Edilul din Băbana le încearcă pe toate! În 2019, invitații și masă la Ziua Comunei, dacă nu ai gunoi!

Luni, 08 Iulie 2019 13:31

# Bebe Ivan a dat, anul trecut, invitații la ziua comunei, în schimbul colectării produselor reciclabile

Nu mai este un secret pentru nimeni faptul că edilul din Băbana, Bebe Ivan, le încearcă pe toate. ”Pentru că suntem o comună săracă, trebuie să fim inventivi, altfel nu o scoatem la capăt”, motivează acesta.

Se reamenajează Expo Parcul

Luni, 08 Iulie 2019 13:29

Parcul Expo a fost inclus într-un program de reamenajare care a cuprins atât zonele de spațiu verde, cât și îndrăgitul lac din zonă.
Lucrările de reamenajare a lacului au început în data de 18 iunie 2019, acesta fiind golit de apă și curățat de nămol, sticle de plastic, pietre și alte deșeuri. S-au înlocuit plăcile deteriorate de pe fundul lacului și de pe lateral, iar tuburile din ciment au fost reamenajate cu elemente decorative și plante de apă (papură, cyperus, țipirig).

 

Închidere b-dul Eroilor, tronson 2

Luni, 08 Iulie 2019 13:27

Duminică, 7 iulie 2019, a fost redeschis circulației tronsonul nr. 1 al B-dului Eroilor, respectiv cel cuprins între strada Egalității (intersecția de la Muzeul Județean Argeș) și B-dul Republicii (intersecția de la poșta veche).
Începând de luni, 8 iulie 2019, va fi închis în totalitate pentru execuția lucrărilor  tronsonul nr. 2 al bulevardului, respectiv porțiunea de la  intersecția cu Egalității până la intersecția cu strada Exercițiu.

Lucrări importante de infrastructură la Bradu

Luni, 08 Iulie 2019 13:12

La Bradu, comună bogată și în continuă espansiune, se lucrează de zor. La 1 iulie au fost demarate lucrările de introducere a canalizării pluviale pe strada Principală, de la Pasarela DN65 B până la fosta moară și vor continua cu strada Serelor. În aceste zone vor fi amenajate, în cadrul acestui proiect, și trotuarele.
Primăria Bradu a lansat licitaţia pentru modernizarea străzii Câmpului, suma alocată fiind de 378.124 lei.

 

Procesul dintre Primăria Mioveni și firma familiei deputatului Rădulescu va ajunge la Înalta Curte

Luni, 01 Iulie 2019 16:00

# Concordia Con. Strade a fost obligată de instanțele argeșene la plata a 700.000 de lei, despăgubiri pentru o lucrare de asfaltare în Mioveni

Procesul dintre Primăria Mioveni și Concordia Con. Strade, firma familiei deputatului Cătălin Rădulescu, va ajunge la Înalta Curte de Casație și Justiție. Este vorba despre despăgubirile de circa 700.000 lei pe care trebuie să le plătească societatea reprezentată de Corneliu Rădulescu, fratele parlamentarului, către administrația de a Mioveni ca urmare a unei lucrări de asfaltare, care nu ar fi fost realizată corespunzător.

Încep lucrările de asfaltare pe șapte străzi din Pitești

Luni, 01 Iulie 2019 15:42

În Pitești continuă lucrările la partea carosabilă. Primaria a predat, săptămâna trecută, către executanți amplasamentele pentru alte 7 străzi la care urmează să se lucreze în această perioadă. Este vorba de lucrări de asfaltare si amenajări pluviale pentru strada Carpenului dar și pentru alte 6 străzi din cartierul Trivale, mai exact strada Câmpului, strada Iosif Gabrea, strada Ion Ionescu de la Brad, Pasaj Ecaterina Raicoviceanu, strada Virgil Tempeanu și strada Dr. Pompiliu Robescu.
Pentru aceste lucrări, Primăria va plati o sumă de 2,64 milioane lei. Lucrările se vor întinde pe o perioadă de 4 luni.
Mihai Hiru

 

Primarul din Corbi, încrezător că locuitorii comunei vor recicla minim jumătate din deșeuri

Luni, 01 Iulie 2019 15:29

A împărțit saci pentru colectarea selectivă, discută, cu concetățenii, pentru atingerea țintei obligatorii, altfel prețul gunoiului va crește până la un nivel greu de atins. Primarul Virgil Baciu îi îndeamnă pe locuitorii comunei Corbi ca, până la 31 decembrie 2020, să se reușească atingerea nivelului de reutilizare și reciclare a deșeurilor de minimum 50% din masa totală generată.

Etică și integritate prin prevenirea și combaterea corupției - la Pitești

Luni, 01 Iulie 2019 15:27

Săptămâna trecută  a avut loc conferința de închidere a proiectului „Etică și integritate prin prevenirea și combaterea corupției – EtICo”, cod SIPOCA 423/SMIS 2014+/ 118191, având o valoare eligibilă de  294.407,76 lei,  implementat în perioada 3.07.2018 – 30.06.2019.
În cadrul acestuia a fost dezvoltată Procedura de sistem privind Implementarea Strategiei Naționale Anticorupție 2016-2020 și trei proceduri operaționale privind măsurile preventive anticorupție.

 

Probleme și soluții! Turismul argeșean - un mare semn de întrebare

Luni, 24 Iunie 2019 19:39

# Primarul de la Arefu: „S-au făcut Transfăgărășanul și Barajul Vidraru în 5 ani, noi lucrăm la proiect la Molivișu de 9 ani” # Omul de afaceri Gheorghe Badea: „E jenant să mergi la Vidraru cu o delegaţie de străini şi să vezi atâta mizerie!” # Dan Manu: „În 2018, accesul la Cetatea Poenari s-a făcut în grupuri însoţite de jandarmi. Acum și jandarmii au spus că nu mai au curajul să urce!” Săptămâna trecută, în sala de ședințe a Consiliului Județean Argeș, a avut loc o dezbatere foarte interesantă privind situația turismului din Argeș.

Zilele Orașului Topoloveni - concursuri, concerte, voie bună!

Luni, 24 Iunie 2019 19:34

Orașul Topoloveni sărbătorește, anul acesta, 598 de ani de atestare documentară. Miercurea trecută s-a dat startul petrecerii, alături de soliști și trupe locale, dar au fost și oferite premii elevilor eminenți, copii cu rezultate foarte bune la învățătură. Primarul Gheorghiță Boțârcă a evidențiat, ca de fiecare dată, elevii din Topoloveni cu premii la concursuri și olimpiade naționale. Aceștia au fost aplaudați la scenă deschisă miercuri seara, la deschiderea Zilelor Orașului Topoloveni, iar dascălii lor au avut ocazia să țină o cuvântare, pentru ca și alți elevi să fie îndreptați către învățătură și performanță.

 

ANAF Câmpulung vinde, pe bani, nimic!

Luni, 24 Iunie 2019 19:28

# Cabana oferită, din Lerești, e o dărâmătură, iar terenul de sub cabană nu e deloc...

S-a cam ales praful şi de patrimoniul Sindicatului Liber Aro, după ce platforma industrială a devenit deja istorie. Astfel, Ministerul Finanţelor Publice, prin ANAF, anunţa, prin primăvară,  începerea procedurilor pentru valorificarea prin licitaţie publică cu strigare a unor active aparţinând sindicatului fostei uzine de maşini de teren din Câmpulung Muscel.

Proiect pe finanțare nerambursabilă, la Topoloveni!

Luni, 24 Iunie 2019 19:27

# Dotarea Căminului Cultural de la Țigănești, proiect eligibil

Printr-o notificare transmisă de Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale prin Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) – Centrul Sud Muntenia Târgoviște s-a comunicat faptul că proiectul ”Dotare Cămin Cultural Țigănești, în orașul Topoloveni” a fost declarat eligibil și selectat în vederea finanțării. Valoarea publică nerambursabilă este de peste 27.000 de euro. Prin proiect se propune dotarea cu un total de 48 de costume populare tradiționale complete pentru femei și bărbați, precum și achiziționarea de dulapuri pentru depozitarea costumelor populare.

 

Proiect uriaș de gaze, depus de comuna Priboieni, spre finanțare

Luni, 24 Iunie 2019 19:23

În Priboieni s-au făcut, în ultimii ani, mulți pași spre civilizație: apă, canalizare, asfalt, iluminat public, teren de sport – sunt numai câteva realizări. Anul 2019 este anul implementării proiectelor. Asta după ce, din 2016 și până în prezent, atât din bugetul local, dar și cu ajutorul Consiliului Județean Argeș s-au alocat fonduri pentru realizarea de investiții în cele trei domenii prioritare: sănătate, educație și infrastructură:

5 milioane de euro pentru modernizarea şi extinderea reţelelor de apă şi canalizare din Bascov

Luni, 24 Iunie 2019 19:21

# Pe lungimea reţelei de distribuţie sunt prevăzuți hidranţi de incendiu subterani sau supraterani
Bascovul este parte dintr-un amplu proiect cu fonduri europene derulat de societatea Apă Canal Pitești, proiect care urmărește  dezvoltarea infrastructurii de apă şi apă uzată din judeţul Argeş. Astfel, în comună vor fi realizate investiții în valoare de aproximativ 5 milioane de euro în extinderea ori reabilitarea rețelelor de alimentare cu apă pe 25 de străzi și de extindere a sistemului de canalizare pe alte 39 de străzi!

 

Proiect pentru modernizare a 28 de străzi în Bîrla

Luni, 24 Iunie 2019 19:18

Administrația  locală din comuna argeșană Bîrla continuă seria proiectelor de modernizare a localității, demarată la inițiativa edilului Gheorghe Voicu (foto).  Acesta, deși este singurul primar de pe valea Cotmenei neînscris în PSD (ci PNL), nu se ferește să ceară bani pentru comunitatea pe care o reprezintă. Consiliul Local Bîrla a depus, în cadrul Fondului de Dezvoltare și Investiții, un proiect privind asfaltarea a 16,1 km de drumuri locale, în toate satele comunei.

Index autocitit contor apă prin WhatsApp

Luni, 24 Iunie 2019 19:15

SC Apă Canal 2000 SA, operator regional al serviciilor de apă şi de canalizare în judeţul Argeş, reaminteşte că de la data de 01.04.2019 este disponibilă o nouă modalitate de transmitere a indexului autocitit, respectiv prin utilizarea aplicaţiei WhatsApp, la nr. de telefon: 0755.147368.
Transmiterea indexului autocitit prin aceasta modalitate se poate face în intervalul 20-30 ale lunii în curs, caz în care se impune ataşarea unei fotografii a indexului de pe apometru şi transmiterea următoarelor informaţii: codul de client, adresa punctului de consum şi indexul apometrului.

 

S.C. Salubritate 2000 S.A. colectează deșeuri reciclabile de la casnici. Iată programul!

Luni, 24 Iunie 2019 19:12

S.C. Salubritate 2000 S.A. aduce in atenția abonaților casnici din Municipiul Pitești, graficul de colectare a deșeurilor reciclabile pentru luna iunie.

În ultima săptămână a lunii iunie colectăm conform următorului program:
Luni, 24.06.2019, străzile: 9 Mai, Abatorului, Alexandru Odobescu, Alexandru Sahia, Armand Călinescu, Banu Mărăcine, Constantin Mile, Constantin Hamangiu, Dealurilor, Emanoil Bârzotescu, Exercițiu, Lotrului, Morile de Apă, Primăverii, Prundu Mic, Războieni, Romeo Tuță,  Maior Sever Niculescu, Târgul din Vale.

Protocol semnat între județul Argeș și regiunea Savoia din Franța

Luni, 24 Iunie 2019 18:41

Vineri, 21 iunie, conducerea Consiliului Județean Argeș a primit vizita unei delegații din Regiunea Savoia, Franța. Prilejul acestei vizite îl constituie aniversarea a 50 de ani de Salvamont, precum și semnarea unui nou protocol de colaborare în tre județul Argeș și regiunea Savoia. Președintele Consiliului Județean Argeș, Dan Manu, împreună cu vicepreședinta C.J. Argeș Simona Brătulescu, s-au întânit cu vicepreședinta Consiliului General Savoia, Christiane Brunet, cu Isabelle Robert - Secretar general, Gaston Arthaud Berthet - Președinte SDIS și consilier general, precum și cu Comandant Fabien Desmartin și Locotenent  Jean Louis Eberhart, din cadrul Salvamont Savoia (SDIS).

 

După ce a pierdut, în primă instanță, la Popești, procesul cu Primăria și Consiliul Local, nepotul fostului primar a făcut recurs

Luni, 10 Iunie 2019 15:42

La Popești, este pe cale să înceapă o nouă luptă, un nou proces. De fapt, este doar o continuare a luptei vechi, pentru că nepotul fostului primar, administrator al unei societăți cu profil agricol, a formulat, la Curtea de Apel, recurs, pentru procesul pe care l-a pierdut, la Tribunal, cu instituția sus-amintită.
Așa cum am mai scris, disensiunile au început în urma unui control al Curții de Conturi, care a descoperit nereguli privitoare la contractele de arendă, la modul de înregistrare al acestora.

Lucrări de peste 500.000 lei la Spitalul de Pediatrie Pitești

Luni, 10 Iunie 2019 15:36

Luni, 10 iunie, la ședința Consiliului Județean Argeș urmează să se aprobe Documentația de Avizare a lucrărilor de intervenții pentru obiectivul „Amenajare spații amplasare echipamente radiologice (RMN)”. Lucrarea va avea loc la Spitalul de Pediatrie Pitești, unitate care urmează a fi dotată de către Ministerul Sănătăţii cu un echipament RMN.
La Spitalul de Pediatrie se urmărește extinderea cu un corp cu regim de înălțime parter pe latura de vest a clădirii existente. Valoarea totală a investiției este de 517.862,11 lei cu TVA inclus. Spitalul de Pediatrie Pitești a solicitat CJ Argeș,  săptămâna trecută, utilizarea sumei de 518 mii lei din excedentul bugetar, înregistrat de spital la finele anului 2018, pentru a realiza lucrările de proiectare și execuție amenajare spații amplasare echipamente radiologice.
A.V.

 

Pagina 80 din 198

«ÎnceputAnterior71727374757677787980UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea