Stadionul din Bascov - investiție uriașă, finanţată și de Compania Națională de Investiții

Luni, 09 Septembrie 2019 13:51

# Lucrările vor fi executate de asocierea formată din firmele Zeus SA, Selca SA şi Valah Construct Grup
Proiectul în valoare de 108,7 milioane lei (fără TVA) care vizează construcţia noului stadion din Bascov, reprezintă una dintre cele mai mari investiţii în infrastructura sportivă din România. În vreme ce specialiştii lucrează la proiectul tehnic al noului stadion, administraţia locală a comunei Bascov, care în această perioadă are foarte multe proiecte în derulare, a solicitat Companiei Naţionale de Investiţii să asigure o parte din finanţare în vederea realizării acestui proiect, la iniţiativa primarului Gheorghe Stancu.

Argeșul - locul 7 ca număr de hectare de pădure regenerate în 2019

Luni, 09 Septembrie 2019 13:49

Județul Argeș ocupă, de mai mult timp, unul dintre locurile fruntașe pe plan national în ceea ce privește tăierile ilegale de păduri. Regia Națională a Pădurilor - Romsilva, instituție aflată sub autoritatea Ministerului Apelor și Pădurilor, își propune în fiecare an, în cadrul Programul Național de Împăduriri, regenerarea pădurilor.
Dar ce suprafețe au fost plantate, în Argeș, în cadrul acestui program, în ultimii ani, și ce suprafețe urmează a fi împădurite?

 

Documentația pentru modernizarea Transfăgărășanului bate pasul pe loc de un an

Luni, 09 Septembrie 2019 13:44

În data de 2 iulie 2018 a fost anulată procedura de atribuire a contractului de achiziție publică pentru modernizarea Transfăgărășanului pentru că nu a fost depusă nicio ofertă. De atunci, deși a trecut mai bine de un an, nu s-a mai făcut nimic concret. Documentația pentru demararea unei proceduri de achiziție bate pasul pe loc, deși acesta este unul dintre obiectivele pe care și le-a asumat Guvernul Dăncilă în programul de guvernare 2018-2020.

Proiectul Ambulatoriului Integrat al Spitalului de Pediatrie Pitești, din nou pe ordinea de zi a ședinței CJ Argeș

Luni, 09 Septembrie 2019 13:41

Joi, pe 12 septembrie, este convocată o ședință extrordinară de Consiliu Județean. Pe proiectul ordinii de zi, prezentat mai jos, sunt doar 5 subpuncte, așa încât ședința va dura câteva minute. Aviz consilierilor mai leneși…
1. Proiect de hotărâre pentru modificarea și completarea Hotărârii consiliului județean nr. 250/19.10.2018 privind „Extinderea, modernizarea și dotarea Ambulatoriului Integrat al Spitalului de Pediatrie Pitești” a Studiului de fezabilitate mixt și a cheltuielilor legate de proiect.

 

Colecția Galeriei de Artă „Rudolf Schweitzer-Cumpăna“ va fi mutată cu mascații la Muzeul Județean Argeș

Luni, 09 Septembrie 2019 13:35

# Instituția a fost închisă pentru restaurare, iar lucrarea ar putea să înceapă abia la sfârșitul acestui an

Recent, Galeria de Artă  ”Rudolf Schweitzer – Cumpăna” a fost închisă pentru reabilitare. O asociere între două societăți italiene și una românească va realiza proiectul “Restaurarea Galeriei de Arta Rudolf Schweitzer Cumpana – Consolidarea, protejarea si valorificarea patrimoniului cultural”.

La Moșoaia se vor asfalta, în curând, câteva străzi

Luni, 09 Septembrie 2019 13:33

În comuna Moșoaia se lucrează susținut, nu este timp pentru numărarea obiectivelor realizate, nu este timp pentru bilanț. Săptămâna trecută, se intervenea, pe mai multe fronturi, pentru asigurarea unui debut de an școlar în bune condiții, dar și pentru continuarea unor lucrări de infrastructură, în special drumuri comunale.
Ion Necula (foto), primarul interimar al comunei Moșoaia: 

 

S-a tăiat panglica singurului spital de stat construit în România, după Revoluție

Luni, 09 Septembrie 2019 13:28

Noul spital din Mioveni a fost joi, 5 septembrie, recepţionat, în prezenţa premierului Viorica Dăncilă și a ministrului Sănătății, Sorina Pintea. Finalizat din punct de vedere al construcţiei şi dotărilor, spitalul intră acum în proces de autorizare, iar în decembrie ar putea primi cei dintâi pacienţi. A fost un eveniment istoric pentru orașul Mioveni! Este primul spital construit de la zero în ultimii 30 de ani în România. Momentul a fost marcat de administrația publică locală printr-o serie de manifestări publice.

În ianuarie 2020, Primăria Pitești va achiziționa 40 de autobuze electrice

Luni, 09 Septembrie 2019 13:22

La începutul anului viitor, 40 de autobuze electrice vor fi achiziționate pentru furnizarea serviciilor de transport public în sistem integrat, eficient şi accesibil în municipiul Piteşti, pe rutele 2B, 3B, 7, 7B, 13 şi 13B.
Ordinul de finanţare a fost semnat pe 2 septembrie 2019, iar valoarea totală eligibilă a proiectului pentru Municipiul Pitești este de 112.949.800,00 lei. 

 

Pe 10 septembrie va fi inaugurată o nouă investiție la Mioveni

Luni, 09 Septembrie 2019 13:18

Va fi inaugurată o nouă investiție la Mioveni. Sportivii legitimați la Clubul Sportiv Dacia Mioveni, în special cei de la secțiile Judo și Box, au un nou spațiu pentru antrenamente. Noua sală multifuncțională a fost realizată în spațiul fostei centrale termice din zona A-uri (CT4 A), din fonduri de la bugetul local.
Inaugurarea oficială a sălii multifuncționale de sport va avea loc marți, 10 septembrie.

Consilierii locali au zis „pas” construirii unor noi blocuri în Pitești

Luni, 02 Septembrie 2019 23:33

Consilierii locali piteșteni au respins, în ședința desfășurată pe 29 august, construcția a cinci blocuri de locuințe în diverse zone ale municipiului. Planurile Urbanistice de Detaliu au fost fie retrase de pe ordinea de zi, fie au fost respinse de consilieri, cu unanimitate de voturi.
Este vorba despre PUD-urile pentru investițiile:

 

Vedeți pe ce mai aruncă banii Consiliul Județean Argeș

Luni, 02 Septembrie 2019 23:27

Nu sunt bani pentru drumuri, nu sunt bani pentru spitale, pentru școli. Sau, de fapt, sunt, însă puțini, atât de puțini încât aproape ne sufocă mizeria din unitățile de stat.
Sunt, însă, bani pentru schema grasă de personal din Consiliul Județean Argeș, patronat de PSD, pentru salarii umflate, sunt bani pentru câte o masă la Vila Florica, sunt bani pentru ”diverse”. Iată, la ultimul capitol, ce chestii ”diverse” a mai cumpărat, în luna august, Consiliul Județean Argeș. Prețuri fără TVA

Premierul Viorica Dăncilă este cel mai nou Cetățean de Onoare al comunei Bogați

Luni, 02 Septembrie 2019 23:22

Premierul Viorica Dăncilă a ajuns joi seara, pe 29 august, în comuna Bogați, din județul Argeș, pentru a participa la Ziua Comunei. Șefa PSD a fost întâmpinată de oamenii locului, îmbrăcați în costume populare, care i-au oferit tradiționala pâine și sare.
Primarul comunei Bogați, Ion Gârleanu, într-un moment festiv, i-a oferit titlul de “Cetățean de Onoare” al localității prim-ministrului Viorica Dăncilă. Aflată la cea de-a VIII-a ediție, “Ziua comunei Bogați” reprezintă un bun prilej de întâlnire a cetățenilor, care participă în număr foarte mare, dar și o ocazie de a avea oaspeți din țară și de peste hotare.

 

SPITALUL ORĂȘENESC MIOVENI, SINGURUL PROIECT MAJOR REALIZAT ÎN ROMÂNIA, DUPĂ REVOLUȚIE

Luni, 02 Septembrie 2019 22:58

Recepţia noului spital ridicat şi utilat în trei ani şi jumătate se va face pe  5 septembrie. În preludiul acestui moment aşteptat, săptămâna trecută a avut loc o conferinţă de presă în prezenţa constructorului, a proiectantului și a conducerii Primăriei Mioveni.
Construirea noului spital orășenesc, dotat cu aparatură medicală de top și unde se vor implementa  tehnologii medicale moderne, reprezintă cel mai important proiect realizat în Mioveni, în cei 30 de ani de existență ai acestui oraș industrial.

Lucrări de zeci de milioane de lei, realizate la Pitești

Luni, 02 Septembrie 2019 22:48

# Toamna se numără bobocii, toamna se finalizează și inaugurează investițiile. Reprezentanții Primăriei Pitești au ținut să arate că nu au stat degeaba și, într-un tur de forță, au arătat lucrările finalizate sau aflate într-un stadiu avansat.

Au fost finalizate lucrările la obiectivul de investiții Reabilitare Piața Trivale.  Lucrările au fost executate de către Asocierea SC ZEUS SA (lider) - SC SELCA SA. În data de 13.08.2019 a fost efectuată recepția la terminarea lucrărilor, fără obiecțiuni. Valoare totală a investiției este de 4.267.987,66 lei, inclusiv TVA .

 

Ziua Comunei Oarja – un eveniment reușit, cu mii de participanți

Luni, 02 Septembrie 2019 22:40

# Primarul a dat și o veste bună localnicilor: drumul ce străbate comuna va fi reasfaltat

Petrecere mare a fost sâmbătă la Oarja, începând cu ora 16. Toți cei care au dorit să se alăture acestei sărbători, au fost  bine veniți, primarul Constantin Bîlea promițând că toată lumea se va simți foarte bine.
Pentru copii, segment al populației pentru care edilul are o mare slăbiciune, au fost pregătite multe jocuri și concursuri, picturi pe față și nelipsitele tobogane gonflabile.

Petrecere de excepție la cea de-a X-a ediție a Zilei Comunei Rociu

Luni, 02 Septembrie 2019 22:32

# Primarul Aurel Bălășoiu a fost amfitrionul perfect al evenimentului

Duminica trecută, începând cu ora 13, în incinta Târgului Săptămânal, au fost organizate manifestările prilejuite de cea de-a X-a ediţie a „Zilei comunei Rociu”. Acestea au fost minuțios pregătite de administraţia locală în frunte cu primarul Aurel Bălăşoiu și au cuprins, pe lângă acordarea unor diplome de fidelitate pentru cuplurile care au împlinit 50 de ani de căsnicie, momente artistice oferite atât de grupurile şi interpreţii locali, cât şi de invitaţii acestui eveniment.

 

Continuă ridicarea autoturismelor abandonate din Pitești

Luni, 12 August 2019 14:06

În urma acțiunii desfășurate de către poliţiştii locali din cadrul Serviciului Siguranţă Rutieră, în perioada 01.01.2019 - 31.07.2019, pentru aplicarea prevederilor Legii 421/2002 privind regimul juridic al vehiculelor fără stăpân sau abandonate pe terenuri aparţinând domeniului public sau privat al statului ori al unităţilor administrativ-teritoriale, în baza Regulamentului privind activitatea de ridicare, transport şi depozitare a vehiculelor fără stăpân sau abandonate pe terenuri aparţinând domeniului public sau privat al  municipiului Piteşti, se aduce la cunostinţă următoarele:

Șase locuri de joacă din Pitești intră în reabilitare

Luni, 12 August 2019 13:33

Un număr de cinci parcuri de joacă din diferite zone ale Piteștiului vor intra în reabilitare totală, iar un al șaselea în reabilitare parțială, licitația fiind, deja, încheiată. 
Este vorba despre locurile de joacă din Trivale - Grotă (375 mp), Palatul Copiilor - Str. Trivale (452 mp), Grădina Zoo - Trivale - (600 mp), bl. P21 - Tudor  Vladimirescu (440 mp), bl. Z3-Z4 - Str. Dacia (240 mp), bl. 50-51 - Cartier Trivale (320 mp).

 

Reparații de peste 1,5 milioane lei la unitățile școlare din Pitești

Miercuri, 07 August 2019 20:15

Primăria Pitești a scos la licitație lucrări de reparații la grădinițele, școlile și liceele din Pitești. Contractele în valoare de peste 1,5 milioane de lei au fost scoase pe loturi, urmând ca ofertele să fie depuse până pe 8 august. Cea mai scumpă lucrare va avea loc la Școala „Mihai Eminescu”
În continuare vă prezentăm ce lucrări urmează să fie realizate la unitățile de învățământ din Pitești:

Sala Polivalentă din Piteşti, construită de firma care a realizat stadionul Ion Oblemenco și Cluj Arena

Miercuri, 07 August 2019 20:13

# O firmă din Sibiu a câştigat licitaţia organizată de Compania Naţională de Investiţii pentru construirea Sălii Polivalente din Piteşti. Desemnarea firmei câştigătoare – Con-A din Sibiu – a fost făcută pe 31 iulie. La licitație au fost înscrise 10 societăți.
Sala Polivantă din Pitești este în linie dreaptă. După ce va trece perioada în care pot fi depuse contestaţii, urmează să fie semnat contractul, iar firma câştigătoare se poate apuca de treabă.

 

Pagina 78 din 198

«ÎnceputAnterior71727374757677787980UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea