A avut loc primul workshop pentru Pitești Smart City

Miercuri, 07 August 2019 19:35

Primăria Municipiului Pitești a organizat, săptămâna trecută, primul workshop pentru elaborarea strategiei Pitești Smart City. La manifestare au participat reprezentanți ai administrației publice, ai mediului de învățământ si academic, ai mediului de afaceri și ai societății civile.
Strategia este elaborată în perioada 26 iunie – 26 noiembrie 2019, în baza Contractului de servicii nr. 29858/ 25.06.2019, atribuit de Primăria Municipiului Pitești companiei de consultanță Ramboll South-East Europe.

Zilele Comunei Bârla – petrecere și muzică bună în Târgul Săptămânal

Miercuri, 07 August 2019 19:28

Sâmbătă și duminică 3-4 august,în localitatea Bârla s-au desfășurat cea de-a XV-a ediție a sărbătorii localității, numită sugestiv ,, Hora ca la Bârla”, în cadrul căreia a avut loc și concursul de dansuri populare ,, Floare de Câmpie”, ediția a VII-a. Festivitățile au început sâmbătă, 3 august, cu Concursul Național de Dans ,,Floare de Câmpie” , ajuns la Ediția a VII-a, începând cu orele 17.00, ocazie cu care au urcat pe scena din Bârla ,,Florile Teleormanului”; ,, Mărțișorul” de la Corbu, Olt; ,, Doruri de Câmpie” de la Hârsești, Argeș;  ,,Doina Cârciovoiului” de la Priboieni, Argeș; ”Hora” – Albești de Argeș; ,,Formația de dansuri Novaci”-, Gorj; ,,Mugurelul” – Costești de Argeș; ,,Plauiri Mureșene” –  din Tg Mureș ; ,,Cununița” din Craiova;  ,,Floricica” – Bârla, Argeș - și lista poate continua cu multe nume sonore.

 

Un număr de 99 de stații de călători vor fi modernizate în Pitești

Luni, 29 Iulie 2019 22:59

Un număr de 99 de stații de așteptare pentru călători vor fi modernizate în municipiului Pitești, în cadrul Programului Operațional Regional, proiectul fiind, în prezent, în etapa de evaluare tehnico-financiară, adică în linie dreaptă de semnarea contractului.
Stațiile vor fi împărțite în funcție de amplasament și necesitate: 23 de stații fără panouri laterale vor fi amplasate în zone unde lățimea trotuarului nu este suficientă, 4 stații cap de linie vor fi dotate cu grup sanitar, tonetă bilete și dispecerat, 16 stații dotate cu puncte de vânzare bilete și abonamente și 28 de stații fără puncte de vânzare.

Constantin Nicolescu se judecă cu ANAF-ul și CJ Argeș, în toamnă

Luni, 29 Iulie 2019 22:58

# Miza este de 5 milioane de lei!

În această toamnă, Constantin Nicolescu, fostul președinte al Consiliului Județean Argeș, se întoarce în sala de judecată. Agenția Națională de Administrare Fiscală și CJ Argeș, solicită, în procese diferite, plata sumei de 4.973.065,75 lei. Este vorba despre o parte din prejudiciul produs în dosarul „Podul de la Căteasca”.

 

Dan Manu se pune pe treabă! CJ Argeș achiziționează utilaje și echipamente de construcții de 4 milioane de lei

Luni, 29 Iulie 2019 22:25

Recent, Consiliul Județean Argeș a publicat pe platforma Sistemului Informatic Centralizat de Achiziţii Publice anunțul de participare aferent procedurii de atribuire a contractului „Achiziție de mașini, utilaje, echipamente de construcții și autovehicule”, cu o valoare de aproape 4 milioane de lei.
Termenul limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este 14 august 2018. Valoarea totala estimată a contractului este de 3.979.763,02 lei, fără TVA.

Lucrări realizate în Pitești, în această perioadă

Luni, 29 Iulie 2019 22:21

Din cauza precipitațiilor abundente din ultima perioadă și a scurgerilor de pe versanți, s-a produs o prăbușire de mal pe strada Zamfirești, fapt ce a dus la blocarea albiei pârâului și inundarea unui număr de aproximativ 10 locuințe. Pentru rezolvarea acestei situații de urgență, s-au efectuat lucrări de stabilizare a versantului afectat de alunecarea de teren și realizarea unui canal deschis în vederea preluării apelor pârâului din zonă.

 

O altă firmă italiană vrea să reabiliteze Cetatea Poenari

Luni, 29 Iulie 2019 22:19

Compania italiană Apulia a depus singura ofertă pentru realizarea lucrărilor de conservare și consolidare a Cetății Poenari din comuna Arefu. Contractul este estimat la 7,3 milioane de lei, fără TVA, iar lucrările urmează a fi realizate timp de 19 luni. Reamintim că în aprilie 2019, în urma finalizării procedurii de achiziții publice, contractul fusese atribuit către o asociere formată tot din firme italiene: Testa Building S.R.L. (lider de asociere), Dacia Building Structures S.R.L., Research Consorzio Stabile Societa Consortile A.R.L., Groma Societa Di Ingegneria – Societa a Responsabilita Limitata Semplificata.

Pitești - acces gratuit la internet în spații publice

Luni, 29 Iulie 2019 22:04

Acordul de Grant pentru finanțarea initiativei: ”WiFi4EU – Promovarea conectivității la internet în comunitățile locale” a fost semnat între Municipiul Pitești și Agenția Executivă pentru Inovare și Rețele (INEA), cu scopul de a oferi cetățenilor și vizitatorilor acces gratuit la internet în orașul Pitești.
Municipiul Pitești se numără printre orașele europene care vor beneficia de programul UE recent lansat, care prevede acordarea finanțărilor pentru instituirea unor puncte de acces public și gratuit la internet wireless.

 

La Topoloveni s-a înființat Serviciul Iluminat Public Local

Luni, 29 Iulie 2019 21:57

Joi, 25 iulie, în sala Primăriei Topoloveni consilierii locali s-au întâlnit în ședința ordinară pe luna iulie.
Cu această ocazie au fost dezbătute spre aprobare următoarele proiecte de hotărâri:
• mandatarea Primarului orașului Topoloveni să semneze în numele și pentru UAT Orașul Topoloveni, în calitate de reprezentant al proprietarului, Statul Român, contractele de vânzare-cumpărare a locuințelor din imobilele ANL 2 și ANL 3 care îndeplinesc condițiile legale de vânzare;

Primăria din Aninoasa a dat în judecată Curtea de Conturi

Luni, 29 Iulie 2019 21:34

# Acțiunea – pentru a stopa imputarea cadourilor pentru copii

Încă o primărie din Argeș hotărăște să se judece cu Curtea de Conturi pentru stoparea imputării sumelor cheltuite cu cadourile pentru copii. Este vorba de deja celebrele pungi cu dulciuri, acordate, de aproape toate administrațiile locale, copiilor, în preajma Sărbătorilor de Iarnă. Suma imputată la Aninoasa - 10.200 de lei.

 

Peste 2,2 milioane de lei, de recuperat, pentru serviciul de salubritate

Luni, 22 Iulie 2019 22:51

S.C. Salubritate 2000 S.A., societatea care se ocupă cu colectarea deșeurilor menajere,  în zona de sud a orașului,  are de recuperat, la data de 28.06.2019, nu mai puțin de 2.257.250,46 lei, de la asociațiile de proprietari care beneficiază de serviciul de salubritate. În prezent, cea mai mare datorie a unei asociații de proprietari către societatea noastră este de în cuantum de 199.144,38 lei. Aveți alăturat lista asociațiilor de proprietari din Municipiul Pitești  cu datorii  la serviciul de salubritate.

Click AICI pentru a vizualiza lista completa a datornicilor

Primăria Pitești lucrează la mai multe parcări

Luni, 22 Iulie 2019 22:40

Primăria Municipiului Pitești, prin Administrația Domeniului Public Pitești, a finalizat, în cartierul Popa Șapcă, lucrările de amenajare a unei noi parcări care va deservi blocurile P5, P7. S-au executat lucrări de săpătură, balastare, bordurare și asfaltare pe o suprafață de circa 700 mp și urmează a fi realizate marcajele pentru delimitare.
În această perioadă se cadastrează suprafața, după care, SPEP va atribui cetățenilor noile locuri de parcare. O lucrare similară a fost executată și în cartierul Trivale, strada Poieniței, în zona blocului 71b.

 

SC Apă Canal 2000 SA continuă lucrările de investiții în Pitești

Luni, 22 Iulie 2019 22:37

SC Apă Canal 2000 SA a prevăzut în programul de investiţii pe anul 2019, din surse proprii ale societăţii, 26 de lucrări în municipiul Piteşti, din care, până acum, trei au fost executate. În prezent a fost finalizată procedura de licitaţie şi s-au încheiat contractele aferente, urmând a se da ordinul de începere pentru executarea următoarelor lucrări în municipiul Piteşti:

USR cere primăriilor din Argeș un raport privind modul în care au fost cheltuiți banii publici

Luni, 22 Iulie 2019 22:32

Uniunea Salvaţi România, Filiala Argeş, a cerut unui număr de 43 de primării din mediul rural să îi pună la dispoziţie o situaţie amplă despre bugete, investiţii, număr de angajati, fonduri europene şi PNDL. Solicitările au fost formulate în baza Legii 544/2001, privind liberul acces la informaţiile publice. În caz în care, răspunsurile nu vor fi furnizare în timpul prevăzut de lege, USR Argeș susține că va face demersuri la instanță.

 

Muncă susținută, la Ștefănești: asfaltare și decolmatare

Luni, 22 Iulie 2019 22:28

După nașterea, cu chinuri, a bugetului orașului, au început, în forță, diverse lucrări, la Ștefănești. Dintre acestea, două au și fost finalizate săptămâna trecută, și anume: peticirea cu asfalt a gropilor din carosabil dar și decolmatarea canalelor și rigolelor, pentru prevenirea inundațiilor.
Primărița este pe teren și, așa cum a anunțat pe rețeaua de socializare, așteaptă sugestii pentru lucrări de mentenanță.

Băiculești - a fost turnat primul kilometru de asfalt pe DJ 704H

Luni, 22 Iulie 2019 21:45

Regia Județeană de Drumuri Argeș continuă lucrările de modernizare a drumului județean 704H, Merișani - Băiculești – Curtea de Argeș. Astfel, săptămâna trecută a fost turnat primul strat de asfalt pe acest tronson de drum, ce are o lungime de aproximativ 5 kilometri. D.J. 704H este varianta cea mai scurtă ce face legătura dintre comuna Băiculești și municipiul Curtea de Argeș.

 

Noul spital de la Mioveni se apropie de inaugurare

Luni, 22 Iulie 2019 21:37

# Ion Georgescu: „A început numărătoarea inversă”
Primarul orașului Mioveni, Ion Georgescu, anunță că mai este foarte puțin până când noul spital din oraș va fi inaugurat. În prezent se lucrează la ultimele detalii, fiind făcute amenajări interioare și amplasându-se mobilierul.  Potrivit conducerii Primăriei Mioveni, inaugurarea spitalului va avea loc în data de 5 septembrie 2019.

În august, la Mioveni se vor repartiza mai multe locuințe sociale

Luni, 22 Iulie 2019 21:36

În luna august, Primăria orașului Mioveni va repartiza mai multe locuințe sociale, devenite libere anul acesta, în cadrul Blocului B de la Grupul Școlar Colibași.  Persoanele interesate de organizarea procedurii de repartiție a locuințelor în cadrul acestui bloc, trebuie să depună un set de documente la Registratura Primăriei Mioveni, până la data de 31 iulie 2019, inclusiv.

 

Bulevardul Eroilor din Pitești, aproape de finalizare

Luni, 22 Iulie 2019 21:22

Lucrările de pe Bulevardul Eroilor din Pitești sunt în linie dreaptă. A fost turnat covorul asfaltic. În această săptămână, urmează a fi finalizate mai multe locuri de parcare și o parte din părțile de trotuar. Reabilitarea Bulevardului  Eroilor (între Republicii şi Exerciţiu)  a costat 1.766.736 de lei, bani din bugetul Primăriei Pitești.

Trofeul ”Omul de fier”, o cheltuială de 30.000 de lei pentru Consiliul Județean

Luni, 15 Iulie 2019 14:51

În acest an, Consiliul Județean Argeș, prin Centrul Cultural Județean, a cheltuit suma de aproximativ 30.000 de lei, pentru trofeul ”Omul de fier”. Prin acest premiu, președintele Dan Manu susține că aduce recunoaştere şi recunoştinţă personalităţilor care, prin activitatea lor, au contribuit la promovarea şi dezvoltarea judeţului.
Și cum simbolul recunoașterii valorii profesionale și umane nu putea să fie un premiu oarecare – trofeul ”Omul de fier” a fost realizat prin grafică 3D, placat cu foiță de argint și personalizat cu sigla CJ Argeș.

 

Pagina 79 din 198

«ÎnceputAnterior71727374757677787980UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea