Platformă digitală pentru locurile de parcare din Pitești

Luni, 14 Ianuarie 2019 21:07

O metodă simplă de afla locurile de parcare libere din Piteşti a fost pusă la dispoziţia cetăţenilor, de Primăria Piteşti. A fost lansată platforma online www.parcaripitesti.ro, cu ajutorul căreia, cei interesaţi pot vedea ce locuri de parcare de reşedinţă au rămas neocupate.
„La început de an bifăm o premieră cu care sperăm să facem un pas înainte către digitalizarea activității în orașul nostru. Platforma online www.parcaripitesti.ro vine în sprijinul cetățenilor pentru a putea vizualiza în timp real locurile de parcare de reședință, cât și modificările care se fac odată cu achitarea abonamentelor de către utilizatori”, a menționat viceprimarul Sorin Apostoliceanu pe contul său de socializare.

Noul Spital de la Mioveni, preconizat a fi gata în această vară

Luni, 14 Ianuarie 2019 14:21

Sunt deja doi ani de eforturi susținute din partea administrației locale pentru realizarea noului spital de la Mioveni. Iar rezultatele sunt pe măsură. Investiția de aproximativ 68 de milioane de euro va fi gata în vara acestui an
Noul spital va crea 200 de noi locuri de muncă pentru medici, asistente, infirmiere, dar şi pentru personalul care va asigura mentenanţa echipamentelor de ultimă generaţie.

 

Primăria anunță realizarea de stații de închiriat biciclete în Pitești

Luni, 14 Ianuarie 2019 14:05

Primăria Pitești vizează realizarea de trasee pentru bicicliști, inclusiv pentru recreere de-a lungul Râului Arges. De asemenea, se dorește crearea unor stații de închiriat biciclete. Este vorba despre un proiect pe care municipalitatea dorește să îl implementeze prin fonduri europene, în acest an. Primăria anunță realizarea unor stații de închiriat biciclete în Pitești. Acestea ar urma să fie amplasate în puncte cheie din oraș. Astfel, prin proiect, se vor amplasa 4 stații de închiriere de biciclete, respectiv: în Parcul Petrochimistilor, în parcarea aferentă Parcului Ștrand, lângă Parcul Lunca Argeșului, iar cea de-a patra stație se va amplasa în Parcul Trivale.

Proiect uriaș, finanțat prin PNDL, finalizat în comuna Popești

Luni, 14 Ianuarie 2019 13:28

# Primarul comunei, Ion Mihai: „Mulțumesc firmei Comesad pentru calitatea de excepție a lucrărilor”

Primarul comunei Popești, Ion Mihai, este mulțumit pentru că a reușit finalizarea unui proiect de anvergură. Este vorba de proiectul de asfaltare, în valoare de 75 miliarde lei vechi, sumă ce ar fi fost, din forțe proprii, imposibil de acoperit. A obținut, prin eforturi considerabile, pentru acesta, o finanțare prin PNDL, iar lucrările s-au derulat pe întreg parcursul anului trecut.

 

Termo Calor Confort - ”sugativă” de bani din bugetul local!

Luni, 17 Decembrie 2018 14:28

Societatea care furnizează agentul termic în Pitești, Termo Calor Confort, înghite anual de la bugetul de stat aproape 3.000.000 lei. Primăria Pitești pompează de ani buni bani pentru ca prețul gigacaloriei să nu fie mărit. În schimb, conducerea societății vine și cere din ce în ce mai mulți bani.

Locuințe protejate pentru adulții cu dizabilități în Băbana și Tigveni

Luni, 17 Decembrie 2018 14:19

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Argeş a semnat, ca beneficiar, săptămâna trecută, două proiecte cu finanțare europeană.
Două ansambluri cu locuințe protejate vor fi realizate în comunele Băbana și Tigveni. Este vorba despre un „Complex de 3 locuinţe protejate şi centru de zi, comuna Băbana, satul Lupueni” şi despre un „Complex de 4 locuinţe protejate şi centru de zi, comuna Tigveni, satul Bârseştii de Jos”.
Obiectivul proiectelor constă în dezvoltarea de servicii alternative de sprijin pentru viaţa independentă şi integrare în comunitate în scopul creşterii calităţii vieţii persoanelor cu dizabilităţi.

 

S-a deschis patinoarul din Trivale!

Luni, 17 Decembrie 2018 14:13

Începând de vineri, 14 decembrie, patinoarul din Trivale a fost, oficial, deschis pentru toți iubitorii sportului pe patine. Primăria municipiului Pitești a dat startul, astfel, unui nou sezon de distracție pe gheață. Patinoarul, amplasat în Pădurea Trivale, lângă Grotă are o suprafață de 450 mp și va funcționa, zilnic, între orele 11.00 - 20.00. Prețurile sunt neschimbate față de anii precedenți. Mai exact, iubitorii sportului pe gheață care vin cu patinele de acasă vor plăti doar 5 lei, pentru o oră. Tariful se dublează dacă închiriezi patine de la patinoar, acesta fiind de 10 lei pe oră. Municipalitatea anunță că o sesiune durează o oră. În plus, angajaţii Serviciului Public de Exploatare a Patrimoniului Piteşti au nevoie de 30 de minunte pentru a reface gheața.

Publitrans schimbă programul chioșcurilor de vânzare a biletelor

Luni, 17 Decembrie 2018 14:11

S.C. PUBLITRANS 2000 S.A. informează publicul călător că, începând cu data de 16.12.2018, programul de funcţionare al chioşcurilor de vânzare a biletelor și abonamntelor se va modifica astfel:
# Luni  - Vineri:
06:00 - 19:00: Autogara Nord;
06:00 - 20:00: Prundu Complex I, Gară Sud, Casa Cărţii, Piaţa Traian, Trivale Complex I, Cap linie Războieni, Comisariat, Complex Craiovei, B.A.T. Bascov, Dedeman, Kaufland Nord, Spitalul Militar, Gara Nord.

 

Lucrări importante realizate de ABA Argeș- Vedea în anul 2018: „Regularizare pârâu Vârtej în localitatea Băbana” și „Amenajare albie pârâu Valea Copacilor, în zona localității Costești”

Luni, 17 Decembrie 2018 14:08

În această primăvară, Administrația Bazinală de Apă Argeș – Vedea a demarat lucrările de regularizare a pârâului Vârtej, afluent al râului Cotmeana, în localitatea Băbana, județul Argeș. Viiturile înregistrate în ultimii ani pe pârâul Vârtej, au produs pagube materiale importante prin inundarea mai multor gospodării dar și prin afectarea infrastructurii rutiere. Ca o măsură necesară pentru reducerea riscului la inundații Administrația Bazinală de Apă Argeș – Vedea a realizat lucrările în cadrul obiectivului de investiții “Regularizare râu Cotmeana la Lunca Corbului și pârâu Vârtej în localitatea Băbana”.

Administrația Bazinală de Apă Argeș - Vedea a achiziționat o dragă amfibie multifuncțională

Luni, 17 Decembrie 2018 14:05

Administrația Bazinală de Apă Argeș – Vedea a achiziționat în această toamnă un utilaj multifuncțional pentru realizarea lucrărilor de întreținere a cursurilor de apă și a lacurilor de acumulare. Este vorba desprea o dragă amfibie multifuncțională, un utilaj necesar în activitatea de ecologizare, curățare, întreținere, decolmatare a lacurilor de acumulare și a cursurilor de apă.

 

Urșii terorizează Argeșul! Ministrul Mediului nu ia o decizie din cauza ONG-urilor

Luni, 10 Decembrie 2018 23:19

# Deputatul Radu Vasilică: „Primarii de la Dâmbovicioara, Sălătrucu, Nucșoara, toți din acea zonă, m-au înnebunit cu problema urșilor”
Zeci de animale au fost omorâte de urşi în judeţul Argeş și mai multe persoane au fost atacate în ultima perioadă. Oamenii sunt disperaţi pentru că urşii coboară zilnic din pădure şi le atacă gospodăriile, iar autoritățile ridică din umeri după ce dau vina pe ONG-uri pentru că ar împiedica împușcarea animalelor.

Piteștenii fac praf Spitalul Județean Argeș! „Medicii din București când aud de Spitalul Județean Argeș îl numesc Spitalul Morgă”

Luni, 10 Decembrie 2018 23:09

Piteștenii sunt nemulțumiți de serviciile medicale de la Spitalul Județean Argeș. Pe grupul de Facebook – „Pitești, orașul meu”, o postare referitoare la încrederea argeșenilor în personalul Spitalului Județean a strâns zeci de comentarii, majoritatea dintre ele negative. Printre acuzații putem aminti celebra șpagă sau lipsa de interes a medicilor sau asistentelor față de pacienții spitalului.

 

Primarul din Băbana cere sprijinul Guvernului pentru finalizarea unei lucrări

Luni, 10 Decembrie 2018 23:01

# Opt case, din localitate, în pericol de prăbușire
Opt case, din localitatea Băbana, sunt în pericol de prăbușire. O porțiune de teren a luat-o la vale, versantul ajungând aproape de gardul gospodăriilor. Primăria a primit ajutor de la Guvern, aproape 1 miliard de lei vechi. Soluția adoptată, însă, implică cheltuieli mult mai mari. Lucrările au început, fără însă a se cunoaște, cu certitudine, dacă se vor primi și diferențele bănești, diferențe déjà solicitate și justificate.

Primarul din Băbana a dat în judecată Statul Român pentru terenul de sub Unitatea Militară

Luni, 10 Decembrie 2018 22:53

De peste trei ani, bătăiosul primar din Băbana, Bebe Ivan, se judecă cu Statul Român, pentru a câștiga niște drepturi. Nu pentru sine, ci pentru comuna pe care o conduce. Este vorba de terenul de sub Unitatea Militară din localitate, teren de care localnicii au fost văduviți, în anii 80, de guvernul comunist.
Bebe Ivan, primar, Băbana: ”În 1984, prin Decret Prezidențial, terenul – fost al oamenilor, a fost alocat Unității Militare din localitate. Este vorba de 10 hectare, pe care, acum, eu nu le mai pot da persoanelor îndreptățite la reconstituirea dreptului de proprietate”.

 

Doctorul Eduard Morlova a lipsit de la o ședință de consiliu local pentru că nu și-a găsit înlocuitor la Spitalul de Pediatrie

Luni, 10 Decembrie 2018 22:48

Numărul mare de urgențe de la Spitalul de Pediatrie Pitești l-a făcut pe medicul Eduard Morlova să lipsească, în calitate de consilier local, de la unele ședințe de Consiliu Local Pitești. Cu alte cuvinte doctorul a ales să pună accent pe meseria care l-a consacrat. Eduard Morlova este unul dintre cei mai apreciați medici pediatri din județ. De altfel, acesta s-a remarcat și în Consiliul Local Pitești prin luările sale de poziție punctuale și concrete.

Programul de colectare a deșeurilor reciclabile pentru luna decembrie, la Pitești

Luni, 10 Decembrie 2018 10:07

S.C. Salubritate 2000  S.A.  aduce în atenția abonaților casnici din Municipiul Pitești, graficul de colectare a deșeurilor reciclabile pentru luna decembrie.
# Luni, 10.12.2018, străzile:  Caporal Dogaru, Constantin Stere, Dârzul, Dimitrie Boteanu, Emil Racoviță, Nicolae Brânzeu, Nicolae Iorga, Ștefan Ciobanu, Vasile Militaru, Victor Bilciurescu.

 

Acordul de mediu pentru autostrada Sibiu-Pitești nu va fi emis în acest an

Luni, 03 Decembrie 2018 16:09

Construcția autostrăzii Pitești – Sibiu pare să nu mai înceapă niciodată. După nenumărate studii de fezabilitate, licitații și promisiuni electorale, autostrada care va lega Muntenia de Transilvania pare să fi intrat într-o amânare continuă. Fie că este vorba de acorduri de mediu sau de birocrație, lipsa de implicare a dus ca, după aproape zece ani, proiectul să devină aproape un vis pentru români

Comuna Rătești - investiții de importanță majoră

Luni, 03 Decembrie 2018 16:04

Proiectele de investiții în educație, sănătate și infrastructură reprezintă prioritățile mandatului conducerii Consiliului Județean Argeș. Prin alocarea de fonduri importante, Consiliul Județean Argeș a implementat proiecte care vizează aceste domenii. Datorită finanțărilor acordate de C.J., astăzi, în comuna Rătești, școlile au toaletele în interior și încălzire centrală, iar dispensarele au fost modernizate. De asemenea, au fost alocate fonduri pentru sistemul de alimentare cu apă.

 

Salarii mai mari pentru 29 de medici veterinari argeșeni

Luni, 03 Decembrie 2018 15:59

# Instanța a obligat Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Argeș să emită o nouă decizie de salarizare

Mai mulți medici veterinari argeșeni au acționat în instanță Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Argeș fiind nemulțumiți de modul în care a fost aplicată Legea salarizării. 29 de medici veterinari argeșeni, prin Sindicatul Medicilor Veterinari Argeș, au deschis o acțiune în instanță, la Tribunalul Argeș, în care solicitau anularea dispoziției prin care au fost stabilite salariile de bază începând cu 1 ianuarie 2018.

Consiliul Local Pitești, aviz favorabil pentru construirea unui hotel la Pitești

Luni, 26 Noiembrie 2018 23:58

La ultima ședință de Consiliu Local Pitești s-a aprobat un Plan Urbanistic de Detaliu  pentru realizarea  unui hotel în zona Turcești din municipiul Pitești. Consilierii locali și primarul Cornel Ionică s-au declarat încântați de proiectul investitorului. „Este vorba despre o persoană de 26 de ani care vrea să realizeze un hotel la Pitești. Va fi realizat în zona Turcești”. La ședința de Consiliu Local s-a aprobat PUD-ul pentru un teren în suprafață de 9.817 mp, situat în intravilanul municipiului, pe strada Turcești. Proprietarul terenului este societatea Celand CI Estate și supercificar Construmat & VOS din Pitești.  Regimul de înălțime propus pentru hotel este Ds+P+2E.
A.V.

 

Pagina 88 din 198

«ÎnceputAnterior81828384858687888990UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea