău o alimentație sănătoasă și echilibrată.

Mioveni. Tot ce trebuie să știi despre ajutorul pentru încălzirea locuinței

Luni, 14 Octombrie 2019 14:08

Direcția de Asistenţă Socială din Primăria Mioveni va primi, începând de joi, 1 noiembrie 2019, cereri şi declaraţiile pe proprie răspundere însoţite de actele doveditoare pentru acordarea ajutorului de încălzire a locuinţei cu gaze naturale, energie electrică, combustibili solizi sau petrolieri, pentru perioada sezonului rece noiembrie 2019 - martie 2020.

 

Primarul din Bradu, adorat de micuțele sportive de la ”Real Bradu”

Luni, 14 Octombrie 2019 13:46

Vineri, primarul din Bradu, Dan Stroe, însoțit de directoarea Căminului Cultural, Cristina Ionete, a asistat, câteva minute, la antrenamentul micuțelor (dar titratelor) gimnaste din Bradu. Acestea l-au înconjurat imediat, l-au îmbrățișat, apoi i-au povestit câte și mai câte, semn că astfel de vizite se întâmplă des, iar relația este una deosebită. Gimnastele se antrenează pentru câteva competiții care se apropie.

Budeasa - printre primele localități ce trag bani de la Compania Națională de Investiții

Luni, 14 Octombrie 2019 13:43

Nicolae Rachieru, tânãrul primar de la Budeasa, le dã peste nas veteranilor care conduc alte comune din Argeş şi care, mulţi dintre ei, dorm în papuci. De data aceasta, edilul de la Budeasa a reuşit sã obţinã o investiţie importantã - salã de sport şcolarã – 102 locuri. De altfel, Rachieru a dezvoltat în comuna pe care o pãstoreşte multe alte proiecte pentru familii şi copii. S-au investit, în ultimii ani, aici, mulți bani în renovarea școlilor și grădinițelor. Felicitări!

 

Primăria Băbana a dat în judecată constructorul Drum Construct Logistik pentru lucrări neexecutate

Luni, 14 Octombrie 2019 13:28

La începutul anului curent, Primăria Băbana a acționat în judecată pe Drum Construct Logistik, unul dintre drumarii cu sediul în Argeș. Obiectul dosarului: ”Obligația de a face!” La primul termen, cel din  data de 24 septembrie, instanța ”Încuviinţează cererea părţilor de acordare a unui nou termen de judecată în vederea stingerii litigiului pe cale amiabilă.

Comisie de control înființată la Primăria Pitești

Luni, 14 Octombrie 2019 10:49

# Au fost deja date primele avertismente și amenzi

O comisie mixtă a fost înființată la nivelul Primăriei Pitești cu scopul de a verifica respectarea legislației în vigoare privind depozitarea deșeurilor menajere și a molozului la platformele de gunoi de pe raza municipiului. Din comisie fac parte reprezentanți ai Primăriei Municipiului Pitești, ai S.C. Salubritate 2000 S.A., S.C. Salubris S.A., și ai Poliției Locale Pitești.

 

La Stolnici se lucrează la Dispensarul din centrul comunei

Luni, 07 Octombrie 2019 17:32

La Stolnici, se lucrează susținut. Lucrările avansează, într-un ritm bun, la proiectul derulat cu fonduri de la Guvern prin PNDL, pentru construcția unui dispensar uman în centrul comunei.  ”S-a turnat placa la parter, dar și la primul etaj, muncitorii ridică acum zidurile acestui nivel. Constructorul promite că intrăm în iarnă cu clădirea ridicată și cu acoperișul pus, astfel încât să se poată lucra la interior. Anul viitor va fi gata acest dispensar uman din comuna Stolnici. S-au achitat, deja, două tranșe constructorului, așa încât suntem, la zi, atât cu stadiul lucrărilor, cât și cu plățile”, afirmă primarul Sevastian Pupăză Roșu.  Dispensarul va include cabinete de medicină de familie, o sală de tratamente, grupuri sanitare pentru medici și pacienți și va fi dotat cu aparatura necesară actului medical.

Albota. Primăria vopsește capetele de pod ale cetățenilor cu vopsea reflectorizantă

Luni, 07 Octombrie 2019 17:25

În unele localități, încă nu este apă în toate satele. La Călinești, spre exemplu, comună situată la fel de aproape de Pitești, nu este canalizare. La Albota, însă, se asfaltează și drumurile comunale. Înainte de aceasta, se trag rețelele de utilități (inclusiv canalizare), pentru a nu se mai strica asfaltul. Săptămâna trecută, pe drumul comunal ce traversează prin fața Primăriei Albota, sub supravegherea viceprimarului, muncitorii... vopseau capetele de pod ale localnicilor cu vopsea albă, reflectorizantă.
Ion Dumitru: ”Așa este, drumul a fost în asfaltare, au fost turnate șanțuri betonate, iar acum, după marcarea șoselei, vopsim capetelede de pod. Arată curat, arată îngrijit, iar cheltuielile sunt minime...” Ce mai este de spus?...

 

ANAF vrea să angajeze mii de tineri ca inspectori debutanți

Luni, 07 Octombrie 2019 17:21

ANAF vrea să angajeze 3.000 de tineri absolvenți de facultate pe posturi de inspectori debutanți. ANAF intenționează să angajeze, în sistemul fiscal, tineri valoroși, absolvenți de studii superioare de specialitate, deoarece o treime din personalul său are vârsta cuprinsă între 51 – 60 de ani, se arată într-un comunicat de presă al instituției.

Consiliul Județean Argeș a cumpărat măști de gaze...

Luni, 07 Octombrie 2019 14:59

...Pentru coborârile abrupte în gazele toxice ale politicii? Probabil că nu, pentru aceste activități, politicienii din Casa Albă de la Pitești umblă cu masca pe față luată de acasă. Dar, Consiliul Județean, a mai cumpărat, pentru gaze, patru măști ” Masca facială integrală, cu filet RD 40, tip Drager Xplore 6530”, care au costat aproape 100 de euro bucata, prețuri fără TVA. Sperăm că pentru specialiști, că la politicieni nu mai e loc de o a doua...

 

O primărie din Argeș va plăti, timp de un an, salariul de primar la două persoane

Luni, 07 Octombrie 2019 14:51

Caz incredibil în Argeș! Primăria Vlădești urmează să plătească, pe o perioadă de peste un an, salariul de primar la două persoane. Cum s-a ajuns la această situație? Simplu! Edilul de la Vlădești, Cristian Dică Hristu (foto), a fost demis din funcție, prin ordin al prefectului județului Argeș, în perioada 22 august 2017 – 27 octombrie 2018. În această perioadă, interimatul a fost preluat de viceprimarul Iustinian Leonard Şerban. După mai bine de un an, instanța îl pune în drepturi pe edilul demis. Iar acum, acesta a câștigat în instanță indemnizația cuvenită perioadei în care a lipsit din fruntea primăriei.

PSD Argeș grăbește pasul Protocol între Consiliul Județean Argeș şi 3 primării… pentru repunerea pe lista de promisiuni electorale… a celor nerezolvate!

Luni, 07 Octombrie 2019 14:50

Întâlnirea de săptămâna trecută, de la Bucureşti, dintre primarii din Piteşti, Mioveni şi Mărăcineni şi ministrul Transporturilor s-a încheiat şi cu semnarea unui protocol  între intituţiile direct implicate în realizarea noului pod peste râul Argeş, care să preia din traficul mare de la intrarea în oraş, de la Podul Viilor.  Au mai fost abordate: asfaltarea Bulevadrului Dacia, centura de Vest a Piteştiului şi bariera CFR de pe Lânăriei. Singurul care a nimerit ținta a fost Ion Georgescu, ce s-a dus la punct ochit, să își asfalteze centrul propriului oraș. În rest, povești…

 

Primarul din Băbana punctează din nou: teren de sport, loc de joacă și altele, pe bani europeni

Luni, 07 Octombrie 2019 14:39

În luna august, administrația din Băbana a semnat cu AFIR Târgoviște contractul de finanțare privind realizarea unei zone de agrement în satul Groși. Investiția, în valoare de peste 2 miliarde de lei vechi, se va derula cu fonduri europene. “Bugetul localității fiind extrem de mic, încercăm ca e fiecare data să identificăm noi surse de finanțare. Iată că proiectul privind înființarea unei zone de agreement în satul Groși va prinde viață, grație unei finanțări europene în valoare de 2,2 miliarde de lei vechi. Este vorba de zona în care, de 16 ani, organizăm Ziua Comunei. Conform proiectului, acolo se vor realiza un teren de sport, trei foișoare, trei grătare, loc de joacă pentru copii, toaletă. Sper ca anul acesta să și finalizăm investiția.”, spune primarul Bebe Ivan.

Must și oaie la proțap de Ziua Recoltei, la Băbana

Luni, 30 Septembrie 2019 16:27

Sărbătoare în toată regula, duminică, la Băbana, în spațiul de vis-a-vis de Primărie. Fii satului se vor întâlni la un pahar de must, la o țuică și la o porție de oaie la proțap. Amfitrionul evenimentului, ca de obicei, primarul Bebe Ivan.  Acesta s-a ocupat, cu egală atenție, cu trimiterea  invitațiilor, de achiziționarea unor porții generoase de alimente (fără să ia nici un ban din bugetul Primăriei) și a promis că se va ocupa și de grătar, de băuturi. Sătenii vor participa, cu plăcere, la sărbătoarea propriei comune.

 

Pagina 76 din 198

«ÎnceputAnterior71727374757677787980UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea