Se asfaltează șase străzi în Bradu

Luni, 03 Iunie 2019 23:35

În această primăvară au fost demarate o serie de lucrări în vederea prevenirii inundațiilor în satul Geamăna. Canalizarea pluvială de pe strada Tăbăcăriei este finalizată, zilele acestea sunt amenajate intrările în gospodării. În continuare, vor fi începute lucrările pentru canalizare pluvială pe strada Principală - zona Geamăna și pe strada Serelor, iar la final vor fi amenajate trotuare în zonele respective.

Încep negocierile pentru cumpărarea terenului bazei sportive ”Aripi”

Luni, 03 Iunie 2019 23:33

# Terenul a fost retrocedat de magistrați către persoane fizice

S-a scris, îndeajuns, despre felul în care Clubul Sportiv ”Aripi” a fost deposedat de terenul aferent. O instanță de judecată a considerat că acesta poate fi retrocedat foștilor proprietari, hotărârea fiind definitivă și irevocabilă. Iată că, în urma acestei măsuri, Primăria Pitești reacționează, formând o comisie care să negocieze cu noii proprietari reachiziționarea terenului.

 

Proiect de aproape 5 milioane de lei, la Băbana

Luni, 03 Iunie 2019 23:32

# Complex de 3 locuințe protejate, în satul Lupueni, pentru 24 de persoane cu dizabilități

Săptămâna trecută, în Sala de festivități a Primăriei Băbana, a avut loc conferința de lansare a proiectului „Complex de 3 Locuinţe Protejate , Comuna Băbana, Satul Lupueni, Judeţul Argeş’’ . Proiectul este implementat de Direcţia de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Argeş, în calitate de beneficiar, instituție aflată sub autoritatea Consiliului Județean Argeș.

Primăria Stolnici a finalizat lucrările de asfaltare a drumului spre satele Stolnici și Cochinești

Luni, 03 Iunie 2019 23:28

# Recepția obiectivului – luni, 3 iunie 2019
Deși începutul anului 2019 nu a fost unul tocmai favorabil, Primăria Stolnici a depus eforturi pentru reluarea și finalizarea lucrărilor în cadrul proiectului de asfaltare a DC 139 (satele Stolnici și Cochinești), derulat cu finanțare europeană. Cele două tronsoane ale drumului comunal au fost asfaltate încă de anul trecut, iar anul acesta au fost  executate lucrările de artă, pentru completarea procesului de modernizare a căilor de acces.

 

Ștefănești. Cu bugetul votat, se reiau investițiile

Luni, 03 Iunie 2019 23:25

Președintele (încă) PSD Argeș, Șerban Valeca, susține că va da afară cinci consilieri locali de la Ștefănești. Primărița – mai greu de ucis, pentru că nu este numită, ci votată. S-ar putea să reziste mai mult decât președintele de partid al județului… Important este că s-a votat bugetul localității, că lucrurile își intră în curs. Chiar și apele, conform ultimelor lucrări. Cu politica, mai vorbim…
Ioana Jenica Dumitru, primar: ”Odată votat bugetul, vor fi reluate lucrările la Podul Negrilești. Este o investiție, din bugetul local, într-un obiectiv distrus de inundații care, dacă nu ar fi refăcut, ar izola o întreagă comunitate. Am fost în zonă ca să-i asigurăm pe localnici că investiția va continua.”

A fost semnat contractul pentru lucrările de modernizare și eficientizare energetică a Bazinului Olimpic

Luni, 03 Iunie 2019 22:52

# Valoarea totală a investiției este de aproape 16 milioane lei! # Primarul Cornel Ionică: ”Acest Bazin va fi o bijuterie, veți vedea, va fi mândria tuturor!”

Reprezentantul ADR Sud Muntenia, Liviu Mușat, a semnat în data de  30 mai 2019, împreună cu domnul Cornel Ionică, primarul Municipiului Pitești, contractul de finanțare pentru lucrările de modernizare și eficientizare energetică a Bazinului Olimpic.

 

Consiliul Județean Argeș a încercat să cumpere un Duster cu... 200.000 lei!

Luni, 03 Iunie 2019 22:19

Câteodată merge, câteodată nu. Dar noi încercăm, par a spune reprezentanții Consiliului Județean Argeș, privitor la atragerea, cât mai năstrușnică, a fondurilor nerambursabile. Așa s-a întâmplat și la ședința extraordinară de luna trecută, când, în cadrul procedurilor pentru implementarea unui proiect derulat prin POCA (Programul Operațional Capacitate Administrativă), au trebuit actualizate anexele, pentru că cetățenii cu pricina au tăiat, de la cheltuieli, peste 40.000 de euro, reprezentând un Duster... și motorina lui, cam pe 15 ani. Iată cum a sunat Procesul verbal al întrunirii cu pricina:

Ca în poveștile copilăriei, ziua comunei Bradu a durat, de fapt, două zile!

Luni, 03 Iunie 2019 14:27

Ziua comunei Bradu a ținut, ca în povești, două zile! Pentru că evenimentele au început de vineri, 31 mai, și s-au terminat sâmbătă, 1 iunie. Ba chiar duminică dimineața! Au avut loc competiții sportive, concerte, festivități. Într-un cuvânt, o sărbătoare cu de toate!
În prima zi, cea de vineri, fotbalul a fost regele! Cupa ”Real Bradu Old Boys” și-a desemnat, pe înserat, câștigătorii.  A doua zi a fost rândul copiilor să iasă la rampă, și au făcut-o până după ora amiezii. Au urmat cuvintele oficialităților dar și premierea cuplurilor care au împlinit 50 de ani de căsnicie.

 

Ziua comunei Valea Iașului, la a XVII-a ediție, o reușită!

Luni, 03 Iunie 2019 14:23

Duminică a avut loc Ziua Comunei Valea Iașului, ediția a XVII-a, ocazie cu care s-au întâlnit, într-un cadru festiv, fiii satului dar și numeroși invitați. Manifestările au început, ca în fiecare an, cu o slujbă a preoților din localitate.
Au fost prezenți numeroși membri PNL, în frunte cu președintele județean, Adrian Miuțescu, consilieri județeni, primari, oameni de afaceri. Primarul localității a menționat faptul că i-a invitat, ca în fiecare an, și pe reprezentanții Consiliului Județean, dar și pe cei ai Prefecturii, care însă, cel puțin la acel moment, nu au binevoit să fie prezenți.

O primăriță îl bate (pe linie de partid, desigur), pe senseiul Valeca, președintele PSD Argeș

Luni, 27 Mai 2019 16:10

Criza politică din Ștefănești este departe de a se fi terminat. Din păcate, bătălia a afectat, déjà, viața locuitorilor, pentru că multe capitol bugetare au rămas suspendate sau chiar nevotate. Iar legea este făcută așa încât să permită mai mult blocarea activităților, decât continuarea lor. Ca de obicei, președintele PSD Argeș, amână. Este bun la amânări. Doar că, în unele cazuri, așteptarea produce efecte nedorite. Iar primărița nu pare dornică să aștepte la nesfârșit…

 

Ion Georgescu, primarul de la Mioveni: „Din septembrie, centrul orașului va avea o altă față”

Luni, 27 Mai 2019 16:08

Săptămâna trecută, ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a fost prezent în Argeș. Cu această ocazie, ministrul a dat asigurări că în toamna acestui an , Bulevardul Dacia din Mioveni va fi asfaltat. CNAIR a aprobat proiectul de asfaltare a Drumului Național 73D, pe întreaga porțiune a Bulevardului Dacia, care cuprinde aproximativ 9 km.
Conform ministrului Transporturilor, lucrările de asfaltare la Bulevardul Dacia vor începe după finalizarea proiectului de reconfigurare a sensului giratoriu din intersecția DN 73 (Pitești-Câmpulung) cu DN 73D (Bulevardul Dacia - Mioveni).

Decizie importantă privind terenul de la Baza Sportivă „Aripi”! S-a stabilit o comisie de negociere

Luni, 27 Mai 2019 16:01

O parte importantă din baza sportivă  „Aripi” a fost retrocedată, după ce Primăria Pitești a pierdut un proces definitiv. Instanța de judecată a dispus punerea în posesie  a suprafeței de 2.483 mp pe terenul de fotbal de la Școala Nr. 11 „Mihai Eminescu”! În ședința de joi a Consiliului Local Pitești, aleșii locali au aprobat propunerea de înființare a unei comisii de negociere cu proprietarii suprafeței respective. Comisia are mandat de a negocia una dintre cele două variante propuse: schimb de teren sau achiziționarea terenului de către primărie la valoarea pieței.

 

La ultima ședință de Consiliu Județean, președintele Manu i-a tăvălit atât de rău pe liberali, încât aceștia și-au luat jucăriile și au părăsit sala

Luni, 27 Mai 2019 15:55

# Procesul verbal al unei ședințe cu... scântei # Pe 30 mai, o nouă Ședință de Consiliu Județean Argeș

Joi, 30 mai, este convocată o nouă ședință a Consiliului Județean Argeș. La întrunirea din 24 aprilie, adică la ultima ”ordinară”, s-a lăsat cu scântei, în special din cauza felului țepos al președintelui Dan Manu de a conduce ”ostilitățile”, liberalii fiind obișnuiți să mai lălăie și ei, încurajați, în trecut, de stilul ceva mai ”mămos” ale lui Constantin Nicolescu și Florin Tecău.

În sfârșit, o veste bună pentru șoferi! A fost reparat Drumul Sticlelor, din Ștefănești

Luni, 27 Mai 2019 15:52

Drumul Sticlelor, administrat de Primăria Ștefănești, face legătura între orașul menționat (din Șoseaua București-Pitești) și Capitala județului, peste barajul din Tudor Vladimirescu. Este o rută alternativă pentru toată zona, în vederea evitării traficului, de multe ori aglomerat, de la Podul Viilor. Drumul Sticlelor, realizat, ca investiție, în mandatul de primar al liberalului Dorin Bărbuceanu, se umpluse de gropi. Găuri adânci, unele chiar adâncite și lărgite special, în vederea reparării.

 

Omul de afaceri Constantin Pănescu, refuzat a doua oară de Primăria Pitești

Luni, 27 Mai 2019 15:23

După ce s-a respins posibilitatea unui schimb de terenuri, între municipalitate și firma Metabet, acum s-a refuzat și concesionarea terenului aferent CET Nord Găvana. La ultima ședință de Consiliu Local Pitești, din luna mai, Primăria a refuzat concesionarea terenului pe care se află CET Nord Găvana către societatea Metabet, firma familiei omului de afaceri Constantin Pănescu. Municipalitatea a motivat că terenul se află în procedură de reamenajare.

Comitetul Înalţilor Responsabili cu Inspecţia Muncii s-a reunit la București

Luni, 20 Mai 2019 23:07

Comitetul Înalţilor Responsabili cu Inspecţia Muncii (SLIC), organism responsabil cu avizarea tuturor problemelor legate de aplicarea, de către statele membre, a legislației comunitare privind sănătatea și securitatea la locul de muncă, s-a reunit la București, în contextul deținerii de către România a Președinției rotative a Consiliului Uniunii Europene.

 

Pitești - plata cu cardul contactless în autobuze

Luni, 20 Mai 2019 23:05

Pitești - cel de-al șaptelea oraș din România care introduce plata cu ajutorul cardurilor contactless în mijloacele de transport public, în baza unei soluții implementate de Banca Comercială Română și Publitrans 2000.

Alina Nicolau, reconfirmată în funcția de director general al Regiei Județene de Drumuri Argeș

Luni, 20 Mai 2019 23:04

Alina Nicolau, fostul director general al Regiei Județene de Drumuri Argeș, este noul director al aceleiași instituții. Comisia de selecție și evaluare, stabilită de Consiliul de Administrație, a afișat, pe data de 14 mai, rezultatul final al concursului de selecție pentru această funcție. Alina Nicolau a ocupat, de-a lungul timpului, diverse funcții de conducere, începând cu cea de șef de district, apoi de director de producție, director tehnic și, din 18.05.2015, director general.

 

Bebe Ivan, primarul din Băbana: ”Anul acesta, tot ce fac este de campanie electorală!”

Luni, 20 Mai 2019 22:36

Primarul din Băbana, Bebe Ivan, este dezamăgit de câțiva dintre consăteni. Pentru că, pe măsură ce se apropie alegerile, fiecare pas al său este măsurat și comentat. Edilul se întreabă, pe bună dreptate, dacă nu cumva activitatea gospodărească, în părag de alegeri, nu cade în derizoriu

Blocaj prelungit la Primăria Ștefănești. Ioana Dumitru: „Din cauza unor interese de clică, orașul Ștefănesti încă nu are buget și nici viceprimar votat”

Luni, 20 Mai 2019 22:30

Se prelungește blocajul politic la Primăria Ștefănești. Din păcate, primii afectați sunt cetățenii, pentru că lipsa de la ședințe a consilierilor duce la imposibilitatea punerii în aplicare a unor proiecte. Imaginea postată, în după amiaza zilei de vineri, săptămâna trecută, de edil, este sugestivă. Ca și textul ce o însoțește.

 

Pagina 81 din 198

«ÎnceputAnterior81828384858687888990UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea