Viceprimarul de la Ștefănești se joacă cu demisia

Luni, 18 Martie 2019 15:25

Viceprimarul de la Ștefănești ar putea rămâne fără funcție și fără partid! După ce „s-a jucat cu demisia” în ședința de joi seara a Consiliului Local Ștefănești, social democrații au propus să îl dea jos cu forța. Mai exact, după ce s-a lăudat că renunță la funcție, Ion Mihalcea (foto) a dat-o la întors în fața consilierilor locali. După ședință, social democrații s-au întâlnit cu președintele PSD Ștefănești, Nicolae Velcea, și au dezbătut ore în șir cum să scape de viceprimar. După lungi discuții au ajuns la o singură concluzie: în următoarea ședință a Biroului Politic Local, Mihalcea va fi propus pentru excludere. Însă, cum în politică astăzi se spune un lucru și a doua zi se întâmplă altceva, Mihalcea are șanse să rămâne în partid... și în continuare viceprimar.

S-au stabilit temele carelor alegorice de la Simfonia Lalelelor

Luni, 18 Martie 2019 15:22

Simfonia Lalelelor, ediția a 42-a, se va desfășura în acest an în perioada 12-14 aprilie. Manifestarea de tradiție a Piteștiului va avea loc în Piața Vasile Milea și la Complexul Expozițional „Casa Cărții”. Continuând o colaborare de peste 12 ani, delegația Primăriei Municipiului Pitești, condusă de către primarul Cornel Constantin Ionică, a dat curs invitației partenerilor olandezi de a stabili, împreună cu membrii fundațiilor Tynaarlo – Pitești și Bloemen Corso Eelde, tematica și detaliile necesare pentru realizarea carelor alegorice, acestea reprezentând principala atracție a festivalului Simfonia Lalelelor.

 

Primărița din Ștefănești, solidară cu greviștii #șîeu

Luni, 18 Martie 2019 15:17

# Ioana Jenica Dumitru: „Și noi ne confruntăm cu o situație gravă. Consiliul Local nu votează lucrările pentru dezvoltarea localității”
Primarul orașului Ștefănești, doamna Ioana Jenica Dumitru, s-a alăturat protestului ”#șieu”, lansat de omul de afaceri sucevean Ștefan Mandachi, care a construit din banii săi primul metru de autostrada din Moldova.

Anunț important de la Primăria orașului Mioveni

Luni, 18 Martie 2019 15:14

Ca urmare a sesizărilor venite din partea cetățenilor și totodată, pentru a evita blocarea trotuarelor sau formarea ambuteiajelor, cu scopul de a descongetiona traficul în zona Pieței, conducerea Primăriei Mioveni a luat decizia ca pe durata competițiilor sportive organizate pe Stadionul Orășenesc Mioveni, autoturismele spectatorilor vor putea fi parcate gratuit, la ultimul etaj al parcării supraetajate din vecinătatea stadionului. Șoferii care totuși vor ignora această solicitare, precum și semnele de circulație care interzic parcarea pe trotuar ori pe carosabil, în zona stadionului, vor fi amendați de Poliția Locală. La finalul competițiilor sportive sau al meciurilor organizate pe Stadionul Mioveni, șoferii vor părăsi parcarea, sau o vor putea utiliza în continuare, contra cost.

 

Internet gratuit în principalele locații din Bradu

Luni, 18 Martie 2019 15:07

Administrația din Bradu va implementa un proiect finanțat din fondurile Uniunii Europene, care privește instalarea unor rețele WI-FI în mai multe puncte din comună. Bradu se numără printre puţinele localităţi din Argeş care au obţinut un astfel de grant european. „Uniunea Europeană va finanța echipamentele și costurile de instalare (punctele de acces la internet) în valoare de 15.000 de euro, iar entitatea locală va plăti pentru conectivitate (abonamentul la internet) și întreținerea echipamentului.

A început „Luna Plantării Arborilor”. În 2019, Direcția Silvică Argeș va împăduri 317 hectare

Luni, 18 Martie 2019 15:00

Direcţia Silvică Argeş continuă programul de împădurire, în cadrul campaniei tradiționale „Luna Plantării Arborilor”, prima acţiune având loc sâptămâna trecută în Parcul Trivale. „Luna plantării arborilor” este unul din cele mai importante evenimente silvice şi ecologice, reprezentând o modalitate de sensibilizare a publicului şi a factorilor decizionali, cu privire la importanţa pădurilor, a rolului lor esenţial în menţinerea echilibrului ecologic.
Între 15 martie – 15 aprilie, Direcţia Silvică Argeş, condusă de directorul Armand Chiriloiu, desfăşoară activităţi dedicate pădurii, la care, pe lângă silvicultori participă şi o serie de personalităţi, reprezentanţi ai unor instituţii, precum şi elevii şcolilor din judetul Argeş.

 

Autoritățile din Mioveni - măsuri pentru stoparea violenței juvenile

Luni, 18 Martie 2019 14:55

Săptămâna trecută, pe 13 martie, în sala de şedinţe a Primăriei Mioveni a avut loc şedinţa de Consiliu Şcolar. Pe ordinea de zi s-au aflat probleme legate de prevenirea și combaterea violenței în școli și a delincvenţei juvenile. Le ședință au participat conducerea administraţiei locale, directorii instituţiilor de învăţământ din Mioveni, reprezentanții Direcției de Asistență Socială din cadrul Primăriei Mioveni, ai Poliție Române și Locale, ai Consiliului Local Mioveni, precum  şi consilierul pe probleme de învăţământ din cadrul instituţiei.

La CJ mumă, la instituțiile din subordine, ciumă! Din cauza salariilor de mizerie, specialiștii părăsesc Regia Județeană de Drumuri Argeș

Luni, 11 Martie 2019 14:19

S-a scris, în repetate rânduri, anul trecut, de salariile umflate, aproape să plesnească, din Consiliul Județean Argeș. Și despre schema, din ce în ce mai umflată, de aici. Zeci de milioane de lei vechi, pe lună, salariu pentru un funcționar ce învârte două hârtii pe zi, între cele douăzeci de pauze de țigară. Laptele și mierea se opresc, însă, în zidurile instituției. Dintre instituțiile subordonate, numai puține se bucură de privilegii asemănătoare. La unele, însă, răzbate numai ecoul. Este cazul RAJD Argeș, ”Drumuri Județene”, cum le spune toată lumea, unde se fac angajări pe capete. Nu de bine, ci din cauză că se pleacă pe capete.

 

Acțiune în forță a celor de la Drumuri Naționale, la Călinești

Luni, 11 Martie 2019 13:42

# Aceștia au luat pământul de pe marginea șanțurilor și l-au aruncat... în șanț

Acțiune de toată jena, instrumentată de cei de la Drumuri Naționale Argeș. Dacă, de obicei, nu se văd deloc în timpul anului, iată, în 2019, au început cu o... prostie! Au intervenit, cu un utilaj greu, pe DN7, pe raza comunei Călinești, pentru refacerea aleilor pietonale. În marea lor grijă, pământul rezultat, destul de mult, a fost aruncat în... șanțuri. Și lăsat, pur și simplu, acolo.

Șefii Direcției Silvice Argeș, evaluați cu ”foarte bine” de către Directorul General al Regiei Naționale a Pădurilor

Luni, 11 Martie 2019 12:56

# D. S. Argeș administrează peste 150.000 hectare de pădure

Direcția Silvică Argeș a terminat de contabilizat anul 2018. Un an bun, în care indicatorii de profitabilitate au fost depășiți. Mai mult, coordonatorii instituției au fost evaluați și cotați cu ”foarte bine” de către directorul general al Regiei Naționale a Pădurilor.
La data de  31.12.2018 situația din pădurile administrate se prezintă astfel:

 

Șoferii mașinilor expuse la vânzare în locuri neamenajate, la Târgul Săptămânal, amendați

Luni, 11 Martie 2019 12:55

# Primăria Bradu dorește achiziționarea unei autospeciale pentru ridicarea mașinilor parcate ilegal
La finele lunii ianuarie, Poliția Locală Bradu a procedat la identificarea mai multor proprietari care și-au expus spre vânzare autovehiculele pe domeniul public al comunei Bradu, mai precis în zona Târgului Săptămânal, în locuri care nu sunt special amenajate în acest scop. Întrucât au fost depistate și autovehicule care figurează înscrise în bazele de date ale altor județe, prezumând faptul că au fost

Valentin Bănică, președintele Colegiului Medicilor Argeș: „Până acum nu am detectat medici care să profeseze fără drept”

Luni, 11 Martie 2019 12:53

# De săptămâna trecută, se verifică, în Argeș, dreptul de practică al medicilor
Scandalurile recente în care au fost implicate persoane care activau în sistemul medical românesc fără a avea acest drept au declanșat acțiuni de control la nivel național. Așadar, Ministerul Sănătății și Colegiul Medicilor din România au semnat un protocol în urma căruia urmează să fie verificați toți medicii. Practic, vor fi verificate documentele și statutul medicilor care profesează în spitalele din țară.

 

Stolnici - comuna va avea cabinet stomatologic dotat la ultimele standarde

Luni, 11 Martie 2019 12:42

Proiecte ambițioase, la Stolnici. Drumuri, extinderea rețelelor de utilități etc. Sunt urmărite și vânate fondurile europene. Un astfel de dosar, finalizat și cu finanțare obținută, este cel al Dispensarului, ce va fi construit în imediata vecinătate a Primăriei din localitate. Proiectul este estimat la peste o jumnătate de milion de euro și primește finanțare nerambursabilă prin PNDL.

Ajutoare de urgență pentru familii din Argeș

Luni, 11 Martie 2019 12:41

Guvernul a aprobat, printr-o hotărâre, acordarea unor ajutoare de urgență în valoare de 2.029.800 de lei pentru sprijinirea a 550 de familii și persoane singure aflate în situaţii de necesitate ori deosebite cauzate de incendii, inundații, alunecări de teren, probleme grave de sănătate sau alte cauze ce pot conduce la riscul de excluziune socială.

 

ITM Argeș avertizează

Luni, 11 Martie 2019 12:36

# Neîntocmirea planului de securitate şi sănătate sau necomunicarea declaraţiei  prealabile în termenul legal constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 4.000 lei la 8.000 lei.
ITM Argeş consideră necesar să revină cu informaţii referitoare la sarcinile şi activităţile care trebuie îndeplinite într-un şantier de construcţii sunt numeroase şi pot implica diferite pericole şi riscuri cum ar fi:

Secțiile noului Spital din Mioveni, finalizate în procent de peste 80%

Luni, 04 Martie 2019 15:00

Pe șantierul noului spital din Mioveni s-a desfășurat săptămâna trecută o vizită tehnică! Managerul de proiect și reprezentanții constructorului au prezentat consilierilor locali din Mioveni stadiul lucrărilor și termenele de execuție.
Noul spital din Mioveni este în linie dreaptă! „Majoritatea secțiilor sunt finalizate în procent de peste 80%”, precizează reprezentanții Primăriei Mioveni. Investiţia totală se ridică la 68 de milioane de euro şi va fi finalizată în acest an.

 

Se urmărește construcția a încă 100 de locuințe sociale în Topoloveni

Luni, 04 Martie 2019 14:57

Joi, 28 februarie 2019, ora 14.00, la sala de ședințe a Primăriei Topoloveni, consilierii locali s-au întâlnit în ședința ordinară pe luna februarie. Cu acest prilej, au  analizat și dezbătut următoarele proiecte de hotărâri:
• trecerea imobilelor ”Infrastructură de transport în lungime de 3 km și Pod peste râul Neajlovel, km 0+449 situate pe teritoriul Comunei Căteasca” din domeniul public al orașului Topoloveni, județul Argeș, în domeniul public al Comunei Căteasca, județul Argeș;

Buldoexcavator achiziționat cu fonduri europene, la Săpata

Luni, 25 Februarie 2019 15:26

În momentul de faţă, la Săpata, prin grija primarului Laurenţiu Micu, sunt în derulare o serie de proiecte pentru locuitorii comunei şi implicit pentru dezvoltarea acesteia. Rezultatele au început deja să apară, edilul comunei Săpata, Laurențiu Micu, a reușit să doteze Primăria cu un buldoexcavator nou-nouț. Utilajul va fi folosit în cadrul serviciului de gospodărire comunală al Primăriei Săpata și va fi de mare ajutor la diverse lucrări prin localitate. Primarul nu a folosit bani de la bugetul local pentru achiziție, ci fonduri europene, buldoexcavatorul fiind cumpărat prin Grupul de Acțiune Locală (GAL) “Ținutul Verde”, din care comuna Săpata face parte.
L.S.

 

Proiecte importante derulate în comuna Bogați!

Luni, 25 Februarie 2019 15:07

# Edilul Ion Gîrleanu: „Avem proiecte destul de curajoase”
Primarul de la Bogați, Ion Gârleanu, este pregătit pentru investiții importante în localitatea pe care o conduce. Se are în vedere ducerea la bun sfârșit a proiectelor deja începute și începerea unor lucrări noi.

Scandalul extinderii cimitirului din Bradu se prelungește

Luni, 25 Februarie 2019 15:04

# Preotul din Geamăna: „Nu mai avem  loc pentru înmormântări... Trebuie să găsim, urgent, o soluție” # Primarul nu mai vrea să audă de proiect
Așa cum s-a mai scris, potențiala expansiune a terenului pentru cimitirul din Geamăna, a născut multe controverse, una dintre acestea fiind legată de faptul că vânzătorul este rudă îndepărtată a primarului în funcție.

 

Pagina 85 din 198

«ÎnceputAnterior81828384858687888990UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea