Administrația Bazinală de Apă Argeș recurge la ultima cale de atac în procesul cu Primăria Băbana

Luni, 04 Februarie 2019 15:06

Așa cum am mai scris, data de 2 octombrie 2018, va rămâne în istoria Administrației Bazinale Argeș-Vedea,  ca ziua din care specialiștii săi vor trebui să pună osul la muncă. Pentru că au pierdut, definitiv, procesul cu Primăria Băbana, proces cu miză de 1,25 miliarde de lei vechi. Numeroase primării din județ, cu ochii pe procesul cu pricina, vor fi tentate să acționeze în judecată instituția, pentru nemunca prestată. 

Din martie, încep lucrările la rețeaua de gaze în comuna Bogați

Luni, 04 Februarie 2019 15:05

Satele şi comunele din România nu reprezintă vreun interes major pentru companiile care furnizează gaze naturale deşi se estima că ar fi vorba despre 1 milion de gospodării care ar putea deveni clienţi ai acestor companii. Pentru acest lucru, companiile ar trebui să investească în dezvoltarea reţelelor de distribuţie, dar fix acest lucru nu le convine. Ca urmare, primăriile sunt cele care pot aduce comunele într-o zonă a confortului.

 

Scandal între piteșteni și consilierii locali

Luni, 04 Februarie 2019 15:00

# Schimbarea regulamentului parcărilor închiriate a fost motivul revoltei!
Locurile de parcare cu plată vor putea fi folosite de persoanele care le-au inchiriat după un anumit program. Din cauza lipsei de locuri disponibile pentru tot parcul auto din Piteşti, municipalitatea a modificat regulamentul, astfel încât în orele în care majoritatea piteştenilor sunt plecaţi la serviciu, respectivele locuri de parcare vor putea fi folosite de oricine.

Primarii din Argeș sunt disperați!

Luni, 04 Februarie 2019 14:52

# Sesizările curg, autoritățile nu iau nicio măsură!
Primarii s-au revoltat la ședința Colegiului Prefectural! Edilii argeșeni sunt nemulțumiți că nici până acum nu a fost votat bugetul, dar și de lipsa de implicare a instituțiilor în problemele grave cu care se confruntă. Mai mult, o parte din aceștia susțin că mai au un pic și pun lacătul pe primărie din cauza lipsei de fonduri.

 

Un deputat argeșean, nemulțumit de răspunsul primit de la Ministerul Dezvoltării cu privire la soarta proiectului Molivișu

Luni, 04 Februarie 2019 14:16

# Ministerul invocă motive financiare și… tehnice. Despre partea penală… nimic!

Încă nu se schiază la Molivișu. Nici nu se va întâmpla prea curând, din moment ce nimeni, nici măcar beneficiarul (Asociația de Dezvoltare Intercomunitară) nu știe, Consiliul Județean Argeș, ca principal sponsor, este mut. Se cercetează penal, se studiază punerile în posesie din zonă, se fac remarci cu privire la viabilitatea proiectului, la calea de acces cam nepotrivită. Însă banii s-au dus, atunci când s-au dus, cu mult mai mare ușurință. De ce?!

Ionică l-a refuzat pe ÎPS Calinic! Primăria Pitești nu este de acord cu realizarea unei biserici în parcul Tineretului

Luni, 04 Februarie 2019 14:10

# Municipalitatea susține că terenul este înscris în registrul spațiilor verzi, iar schimbarea destinației sale este interzisă prin Lege # Preotul Radomir: „Terenul este acoperit cu bitum, nu există pe el spațiu verde, ci doar 3 pubele de gunoi”
Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului consideră că spațiul liturgic destinat credincioșilor în Pitești este insuficient! În acest sens, s-a solicitat, încă din anul 2018,  atribuirea unui teren de 400 mp în parcul Tineretului, din cartierul piteștean Craiovei, pentru construirea unei noi biserici. Municipalitatea nu a fost de acord cu această inițiativă! Săptămâna trecută, în ședința de Consiliu Local Pitești, s-a refuzat posibilitatea construirii unui lăcaș de cult în parcul Tineretului.

 

Proiect inedit pentru tinerii din Mioveni

Luni, 28 Ianuarie 2019 23:40

În perspectiva viitoarelor alegeri europarlamentare, Asociația ALDA - European Association for Local Democracy, prin intermediul căreia, în calitate de partener, orașul Mioveni derulează o serie de acțiuni menite să consolideze cetățenia europeană și să îmbunătățească participarea civică și democratică la nivel European, vine cu o nouă inițiativă.

Primăriile din Argeș sunt la mâna parlamentarilor PSD!

Luni, 28 Ianuarie 2019 23:36

Primăriile din Argeș și din țară sunt la mâna parlamentarilor PSD. În acest an, demnitarii au refuzat să vină cu un proiect de buget, iar primarii nu au cum să își facă „socotelile” pentru acest an. Mai exact, după aprobarea și promulgarea bugetului național, la nivelul localităților, după schițarea investițiilor și sumelor,  vor fi dezbateri publice și, în final, vor fi adoptate în consiliile locale. Până atunci, nicio localitate nu va putea demara investiții sau să continue proiectele începute anul trecut.

 

S-a încheiat un nou proces dintre Primăria Băbana și firmele romilor din Costești

Luni, 28 Ianuarie 2019 23:33

Procesele dintre Primăria Băbana și romii din Costești par să fie fără sfârșit. Litigiul a pornit de la firma Venus Holdrung, care a facturat primăriei trei miliarde pentru șanțuri săpate de-a lungul drumurilor județene. Primarul nu a plătit facturile emise de firma din Costești, așa că s-a mers la proces. Primăria a câștigat. Romii au cesionat creanța către o altă firmă, Argecom Metal, după care totul a reînceput. Doar că, ajutați de actul notarial și de îndemânarea  executorului Vârgă, romii reușesc să ia banii din contul primăriei - cca. 3,3 miliarde lei vechi.

2019 - anul investițiilor la Budeasa, Săpata și Călinești

Luni, 28 Ianuarie 2019 22:51

Anul 2019 va aduce mai multe investiții în localitățile Budeasa și Săpata. Edilii celor două commune au prezentat într-o conferință de presă proiectele pe care vor să le implementeze în acest an, după aprobarea bugetului.

 

Doar 11 localități din Argeș cu grupuri sanitare nemodernizate, în școli

Luni, 28 Ianuarie 2019 11:49

La conferința de presă a Consiliului Județean Argeș de săptămâna trecută, s-a discutat despre stadiul proiectelor prin PNDL II la nivelul județului, gripa în Argeș - situație și cauzalitate, În perioada 7 - 18 ianuarie 2019, conducerea Consiliului Județean Argeș a avut întâlniri de lucru cu primarii celor 102 localități din județ.
În cadrul acestor întâlniri zonale, desfășurate pe parcursul a două săptămâni, s-a discutat punctual despre stadiul celor 148 de proiecte semnate prin PNDL II (valoarea totala – 747 milioane lei), despre stadiul

Primarul din Albota anunță prioritățile acestui an

Luni, 21 Ianuarie 2019 14:23

Investițiile în comuna Albota în anul 2019 sunt: reabilitare drum Moșteni 2,8 km, reabilitare drum Morlovani 2,5 km, finalizare lucrări școală, gaze în Cerbu, podul de la Piu peste râul Teleorman, reabilitare drum Biboiești, proiect canalizare Cerbu-Mareș. Toate aceste lucrări sunt aprobate și finanțate.
”Aș vrea să atrag atenția unui președinte de partid care face apel la consilieri pentru strângerea de semnături, că cei care au majoritatea în consiliile locale urmăresc îndeplinirea promisiunilor care au stat la baza câștigării alegerilor. Ca să realizezi investiții, ai nevoie de bani, nu de semnături. Mai bine

 

Moșoaia - investiții în infrastructură în 2019

Luni, 21 Ianuarie 2019 14:22

Administrația locală a comunei Moșoaia și-a propus, ca proiecte pentru 2019, următoarele investiții importante:
- Asfaltarea unui număr de 10 străzi de pe raza comunei ale căror Documentații de avizare a lucrărilor de intervenție sunt deja întocmite, și ne referim la străzile: Olteni, Strada Rozelor, Aleea Dealului, Aleea Primăverii, Aleea Florilor, Stoenari, Fundătura Smeura Mică, Strada Dealului, Strada Principală din satul Hințesti și Strada Principală din satul Dealu Viilor.

„Comunicarea mea cu oamenii pe Facebook nu e un rol, nu e ceva electoral, ci e un lucru normal”

Luni, 21 Ianuarie 2019 14:16

# Interviu cu viceprimarul Piteștiului, Sorin Apostoliceanu

Viceprimarul Sorin Apostoliceanu ne-a făcut o scurtă prezentare a proiectelor care urmează să fie implementate la Pitești în acest an, dar și situația unor probleme cu care se confruntă muncipalitatea. De altfel, vicele a vorbit și despre metoda sa de comunicare cu piteștenii, prin intermediul rețelelor de socializare. Apostoliceanu consideră acest aspect ca fiind unul normal, pentru a ajuta cetățenii să-și rezolve în timp record problemele.

 

 

Iluminalul festiv la Mioveni, prelungit până la 28 ianuarie

Luni, 21 Ianuarie 2019 14:01

La solicitarea oamenilor, iluminatul festiv la Mioveni va fi prelungi până la 28 ianuarie. Mii de oameni au vizitat Mioveniul cu ocazia sărbătorilor de iarnă, fiind atrași de frumusețea ornamentelor, luminițelor și a bradului de Crăciun. Acestea urmează a fi demontate după festivitățile organizate cu prilejul Micii Uniri. „La cererea multora dintre dumnevoastră, având în vedere impactul pe care l-a avut iluminatul de sărbători atât în rândul cetățenilor din oraș, cât și asupra miilor de vizitatori care au tranzitat orașul în această perioadă, atrași fiind de feeria ornamentelor și a bradului de Crăciun, vă anunț că magia iluminatului festiv va rămâne în funcțiune până la finalul festivităților organizate cu prilejul Micii Uniri.  Așadar, vă mai puteți bucura de aceste aranjamente luminoase, iar luni, 28 ianuarie, bradul și ornamentele vor fi demontate”, a anunțat primarul Ion Georgescu.

Primăria Municipiului Pitești - planuri mărețe pentru 2019

Luni, 21 Ianuarie 2019 13:57

Bulevarde și străzi reabilitate, școli reabilitate, săli de sport, piețe reabilitate, pod nou peste râul Argeș,  Sală Polivalentă la Piteşti, sistem de management al traficului și parcărilor, modernizarea a 105 stații de autobuz și înființarea unor noi trasee pentru transportul în comun, montarea de noi camere de supraveghere video pentru traficul rutier, amenajarea de piste de biciclete și alei pietonale pe faleza râului Argeș, implementarea unui sistem de bike-sharing - sunt numai câteva din  proiectele aflate pe ordinea de zi ale edililor din Pitești. Iată-le, mai jos, prezentate la liniuță:

 

Ion Georgescu, despre spitalul de la Mioveni: „Toate concursurile vor fi anunțate! Nu se angajează pe bază de CV”

Luni, 21 Ianuarie 2019 13:35

Ion Georgescu, primarul din Mioveni, dezminte zvonurile privitoare la angajări, cu implicații de partid, pentru noul spital din Mioveni. Totodată, la conferința de presă a partidului de vinerea trecută, a dezvăluit și amănunte referitoare la apropiata inaugurare a acestuia. ”Facem eforturi ca în luna iulie-august, această unitate spitalicească să intre în probe şi să funcţioneze cel târziu de la 1 septembrie, urmând ca, pe parcursul a şase luni, să funcţioneze la capacitate maximă”, a anunţat Ion Georgescu.  Spitalul are 250 de paturi și cele mai noi aparate și tehnologii, compatibile cu cele din spitalele celebre ale lumii.

Continuă „războiul” dintre CNCD și Publitrans pentru posesia automatelor de bilete din Pitești

Luni, 14 Ianuarie 2019 22:04

A început lupta pentru automatele de bilete la Pitești! CNCD, firma omului de afaceri Constantin Scarlat, și Horea Tudor Vușcan, patronul Alien Concept SRL, au cerut în instanță societății Publitrans restituirea automatelor de bilete și plata unor despăgubiri uriașe. În schimb, Publitrans a obținut o primă victorie: cererea lui Vușcan a fost respinsă.

 

Zeci de localități din Argeș nu sunt racordate la rețeaua de gaze

Luni, 14 Ianuarie 2019 22:02

Din 102 localități argeșene, doar 33 sunt racordate, integral, la rețeaua de gaze, iar alte trei doar parțial, dintre care și municipiul Câmpulung. La nivel național, doar 35% dintre gospodării sunt racordate la rețeaua de gaze. La nivelul județului Argeș, conform consilierului județean PNL Gheorghe Alecsei, doar 33 de localități au gaze. ”Situația este dezastruoasă, din 102 localități să ai doar 33? Este o problemă! Localitățile din nordul județului, efectiv, nu au deloc gaze. Mai sunt alte trei localități care sunt parțial racordate, dintre care și municipiul Câmpulung. Sunt 66 de localități fără gaze în Argeș”, a precizat consilierul județean Gheorghe Alecsei (foto).
A.V.

Ministerul Transporturilor: „Administrarea Gării din Curtea de Argeș nu poate fi transmisă către municipalitate”

Luni, 14 Ianuarie 2019 21:59

# Pe 18 decembrie, contractul de reabilitare a gării a fost scos din nou la licitație

Compania Naţională de Căi Ferate CFR – SA, prin Sucursala Regională CF Craiova, a scos din nou la licitaţie, pe 18 decembrie, un contract pentru  „Reparaţii, reabilitare şi restaurare clădire călători din staţia C.F. Curtea de Argeş (expertiză şi DALI - clădire monument istoric)”. Această licitație este anunțată periodic încă de la sfârșitul anului 2017, însă inutil ținând cont că, până în prezent, nu a existat nicio societate interesată de lucrare. Valoarea estimată a contractului este de  65.500 lei, iar durata lui este 24 de luni din care execuție propriu-zisă două luni.

 

Pagina 87 din 198

«ÎnceputAnterior81828384858687888990UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea